Lady Godiva Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 20 минута, Ненад Р. рече Ако неко неког туче, а то гледа човек који се плаши да и он не добије батине, велико је питање да ли ће ишта предузети и ако је добар човек. Никад нисам присуствовала овако нечему, али је било ситуација кад је могла да избије туча. Ја тада идем од нуле до стотке за три секунде. Имам јак тај дефанзивни инстикт кад су блики људи и слабији у питању. Попићу батине једном. пре 15 минута, Снежана рече Да, али овде причаш о конкретном злу, али сви добро знамо да зло има много лепих, заводљивих и не тако очигледних лица Е, ово је права мука. Ненад Р. and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 Pa gde si Jelena draga, kako si? Kako decica? Sta ti mislis o temi, hocemo li ih grditi da TO nisu dobro uradili ili da im pricamo da nisu dobri 'aj prozbori koju sa strucne strane da motivisemo pravoslavce da postanu aktivniji, da se bore sa zlom a da opet nikada ne odbace potpuno sebe ili drugog koji je pocinio neko (ne)delo. Uh, bas nije lako ali je velika mudrost i smirenje ko uspe... Јелена011 and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 44 минута, Ayla рече Jesmo li dovoljno mudri da procijenimo kada treba pružiti ruku, i da li griješimo ako je pružamo stalno? Jedan moj brat mi je dao dobar savjet - Ne pomaži uvijek, jer možda činiš zlo. Мудри и појавно емотивно неутрални, када је то неопходно. Веома често изгледа да чинимо зло, лоше, и да нас не интересује други, да га не волимо и да га повређујемо незаинтересовани за његове емоције, али није тако. И обрнуто. Деветогодишњи дечак је у саобраћајној несрећи јако ударио главу. Повреда је била таква да је месецима био у вигилној коми. Све је морао да савлада поново - да се "пробуди", покреће, говори,... Физиотерапеути су са њим интензивно радили. Разбијање контрактура које су настале услед вишемесечне неактивности иде тако што се пасивно помера екстремитет у одређеном зглобу до границе бола и мало преко тога. Сви зглобови су били у контрактурама због фетусног положаја. И шта се дешава - физиотерапеут креће да вежба са дечаком, дечак почиње да плаче и вришти од болова, мајка истера физиотерапеута. Није давала да му приђу, да га "повреде". Док није један старији терапеут донео одлуку - узео је дечака, однео у другу собу и цела клиника је пола сата слушала дечака како запомаже, плаче, вришти и кука. Мајка је била очајна. Кукала је наглас. Говорила је том терапеуту да га мрзи. Да је зао. Да мучи њено дете. Терапеут се само смешкао и настављао још интензивније. Временом је дечак поново савладао говор. Када је поново овладао речима, једна од првих ствари које је изговорио биле су име тог терапеута и - мрзим те! Сада је цела клиника слушала плакање, вриштање и мрзим те, мрзим те! Терапеут се и даље само смешкао. И радио оно што је потребно. Мајка је говорила да је тај терапеут највеће зло које постоји. И тако три пуне године. Дечак је временом почео да користи руке, пропричао је, преко колица и штака поново стао на ноге. Вратио се у школу. Долазио на третмане на којима је мање плакао али је и даље говорио - мрзим те, мрзим те. Једнога дана када је дошао на контролу, изненада је јако загрлио терапеута и дуго га тако држао. И рекао му - ја знам да ти ниси хтео да ме повредиш. Хвала ти. Волим те Милане. Е тада су се том дивном, изузетном терапеуту засузиле очи. Само га је почешкао по коси, насмешио се и рекао му - Хајде, бриши. Извините на подужој причи. "Tamo daleko", RYLAH, Lady Godiva and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 1 сат, Lady Godiva рече али је било ситуација кад је могла да избије туча. Мени за Нову годину сад. И пребио бих га, али ме је мудро избегавао. Другари га зезали што спопада сваког сем мене... Један од оних који постају агресивне будале када попију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 Прелепа прича Александра. Прелепо је што се тако лепо завршило. АлександраВ, "Tamo daleko" and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 26 минута, Аурор рече Мени за Нову годину сад. И пребио бих га, али ме је мудро избегавао. Значи узбудљиво је почела... Сигурно би и другове бранио, као и већина нас. Сад питање, да ли би пришао да помогнеш да су њих тројца млатила неког несрећника, ког не познајеш (мислим њему, а не њима)? О томе мозгам, јесам ли толико луда?! Аурор, Лидија Миленковић, -Владимир- and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 3 минута, Lady Godiva рече Сигурно би и другове бранио, као и већина нас. Ово је био брат од друга, посвађали се и њих двојица... Али да. пре 3 минута, Lady Godiva рече Сад питање, да ли би пришао да помогнеш да су њих тројца млатила неког несрећника, ког не познајеш Ако је 3 против 1, све су шансе да ћу да наиђем у тренутку кад је он већ савладан... Против ове тројице бих могао само ја да добијем батине. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 Све сте сами рекли. Помоћи човеку, а не направити паразита од њега. А што се тиче туча, најчешће су тамо где и алкохол. Не мирује ни у бурету, а камоли у глави, што је причала моја баба. Тамо где се леше од алкохола, није моје место. Све са мером. Оно што може да се деси на улици, то је већ друга ствар. Како остати равнодушан да некога бију или пљачкају? АлександраВ, Лидија Миленковић, Lady Godiva and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 5 минута, Muramasa рече “Forcing yourself to feel indiscriminate love is very unnatural. If you try to love everyone you only lessen your feelings for those who deserve your love.” Anton Szandor LaVey Не можеш ти да волиш исто људе са којим проводиш сваки дан и осталих 7-8млрд које никада ниси упознао. Али ако нпр видиш снимак деце која су умрла од глади и осетиш тугу, бес, немоћ... Онда је то нека врста љубави, емпатије, нешто позитивно. Ако не осетиш ништа, онда је то симптом психопатије. Не форсираш себе да их волиш, то је већ ненормално. Него покушаш да их разумеш и не осудиш. Мислиш ли да ако волиш више људи да је твоја љубав мања према њима појединачно (100 једиица љубави на 2 особе је по 50, на 10 је по 10јединица)? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 23 минута, Lady Godiva рече Сад питање, да ли би пришао да помогнеш да су њих тројца млатила неког несрећника, ког не познајеш (мислим њему, а не њима)? О томе мозгам, јесам ли толико луда?! Sigurno ne bih mogla da prodjem ne preduzevsi nista. Ako su 3 na 1, pa se ja umesam, onda je 3 na 2, sto nije tako strasno, a ako je ocito da ne bih mogla da mu pomognem, a i sama bih sigurno stradala, onda bih pozvala pomoc (pozvala policiju mobilnim, vristala, zvonila na vrata obliznjih kuca......). Kada je moj mladji sin bio klinac od 10/11 god. Video je tipa kako provaljuje u prodavnicu u komsiluku. Mirno je prosao, kao da ga ne vidi, i cim je usao u kucu pozvali smo policiju. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 12 минута, Аурор рече Ово је био брат од друга, посвађали се и њих двојица... Али да. Ако је 3 против 1, све су шансе да ћу да наиђем у тренутку кад је он већ савладан... Против ове тројице бих могао само ја да добијем батине. Храброст је средина између кукавичлука и непромишљене смелоси. Ја тежим екстремима, таква ми је нарав и тешко се мења. пре 13 минута, Muramasa рече Trening buraz. Тако је. Само још да изаберем која ми је борилачка вештина најбоља и удри. Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 @Muramasa @Lady Godiva Само да приметим да сте ми јако интересантни у пару. "Tamo daleko", АлександраВ and Ayla је реаговао/ла на ово 3 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 8 минута, Muramasa рече Ljubav se iskazuje delima, dela troše resurse, ako ništa drugo, onda bar vreme, a resursi se mogu svesti na jedinice. Истина, све од речи до речи. Прочита ли ти мој пост или само онај део који си цитирао? Не мораш да будеш мајка Тереза, нити да волиш сваку особу на овом свету као што волиш себе (то јесте идеал, али ниси ти идеалан). Мислим да сам ти све већ рекла, да се не понављам, ако хоћеш прочитај. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 4 минута, Muramasa рече Onaj prvi deo nije reč o ljubavi, nego o empatiji. To je nešto sasvim drugo i kod mene je selektivno. Како селективно? Зависи од тога да ли је дете азијат, црнац... или од тога да ли је у питању дете, одрасла особа, животиња или од ситуације, па је неко заслужио да страда (и нека је!), а други није? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 3 минута, Muramasa рече Uglavnom od toga da li je neko zaslužio da strada. Deteta mi je žao zato što je premlado da nešto zasluži i zato što najčešće nije zaslužilo. Е сад замисли да узмеш ове назнаке људскости које показујеш и помножиш их са рецимо милион, да би смо добили нешто што се разликује од статистиче грешке, и даље то апгрејдујеш стотину пута. Требало би да добијеш нешто што наликује на љубав према ближњем о којој се у поменутом тексту говори. О томе колико је поменути Ирачанин прљав, нећу коментарисати. Оставићу то чистима као што си ти. Аурор and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука