Дарко Написано Март 30, 2017 Пријави Подели Написано Март 30, 2017 Позивамо вас, да у понедељак, 3. априла 2017. године, у 19 часова, у великој сали парохијског дома Храма Св. Саве на Врачару (Крушедолска 2/А), присуствујете предавању на тему „Српски национални идентитет у новом веку“. О овој теми говориће: доц. др Милош Ковић (Филозофски факултет, Београд) Трибина се одржава у организацији Храма Св. Саве на Врачару и Светосавске омладинске заједнице Архиепископије београдско-карловачке. Улаз је слободан. http://sozbg.rs/dogadjaj/doc-dr-milos-kovic-srpski-nacionalni-identitet-u-novom-veku/ https://www.facebook.com/events/430405547293869 Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος, καὶ ὁ λόγος ἦν πρὸς τὸν θεόν, καὶ θεὸς ἦν ὁ λόγος. (Јн 1,1) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 30, 2017 Пријави Подели Написано Март 30, 2017 Ће изађемо ли ми више из тог XIX века... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 30, 2017 Пријави Подели Написано Март 30, 2017 пре 39 минута, Grizzly Adams рече Ће изађемо ли ми више из тог XIX века... Jok bre, dok je nacionalno pitanje nerijeseno. Tuzno ali istinito, sto bi rekao moj dobar drugar, Metalika. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 30, 2017 Пријави Подели Написано Март 30, 2017 "Решавање националног питања" као некакав "историјски процес" завршило се крајем XIX века. Нажалост, наши интелектуалци остали су заробљени у "бечкој школи" из тог доба. Треба неко да их обавести да је Аустроугарска пропала пре 100 година. Те идеје о којима се код нас још увек дави биле су актуелне 1890-те по кафанама у Бечу, после су изродиле манијаке попут Хитлера, Лењина па и оног "нашег" Броза... Данас је свет нешто сасвим друго. Кад пропустиш један час у школи мож` некако да надокнадиш, ал` кад пропустиш 100 година... тешко... Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука