Jump to content

Правна победа Охридске Архиепископије у Стразбуру!

Оцени ову тему


Препоручена порука

Правна победа Охридске Архиепископије у Стразбуру!

Православна Охридска Архиепископија издејствовала је највећу победу правде у протеклих 15 година, од када се према њој врши прогон – Европски суд за људска права у Стразбуру донео је пресуду у њену корист због одбијања БЈР Македоније да је региструје као посебну верску заједницу, изјавио је ексклузивно за Слово љубве Преосвећени Епископ стобијски Г. Давид, коментаришући одлуку Суда објављену 16. новембра 2017. године. БЈР Македонија, као странка која је изгубила спор, дужна је да тужиоцу, Православној Охридској Архиепископији, исплати одштету у висини од 9.500 евра. Како је за Слово љубве рекао Епископ Давид, Aрхиепископија није изненађена овом одлуком јер је предузимала све што је могла да би правда победила током судског процеса који траје од 2004. године. На питање какве ће бити последице ове одлуке Владика Давид је изразио уверење да ће сада морати да уследи регистрација Охридске Aрхиепископије, а на питање када би се то могло очекивати, Епископ је рекао да је незахвално говорити о датумима, да је одлука Суда у Стразбуру тек објављена на сајту тог суда, да је сада само техничко питање када ће се она применити, а да ће до тада Архиепископија и даље радити оно најважније -сакупљати људе у саборну Евхаристију канонске Српске Православне Цркве. "Ова пресуда Европског суда за људска права је сатисфакција не само за вернике Цркве, већ је велика опомена новој власти да не влада тоталитаристички и насилно", казао је Владика Давид нагласивши да је и без изречења овакве пресуде - Православна Охридска Архиепископија незаобилазна реалност по питању верског живота у БЈР Македонији:

Извор: Радио Слово љубве

http://www.slovoljubve.com/cir/Newsview.asp?ID=14876


View full Странице

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...