Jump to content

Медвеђа посла...

Препоручена порука

пре 5 минута, Juanito рече

Шта мислиш чему служе илегални имигранти (осим за предизборни популизам)?

Да на њих пада прашина? :)))

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Lady Godiva рече

Може, ако ћеш ти да бришеш прашину. Много је то квадрата за my lazy ass.. 

sama brisi u svojoj sobi...

nisam ti ponudio bracni odnos pa da ti brisem prasinu...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Grizzly Adams рече

Са десне стране овога назире се прелеп градић Фриско:

:)

Give my love to Rose

I found him by the railroad track this morning
I could see that he was nearly dead
I knelt down beside him and I listened
Just to hear the words the dying fellow said

He said they let me out of prison down in Frisco
For ten long years I've paid for what I've done
I was trying to get back to Louisiana
To see my Rose and get to know my son

Give my love to Rose please won't you, Mister
Take her all my money, tell her to buy some pretty clothes
Tell my boy that daddy's so proud of him
And don't forget to give my love to Rose

Won't you tell them I said thanks for waiting for me
Tell my boy to help his mom at home
Tell my Rose to try to find another
'Cause it ain't right that she should live alone

Mister here's a bag with all my money
It won't last them long the way it goes
God bless you for finding me this morning

Give my love to Rose please won't you, Mister
Take her all my money, tell her to buy some pretty clothes
Tell my boy that daddy's so proud of him

Johnny Cash

Nešto neće embed...

https://youtu.be/yjdqR7cJMlM

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Аурор рече

:)

Give my love to Rose

....

He said they let me out of prison down in Frisco

Можда је мислио на неки други, има их више: https://en.wikipedia.org/wiki/Frisco

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Аурор рече

Sem toga, verovatno znaš da je bio svuda...

Man.

http://www.johnnycashhasbeeneverywhere.com

Стижем га полако! ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

@Млађони & друштво.

Одавно сам меркао овај део Колорадо-Јута-Аризона-Невада као места које би волео да видим, али кад сам дошао баш сам изненађен. Јута посебно, нисам имао појма да је толико живописна. Природа је невероватна, тотално одузима дах. Иза сваке кривине нешто спектакуларно и другачије. И народ је вредан, уредан, поштен, да не поверујеш. Продавнице сређене под конац и уредне као нигде, као и куће, дворишта. Пази, стајем у неки градић да сипам гориво, улица широка како то већ бива у САД, али сви возе 30. Као зона сумрака човече, огромна улица, полу-празна - и сви возе полако истом брзином. Уплашио сам се у првом тренутку... :smeh1:

Аризона исто овај северни део су планине и шуме све до Великог Кањона, лепота... Земља за Гризли Адамса тотално. Људи има са свих страна, по регистрацијама - највише долазе Калифорнинћани, ал мож да видиш све и најудаљеније државе. Амери доста имају навику да долете па изнајме кола тако да су многи са локалним таблицама исто ко зна одакле. Много има оних трејлер-кућа ко што сам поставио на некој претходној страни. Пуно их има који са тим иду около, да не поверујеш.

Занимљиво је да ме у овим северо-источним државама често питају одакле сам због нагласка, овде сам већ пар месеци и нико ме то није питао. А заподенем разговор где год стигнем са неким. Ови планински градићи су много добри. Нису само одмаралишта, него имају све што треба - ладно би мого да останем ту да живим. Многи ми то и кажу, дошли на одмор па остали или се вратили for good... :)

Ал мора да видим Тексас... Какав сам каубој ако нисам видео The Lone Star State...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Е, ал Јутутунци... Ту сам први пут у животу платио казну за паркирање зато што сам се паркирао "на погрешну страну". Значи има означена паркинг места на улици испред неког кафића и ја улетим лепо - скроз равно, ништа не вири нигде, не газим црту, све ОК.

Кад се вратим - казна 30 кинте... Зашто? Каже - овде мораш да се паркираш уназад, не може унапред. Кад погледам, они сви стварно ушли уназад, под конац. Никад ми не би пало на памет да је битно како си ушо, ал ето - код Мормона мора све да буде уредно, па и аути на улици... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Занимљива сцена - праве нову жичару. Делове пребацују горе у планину хеликоптером:

IMG_5919.jpg

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Grizzly Adams рече

@Млађони & друштво.

