Justin Waters Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 2 минута, -Владимир- рече Нико није рекао да је лако. Што кажу светогорци, "ко умре пре него што умре, неће умрети када умре" . Ne da nije lako, nego je cudovisno tesko i trebalo bi fundamentalno da se redefinisu pojmovi covjeka, svijesti, i okruzenja u kome zivi, zasto ovo ovako i onako jer svijet u kontekstu izdrzavanja te janarasove ljubavi uopste nije prijateljski pogodan. Lako je reci, sto je covjeku nemoguce to je Bogu moguce, ali stanje na terenu diskvalifikuje sve po tom pitanju. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 Управо сада, Paradoksologija рече Počinje štošta da liči na budizam i zen Hrišćanima i te kako sme da je stalo. Ovo je najhrišćanskija stvar koju sam čula skoro. Danas hrišćani baš potenciraju kako je sve isključivo do nas na ovom svetu, a nije baš tako. Relax je hrišćanski, pa kako Bog da. Posle dosta negativnog iskustva na koje apsolutno nisam mogla da utičem, trudim se samo i da budem relaxed, pa šta bude. Paradoksologija, Bokisha and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rale Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 @Јустин Батерс Имати слободну вољу и знати њоме се користити је нешто друго. Примери које си навео говоре о рекцијама духа на одређене ситуације, ту и није била у питању наша воља. Треба знати у чему се огледа наша слободна воља и на који начин владамо над својим духом да би утицали на ово што ти износиш. Ми смо духовно умови; умови који имају тело које покреће дух који нам је од Бога дат. Дакле наша слободна воља се огледа у стварима ума и не треба је мешати са стварима духа који нам је дат. И све то се може сазнати у молитви тако да нема потребе да објашњавам ја како то иде. Извилте имате учитеља у вама самима па питајте њега Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 7 минута, rale рече Имати слободну вољу и знати њоме се користити је нешто друго. Примери које си навео говоре о рекцијама духа на одређене ситуације, ту и није била у питању наша воља. Зреба знати у чему се огледа наша слободна воља и на који начин владамо над својим духом да би утицали на ово што ти износиш. Ми смо духовно умови; умови који имају тело које покреће дух који нам је од Бога дат. Дакле наша слободна воља се огледа у стварима ума и не треба је мешази са стварима духа који нам је дат. И све то се може сазнати у молитви тако да нема потребе да објашњавам ја како то иде. Извилте имате учитеља у вама самима па питајте њега Ali sa ge bre zapetljao sa duhovima i umovima. Nije ono bila reakcija duha. Duh je filozofski pojam za kojeg ne znam ni da li postoji niti kakvu korelaciju sa tijelom ima. Kakva reakcija duha kada je covjeku proboden mozak? Onima kojima su dali hladnu solju desilo se da ruke koje su dodirnule hladnocu izazvale su reakciju u mozgu koji je izlozenost hladnoci primio kao opasnu situaciju iz koje se treba skloniti i salje signale nervima da se misici trebaju zgrciti, a za sta opet treba krvi vise da procirkulise. Kako krv nosi kiseonik u tijelu, to malo kisenonika sto je doteklo u ruke ocigledno je uticalo na razmisljanje onih kandidata. O tim i takvim tananim uticajima sam govorio kao onima koji nam sputavaju slobodnu volju, a da toga nismo ni svjesni. Dakle moja volja je bila da na interviju prikazem sebe u dobrom svijetlu, i onda usput negdje pokupim hladnocu i nesvjesno mi ona izazove nesigurnost. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 27 минута, Paradoksologija рече Počinje štošta da liči na budizam i zen Hrišćanima i te kako sme da je stalo. Relax,watch and try to understand. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 Postavljalo se ovo pitanje vise puta do sada i nema odgovora naravno... sve je stvar je verovanja. Ali ako bismo primenili Okamovu ostricu morali bismo da prihvatimo materijalisticko stanoviste. Evo na primer o psihopatiji http://arhiva.24sata.rs/vesti/svet/vest/kako-radi-mozak-psihopate/20012.phtml Ispada da je neko psihopata, onaj koji cini zlocine, onaj koga je obuzeo "zao duh" takav jer ima kvar u mozgu? Popravkom tog kvara ili izmenom tog dela tela on vise nece biti takav na "duhovnom" planu. Dakle duhovni plan je potpuno u vlasti materijalnog, ishodi iz materijalnog. Ili cuveni slucaj Fineasa Grejdza https://psihobrlog.wordpress.com/2015/03/20/psihomisterije-slucaj-fineasa-gejdza/ Bio pobozan, vredan, moralan