Jump to content

Програмирање - дигресије

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, εργασία рече

Netačno. C# i .NET su od Novembra 2014 postali open source i mislim da su imali podršku za Linux familiju i MacOS i pre toga. Možda .NET nije pustio korene u ovim svetovima jer tu su tradicionalno bili zastupljeni Javisti i svi ostali...

Da, ima onaj .NET Core, sad se setih. Ali ja svakako nisam naišao ni na jedan projekat rađen koristeći .NET Core, a pratim svakakve IT twitter profile koji retvutuju većinu jezika

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, WiseMan рече

Da, ima onaj .NET Core, sad se setih. Ali ja svakako nisam naišao ni na jedan projekat rađen koristeći .NET Core, a pratim svakakve IT twitter profile koji retvutuju većinu jezika

Ok. Možda je prošlo previše malo vremena da se .NET omasovi među apač-Linuxovcima! 12:smeha: Teodor Grizli, vojvoda nad Si-tarabu je pozvaniji da zbori na tu temu, ja sam samo entuzijasta... 0703_read

εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, WiseMan рече

Није само Core. Ево ти оне регистар касе што је требало да је направе форумаши, у ASP.NET 4.6 на Mac-у.

cVL87z6.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juanito рече

Линукс има демоне.

free  BDS има демоне, а не Линукс.

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, uros рече

Pa to ti pricam, vreme je da predjes na svetlu stranu sile, pusti one marksisticke gluposti i udahni svez vazduh slobode. 

Не верујем да капитализам пружа слободу. :) Али нећемо о томе на овој теми.

εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. 

Подели на овим сајтовима

Kako to da je tako teško ući u neku firmu kao volonter?

Zar se poslodavcima ne isplati da ulože malo vremena u učenje i osposobljavanje budućih zaposlenih?

I posle ako savladaju sve da dobiju posao i da imaju neko vreme platu nižu od tržišne, recimo.

Tome da predhodi neki testić iz logike i osnova programiranja čisto da ne moze baš svako sa ulice "da okuša sreću" i oduzme vreme.

To niko ne praktikuje, zašto?

Pre svih pitam @Juanito  i @Grizzly Adams kao programere i klasične liberale, kapitaliste xD

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Tumaralo. рече

Kako to da je tako teško ući u neku firmu kao volonter?

Zar se poslodavcima ne isplati da ulože malo vremena u učenje i osposobljavanje budućih zaposlenih?

I posle ako savladaju sve da dobiju posao i da imaju neko vreme platu nižu od tržišne, recimo.

Tome da predhodi neki testić iz logike i osnova programiranja čisto da ne moze baš svako sa ulice "da okuša sreću" i oduzme vreme.

To niko ne praktikuje, zašto?

Pre svih pitam @Juanito  i @Grizzly Adams kao programere i klasične liberale, kapitaliste xD

Зато што се "волонтери" плаћају :) .

Просто се не исплати да било кога обучавају, ако нема потребе за радником. Ако има потребе, онда ће упослити радника, и плаћати га, иако он нема неки допринос, док га не обуче. Очекује се да време обуке релативно кратко траје.

Углавном се ради на комплексним системима, и свакоме је потребно времена да научи систем који се користи у развоју, упозна тим, и да се ухода у процесе, стандарде, који се користе у фирми.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Tumaralo. рече

Зато што тражи време, а време је веома скуп ресурс посебно за мале фирме и старт-апове. Они се труде да минимизују "варијабле" - што мање непотребних ствари, фокусираш се 100% на резултат. Све што је вишак само повећава неизвесност.

Много је лакше наћи волонтерску позицију у већим фирмама, корпорацијама и сл.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

@Tumaralo. Ja nisam jedan od upitanih ljudi, ali želim i ja da kažem nešto! :dedica:

Mislim da volontiranje u IT firmama ne postoji. Postoji plaćena praksa. Ta plaćena praksa je nešto manja od plata zaposlenih, ali mislim da ako se pokažeš kao dobar "intern", da te na kraju i zaposle. Video sam dosta oglasa gde traže kandidate za plaćenu praksu, ali većina traži da kandidati imaju status studenta, no to nije u svakom oglasu slučaj.

https://www.facebook.com/groups/932234233524028/

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...