Е Гризли, с каквим си еланом написао ову поруку.. :sunce:

Хвала ти на дивном опису и фоткама. Уживај и за нас. :)

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Grizzly Adams рече

Занимљива сцена - праве нову жичару. Делове пребацују горе у планину хеликоптером:

Овај цео дан лети, не стаје... Нисам уопште приметио да је правио паузу, мора да су се заменили у неком тренутку. Немогуће је да осам сати лети горе доле...

@Милан Ракић колико може оваква летелица и пилот да лети без престанка?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Grizzly Adams рече

Овај цео дан лети, не стаје... Нисам уопште приметио да је правио паузу, мора да су се заменили у неком тренутку. Немогуће је да осам сати лети горе доле...

@Милан Ракић колико може оваква летелица и пилот да лети без престанка?

Ако ништа друго, мора слетети да сипа гориво. И овај "skycrane" отприлике има аутономију 2 и пол до три сата. Пошто се обавља изузетно прецизан посао, готово сам сигуран да летач механичар из задње туреле има смену приликом сваког "чучања" ради горива, док се посада ротира можда свако друге доливање горива. 

Ствар је у томе, што пилоти залебде изнад места одакле треба да се закаче дебла и "фиксирају команде" на неки начин и онда летач механичар из задње кабине преузима упарављање летелицом путем једног малог џојстика и "рикта" како одговара оном дрвосечи доле који треба да закачи товар. Када се обави качење терета, пилоти опет преузимају команду над летелицом и превозе товар до места где већ треба.

Иначе ваздухопловни млазни мотори се праве од наменски направљених легура са великим процентом искоришћења предвиђеним да издрже огромна колебања и максимална и преко тога у неким прелазним режимима, динамичка и термодинамичка оптерећења. У најкраћем, онако за лаике (не ради се у пракси тако наравно), али може се рећи да ако је произвођач предвидео рок рада мотора од 1600 сати, након чега се ради генерални ремонт, то (у грубо) значи да је могуће да тај мотор стартујемо сада  29. септембра и да га "не гасимо" следећих 67 дана, тамо до 5. децембра...

Иначе, ако си још у Јути, у близини престонице мормонске, предлажем ти да посетиш мог доброг друга, пријатеља и побратима, оца Милана Драговића. Заједно смо студирали.

12489379_10153799873052829_3215291706674

Кућну адресу сам заборавио, црква је овде, St Arch Angel Michael Serbian Christian Orthodox Church, 1606 S 1000 W, Salt Lake City, UT 84104, а његов телефон је +1 385 228 4725.

Ако ћеш да те најавим :) Он ти је из Куршумлију, а попадија Драгана из Ниш. Имали би о чему да причате и мене да се сетите :))) Не мора баш да ти издеклемује кол`ки сам лудак био док сам био млад:)))

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Милан Ракић рече

Ако ништа друго, мора слетети да сипа гориво. И овај "skycrane" отприлике има аутономију 2 и пол до три сата. Пошто се обавља изузетно прецизан посао, готово сам сигуран да летач механичар из задње туреле има смену приликом сваког "чучања" ради горива, док се посада ротира можда свако друге доливање горива. 

Можда имају два чопера који се мењају, јер стварно нисам приметио паузу. Ево тек сад кад је прошло радно време су престали. Иначе видим да је много незгодан посао. Не види се добро на слици, али ту су и бандере, далековод, на све то мора да пази и буде веома прецизан.

пре 4 минута, Милан Ракић рече

Иначе, ако си још у Јути, у близини престонице мормонске, предлажем ти да посетиш мог доброг друга, пријатеља и побратима, оца Милана Драговића. Заједно смо студирали.

...

Ако ћеш да те најавим :) Он ти је из Куршумлију, а попадија Драгана из Ниш. Имали би о чему да причате и мене да се сетите :))) Не мора баш да ти издеклемује кол`ки сам лудак био док сам био млад:)))

Ето видиш... Био сам у близини (Park City) пре две седмице, стварно би био доживљај. Требало је да пријавим локацију, мали је свет. :) 

Даље идем за Тексас. Амарило, Далас, Сан Антонио, можда прођем кроз Хјустон на брзину. Ето, ако знате где има добра ракија. ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...