Jump to content

Саопштење за јавност Епархије милешевске

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 часа, Ведран* рече

Знате шта је мени помало тугаљиво? То што мора да се пишу све ове напомене, у вези поштовања Црквеног реда и поретка, у једној таквој одлуци где се бившемgirl_smileyправјашчем архијереју даје кров над главом у манастиру. Па зар и архијереју мора овако јавно да се напомиње да он мора да поштује правила?

Али вероватно се пише зато што мора да се пише. А то је оно што је мени тужно. Зашто смо дотле дошли?

Зар не би лепше било да пензионисаном владики, било којем, дају неки манастир и да га у њему поставе за настојатеља. Ваљда ако су до јуче управљали епархијама могу да воде и један манастир? Или су сад одједном у тој мери онеспособили? А можда би се и они боље "аклиматизовали" и било би мање трзавица. Јер до јуче су им се сви клањали и тресли се у ципелама пред њима, а сада их нико ни ич не зарезује, а то није лако поднети ако човек није баш јако духовно поткован. Или сам ја оптимиста?

Pa sada, kada covek procita ovaj tekst mogao bi da pomisli kako je cista i nevina dusa ovo napisala.Necu da kazem da bi mogao da pomisli i da je ova osoba naivna. :0205_whistling: A sada sledi veliko ALI, kada procita da je to napisao Vedran onda zna da iza toga mora biti nekog pozadinskog znacenja tj sarkazma. :)) Sto bi nas narod rekao: Ko ga nezna skupo bi ga platio. :smeh2:  

Ja eto imam predlog da mi svi napisemo molbu sinodu da oni tebe postave za vladiku i da te odmah zatim penzionisu. girl_smiley:cheesy3::)) Pa kada je mogao doticni episkop, o kome je rec, da zavrsi fakultet za mesec dana i da posle toga bude hirotonisan sto nebi mogao i ti? :whackado::cheesy3::))  Onda bi mogao da probas tu "gorku" sudbinu koja je zadesila penzionisane vladike. Tako bi dublje mogao da saosecas sa njima u njihovoj "tuzi i bolu". 12:smeha::pivo: Sta ti mislis druze moj? Da li ti se svidja moj predlog? :))

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Trifke рече

Pa sada, kada covek procita ovaj tekst mogao bi da pomisli kako je cista i nevina dusa ovo napisala.Necu da kazem da bi mogao da pomisli i da je ova osoba naivna. :0205_whistling: A sada sledi veliko ALI, kada procita da je to napisao Vedran onda zna da iza toga mora biti nekog pozadinskog znacenja tj sarkazma. :)) Sto bi nas narod rekao: Ko ga nezna skupo bi ga platio. :smeh2:  

Ja eto imam predlog da mi svi napisemo molbu sinodu da oni tebe postave za vladiku i da te odmah zatim penzionisu. girl_smiley:cheesy3::)) Pa kada je mogao doticni episkop, o kome je rec, da zavrsi fakultet za mesec dana i da posle toga bude hirotonisan sto nebi mogao i ti? :whackado::cheesy3::))  Onda bi mogao da probas tu "gorku" sudbinu koja je zadesila penzionisane vladike. Tako bi dublje mogao da saosecas sa njima u njihovoj "tuzi i bolu". 12:smeha::pivo: Sta ti mislis druze moj? Da li ti se svidja moj predlog? :))

12:smeha:

Теби јопет пала магла на очи. Ааа?

Знаш шта, ја ти имам милосрдно срце које жали чак и уцвјељене пемзјонисане владике. :tongue: А још и то, пемзјонери вазда били сиротиња, осим Титових и Колиндиних. 

А ти си невјеран, па сумњаш. :D Ја сам ти и у сарказму искрен. 

Појента је та, ако су толко неваљали, а што ли су владике? Ако нису добри били ка владике штолсу толко дуго владиковали. Куј ту крив? Само јадни пемзјонери?

А ти да знадеш људске дубине знао би да и њијова патња може бити голема. Има људи који прсну кад им се свијет сруши, душо незнавена, па онда у експлозији и други око њија погину. А мене брине и та брига. Моје милосрдо и сажаљиво срце то тешко подноси. 

