Jump to content

Филмови који се не пропуштају

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

http://www.imdb.com/title/tt0104756/
Skoro sam odgledala, film gde se moze videti koliko je jaka roditeljska ljubav :)

Ja zaista nemam mnogo da ti ponudim...par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno ali verno srce...imam i kofer pun ljubavi i dva jastuka, pomalo već stara...ali se još oseća miris mojih snova...nemam ja mnogo na dlanu...par suza i jutarnju rosu kojom budim svoje lice...jedan osmeh i oči pune nade... :)

Подели на овим сајтовима

Mozda je neko vec i stavio, ali po meni nezaobilazni i film kome se uvek vracam :)))

Ja zaista nemam mnogo da ti ponudim...par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno ali verno srce...imam i kofer pun ljubavi i dva jastuka, pomalo već stara...ali se još oseća miris mojih snova...nemam ja mnogo na dlanu...par suza i jutarnju rosu kojom budim svoje lice...jedan osmeh i oči pune nade... :)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Овај филм, зачудо, нико до сада није препоручио...

Ваљда под утиском онога што се приказује на нашим медијима, а долази из Индије, имао сам отклон према ичему што има било какав призвук тог потконтинента. Већ пословична "Снајкица" (Мала невеста), која на Пинку већ "креће" у основну школу или пак "Никелодеонова" шпица за индијског "Спужву Боба", били су довољан разлог да када чујем било какав звук који носи "дах" Индије, добијем осип по телу...

Ипак, и поред глумачке екипе која једним делом долази из Боливуда, разлог да га погледам била је званична афиша филма на којој сам видео једну од мојих омиљених глумица-Хелен Мирен... Још када сам видео да иза филма у заједничкој продукцији Дизнија, Спилберга и Опре Винфри, те режисера који је већ урадио својеврсну филмску апотеозу једној веома популарној намирници-Ласе Халстрома (филм "Чоколада"), ипак одлучих да га погледам. И нисам се преварио... Такву експлозију боја, мириса, укуса и лепоте глумаца (нарочито главног лика и његове филмске мајке која се појављује у краткој и трагичној епизоди), одавно нисам видео у једном филмском делу...

Дакле, вишечлана породица из Бомбаја (мајка, отац, два одрасла сина и одрасла кћер, те млаћи брат и сестра), у овом граду држи ресторан у којем спремају храну на традиционалан начин, а како би другачије у Индији (Има ли "Мек" у Индији? :))). Глава породице се мало бави политиком и добија неке локалне изборе, али његови политички противници, незадовољни његовом победом, једно вече упадају у ресторан са намером да их све линчују. У дивљачком нападу, запале ресторан и њихов дом, у којем мајка, која је и главна куварица и која је на своју старију децу, а нарочито сина Хасана, успела да пренесе неке тајне куварске уметности, жива изгори у пожару. Остатак породице се некако спасе и побегне из Индије. Првобитно се нађу у Енглеској, где да би опстали, покушавају са индијским рестораном, али им то не полази за руком. Након годину дана, реше да се преселе на континент и након својеврсне авантуре коју су имали током путовања у распаднутом аутомобилу, заврше у живописном градићу на југу Француске. Након силних перипетија, глава породице реши да се ту и настане и да отворе ресторан! Индијске кухиње! Усред Француске! На тридесет метара од традиционалног француског ресторана који се налази преко пута њиховог и који посећују угледни гости, како би уживали у делицијама јела и пића које Француска може да понуди!

"Самоубилачки" корак који су предузели, добија још више на снази у сукобу који изпрва тиња, да би након неког времена прерастао у прави рат са мадам Малори (Хелен Мирен), која тумачи улогу уштогљене власнице ресторана који своју кухињу базира на вишевековној традицији Француске која је подарила свету мноштво укуса и за коју је (као и за њене куваре), тај "одвратни" кари, попут "Дијамантовог" маргарина-у све се меша!

Ипак, главни јунак Хасан  успева до конца филма да споји неспојиво и у традиционалне француске рецепте унесе дах и дух Индије, на опште задовољство како обичног света, тако и хедониста по професији, који додељују ресторанима чувене "Мишленове" звездице...

Два сата колико траје филм, протећи ће невероватно брзо у динамичном смењивању боја и укуса, разноврсних јела и кулинарских тајни, чији ћете укус и мирис на тренутак заиста и осетити. На моменте необуздана, попут каквог акционог филма, а на моменте романтична и мелодраматична те ће вам и сузу по неку измамити, ова "Дримворксова" комедија ће вас наравно и насмејати и са благим призвуком "чревоугодија" прославити живот и на овај начин... С обзиром да смо у посним данима, хедонистички кадрови сваковрсних делиција ће добро доћи и за проверу вашег суздржавања у јелу и пићу. Ипак, пошто канони не бране гледање слика хране-препоручујем да погледате филм који се симболично зове "Путовање од тридесет метара" (The Hundred-Foot Journey), односно "Индијски зачин, на француски начин", како је преведен код нас. Bon Аppétit!

2014-09-18-hundredfootjourney.jpg

IMDb

Подели на овим сајтовима

Нисам могла пронаћи тему за цртиће (можда и не постоји таква тема) па стављам овдје :)

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Za ljubitelje SF toplo preporucujem Interstellar..

http://www.mymovies.it/film/2014/interstellar/

ali BAS toplo ...

Upravo sam ga odgledao .

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

The_Judge_2014_film_poster.jpg

После више од годину дана реших се да одгледам неки филм...није баш за непропуштање, но ако сте љубитељи лика и дела Роберта јуниора (нарочито лика :))) ) и најпознатијег conseglierija...погледајте...

П.С. после можете и крај да ми препричате...не одгледах га до краја :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Овај филм, зачудо, нико до сада није препоручио...

Ваљда под утиском онога што се приказује на нашим медијима, а долази из Индије, имао сам отклон према ичему што има било какав призвук тог потконтинента. Већ пословична "Снајкица" (Мала невеста), која на Пинку већ "креће" у основну школу или пак "Никелодеонова" шпица за индијског "Спужву Боба", били су довољан разлог да када чујем било какав звук који носи "дах" Индије, добијем осип по телу...

Ипак, и поред глумачке екипе која једним делом долази из Боливуда, разлог да га погледам била је званична афиша филма на којој сам видео једну од мојих омиљених глумица-Хелен Мирен... Још када сам видео да иза филма у заједничкој продукцији Дизнија, Спилберга и Опре Винфри, те режисера који је већ урадио својеврсну филмску апотеозу једној веома популарној намирници-Ласе Халстрома (филм "Чоколада"), ипак одлучих да га погледам. И нисам се преварио... Такву експлозију боја, мириса, укуса и лепоте глумаца (нарочито главног лика и његове филмске мајке која се појављује у краткој и трагичној епизоди), одавно нисам видео у једном филмском делу...

Дакле, вишечлана породица из Бомбаја (мајка, отац, два одрасла сина и одрасла кћер, те млаћи брат и сестра), у овом граду држи ресторан у којем спремају храну на традиционалан начин, а како би другачије у Индији (Има ли "Мек" у Индији? :)). Глава породице се мало бави политиком и добија неке локалне изборе, али његови политички противници, незадовољни његовом победом, једно вече упадају у ресторан са намером да их све линчују. У дивљачком нападу, запале ресторан и њихов дом, у којем мајка, која је и главна куварица и која је на своју старију децу, а нарочито сина Хасана, успела да пренесе неке тајне куварске уметности, жива изгори у пожару. Остатак породице се некако спасе и побегне из Индије. Првобитно се нађу у Енглеској, где да би опстали, покушавају са индијским рестораном, али им то не полази за руком. Након годину дана, реше да се преселе на континент и након својеврсне авантуре коју су имали током путовања у распаднутом аутомобилу, заврше у живописном градићу на југу Француске. Након силних перипетија, глава породице реши да се ту и настане и да отворе ресторан! Индијске кухиње! Усред Француске1 На тридесет метара од традиционалног француског ресторана који се налази преко пута њиховог и који посећују угледни гости, како би уживали у делицијама јела и пића које Француска може да понуди!

"Самоубилачки" корак који су предузели, добија још више на снази у сукобу који изпрва тиња, да би након неког времена прерастао у прави рат са мадам Малори (Хелен Мирен), која тумачи улогу уштогљене власнице ресторана који своју кухињу базира на вишевековној традицији Француске која је подарила свету мноштво укуса и за коју је (као и за њене куваре), тај "одвратни" кари, попут "Дијамантовог" маргарина-у све се меша!

Ипак, главни јунак Хасан  успева до конца филма да споји неспојиво и у традиционалне француске рецепте унесе дах и дух Индије, на опште задовољство како обичног света, тако и хедониста по професији, који додељују ресторанима чувене "Мишленове" звездице...

Два сата колико траје филм, протећи ће невероватно брзо у динамичном смењивању боја и укуса, разноврсних јела и кулинарских тајни, чији ћете укус и мирис на тренутак заиста и осетити. На моменте необуздана, попут каквог акционог филма, а на моменте романтична и мелодраматична те ће вам и сузу по неку измамити, ова "Дримворксова" комедија ће вас наравно и насмејати и са благим призвуком "чревоугодија" прославити живот и на овај начин... Обзиром да смо у посним данима, хедонистички кадрови сваковрсних делиција ће добро доћи и за проверу вашег суздржавања у јелу и пићу. Ипак, пошто канони не бране гледање слика хране-препоручујем да погледате филм који се симболично зове "Путовање од тридесет метара" (The Hundred-Foot Journey), односно "Индијски зачин, на француски начин", како је преведен код нас. Bon Аppétit!

2014-09-18-hundredfootjourney.jpg

IMDb

nisi nas slagao, hvala! :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...