Jump to content

Премијерка Србије Ана Брнабић

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, Ћириличар рече

( Aleks Dzouns tako prica o interdimenzionalnim bicima reptilima :D ).

Није то ништа ново, један мој гимназијски друг, Твој Босанчерос, је то тврдио још кад је направио први антинуклеарни протест у Србији 1986.

Сад је висока фаца у српској дипломатији.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 251
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 25 минута, александар живаљев рече

И ја, Са собом самим.

Него, виђесте ли како г. председник синоћ поста и портпарол патријарха?

Znaci restitucija vizantijskog sistema harmonije cara i crkve. Vucicu, vaspostavitelju!

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, александар живаљев рече

Није то ништа ново, један мој гимназијски друг, Твој Босанчерос, је то тврдио још кад је направио први антинуклеарни протест у Србији 1986.

Сад је висока фаца у српској дипломатији.

Nista mu to ne vrijedi ako nema Aleksove muzicke talente:

Подели на овим сајтовима

Da li je Ana Brnabić feministkinja? Ozbiljno pitam. Cini mi se da nije, zar ne?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Цитат

Umesto Parade ponosa, Brnabićeva će prisustvovati, kako saznaje "Danas", jednoj drugoj važnoj akciji koja se održava u isto vreme, a njeno prisustvo će biti prilika da ta akcija dobije na vidljivosti.

U kabinetu mandatarke i ministarke državne uprave i lokalne samouprave Ane Brnabić kažu da će ona u subotu, 24. juna, posetiti Naučno-tehnološki park Zvezdara gde će prisustvovati finalnom takmičenju u programiranju mBot robota u okviru lige KODIRANJE, koja je deo akcije "Bitka za znanje". 

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=06&dd=22&nav_category=206&nav_id=1274661

Цитат

programiranju mBot robota

while true {
    say("Svaka cast Vucicu!")
}

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Agnostik рече

Pa u Srbiji od homoseksualnosti nema vece teme kad je parada ponosa mesec dana se samo o tome prica.

Па и није баш истина то. Ево у Србији се ове године одржавају чак две такве параде (једна ваљда у суботу, друга у септембру), а на Форуму ни речи о томе...

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Ћириличар рече

Znaci restitucija vizantijskog sistema harmonije cara i crkve. Vucicu, vaspostavitelju!

Још да уведу евнухе.

Црква сад плаћа цијену што су Вучића пуштили на Сабор 2013.  И многих других брљотина. Никакве црквене дипломатије немамо. Надао сам се да ће током прославе Светог Мардарија 14 и 15.7. (имали су годину дана да то припреме) уговорити преко Грка бар куртоазан пријем патријарха код Трампа. Сад Вучић најављује да 17.7. има сусрет са Пејнсом. Пост фестум се види да је и Свети Архијерејски Сабор "збрзан" због преноса власти са Николића на Вучића.

Што је најгоре, овај премијерски гамбит као једна врста парламентарног и уставног удара, потпуно поништава сва српска црквено-етничка права на Косову.

Архијереји који су непромишљено одбили "ватикански статус" за СПЦ на Космету, сад не смију ни да писну.

Још да уведу евнухе.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, александар живаљев рече

Архијереји који су непромишљено одбили "ватикански статус" за СПЦ на Космету, сад не смију ни да писну.

Никад се није ни нудио. Ништа ни приближно томе.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, RYLAH рече

Никад се није ни нудио. Ништа ни приближно томе.

Што су га онда одбили на Одбору САСабора за КиМ 2013? Тај Одбор се од тада, иначе није састајао.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, александар живаљев рече

Што су га онда одбили на Одбору САСабора за КиМ 2013? Тај Одбор се од тада, иначе није састајао.

Ако би ми дао документ да видим шта су то тачно одбили, пошто нисам упућен а сад немам времена да тражим...

Не знам шта су радили и шта су и зашто одбијали, али знам да се ништа слично томе никад није ни нудило, а посебно не од 2013. па надаље.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, RYLAH рече

Ако би ми дао документ да видим шта су то тачно одбили, пошто нисам упућен а сад немам времена да тражим...

Не знам шта су радили и шта су и зашто одбијали, али знам да се ништа слично томе никад није ни нудило, а посебно не од 2013. па надаље.

Документа није било, само незванични предлог. Но одбили су да о њему разговарају држећи се патријархове приступне бесједе да ће Црква учинити све да помогне држави Србији да очува суверенитет на Космету. (Ја то тумачим да свештеноначалије, нажалост не схвата да је "суверенитет" Цркве старији и континуиранији од државног суверенитета на Космету) Уосталом, нико им није могао забранити да патријарх сједи у свом сједишту, а у Дечанцима би имао велику помоћ у успостављању модерне црквене управе. Послије 2013. нуђено је да у другом кругу бриселских преговора Црква дође на ред. Но, прексиноћ је Вучић потврдио да ни први споразум неће бити спроведен са албанске стране, заузврат Србија ће да промјени Устав.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, александар живаљев рече

Документа није било, само незванични предлог. Но одбили су да о њему разговарају држећи се патријархове приступне бесједе да ће Црква учинити све да помогне држави Србији да очува суверенитет на Космету. (Ја то тумачим да свештеноначалије, нажалост не схвата да је "суверенитет" Цркве старији и континуиранији од државног суверенитета на Космету) Уосталом, нико им није могао забранити да патријарх сједи у свом сједишту, а у Дечанцима би имао велику помоћ у успостављању модерне црквене управе. Послије 2013. нуђено је да у другом кругу бриселских преговора Црква дође на ред. Но, прексиноћ је Вучић потврдио да ни први споразум неће бити спроведен са албанске стране, заузврат Србија ће да промјени Устав.

Ни једно ни друго није нуђено, посебно не од 2013. О чему су они причали и шта су одбијали немам појма, али ништа опд тога што си навео није нуђено.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, RYLAH рече

Ни једно ни друго није нуђено, посебно не од 2013. О чему су они причали и шта су одбијали немам појма, али ништа опд тога што си навео није нуђено.

Сјећаш се ваљда да је статус Цркве био предвиђен за "другу рунду" бриселских преговора? Без учешћа саме Цркве, додуше, која је 2013. де факто дала мандат Вучићу да је представља.

Е, сад ова суспензија парламентарног система са Брнабићком уз нови уставни аранжман Србије, захтијева по мени, макар закаснелу, реакцију Цркве. Чисто, канонско-политичку, без идеолошко-етичких примеса. Промјена карактера већински православне државе и статуса "народне цркве", уз промјену граница, је много већа погибељ него што је предвиђао Стојадиновићев Конкордат Не кажем да треба поступити попут патријарха Варнаве и владике Николаја и других, можда они нијесу имали реалну процјену стања у држави, али да је дошао час да се нешто каже и душа спаси јесте. Иначе ће се Црква претворити у паравладину установу која се са владом дописује преко Блица.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...