А за владику, јадан, ја не морам за два мјесеца вакултет завршавати јербо их имам завршених на бирање. :)) Ја сам ти преквалификован за ото. То ти је исто ка и неквалификован. А неморем ни зато што ти ја мрзим да се возам од славе до славе сваки дан. Ош да ти још образлажем?

• Оплаках :)) 1

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

И не фалсификуј ми писма! Убачјо си ми ону малу злураду са пинк кикицама што скаче! 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

12:smeha:

Теби јопет пала магла на очи. Ааа?

Знаш шта, ја ти имам милосрдно срце које жали чак и уцвјељене пемзјонисане владике. :tongue: А још и то, пемзјонери вазда били сиротиња, осим Титових и Колиндиних. 

А ти си невјеран, па сумњаш. :D Ја сам ти и у сарказму искрен. 

Појента је та, ако су толко неваљали, а што ли су владике? Ако нису добри били ка владике штолсу толко дуго владиковали. Куј ту крив? Само јадни пемзјонери?

А ти да знадеш људске дубине знао би да и њијова патња може бити голема. Има људи који прсну кад им се свијет сруши, душо незнавена, па онда у експлозији и други око њија погину. А мене брине и та брига. Моје милосрдо и сажаљиво срце то тешко подноси. 

А за владику, јадан, ја не морам за два мјесеца вакултет завршавати јербо их имам завршених на бирање. Ја сам ти преквалификован за ото. То ти је исто ка и неквалификован. А неморем ни зато што ти ја мрзим да се возам од славе до славе сваки дан. Ош да ти још образлажем?

O veliki avo! Metaniju vrsim pred tobom i molim za oprostaj. :)) Moj greh , moj preveliki greh!  :)) Kako sam , O Veliki Avo , mogao zaboraviti vase plemenito i sazaljivo srce? :))

Ovi penzioneri nisu sirotinja. 0405_feel Samo nemoj to nikome da kazes. Strogo poverljivo. 0405_feel 

E rodjo moj. Svojeveremeno su se birale vladike samo da bi neko mogao da popuni eparhiju i tako ti je svaka susa posle zavrsenog fakulteta mogal da bude vladika. Tako ti su ti ovi ovde pomenuti postali vladike. Tu izostavljam sadasnjeg umirovljenog vladiku Atanasija jer on ne spada u ovu grupu. Da bi se postalo vladika danas moras da zavrsis fakultet i budes zamonasen u odgvarajucu eparhiju i da budes dobro sa odredjenim vladikama da bi moga da budes predlozen za vladiku a posle je to stvar rutine. 

A znaci ti si vise nego kvalifikovan. Pa dobro onda posao mozemo da zavrsimo jos brze! ;)  :))

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Trifke рече

Da bi se postalo vladika danas moras da zavrsis fakultet i budes zamonasen u odgvarajucu eparhiju i da budes dobro sa odredjenim vladikama da bi moga da budes predlozen za vladiku a posle je to stvar rutine. 

Значи јопет све исто ка и прије, само што дуже траје 12:smeha:

Мислим, пут до владичества дуже траје, а само владичество, како видимо, краће :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ведран* рече

Значи јопет све исто ка и прије, само што дуже траје 12:smeha:

Мислим, пут до владичества дуже траје, а само владичество, како видимо, краће :))

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Trifke рече

Хоћеш ти мени поверовати кад ти кажем да ја ово нисам чуо до сад! 

12:smeha:12:smeha:12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

Хоћеш ти мени поверовати кад ти кажем да ја ово нисам чуо до сад! 

12:smeha:12:smeha:12:smeha:

Pa tesko ali ajde kada ti kazes! :))

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Trifke рече

Pa tesko ali ajde kada ti kazes! :))

И не рекох ли ти малопре да си неверан! Ел сад видиш како знадем дубине људске? 12:smeha:

Али има наде за тебе. Иако си неверан имаш смирења :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Ведран* рече

И не рекох ли ти малопре да си неверан! Ел сад видиш како знадем дубине људске? 12:smeha:

Али има наде за тебе. Иако си неверан имаш смирења :))

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...