Jump to content

Продајем књиге

Оцени ову тему

Препоручена порука

Поруке посмртно свједоче да је о. Давид бескрајно волио Христа, умирући са Њим, да би са Њим живио. Прихватање Крста, болести и патње као дара, „држање ума у аду“, обдарило га је смирењем христолоким. У томе је било његово спасење. Рањен Христовом љубављу, задобио је исцељење од демонске гордости. У тајности срца је чувао огањ Божанске љубави који га је ослобађао од ветаности за вештаствено, постајући у њему мост из смрти, смртности и окованости пролазношћу у слободу вјечног живота, већ овдје, на земљи, у Хросту Господу, Духом Светим. Сладосни Псалтир онога чије је име понио примајући ангелски лик, и пресладосно Име Господа Исуса, била му је храна и дисање. Духпвно је стасао, релативно брзо, препорођен опитом Старца Силуана и Софронија. Проливањем крви и трпљењем задобио је, стекао дарове Духа Светога. није чудо што га је Господ, провевши га кроз огањ страдања и провјеривши га, младог узео Себи …

image

даље информације на пп...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Vujanski krst Patrijarha Pavla Slobodan M. Radulović

Vujanski krst Patrijarha Pavla Slobodan M. Radulović

Knjiga o istinitim događajima iz života patrijarha Pavla prema sećanjima njegova četiri učenika - arhimadrita, koji su po izboru Srpske pravoslavne crkve besedili o njemu u večeri po njegovom upokojenju u specijalnoj emisji radio televizije Srbije. 

Prvi pripovedač u ovoj knjizi je veliki duhovnik i najbliži saradnih Patrijarha Pavla, Arimandrit Jovan Radosavljević koji je neposredno uz Patrijarha Pavla proveo pune 52 godine. U okviru knjige prvi put se objavljuje preko dve stotine fotografija iz života Patrijarha Pavla koje su do sada bile u privatnoj arhivi autora. 

„Vujanski krst Patrijarha Pavla“ je zbirka sećanja, zanimljivosti i fotografija autora magistra Slobodana M. Radulovića, Dobila je naziv po izrezbarenom Hristovom raspeću koje je načinio iskušenik Gojko Stojčević, potonji patrijarh srpski Pavle, dok je boravio u manastiru Vujnu lečeći se od tuberkuloze od 1944. do 1946. 

Kruševac 2015. Tvrd povez, ćirilica, ilustrovano, 455 strana. 
Knjiga je nekorišćena (nova).

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Gospod je uvek s tobom, sv.D.Rostovski

Gospod je uvek s tobom, sv.D.Rostovski + poklon

Sveti Dimirtrije episkop rostovski praznuje se 28. oktobra; a 21. septembra spominje se događaj otkrića njegovih čudotvornih moštiju 1752. god. 

MOLITVENO RAZMIŠLJANJE SVETOG OCA DIMITRIJA ROSTOVSKOG 
veoma korisno i od mnogih molitvenih pravila važnije, koje treba čitati svakog petka, i u vreme pripremanja za Sveto Pričešće 

Početak: Carju Nebesnij, Trisveto, Otče naš, Pridite poklonimsja (triput) i 50.psalam. Zatim čitaj stihire, i na kraju svake stihire zemni poklon. 

NE VRAĆAJ SE GREHU 
Ne vracaj se grehu 
Plodovi neposlušnosti Bogu. – Hoćeš li da budeš zdrav? Hoćeš li da se spaseš? Ako ti sam to hoćeš, onda će te premudrost Moja naučiti, milosrđe Moje će te pomilovati, a svemoć Moja pomoći će ti i spasiće te. Ali, ako ti sam ne želiš spasenje, ako ti sam bežiš od večnog života, ako više voliš svoju propast nego spasenje, onda ni mudrost Moja, ni milosrđe Moje, ni svemoć Moja neće moći da ti pomognu. Može li topli vosak da se zalepi za led? Ne može nikako! Tako ni milosrđe Moje, ni mudrost Moja, ni svemoć Moja ne mogu da se zalepe za tebe ako je tvoje srce hladno kao led i nema nimalo topline želje za spasenjem. 

Ali, kad ti samo poželiš da se spaseš, tada ću Ja sa radošću da ti pomognem. Tada će se zbog tebe obradovati i likovati Moji Anđeli: Radost biva Anđela na nebesima zbog jednog grješnika koji se kaje (Lk 15,10). 

Čovek koji se posle pokajanja vraća svojim starim gresima umiruje sebe nadom govoreći: sagrešiću, a onda ću se ponovo pokajati, kao što sam se i pre kajao; razgnevljujem Boga, a zatim ću od NJega izmoliti oproštaj, kao što sam i ranije izmoljavao; oskvrniću se, i ponovo ću se očistiti pokajanjem, kao što sam se i ranije čistio. O, zaslepljena nado grešnika! O, glupi razume! O, sujetno očekivanje! 
Ne zna se da li će ti se dati pravi trenutak kada će se sila Božije blagodati ponovo vratiti tebi i podići te iz tvog ljutog pada, zato što je otišla od tebe, otresavši prah sa nogu svojih, govoreći: “Evo se ostavlja dom tvoj pust“; i ući će u tebe sedam užasnih grehovnih zlih duhova, i poslednja padanja u greh biće ti gora od prvih. Gora zato što ćeš, pavši u dubinu zala, postati nemaran i počećeš da očajavaš, a šta sledi posle očajanja, to i sam znaš. 
Boga ništa tako ne žalosti i ne gnevi kao to što se čovek posle pokajanja ponovo vraća zlim delima, tešeći sebe nadom u novo pokajanje i oproštaj, i bez straha greši, u nadi na Božije milosrđe. 

