Golub Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 ЦРНА ГОРА: „Косовка девојка“ уклоњена из Ургентног центра 10.01.2017. - 14:54 ИСКРА на Фејсбуку Фото: Wikipedia/ Uroš Predić. Нови директор Ургентног центра Црне Горе и члан Главног одбора ДПС-а Нермин Абдић наредио је уклањање слике „Косовке девојке“ из просторија те медицинске установе. Како сазнаје портал Ин4С, након ове антицивилизацијске наредбе Абдића слика „Косовке девојке“ је склоњена са зида у Ургентном центру у Подгорици и стављена у неки ћошак. „Косовка девојка је симбол чистог срца, доброте, племенитости и хуманости и зато уклањање њене слике из Ургентног центра представља дрзак и антицивилизацијски чин којем је тешко наћи поређење“, наводи овај портал. „Замислите лекара-директора муслимана како у италијанској или баварској болници уклања слику Мајке Терезе са зида“, додаје Ин4с. Нажалост, у данашњој Црној Гори и то је могуће, чиме се точак историје враћа уназад, па у пракси поново имамо иста дешавања као она за време турске окупације и зулума на овим просторима. "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 И питам се шта би радио неки Нермин Абдић са крстовима на болничким зградама и по болнилким собама, рецимо на овим локацијама: https://stjoestoronto.ca/your-health-centre/ "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 34 минута, Avocado рече Zbog toga, nije toliko problem u sekularizmu... meni bi daleko bilo draže da se lepo izbriše taj član 11. Ustava, nego da ovako stoji i "zlotumači" se... jer kao što već rekoh, sutra da ga izbrišeš, ne bi se u Srbiji ama baš ništa promenilo, jer Srbija je sekularna samo na papiru. Ма ја се не слажем са твојим мишљењем, иако се често каже да је наш свет постао секуларан. "Секуларни" може да значи много различитих ствари, и да ли је уопште истина да се секуларизација шири свуда, а само у Србији на папиру? То се често користи да истакне карактеристике модерног света. Да је одвојена политика и религија. Да смо искључили улогу религије у јавној сфери. Да рационализујемо. Међутим, секуларизација је изузетно сложен концепт, који може да се користи на различите начине. Авокадове поруке одишу тиме да је западни свет заснован на секуларним вредностима и да смо одвојили религију и политику, за разлику од других делова света, за разлику од Србије у којој се живи а ниподаштава. С друге стране, ја ти могу рећи да Данска уопште није секуларизована, јер имамо државну цркву. Други верују да је друштво превише секуларно и да су људи изгубили интересовање за Бога и цркву. Кад нас тероризам удара, сви се сложимо да секуларне вредности треба да се одвоје. Иначе, секуларизам није атеизам. И није културно игнорисати поруке, ако се имају аргументи веће снаге. (; Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 23 минута, Ronald рече Mene zanima da li bi predsedsednik, premijer i ministri mogli za pocetak da se uzdrze od praktikovanja u okviru javnih institucija koje su im povjerene i konkretno bi za njih volio da postoji odredjeni kodeks ponasanja jer ih gledamo svaki dan. Mislim i Filip Vujanovic je vjernik pravoslavne vjere, jedan od omiljenijih ljudi u CG, koji redovno odlazi u manastir Moracu, ispovjeda se i pricescuje, ali nikad nije imao ovakve nastupe ko Nikolic, cak i kad mu je mitropolit pomogao da dobije izbore i kad je bio u odlicnim odnosima sa Djukom. То што је Филип Вујановић устрашен и слаб је његов (а и опште монтенегрински полтронски проблем). А Тома је негде на пола пута, само понекад му се омакне мало хришћанске храбрости да јавно исповеда веру... Црној Гори треба нешто попут Петра Цетињског... али сад су тамо на власти слабићи и криминалци. "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 9 часа, RYLAH рече ......Не видим решење како би му забранио нешто што си му по Уставу дозволио? И зашто би његово право да истиче чији је навијач, дал му је шљива добро родила, шта мисли о броју пингвина, да истиче своја верска убеђења... престало зато што је на високој државној функцији? Odgovaram jer te jako cenim i mislim da se ne razumemo. Jedno je Tomislav Nikolić i njegova prava koja su ista kao moja i rtvoja, a drugo je Predsednik kao institucija. Kada ne obavlja funkciju Predsednika (kada je Tomislav Nikolić) ništa i niko ga ne ograničava osim zakona koji je isti za sve nas. Institucija Predsednika je definisana dal ustavom dal zakonom (pojma nemam) i sasvim sigurno tu ne spada promocije i delovanja svega onog što sam pobrojao (i još mnogo toga). Znači ako kažem da Predsednik države ne bi trebalo da vrši verske ili bilo koje druge obrede (sem ako nisu dozvoljeni zakonom o obavezama predsednika) onda ne kršim nikakava prava Predsednika republike. Ako to isto kažem za Tomislava Nikolića (koji to radi kao građanin) onda je to direktno kršenje njegovih prava kao građanina. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 9 часа, Kratos рече I to je sve zbog badnjaka? Kakve ovo ima veze sa onim što sam napisao pojma nemam a nije nibitno, Kad nema šta da se napiše onda napišeš nešto nerazumljivo, klasika. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 9 минута, VaSa110 рече Kakve ovo ima veze sa onim što sam napisao pojma nemam a nije nibitno, Kad nema šta da se napiše onda napišeš nešto nerazumljivo, klasika. Pa tema je predsednikovo unošenje badnjaka a ti si posle krenuo da pričaš o nepotizmu i zapošljavanju svastike ženine šurnjaje i to kao odgovor na moje da predsednik ima pravo da ispolji svoja religijska ubeđenja.Vrati se nazad pa pročitaj ponovo ako ti nije jasno. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 1 сат, Golub рече Наравно да не бих! Naravno. Znači nije on kriv. Nije bilo do Broza. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 12 минута, Ayla рече Naravno. Znači nije on kriv. Nije bilo do Broza. А било је и до Броза, и он је пуцао на Србе још од Првог светског рата, па му то прешло у навику и омилило да пуца по правим Србима, па онда је ''рентао'' и неке ткз. Србе да пуцају на своје... Кратос је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 Ao! Golub је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 28 минута, Golub рече А било је и до Броза, и он је пуцао на Србе још од Првог светског рата, па му то прешло у навику и омилило да пуца по правим Србима, па онда је ''рентао'' и неке ткз. Србе да пуцају на своје... To masonsko govedo je dokaz da imamo pamćenje kolko kolibri kao narod.U I nas ubija u II ga svi Srbi obožavaju kao najvećeg sina naših naroda i narodnosti a on ni srpski nije znao,psuje Srbinu majku Božiju ovaj viče druže tiiitooo mi se kunemo......Trebalo je Kavaja da ubije tog skota odavno... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 11 минута, Kratos рече To masonsko govedo je dokaz da imamo pamćenje kolko kolibri kao narod.U I nas ubija u II ga svi Srbi obožavaju kao najvećeg sina naših naroda i narodnosti a on ni srpski nije znao,psuje Srbinu majku Božiju ovaj viče druže tiiitooo mi se kunemo...... Ми Србљи смо невероватни, туђег и то непријатељског војника-каплара из Првог рата у Дргугом прухватиш и прогласиш врховним српским командантом... и доживотним српским преЦедником који је убијао све што је било истински српско, али је туга што још има Србаља којима смета Тома са бадњаком, и зато што је као Тома сељак необразовани, а није им сметао необразовани сељак из Кумровца??? Велико је чудо што нас још и има... Једино ови из Републике Српске се још не дају и рву! Са поносом славе Светог Стефана! и он ће им и помоћи! zuti car је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 1 hour ago, Golub рече Ми Србљи смо невероватни, туђег и то непријатељског војника-каплара из Првог рата у Дргугом прухватиш и прогласиш врховним српским командантом... и доживотним српским преЦедником који је убијао све што је било истински српско, али је туга што још има Србаља којима смета Тома са бадњаком, и зато што је као Тома сељак необразовани, а није им сметао необразовани сељак из Кумровца??? Odakle si ti ucio istoriju? Iz Toma i Dzerija? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 3 часа, Тања1 рече Ма ја се не слажем са твојим мишљењем, иако се често каже да је наш свет постао секуларан. "Секуларни" може да значи много различитих ствари, и да ли је уопште истина да се секуларизација шири свуда, а само у Србији на папиру? То се често користи да истакне карактеристике модерног света. Да је одвојена политика и религија. Да смо искључили улогу религије у јавној сфери. Да рационализујемо. Међутим, секуларизација је изузетно сложен концепт, који може да се користи на различите начине. Авокадове поруке одишу тиме да је западни свет заснован на секуларним вредностима и да смо одвојили религију и политику, за разлику од других делова света, за разлику од Србије у којој се живи а ниподаштава. С друге стране, ја ти могу рећи да Данска уопште није секуларизована, јер имамо државну цркву. Други верују да је друштво превише секуларно и да су људи изгубили интересовање за Бога и цркву. Кад нас тероризам удара, сви се сложимо да секуларне вредности треба да се одвоје. Ne znam odakle ti ideja da ja smatram da su sve zapadne (ili razvijene) zemlje sekularne. Eto Danska je dobar primer da to nije tako... kao i Velika Britanija... Grčka... i mnoge druge zemlje... Цитат Иначе, секуларизам није атеизам. Ko je rekao da jeste? Цитат И није културно игнорисати поруке, ако се имају аргументи веће снаге. (; Nekad nema potrebe da odgovorim... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 пре 57 минута, cloudking рече Odakle si ti ucio istoriju? Iz Toma i Dzerija? Наравно да нисам читао Брозове хисторијске читанке, јер је тамо лаж. Иначе, Крцун, Ранковић и Ђилас су се хвалили да су спречили Тита да потписује наредбу за стрељање ''државних непријатеља'' , све су преузели на себе. Институт за савремену историју потврдио је да неки спортски објекти леже на масовним гробницама, као што су стадиони Графичара и Обилића у Београду, али и Борца из Чачка. За стадион Партизана за сада, према њиховим речима, не постоје званични документи или изјаве сведока који могу да потврде налазе, али има неких назнака да је било стрељања „државних непријатеља“ у шумици, паркићу испод јужне трибине стадиона, на почетку Хумске улице. Више је Тито побио Срба београђана после ''ослобођења'' него што су то урадили Немци за време окупације!!! Tumaralo., Кратос and zuti car је реаговао/ла на ово 3 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука