Драшко Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 2 минута, RYLAH рече И после реци да она прва није живи доказ постојања натприродних сила! (Поред тога што је рептилијанка, ал то ти нисам ја реко...) Tražićeš ti Rile radno mesto u Mančesteru, al naš kad ćeš.... Gifrific.com Paradoksologija, Тања1, drvce and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 5 минута, Џуманџи рече народу/има су се смучили и бог и цркве и све редом, а сад се све деноминације шатро ишчуђавају што ли губе на популарности и говоре о таласима атеизма и шта све не Kapiram ja u kom si fazonu, ali i Isus je govorio da fariseji ima uvek sve da vode - manje-više, debelo parafraziram Ako govorimo o tome da nas smara što se 'verski' rituali koriste u političke svrhe - apsolutno i jasno, sa obe strane, kako mi se čini. Ako govorimo o tome da bismo zakonom zabranili takva mešanja, ja baš ne bih da od raznih Nikolića pravimo mučenike za veru, nema smisla. RYLAH and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 Кад год чујем реч ”секуларизам”, ово ми падне напамет: Ignjatije, RYLAH, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 9 минута, Драшко рече Tražićeš ti Rile radno mesto u Mančesteru, al naš kad ćeš.... Gifrific.com @RYLAH , si vido kad drugi put podigne glavu, kako palacne jezikom! :O Juanito, Ignjatije, Lady Godiva and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 Ja sam za potpuno i bespovratno odvajanje Crkve od drzave na svaki moguci nacin, ukljucujuci i stvari koje su trenutno pod uzurpacijom drzave kao na primer prosveta. Jedina varijanta u kojoj bih donekle tolerisao religiju u drzavnim stvarima je monarhija. Monarh bi imao kakvo-takvo pravo da unosi Badnjak u svoj dvor iz prostog razloga sto je to na neki nacin "njegova kuca" zato sto ce je direktno naslediti njegova deca. Џуманџи and Аурор је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 5 минута, RYLAH рече Ма није фора у расправи, него у томе да сконтамо да комунизам хвата на најниже пориве, и да нема везе са културним обрасцем на који се калеми. Подједнако се калемио на сваком меридијану на ком му је било дозвољено да буја. Свеопшти проблем, јер је његов отров прављен тако да се у почетку лепи за непца, што би Његош рекао. Ништа даље од тога нисам мислио. Добро, ни мени није поента у комунизму као таквом, него управо у најнижим поривима, а то су, по мени, моћ и власт, а знамо да хришћани итекако умеју да падну на том пољу. пре 6 минута, Paradoksologija рече Ako govorimo o tome da bismo zakonom zabranili takva mešanja, ja baš ne bih da od raznih Nikolića pravimo mučenike za veru, nema smisla. Па нико са 2 даске у глави не би помислио да је он мученик када не би постојала жеља да Царство Небеско буде баш 'од овога свијета', не? Што је дијаметрално супротно свему чему се надамо? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 Управо сада, Џуманџи рече Па нико са 2 даске у глави не би помислио да је он мученик када не би постојала жеља да Царство Небеско буде баш 'од овога свијета', не? Што је дијаметрално супротно свему чему се надамо? E sad, ako krenemo da brojimo daske po glavama... Efekat bi prosto bio jako loš na svim stranama kad bi carstvo od ovoga svijeta krenulo da ganja zbog trivijalnosti poput unošenja drvceta. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 Управо сада, Paradoksologija рече E sad, ako krenemo da brojimo daske po glavama... Efekat bi prosto bio jako loš na svim stranama kad bi carstvo od ovoga svijeta krenulo da ganja zbog trivijalnosti poput unošenja drvceta. Шта знам, ја сам на овој теми наступала из позиције 'хејтуј хохштаплере', а не због идеје секуларности и кршења неког члана Устава. Управо је проблем у жељи за другим, трећим, шестим Римом, монархијама и сл. и то је оно што критикујем. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 1 минут, Џуманџи рече Шта знам, ја сам на овој теми наступала из позиције 'хејтуј хохштаплере', а не због идеје секуларности и кршења неког члана Устава. Управо је проблем у жељи за другим, трећим, шестим Римом, монархијама и сл. и то је оно што критикујем. Pa ja ono, relativno dosledno protiv 'hajde da uz pomoć moći i sile ganjamo i kinjimo one druge što nešto kao veruju ili ne veruju što se nama kao ne sviđa no bismo ih uterali u naš tor' Pa sam i izrazito protiv ma kakvih teokratija, ali i protiv ganjanja nekog tamo što unosi drvce ili ima krst u kancelariji ili klanja po aerodromu. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 1 сат, RYLAH рече Ма није фора у расправи, него у томе да сконтамо да комунизам хвата на најниже пориве, и да нема везе са културним обрасцем на који се калеми. Подједнако се калемио на сваком меридијану на ком му је било дозвољено да буја. Свеопшти проблем, јер је његов отров прављен тако да се у почетку лепи за непца, што би Његош рекао. Ништа даље од тога нисам мислио. Pa i nije bas tako. U naprednim civilizacijama gotovo da uopste nije bio ni razmatran - SAD, Francuska, Engleska, dok su po kojekakvim zabitima bili odusevljeni njime - Kambodza, Vijetnam, Kina, Koreja... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 5 минута, Аурор рече Pa i nije bas tako. U naprednim civilizacijama gotovo da uopste nije bio ni razmatran - SAD, Francuska, Engleska, dok su po kojekakvim zabitima bili odusevljeni njime - Kambodza, Vijetnam, Kina, Koreja... У Фрнцуској, Немачкој, Шпанији, Италији, за које се надам да се слажемо да су "напредне цивилизације", постојали су веома јаки комунистички покрети. Није везано за "цивилизацију", него за стицај историјских околности, слабу државу и пропаганду и контра пропаганду. Тања1 and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 13 минута, RYLAH рече слабу државу Tad nastaju svi problemi... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 11 часа, Juanito рече Радуловића си намерно изоставио? Комуњаро! Nek plati Amerima prvo porez RYLAH, Кратос, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 1 сат, Paradoksologija рече Pa ja ono, relativno dosledno protiv 'hajde da uz pomoć moći i sile ganjamo i kinjimo one druge što nešto kao veruju ili ne veruju što se nama kao ne sviđa no bismo ih uterali u naš tor' Pa sam i izrazito protiv ma kakvih teokratija, ali i protiv ganjanja nekog tamo što unosi drvce ili ima krst u kancelariji ili klanja po aerodromu. Свакако се слажем, изузетак су политичари, државни врхови јер нису у служби, него обављају функције. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 8 часа, RYLAH рече Ако нема огледни модел, може ли макар како би та секуларност требало да изгледа? Да не буде да се скаче сваки пут кад се неки државни функционер прекрсти у цркви или штагод да уради у складу са својим верским убеђењима? Не интересује ме за сврхе ове расправе ЗАШТО је Тома унео бадњак, тј. да ли се фолирао, него ДА ЛИ ИМА ПРАВА да унесе бадњак у своју резиденцију? Има ли права да окачи крст у својој канцеларији ако је хришћан E ovo je već nedolično i ružno. U crkvi, kući, na ulici.......neka se krsti ili šta god radi baš me briga. ovo već ponavljamo ko zna koji put. I ovo je i zadnji. Rezidencija nije njegova već predsednika Srbije To je institucija svih građana Srbije. Ako unosi badnjak kao predsednik (a to je uradio) smatram da je greška i nije trebao da ga unese. Kada se obraća građanima Srbije iz svoje kancelarije trebalo bi da se vide samo simboli države. Kada je van očiju javnosti neka okači oko vrata i po kancelariji hiljade krstova ili šta god hoće. Znači kada vrši funkciju predsednika nema nikakve potrebe da ističe svoja verska ubeđenja, probleme sa decom ili ženom, čiji je navijač, dal mu je šljiva dobro rodila, šta misli o broju pingvina...... MENI LIČNO UNOŠENJE TOG BADNJAKA NE ZNAČI NIŠTA I MOŽE DA GA UNOSI DO MILE VOLJE. Dodatak: mislio sam na predsedništvo a ne na rezidenciju. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука