Jump to content

Par pitanja

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 часа, Марина Савковић рече

Не знам у којем проценту је ово истина, немам довољно животног искуства.
Али мислим да има нешто у овоме да пред људима треба бити мртав.

0MourIo.png

ko je autor ove "umotvorine"?

Подели на овим сајтовима

Nema univerzalnih recepata niti svaki savet/duhovna pouka moze biti primenljiva pojedincima. Svi smo mi unikati Boziji, tako da ovo sto si pronasla u nekom "duhovnom vodicu", sto se mene tice, nema veze sa blagim zivotom , ali ne znaci da je pogresno, vec samo da je mome bicu neprihvatljivo. A ponajvise mislim da nije ni pravoslavno. Pre bih rekla da je Niceovski mracno. Ako smo deca vaskrslog Hrista--kako onda da ostvarimo zajednicu sa drugima na nacin kako ova, sto kaze gon.anger - "umotvorina" propagira. Budi svoja I budi radosna, Gospod je s tobom! Cega se bojati?

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, "Tamo daleko" рече

Nema univerzalnih recepata niti svaki savet/duhovna pouka moze biti primenljiva pojedincima. Svi smo mi unikati Boziji, tako da ovo sto si pronasla u nekom "duhovnom vodicu", sto se mene tice, nema veze sa blagim zivotom , ali ne znaci da je pogresno, vec samo da je mome bicu neprihvatljivo. A ponajvise mislim da nije ni pravoslavno. Pre bih rekla da je Niceovski mracno. Ako smo deca vaskrslog Hrista--kako onda da ostvarimo zajednicu sa drugima na nacin kako ova, sto kaze gon.anger - "umotvorina" propagira. Budi svoja I budi radosna, Gospod je s tobom! Cega se bojati?

Upravo

Mada ima istine u tome kome saopštavamo svoje želje i sve ono nama bitno intimno.

Bar malo opreza neće da škodi ;)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Драшко рече

Kada vas boli duša, jel imate kome da to ispričate i da li vam bude lakše i da li nadjete put ili čak rešenje?

Kada vas neko nenamerno povredi nekom izjavom, konstatacijom ili pitanjem, da li prećutkujete ili se desi da obajsnite da vas ta izjava, pitanje....itd...povredjuje?

Е ово сам практиковала читав живот.

Срећу делим са другима. Тугу кријем, гурам под тепих, правим се да не постоји, евентуално је замаскирам бесом, али најчешће прећутим. Своје страхове, бриге, недоумице или решавам сама или остављам по страни. Када ме неко повреди, затварам се још више у свој свет, постајем све страшљивија, несигурнија... 

Онда када сам видела да имплодирам, почела сам то да мењам. На овом форуму сам учила да причам о себи и о стварима које нисам никада делила. Сада умем да се поверим и "реалним" људима. Трудим се да то и чиним, али је и даље остала навика да се, када боли, осамим и само јецам.. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Марина Савковић рече

Не знам у којем проценту је ово истина, немам довољно животног искуства.
Али мислим да има нешто у овоме да пред људима треба бити мртав.

0MourIo.png

Ko god da je napisao dobro je napisao. Jedino se ne slazem sa time da ce to oterati Boga iz naseg srca. Neda se Bog tako lako oterati. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Vreme cini cuda :D

Ljudi sazrevaju, menjaju se. Shvatis da nisi nemocan, da ti itekako utices na to kako ces se osecati. Neces umreti od toga sto te boli, samo ces ispitati sebe i svoje granice. Ne mozes i ne treba svakom pricati sve, ali nece bas da bude da su svi oko nas jeli bunike. Nasa percepcija je takva iz nekih nasih razloga, ocekivanja, kompleksa i slicno. Nisam za foru jupi jej raduj se, cvetici leptirici komadici. Nije prirodno i nije ljudski. Da je Bog hteo tako da budemo Ameri, nasmejane face 00-24 ne bi stvorio mogucnosti da osetimo citavu lepezu toga. Sa gomilom posebnih nijansi. Zivot je sjajan i kad dusa boli. A kako bismo znali dimamo dusu? :D

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

можда ће да звучи као неки мотивациони остер, али у једно сам се уверила, људи ће се понашати перема вама онако како им дозволите.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Jako cesto mi pomaze kada pisem..Naravno , ponekad i razgovaram sa onima, sa kojima mislim da treba, shodno situaciji...ali , pisanje...extra pomaze.

Retko kad ja to procitam, skoro nikad, ali mi je jako bitno da ja to lepo stavim na papir...pa ....eto...tako.... :)))

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Драшко рече

Kada vas boli duša, jel imate kome da to ispričate i da li vam bude lakše i da li nadjete put ili čak rešenje?

daaa.....:slavaaa:

пре 22 часа, Драшко рече

Kada vas neko nenamerno povredi nekom izjavom, konstatacijom ili pitanjem, da li prećutkujete ili se desi da obajsnite da vas ta izjava, pitanje....itd...povredjuje?

ako je nenamerno, trudim se da iskuliram....sve zavisi sta je u pitanju....mozda nekad i mora da se kaze....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Сања Т. рече

Jako cesto mi pomaze kada pisem..Naravno , ponekad i razgovaram sa onima, sa kojima mislim da treba, shodno situaciji...ali , pisanje...extra pomaze.

Retko kad ja to procitam, skoro nikad, ali mi je jako bitno da ja to lepo stavim na papir...pa ....eto...tako.... :)))

Да, то је супер "терапија". :dobro:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
On 7/7/2017 at 19:50, goranger рече

ko je autor ove "umotvorine"?

Најбоље се чува душа када се не износе своји планови, потребе  и ставови. најлакше се остваре. Мада мислим да човек треба сам да одреди шта треба да каже шта не. Оно што није толико битно и лично по мени треба да се прича али своје патње планове, треба износити само баш блиским људима. Или причати о проблрему у другом лицу.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

"Онај ко је мој пријатељ, тај ми не поставља питања. Оном коме сам пријатељ, ја и непитан казујем".
Иво Андрић

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...