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

MOLITVE MAJCI BOZIJOJ I SVETIMA

MOLITVE MAJCI BOZIJOJ I SVETIMA

Молећи Господа или Пречисту Мајку Божију, или Анђеле, или Светитеље, треба имати такву веру, какву је имао капернаумски капетан (Лк. 7. 6 и даље). Он је веровао, да као што су њега слушали његови војници и испуњавали његове речи, тако ће, тим пре, по свемогућој речи свеблагог Господа, бити испуњена и његова молба. Ако су створења својом граниченом снагом извршавала оно што је он од њих тражио, па зар неће испунити и Сам Владика Својом свемогућом силом молбе слуге Својих, који се Њему са вером и надом обраћају! Зар неће Бог и, снажне благодаћу и заступништвом пред Њим, верне слуге Његове, – Пречиста Мајка Божија, Анђели и Свети људи, испунити наше молбе које приносимо, са вером, надом и љубављу! Заиста, и ја верујем са капетаном, да ако будем молио како треба и шта ми треба било код Светитеља: дај ми ово – и даће; дођи ми у помоћ – и доћи ће, учини ово – и учиниће. Ето какву снажну веру треба имати! …

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

AMERIČKI DERVIŠ, Ajad Aktar

Ako volite Lovca na zmajeve ovo je prava knjiga za vas. 

„Aktar je dostojan naslednik Haleda Hoseinija. Nema čitaoca kojeg će ovaj roman ostaviti ravnodušnim.“ 
New York Times 

Hajat Šah je mladi Amerikanac. Njegov uobičajeni život – odlasci u školu, igranje bejzbola i video-igara – odlikuje se samo njegovim pakistanskim nasleđem i čestim zatezanjem odnosa između njegovih roditelja, koji se svađaju zbog nečega što je on odveć mlad da shvati. A onda stiže Mina, i sve se menja. 

Mina je najstarija drugarica Hajatove majke. Nezavisna je, lepa i bistra, i iz Pakistana stiže na prag kod Šahovih kada se raspadne njen nesrećni brak. Čak ni Hajatov sumnjičavi otac ne može da porekne da Mina u njihov dom unosi bodrost i sreću. Njena duboka duhovnost oživljava muslimansku veru porodice, što kod Hajata nailazi na odjek kao ništa dotada. Proučavajući Kuran pored Mine i uživajući u njenoj usrdnoj pažnji, on oseća da ima jedan sasvim novi cilj i da je sve više zaljubljen u svoju učiteljicu. 

Kada Mina upozna čoveka s kojim počne da se viđa, Hajat se oseća iznevereno. Njegove rastuće strasti, i duhovne i ljubavne, primoravaju ga da preispita sve u šta je poverovao kao u istinu. Upravo kada Mina pronađe sreću, Hajat je prinuđen da nešto učini – nešto što će imati razorne posledice po sve koje on najviše voli. 

Američki derviš je blistavo napisan, odmeren i emotivno silovit pogled na uzajamno delovanje vere i savremenog života. I sam Aktar odrastao je na Srednjem zapadu Amerike, te posredstvom Hajata Šaha čitaocima slikovito prikazuje moćne sile koje utiču na mladiće i devojke koji odrastaju kao muslimani u Americi. Ovo je iskren, ličan roman o kojem će čitaoci razmišljati dugo nakon što okrenu poslednju stranicu. 

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Izazovi-hriscanstvu-u-21-veku-Vladeta-Je

Sakupljena predavanja prof. Jerotića koja je održao na različite teme odgovarajući na pitanja sa kojima se suočava savremeni čovek i onaj pre njega, i onaj pre... 

Koji će izazovi hrišćanstvu biti u 21. veku, možemo odgonetati analizirajući sve ono što je prethodilo 

Шта са нашим незадовољствима? 
Шта са нашом патњом? 
Шта са нашим жељама? 
Да ли човек има потребу за непријатељем? 
Ко је крив? 
Кажњавање и награђивање 
Победе и порази - у животу појединаца и народа 
Да ли и шта учимо једни од других? 
Да ли и како страх може да буде извор греха? 
Деструктивност и аутодеструктивност 
О насиљу данас и о насиљу у породици 
Не тражимо склониште, већ прибежиште 
Чему се враћамо? 
Тамо где је добро, тамо је отаџбина или тамо где је отаџбина је добро? 
Самолечење 
Достојевски, јуче, данас, сутра 
Однос мушкарца и жене - и песма `Залазак сунца` Јована Дучића 
Изазови хришчанству у 21. веку 
Шта рећи о традицији? 
Зашто бити моралан? 
Молитва је потреба сваког човека, целог живота

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...