Jump to content

Медвеђа посла...

Препоручена порука

Mislila da te pitam je l ti ikad nedostaje Srbija, prelistam celu temu i mislim se-Nataša, ne budi budala :smeh1:. Super fotke, lepa zemlja.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Нисам тај тип. Оперисан сам од носталгије и сл. :)

Ma naravno, to su gluposti. Živiš život u sređenoj zemlji, kakva nostalgija.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Natasa. рече

Ma naravno, to su gluposti. Živiš život u sređenoj zemlji, kakva nostalgija.

Кад би носталгија имала везе са сређеношћу земље... :) 

Ја на пример имам много мање носталгије у мање сређеним земљама. :))

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Кад би носталгија имала везе са сређеношћу земље... :) 

Ја на пример имам много мање носталгије у мање сређеним земљама. :))

Sređena zemlja, ali i da mentalitet odgovara? 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Grizzly Adams рече

Нисам тај тип. Оперисан сам од носталгије и сл. :)

Јок и ниси. Него активно потискујеш. Не говорим о некој патолошкој носталгији или и о некој гастарбајтерској патетици типа “нећу лека и лекаре, зовите ми неимаре, сазидајте мост без краја, мост до мога завичаја”, него о нормалној људској носталгији. Као на пример кад си ономад поставио фотке из војске или кад се сетиш свирки са другарима из младости. Немогуће је да ти тад не крене неко осећање. :) Мене сад бре уватила носталгија за ненормалним Тексасом кад сам био тамо у Каролини. “Јао, види овај фаст фуд сендвич бар, у једном из тог ланца сам је први пут пољубио!” :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Natasa. рече

Америка нема један менталитет (ако не рачунамо неке тоталне селендре), тамо је лакше наћи себе или још боље створити себи неко место. Мени је тамо већи проблем што јако мало има правих градова у којима можеш да шеташ, седиш у некој башти, гледаш људе како пролазе и слично. Свуда мораш колима, до продавнице, до кафића, до ресторана. То зна да смори после неког времена. 

У Европи већ може да буде врло чипаво што се тиче менталитета, у зависности од личности јер су земље искључиве. Ил си вакав ил си никакав. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Juanito рече

“нећу лека и лекаре, зовите ми неимаре, сазидајте мост без краја, мост до мога завичаја”

Pa onda da ustedis sest 'iljada maraka 
Kuuuuuuuupis jedan kabriolet golf polovni nać'emo ti u Njemacku 
To je tamo 'iljadu-dvije maraka
Pa ga onda registrujes na Vukovar 
Pa ga prebacis na Niksicke table
I vozis ga, napunis auto pune manekenki
Auto napunis punim golim manekenkama
I vozas se po gradu boli te k***c

:smeh1:

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Juanito рече

Јок и ниси. Него активно потискујеш. Не говорим о некој патолошкој носталгији или и о некој гастарбајтерској патетици типа “нећу лека и лекаре, зовите ми неимаре, сазидајте мост без краја, мост до мога завичаја”, него о нормалној људској носталгији. Као на пример кад си ономад поставио фотке из војске или кад се сетиш свирки са другарима из младости. Немогуће је да ти тад не крене неко осећање. :) Мене сад бре уватила носталгија за ненормалним Тексасом кад сам био тамо у Каролини. “Јао, види овај фаст фуд сендвич бар, у једном из тог ланца сам је први пут пољубио!” :smeh1:

Па имам осећања, нисам робот. :)

Али немам "чежњу" да се вратим или слично, што је ваљда дефиниција носталгије. Лепо ми да видим неку слику другара из војске, али нећу сигурно да се враћам због њега. Ко га .... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Natasa. рече

И шта уопште значи “сређена земља”? Правна држава свакако, али људи под тим обично подразумевају ове преко сваке мере сређене северноевропске државе.

САД и нису баш “сређене” онако како просечан Србин замишља и то је добро. Фигуративно, добијеш огромну кутију лего коцки, што класичних, што текник и на теби је шта ћеш да направиш. Упутства за све и свашта имаш, али не долазе у паковању, мораш да их нађеш. У Европи, с друге стране, добијеш један, два или три тематска сета са упутствима и то ти је то. Можеш мало да комбинујеш делове, али ти је доста ограничено шта можеш да направиш. И сви су “најсрећнији на свету како најновија анкета бла бла института за истраживање среће показују”.  

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Али немам "чежњу" да се вратим или слично, што је ваљда дефиниција носталгије.

Не мора тако да буде. Носталгија је просто то неко меланхолично осећање према лепим стварима из прошлости. А како ћеш на то да одговориш, твоја је ствар.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Не мора тако да буде. Носталгија је просто то неко меланхолично осећање према лепим стварима из прошлости. А како ћеш на то да одговориш, твоја је ствар.

Па ОК, та осећања имам. Али ми не сметају да функционишем, нити ме обузимају данима итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...