Avocado Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 пре 3 минута, Kratos рече Aha,piše u kekecu.Nema toga znaš i sam.Nema potrebe da se koprcaš sad ko riba na suvom. Tvoje ideje možda pišu u kekecu, a rezultati naučnih istraživanja i eksperimenata se objavljuju u naučnim časopisima... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 Управо сада, Justin Waters рече Andjeli nisu stvoerni ili jesu? Bog nije mogao dati i tvorevini dar besmrtnosti-ili nije htjeo? Kako izjednacavas andjele i covjeka? Pad andjela nije izazvao njihovu "biolosku" smrt, a pad covjeka jeste. Otvara se dosta pitanja , ali vrijedi ce ako sporazumjemo na kraju oko onoga sto hocu da naglasim. To sa anđelima jeste problem.Pa tvorevina ga je imala u početku,sva,čovek je izabran jer obuhvata oba sveta,i duhovni i materijalni.U čoveku se lomi sve ili se sve spašava,zato je i sam Bog postaje čovek. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 Управо сада, Justin Waters рече Pad andjela nije izazvao njihovu "biolosku" smrt, a pad covjeka jeste. Ali je izazvao njihovu duhovnu smrt, pa posto nemaju tela od zemlje kao i prvi covek, ne vidi se jasno njihov 'fizicki' pad. I, prvi covek je prvo pao misleno i duhovno, prekrsio zapovest, a tek posle je i fizicki i bioloski i smrtno pao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 пре 4 минута, Kratos рече Nemoguće je izvršiti experiment.Tu teorija zabaguje. Kako ti objasnjavas onaj experiment sa dino-kokoskom? Npr. ja sam posle toga (skoro) prihvatio Istiniu evolicuje. Znaci naucnici zablokirali noviji deo na genu tako da je radio samo onaj stariji- i gle! kokosa dobi reptilsku gubicu umesto kljuna! Bas kao sto su pretpostavljali.. (Rekoh skoro prihvatio jer imam neke dileme i dalje koje sam postovao ranije u vidu pitanja za grigorija22 na koje nije odgovoreno.. Al sad se setih da nisam ni video sliku te reptilsko-pticije nakaze vec je samo nacrtana u paint-u ...) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 пре 8 минута, Avocado рече Tvoje ideje možda pišu u kekecu, a naučna istraživanja i eksperimenti se objavljuju u naučnim časopisima... I?Navedi mi jedan jedini experiment gde je recimo od konja nastalo nešto drugo sem konja?Ili od bakterije nešto drugo sem bakterije?Nema prelaska o kome govori teorija i to je nemoguće experimentalno utvrditi jer nema vremena za to.A bez experimenta ne može da se prođe naučni metod.Jbga.To je realnost. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 пре 6 минута, Kratos рече To sa anđelima jeste problem.Pa tvorevina ga je imala u početku,sva,čovek je izabran jer obuhvata oba sveta,i duhovni i materijalni.U čoveku se lomi sve ili se sve spašava,zato je i sam Bog postaje čovek. E priblizavamo se zanimljivim stvarima, kasno je pa sutra nastavimo, preko telefona je nezgodno je tipkati. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 пре 2 минута, pedja257 рече l sad se setih da nisam ni video sliku te reptilsko-pticije nakaze vec je samo nacrtana u paint-u ... Mislim da se ovde i krije odgovor na tvoje pitanje.To je problem.Prezentuju se crteži kao neki činjenični dokazi.Kao kod hekelovih embriona kad ono međutim. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 пре 9 часа, Kratos рече Mislim da se ovde i krije odgovor na tvoje pitanje.To je problem.Prezentuju se crteži kao neki činjenični dokazi.Kao kod hekelovih embriona kad ono međutim. The mutant chickens Harris studied bear a recessive trait dubbed talpid2. This trait is lethal, meaning that such mutants are never born, but some incubate in eggs as long as 18 days. During that time, the same two tissues from which teeth develop in mammals come together in the jaw of the mutant embryo--and this leads to nascent teeth, a structure birds have lacked for at least 70 million years. "They don't make a molar," explains development biologist John Fallon, who oversaw Harris's work. "What they make is this conical, saber-shaped structure that is clearly a tooth. The other animal that has a tooth like that is an alligator." http://www.sciencemag.org/news/2006/02/mutant-chickens-grow-teeth Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 пре 21 минута, Kratos рече I?Navedi mi jedan jedini experiment gde je recimo od konja nastalo nešto drugo sme konja?Ili od bakterije nešto drugo sem bakterije?Nema prelaska o kome govori teorija i to je nemoguće experimentalno utvrditi jer nema vremena za to.A bez experimenta ne može da se prođe naučni metod.Jbga.To je realnost. 1. Rekao si prelaz "iz vrste u vrstu"... svestan si valjda toliko da postoje različite vrste konja i različite vrste bakterija??? Evo ti posmatrani primeri specijacije (nastanka novih vrsta pred našim očima, što u eksperimentima, što u prirodi) LINK 2. Sasvim je moguće "eksperimentalno utvrditi" zato što se hipoteze proveravaju i tako što se eksperimentalno provere predikcije tih hipoteza. Svaki put kada istražujemo gene neke vrste, to je provera teorije evolucije jer rezultat može biti takav da je suprotan predikcijama TE. Hiljade takvih provera i još uvek su svi rezultati u okviru predikcija... i ni jedan jedini koji obara teoriju... To je realnost. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 пре 11 минута, Kratos рече Mislim da se ovde i krije odgovor na tvoje pitanje.To je problem.Prezentuju se crteži kao neki činjenični dokazi.Kao kod hekelovih embriona kad ono međutim. Kako mali Perica zamišlja nauku. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 пре 9 часа, Kratos рече Potencijalno da,zbog priziva iz nebića u biće ali aktuelizovana tek Adamovim padom.Ne može da postoji pre toga što je u direktnoj suprotnosti sa TE na koju sam odmah ukazao.I Avramovo žrtvovanje sina je praslika budućeg Hristovog stradanja,i toga da će se za žrtvu Bog postarati ali je isto tako i realan događaj sa istorijskim likovima Avramom kao ocem i Isakom kao sinom.Ne postoji niti jedan sveti otac koju sumnja u istoričnost Adama kao ličnosti niti bilo koga drugog iz SZ.To nije radio ni sam Hristos dok je propovedao na zemlji,čak šta više pozivao se na njih. A za dobro beše veoma kažu sami stihovi Postanja: Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro beše veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti. Sve što je stvorio je bilo dobro i to ne malo dobro nego veoma a to isključuje smrt,patnju,ubijanje i ostalo što je integralni deo TE. Sveti Atanasije Veliki delo O ovaplocenju Logosa kaze da se Adam nakon pada vratio u svoje prirodno stanje For transgression of the commandment was turning them back to their natural state, so that just as they have had their being out of nothing, so also, as might be expected, they might look for corruption into nothing in the course of time. For if, out of a former normal state of non-existence, they were called into being by the Presence and loving-kindness of the Word, it followed naturally that when men were bereft of the knowledge of God and were turned back to what was not (for what is evil is not, but what is good is), they should, since they derive their being from God who IS, be everlastingly bereft even of being; in other words, that they should be disintegrated and abide in death and corruption. For man is by nature mortal, inasmuch as he is made out of what is not; but by reason of his likeness to Him that is (and if he still preserved this likeness by keeping Him in his knowledge) he would stay his natural corruption, and remain incorrupt; as Wisdom says: “The taking heed to His laws is the assurance of immortality;” but being incorrupt, he would live henceforth as God, to which I suppose the divine Scripture refers, when it says: “I have said ye are gods, and ye are all sons of the most Highest; but ye die like men, and fall as one of the princes.” http://www.copticchurch.net/topics/theology/incarnation_st_athanasius.pdf Sveti Vasilije Veliki U izvesnom smislu, takva je i priroda nastalih stvari, koja svakako raste i troši se, i ne odlikuje se čvrstinom i postojanošću. Trebalo bi je dakle, da tela životinja i biljaka, koja su, na neki način po nužnosti povezana u jedan tok i, koja je zahvatilo kretanje koje ih vodi ka postojanju i propadanju, da budu obuhvaćena prirodom vremena, čije je svojstvo srodno promenljivim stvarima.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 пре 11 минута, Avocado рече 1. Rekao si prelaz "iz vrste u vrstu"... svestan si valjda toliko da postoje različite vrste konja i različite vrste bakterija??? Evo ti posmatrani primeri specijacije (nastanka novih vrsta pred našim očima, što u eksperimentima, što u prirodi) LINK 2. Sasvim je moguće "eksperimentalno utvrditi" zato što se hipoteze proveravaju i tako što se eksperimentalno provere predikcije tih hipoteza. Svaki put kada istražujemo gene neke vrste, to je provera teorije evolucije jer rezultat može biti takav da je suprotan predikcijama TE. Hiljade takvih provera i još uvek su svi rezultati u okviru predikcija... i ni jedan jedini koji obara teoriju... To je realnost. Ne pravi se toša.Znaš o čemu je reč i znaš i sam da je to experimentalno nemoguće proveriti.To su adaptacije i niko ne spori da se dešavaju.Batali. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 пре 15 минута, Avocado рече Kako mali Perica zamišlja nauku. El i to iz kekeca nešto? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 пре 10 минута, Kratos рече Ne pravi se toša.Znaš o čemu je reč i znaš i sam da je to experimentalno nemoguće proveriti.To su adaptacije i niko ne spori da se dešavaju.Batali. Znam odlično o čemu je reč i to se svakodnevno eksperimentalno proverava u hiljadama objavljenih naučnih radova... to što ih ti smatraš neadekvatnim je samo tvoj problem sa realnošću. Takođe, da dopunim prethodni odgovor (koji si i onako rešio da ignorišeš): 3. Teorija evolucije NE TVRDI da će od jedinke koja ima odlike koje je svrstavaju u Equus ferus tj. konj da nastane bilo šta što nema odlike genusa Equus... već samo da može da nastane nešto što je "Equus + još nešto" To sam ti već veoma detaljno objasnio u ovoj poruci i ovoj. Kad osporavaš TE tvrdeći da nije dokazano da je od konja nastalo nešto drugo, ti ne osporavaš TE jer TE to i ne tvrdi... samo se blamiraš... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2016 пре 8 минута, Kratos рече El i to iz kekeca nešto? Ne. Kao što smo već prošli, to što ti pišeš nije ni za Kekec, a to što ja pišem možeš da pročitaš u naučnim radovima... ako ikada poželiš nešto da saznaš o nauci, a ne da trabunjaš nebuloze o naučnim teorijama koje ič ne razumeš... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука