Jump to content

Nikolić uneo badnjak u zgradu Predsedništva

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 4 минута, VaSa110 рече

Rezidencija nije njegova već predsednika Srbije

A predsednik Srbije je on,samo što još i pored toga pravoslavac kao i većina građana Srbije čija je i institucija.;)Predsednik ima pravo da iskaže svoje religijsko opredeljenje kao i svaki građanin R.Srbije.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Kratos рече

A predsednik Srbije je on,samo što još i pored toga pravoslavac kao i većina građana Srbije čija je i institucija.;)Predsednik ima pravo da iskaže svoje religijsko opredeljenje kao i svaki građanin R.Srbije

Isto tako je i član SNS-a  i naravno ima pravo da to ističe i sa svoje pozicije učini sve da se članovi njegove partije zaposle, dobiju najbolje poslove...... što on obilato i čini.

Ovo je u redu zar ne.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Avocado рече

Ne mrzim nikog... što bi njega mrzeo?

Ako je vama kul da vas on predstavlja, nemam ništa protiv...

Па 40 година нас представљао Јосип Брозоморни, и стално му носили штафете, које је он примао уместо ''бадњака'' и то Србљима није сметало...

А сад некима бадњак боде очи... помрачује им се од светлости свеће и гуше се од тамјана... и беже од крста ко ... 

Ако, тако и треба: ''не пада снег да покрије брег... '' него да се види кога пече огањ од бадњака и коме се слоши кад крст угледа... 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Golub рече

Па 40 година нас представљао Јосип Брозоморни, и стално му носили штафете, које је он примао уместо ''бадњака'' и то Србљима није сметало...

Smiješno bi bilo 25. maja nositi badnjak...zar ne, Golube?
Što će ,kukvac...nije rođen za Božić.0703_read 

Подели на овим сајтовима

Па нико није знао кад је дотични рођен, ни он сам није то знао... нит је имао оца, нити је имао мајку, нити брата, нити сестру...  али је дошао у Србију и блесавим Србљима рекао: убиј оца, убиј брата... и Срби га послушали, почели убијати очеве и браћу, а њему носити штафете... 

И сад ови што су Брозоморном теглили штафете и то годинама, и к тому још плесали некакве афричке плесове на стадиону покојне ЈНА, као згражавају се кад Тома Србин упрти 'растову грану... 

Али уредно и културно честитају католички Божић и Бајрам, јер то је кул и евРопски, а кад дође 25. децембар по старом календару, онда настају пренемагања... и жал за Брозомором... 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Golub рече

Па нико није знао кад је дотични рођен, ни он сам није то знао... нит је имао оца, нити је имао мајку, нити брата, нити сестру...  али је дошао у Србију и блесавим Србљима рекао: убиј оца, убиј брата... и Срби га послушали, почели убијати очеве и браћу, а њему носити штафете... 

Reci mi, Golube...da ti neko kaže da ubiješ oca ili brata, bi li uradio to?

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, drvce рече

@RYLAH , si vido kad drugi put podigne glavu, kako palacne jezikom! :O

Она научила како да контролише тај рептилски нагон. Овај наш домаћи гмизавац од премијера никако. Треба оде, као службено, код бакице, да га научи. Много их одаје. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, VaSa110 рече

Isto tako je i član SNS-a  i naravno ima pravo da to ističe i sa svoje pozicije učini sve da se članovi njegove partije zaposle, dobiju najbolje poslove...... što on obilato i čini.

Ovo je u redu zar ne.

I to je sve zbog badnjaka?:))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, VaSa110 рече

Znači kada vrši funkciju predsednika nema nikakve potrebe da ističe svoja verska ubeđenja, probleme sa decom ili ženom, čiji je navijač, dal mu je šljiva dobro rodila, šta misli o broju pingvina......

ОК, кад би у Уставу постојало само начело световности (члан 11.). Али у Уставу постоји и члан 43., на пример, и то у потпуно истом рангу као и члан 11.

Шта је онда решење? Да се суспендују одређена његова људска права док је председник државе? Да се прогласи уставни амандман по ком члан 43. важи за све у овој земљи сем за председника државе или за изабране функционере? Да се уведу казне за све званичнике који би радили било шта што би могло да увреди одређену групу људи (да се крсте, срећу са људима из земаља које се не свиђају некоме, иду на страначке или друге скупове, слободно причају о догађајима из давне или недавне прошлости...)?

Не видим решење како би му забранио нешто што си му по Уставу дозволио? И зашто би његово право да истиче чији је навијач, дал му је шљива добро родила, шта мисли о броју пингвина, да истиче своја верска убеђења... престало зато што је на високој државној функцији?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Uvek smo dva koraka iza Evrope. Pricamo o sekularizmu, sto je ideja 19tog veka, dok su evropske zemlje vec uveliko uvidele razmere duhovne pustosi koju ona osavlja za sobom. Na temelju tih uvida preduzele su konkretne mere u cilju ponovnog produhovljenja naroda. Posebno je bitno kroz sistem obrazovanja decu upoznati sa Bogom jer su ona najranjivija te im sekularizam moze naneti najvecu stetu. Bez Boga zivot je bljutav.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, RYLAH рече

Шта је онда решење? Да се суспендују одређена његова људска права док је председник државе? Да се прогласи уставни амандман по ком члан 43. важи за све у овој земљи сем за председника државе или за изабране функционере?

Ово би било одлично.

пре 1 сат, RYLAH рече

И зашто би његово право да истиче чији је навијач, дал му је шљива добро родила, шта мисли о броју пингвина, да истиче своја верска убеђења... престало зато што је на високој државној функцији?

Ја бих им дозволила да истичу све осим своје вере. Зашто? Зато што је бог (који год) најбољи параван који је свет икада видео. 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Џуманџи рече

Ово би било одлично.

Ја мислим да не би, јер ко зна где би се онда зауставили ако једном кренемо да ограничавамо људима оно што им је на папиру гарантовано. Стаљин је једно време имао један од најбољих и најсаременијих устава на свету тог доба, па ти види где би нас то довело.

Мислим да је мањи проблем ако неко повремено користи веру као параван за било шта, него да кренемо људима да одузимамо људска права, јер то не може добро да се заврши по било кога од нас.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Razumijem ja da je nemoguće iskorijeniti odredjene religijske običaje i tradicije iz političkog zivota, jer su i inkluzivne institucije kao najuspjesnije u razvijenim zemljama izgrađene na istim. Medjutim ovo krkanisanje svakako treba kritikovati jer jedno da se on prekrstio u svojoj kancelariji kad je sam, a sasvim nešto drugo ovo unošenje ogromnog badnjaka, dobro ga nije pokušao sam unijeti ili prase okrenuti u kancelariji.

Ali zamislimo sad da je predsednik satanista i da odredjene ludorije izvodi u Zgradi Predsedništva.

Privatno praktikovanje vjere u okviru svog doma ili Crkve bi trebao biti imperativ svakog hrišćanina, ali i kritika ovog skrnavljenja hrišćanstva preko nakaradnih običaja koji su mnogima bitniji od svega duhovnog. Evo primera, mom drugaru kažu neki ljudi na dan pecenja praseta da im je taj dan najbitniji, kakav Božić, meziti i okretati prase je nešto kao san snova za njih. 

Evo blesavog Jeremića i njegovog krkanluka za Božić 2013. godine:

Vuk i jedno prase

jeremicevo_prase_320a_419836687.jpg&size

'Još malo ostalo do kraja posta... :)', objavio je predsjednik Generalne skupštine UN-a i bivši šef srpske diplomacije Vuk Jeremić na Twitteru uz link na fotografiju praseta kojega dijele sati od preobražaja u pečenku - na opće zgražanje publike

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Ronald рече

Razumijem ja da je nemoguće iskorijeniti odredjene religijske običaje i tradicije iz političkog zivota, jer su i inkluzivne institucije kao najuspjesnije u razvijenim zemljama izgrađene na istim. Medjutim ovo krkanisanje svakako treba kritikovati jer jedno da se on prekrstio u svojoj kancelariji kad je sam, a sasvim nešto drugo ovo unošenje ogromnog badnjaka, dobro ga nije pokušao sam unijeti ili prase okrenuti u kancelariji.

Ali zamislimo sad da je predsednik satanista i da odredjene ludorije izvodi u Zgradi Predsedništva.

Privatno praktikovanje vjere u okviru svog doma ili Crkve bi trebao biti imperativ svakog hrišćanina, ali i kritika ovog skrnavljenja hrišćanstva preko nakaradnih običaja koji su mnogima bitniji od svega duhovnog. Evo primera, mom drugaru kažu neki ljudi na dan pecenja praseta da im je taj dan najbitniji, kakav Božić, meziti i okretati prase je nešto kao san snova za njih. 

Evo blesavog Jeremića i njegovog krkanluka za Božić 2013. godine:

Vuk i jedno prase

jeremicevo_prase_320a_419836687.jpg&size

'Još malo ostalo do kraja posta... :)', objavio je predsjednik Generalne skupštine UN-a i bivši šef srpske diplomacije Vuk Jeremić na Twitteru uz link na fotografiju praseta kojega dijele sati od preobražaja u pečenku - na opće zgražanje publike

Pa čovjek iz naroda. Voli da krka :D 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...