Jump to content

Evropa je prestala da veruje u Boga i okrenula se Sotoni!

Оцени ову тему

Кратос

Препоручена порука

пре 4 минута, Ћириличар рече

Зависи у ком контексту. Ако причамо о ауторитарности њихових владара онда су Србија и Русија свакако сродне, као што је читава источна Европа сродна по том питању, осим Чеха и Јанеза. Вучић користи јако сличне тактике владавине као Путин кроз јак притисак на медије и контролу десничарских и националистичких група.

Мислиш да тога нема на Западу? И они контролишу своје медије, као и те десничарске и националистичке групе. Чак сам читао да је у Немачкој, на пример, општепознато, да екстремне странке, па чак и овај АФД, контролише полиција. Тако да.

Иугледа да сви функционишу по сличним принципима, па свака је власт помалчо ауторитарна. Чак мислим да се не може одржати стабилност једне велике државе (поготово Русије) без ауторитарности.

пре 7 минута, Ћириличар рече

Комуњаре су небитне, као у остатку нормалног свијета, док је Жириновски опозиција само на папиру док се идеолошки не разликује од Путиновог правца јаке Русије која се супротставља Америци и економског либерализма. Идејне опозиције, валидне идејне опозиције, у Русији нема у Думи. Још к томе не можеш бити озбиљан у тврдњи да постоји јака либерална опозиција у Русији коју нико не дира када су их скоро све или похапсили, или протјерали или убили као Њемцова ( испред Кремља чак штавише! ). 

Можда су небитни, али су ипак опозиција. ЛДПР није баш сасвим идеолошки исти, они су баш националисти, а Путинова ЈС више инсистира на империјалној руској идеји. Друго, Путин се позива на Православље, а Жириновски је више пута говорио да су Руси требали да прихвате католицизам (из практичних разлога), а не Православље, а и близак је са одређеним неопаганским групама у Русији, које исто негују култ руског етничког национализма. И тако даље, тако да нису баш исто, има ту доста разлика.

пре 12 минута, Ћириличар рече

Јесте, народ их неће да ево побједише у изборима у центру Москве :)

Истина је да руска опозиција нема жестине у својој борби, али је истина и да Путинова власт их немилосрдно сабија, како већ рекох шта би са силним опозиционарима. Додај на то изборне малверзације као оних 140% излазности, недоступност масовних медија и недостатак било каквог правог дијалога у Русији око политике ( јер је консензус да се мора бити националиста у Русији, што и није неразумно с обзиром како се Запад понаша према њој ) и онда заиста не можеш озбиљно тврдити да је Русија у том смислу боља или другачија од Србије. 

Центар Москве и цела Русија ипак није исто. А колико ја знам, Путин нема везе са убиством Њемнцова, бар нема доказа за то. А и логички је нереално да убијају политички небитног Њемцова и тиме иду на руку западној пропаганди о ,,тоталитарној и диктаторској" Русији.

Подели на овим сајтовима

Путин је на власт дошао интервенцијом ФСБ-а. Јељцин га је прогласио за наследника и дао му мандат, па је народ касније за њега гласао. Зато поштујем, јер мислим да се испуњавају национални стратешки интереси. Чим постоји неки интелектуални и информациони организам који стоји иза њега. Зашто Медведева који је са директорске функције гаспрома у политику нико не помиње као неког вођу. Видет ћемо, следеће генерације политичара али суштински једну нуклеатну силу која има толику територију је требало довести у ред.

Подели на овим сајтовима

Srodna slika

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Ћириличар рече

Истина је да руска опозиција нема жестине у својој борби, али је истина и да Путинова власт их немилосрдно сабија, како већ рекох шта би са силним опозиционарима.

Sabija NWO CIA goveda a oni i jesu za sabijanje jer rade direktno za račun kauboja i ostale bagre.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Православни Србин рече

Мислиш да тога нема на Западу? И они контролишу своје медије, као и те десничарске и националистичке групе. Чак сам читао да је у Немачкој, на пример, општепознато, да екстремне странке, па чак и овај АФД, контролише полиција. Тако да.

Иугледа да сви функционишу по сличним принципима, па свака је власт помалчо ауторитарна. Чак мислим да се не може одржати стабилност једне велике државе (поготово Русије) без ауторитарности.

Наравно да нема. На Западу имаш чак побуну против етаблираних медија и развитак слободних алтернативних медија који добијају све више утицаја, док је у Русији то само мисаона именица.

Тешко ће бити да је АфД патка, јер нико у власти нема никакве користи од њих ( отели су гласаче и ЦДУ и СПД-у вам тако ) него ће бити да су права експлозија незадовољства МЕркеловом политиком. Они су иначе почели као либертаријанска странка, фискално конзервативна, али је то тако досадно да су сада кренули у шовинизам :ani_biggrin: И ето опет, економски либерали и друштвени конзервативци/националисти. Иначе су добијали паре од Путина ;) Као и Ле Пенова, па ти вид сад ко је ту чија патка и коме иде на руку.

За Русију то свакако стоји. Зато и нисам анти-Путиниста, али човјек свакако може мало да попусти стисак ипак... Што је пуно, пуно је. Али за остатак источне Европе тешко. Чак ће прије бити да је источној Европи потребна већа демократизација и веће међусобно увезивање како би се превазишле националне и етничке тензије ( нпр. када би се Србија и БиХ увезале тако да Србија поштује интегритет БиХ а да БиХ не прави порблеме због Српске и да је пусти да буде блисак са Србијом - било би супер и тензија би нестало. Али јок, не може то без волова на обије стране ).

Центар Москве и цела Русија ипак није исто. А колико ја знам, Путин нема везе са убиством Њемнцова, бар нема доказа за то. А и логички је нереално да убијају политички небитног Њемцова и тиме иду на руку западној пропаганди о ,,тоталитарној и диктаторској" Русији.

Центар Москве је прозор у будућност, као што је Београд индикативан како ће остатак Србије гласати јер се промјене најприје дешавају у метрополама. 

Па зашто би се бринули шта ће Запад рећи о убиству када је у питању принцип из Лепа села лепо горе:"Ја бих да ми то кољемо куме, ионаке ће да прича да смо је клали". Па оно, горе не може па удри. А Њемцов је, како сам упамтио, био вођа опозиције која је почела увелико да јача. Не иде то у царској Русији. Погледај само листу убијених анти Путиновских новинара, па како је убијен онај олигарх са полонијумом ( а тешко да се то може свалити на "мафијашке обрачуне" јер је човјек био ван Русије годинама и био је отворени Путинов противник ) итд. итд.

Уосталом, када је умро неки про Путиновски новинар? :D

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Кратос рече

Sabija NWO CIA goveda a oni i jesu za sabijanje jer rade direktno za račun kauboja i ostale bagre

само што ми не говорим осамо о НВо него о легитимним плитичким опозиционим странкама. Бираш најгоре из њиховог круга и представљаш их као репрезентативне за читаву групу, а нису.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Ћириличар рече

али све у свему Русија је либерална а ЕУ је СССР када се упореди са њом.

Ту се слажемо.

пре 13 минута, Ћириличар рече

Тешко ће бити да је АфД патка, јер нико у власти нема никакве користи од њих ( отели су гласаче и ЦДУ и СПД-у вам тако ) него ће бити да су права експлозија незадовољства МЕркеловом политиком. Они су иначе почели као либертаријанска странка, фискално конзервативна, али је то тако досадно да су сада кренули у шовинизам 

Колико ја знам, АФД нису анти-системска странка, чак им је председница лезбејка и има девојку. :D Колико сам их ја схватио, они су против миграната јер сматрају да мигранти мрзе либерални и демократски свет и да су претња за систем у ЕУ. Нисам знао то за Путина, мислим да их је финансирао.

Али, ајде могу да се сложим да су политичке слободе можда за који степен веће на Западу, али не бих се сложио да је у Русији ,,мрачни тоталитарни Мордор". ;)

пре 17 минута, Ћириличар рече

Па зашто би се бринули шта ће Запад рећи о убиству када је у питању принцип из Лепа села лепо горе:"Ја бих да ми то кољемо куме, ионаке ће да прича да смо је клали". Па оно, горе не може па удри. А Њемцов је, како сам упамтио, био вођа опозиције која је почела увелико да јача. Не иде то у царској Русији. Погледај само листу убијених анти Путиновских новинара, па како је убијен онај олигарх са полонијумом ( а тешко да се то може свалити на "мафијашке обрачуне" јер је човјек био ван Русије годинама и био је отворени Путинов противник ) итд. итд.

Ко зна ко је убио Њемцова, стране службе вршљају, то су могли и они да ураде и после кажу Путин је. Не зезам се, то се ради, и Запад је склон манипулацијама. То је рат ипак а у рату се свашта ради.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Православни Србин рече

Зашто је поштовати било кога као човека или државника ,,болест"? Или је ,,болест" само кад је Путин у питању?

Начин на који се то код појединих у Србији пројављује сматрам болесним. Исти случај и за поједине који "кују у звезде" Трампа. Ако се већ "мора" правити некаква паралела

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Православни Србин рече

No, to je dosta klimav argumernt.

U usporedbi s Putinom je svaki drugi političar koji ne drži korak a usta zatvorena

(marširat i ne laprdat - Maul halten und weiter dienen!) politički apsolutno nebitan. :D 

Ovdje to lijepo kažu: Kad bi srce imao, mogli bi ga strijelit. A poslije ga našli kako bradom k zemlji leži.

Neko je to, dakle, uradit morao. (pozor na smisao tog "morao") Treba se mnogo molit Bogu za Rusiju. 

Na videu - moravska narodna Na zelenim brdima.

Na vrchu zeleném, při chalupě stája, 
pod košatým klenem schádzali sa dvaja, 
schádzali sa pod tím klenem od začátku mája. 

Když je ogar zbojník (hajduk, nonkomformista), něsmí luďom věřiť, 
a když by měl srdce, mohli by ho střeliť, 
a když by byl zahleděný, mohli by ho střeliť. 

Na zelených kopcách bradů k zemi leží, 
voňá po jalovcách, jak sa snažil přežíť, 
pod klenem sa neschádzajú, co začalo sněžiť. 

Za Rusiju je glavno i najpotrebnije prvo se pomolit Bogu pa onda sve ostalo. 

Na videu je moravska narodna U vrt rado išla, tamo se ona Bogu molila da bi joj to sunce zasvijetlilo (Rusiji), što si ona tražila....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...