covek. Doziveo nesrecu u kojoj mu je sipka probila ceoni rezanj i ostetila "centar za moral" i postade on razvratnik, alkoholicar, zlikovac. Jedino sto ostaje van domasaja ove analize je- samosvest. Saznajuci subjekt. Nemi posmatrac. Eto to moze biti dusa. Ali sve sto je sadrzina, punoca bica, sve sto je nasa licnost (centralno u hriscanstvu) to sve zavisi od hardvera- mozga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 1 сат, Paradoksologija рече Već neko vreme mislim da nam je to najveća posledica ploda poznanja dobra i zla! Pa da.Ta podeljenost i jeste glavna posledica pada.Sv. Maksim Ispovednik govori o pet podela koje su desile:stvoreno- nestvoreno,duhovno-materijalno,nebo-zemlja,raj-ikumena,muško-žensko.To se prevazilazi u Hristu gde ta podeljenost prestaje i gde sve postaje jedno o čemu je i govorio i Apostol Pavle. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 Ух, упетљали сте се дебело. Нато, тема ти је више него успшна, немој после да се жалиш. Одавно је код мене ралакс и молитва за друге у првом плану. Мени шта се дадне, дадне, боли ме увце. АлександраВ, Natasa., МилошБГ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 On 12/12/2016 at 18:22, Natasa. рече Elem, koji je smisao molitve kad sve dolazi u svoje vreme i Bog zna šta je najbolje za nas? Da li se treba samo opustiti i pustiti da život ide svojim tokom? То значи да се молиш по Његовој вољи. Ако ти недостаје мудрости, ишти то од Бога, који даје свим људима, и добићеш. Када молиш за мудрост, мораш веровати да је Бог богат у милости и спреман да одговори на нашу молитву. Али да иштеш с вјером, без сумње. Моли се за оно што Свето писмо заповеда. Речено нам је, на пример, да морамо да се молимо за наше непријатеље (Матеј 5:44)...Прати примере које има у Библији...Павле се молио за спас Израела (Римљанима 10:1). Увек треба да се молиш за спасење других. Када је реч о себи, онда треба да се молиш увек свесна својих греха и исповедање пред Богом, пре него што грех омета наш однос са Њим, и омета нашу молитву. Бог неће благословити себичност. Бог не жели нашу молитву док нас не помири са нашом браћом и сестрама у Христу...Дакле, ако имаш горчине, беса, освете или мржње према другима, то ће спречити да се молиш потпуно Богу. Требаш устрајати у молитви и не одустати или се осећати одбачено, јер не добијемо одмах одговор. Не намећи своју вољу, настави да се молиш. Сам Свети Дух посредује за нас. Отуда не разумем чему ово vs (Božija volja vs. molitva) ? Нема апсолутне контрадикторности као што је "живот" у односу на "смрт". Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 1 hour ago, Muramasa рече Još bolje pitanje, ako je neko retardiran, kakav li je tek njegov duh? 1 hour ago, Muramasa рече Zašto postoje retardi kada je duša potpuno svesna i inteligentna i bez tela, pa samim tim i mozga? Особе са менталном ретардацијом Бити ретардиран није избор, а ви здрави можете изабрати и бити људи! Paradoksologija, Кратос, АлександраВ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 9 минута, Тања1 рече Отуда не разумем чему ово vs (Božija volja vs. molitva Hipotetički ti se moliš za isceljenje nekog deteta recimo koje je od rođenja obolelo od raka ali recimo to se ne desi i beba umre.Da umre je ipak Božija volja makar i po dopuštenju a tvoja je bila VS,da se dete isceli. Natasa., Justin Waters and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 10 минута, Данче* рече Особе са менталном ретардацијом Бити ретардиран није избор, а ви здрави можете изабрати и бити људи! Данче* and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 На једној страни је молитва, на другој Божја воља. Отуда такав наслов, да будемо у фазону. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 26 минута, Kratos рече Hipotetički ti se moliš za isceljenje nekog deteta recimo koje je od rođenja obolelo od raka ali recimo to se ne desi i beba umre.Da umre je ipak Božija volja makar i po dopuštenju a tvoja je bila VS,da se dete isceli. И даље не разумем. Моја је била молитва, не воља. Бог нас је створио са слободном вољом. Онда је правилније рећи Божија воља vs слободна воља. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 23 минута, Драгана Милошевић рече Отуда такав наслов, да будемо у фазону. Биће да је наслов због овог буди у трт фазону. Хвала на помоћи, сада ми је јасније. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука