Jump to content

Ugledamo li se na decu?

Препоручена порука

"Одрастао човек који убија у себи дете обично не изгледа као да је сасвим жив. По правилу, код њега је све веома промишљено, веома правилно и рационално, само што му недостаје искра у речима и делима. Али дечија непосредност, наивност, вера у чудо, слобода од многих условности - то су оне способности и својства која су тако неопходна за истинску веру и живо богоопштење. Сам Господ нас са страница Светог Писма призива: "Будите као деца".

Iz knjige "Anomalije roditeljske ljubavi" :)

Подели на овим сајтовима

Све ово треба да сачувамо да би били дете, све сем наивности, њу треба да превазиђемо!

Али дечија непосредност, наивност, вера у чудо, слобода од многих условности - то су оне способности и својства која су тако неопходна за истинску веру и живо богоопштење.

Али није ово све што можемо да научимо од детете. Погледајмо како брзо праштају. Ништа им није прљаво, Ничег се не стиде, као Адам и Ева пре пада. Свему се радују. Нису им потребана материјална блага да би била срећна. Никог не осуђују. Спремна су свима да посвете пажњу(читај: дају љубав)

Подели на овим сајтовима

Ја сам маторо, намргођено закерало... 301

http://db.tt/JHC9Kt5o

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

I spontanost i iskrenost,to je nesto sto svima nedostaje pomalo kad odrastemo.A meni nista simpaticnije od spontanih ljudi,imam jednog druga koji cesto onako spontano misli na glas,to je genijalno :D

I spontanost i iskrenost,to je nesto sto svima nedostaje pomalo kad odrastemo.A meni nista simpaticnije od spontanih ljudi,imam jednog druga koji cesto onako spontano misli na glas,to je genijalno :D

Подели на овим сајтовима

Ja kad sam dosao na forum predstavio sam se imenom i prezimenom i napisao da sam duhovno dete, i to ne samo duhovno sto se ispostavilo hiljadu puta kao istina:)))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Трудим се да одгајам дете у себи. Волим да гледам цртаће из времена свог детињства, и да се играм са децом.

Овај цртани сам пре неколико месеци одгледао комплет, цео серијал (први) :)

Подели на овим сајтовима

1414_feel

Да !

И због тога агитујеш против " Каладонта " ! 1414_feel

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

kakvo dete, deriste je u meni :D

29dz8zk 0304_smile4

а што Звонко....? tuzansmajli8904

Нисмо се разумели, кратко сам рекао реко да не досађивам. Нађем у човеку дете, увек га некако нађем, али временом видим да су то неостварени људи, да то њихово дете није врлина, него мана. Да то није простодушност него неодговорност итд. ето то рекох

да, разумем....схватила сам, само сам се мало нашалила....има и тога.....али овог пута нису они у питању..... :)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Postoji dete u meni...Ujutru i uveče kad kažem,Mama,gladna sam.....treba mi ovo ili ono,da li neko može umesto mene da...pošto ja zaiata ne umem da...vi to znate bolje,stariji ste...bre!

Radujem se kao dete.Ali ću porasti u potpunosti kad postanem roditelj,valjda.

Zelim da budem odgovorna i dete u isto vreme.A ne samo  neko dete kome je uvek potreban neko moćnij,ko ima rešenje na sva pitanja i probleme...

A da li sam Božije dete?Sigurno da jesam,verujem zato što i On u mene veruje...

:351780:

Подели на овим сајтовима

Шта значи остати дете? Да би смо били дете требамо престати живимо у прошлости, да жалимо за пропуштеним приликама, а више да живимо у садашњости радујући се животу и помало живети и будућност маштајући о лепим стварима а не бринући шта ћемо сутра обући и дал ћемо купити ајфон  или ауди. Све наше бриге требамо препустити Оцу свом небеском као што деца свој живот дају у руке својим родитељима да они брину о њима. 

Наши умови су упрљани школом овог света па видимо прљавштину на сваком кораку, а истина је да ништа нија само по себи прљаво већ га ми видимо таквим зато што смо тако научени.( је ли брашно прљавштина ако падне на наше нове црне панталоне?)Дечји умови су чисти зато деца не виде ништа прљавим. Да би смо поново били деца ми морамо да очистимо своје умове од прљавштине којом смо научени.  Исто тако смо научени шта је срамота, А постоје духовне ствари који треба да се стидимо, као што се дете стиди кад слаже или уради нешто лоше а да нам се у уму не јављају пожудне мисли кад видимо туђе голо тело већ да голотињу видимо чисто као деца. Бити дете не своди се само на гледање цртаних филмова и на забаву, већ се ту подразумева доживљавати свет кроз духовну чистоту детета.

Ми који смо научени да осуђујемо оне који прљају наш свет сада треба да научимо да ником не судимо, као што деца никог не осуђују. Колики је напор и разумевање потребно уложити да би смо престали да осуђујемо, да би смо поново били дете. 

Ето у кратким цртама, само да видите да одраслом човеку није ни мало лако да буде дете laie_14

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...