Jump to content

Бобан (најпознатији српски геј активиста): Ево зашто сам напустио Србију!

Оцени ову тему

Милан Ракић

Препоручена порука

пре 4 часа, florenntina рече

Dejane, moj post nije nikakva relativizacija vrednosti.  Kriterijumi i granice su jasne. Ako ti ili bilo ko drugi svojim ponasanjem ne ugrozavas druge, to je za mene dovoljan razlog da te "ostavim na miru". Da li slusas narodnjake, gradis fontane i lavove, vozis mercedes ili sta vec-to je tvoja licna stvar i ja ti nikada necu stati na put dok postujes zakon i to radis od svojih posteno zaradjenih para. Da li se to meni svidja ili ne je opet moja licna stvar ali sigurno necu sebi dozvoliti da te ismejavam i da ti se rugam jer je to nasilje i verovao ili ne kaznjivo je u tom civilizovanom svetu o kome pricas. Mi nemamo cak ni adekvatnu rec za to a na eng. je buli (bully).

Da, ali na taj način se ugrožavaju drugi. Ti ljudi sa takvim vrednosnim sistemom su osnov korupcije u našem društvu. Osnov raslojavanja, socijalne nepravde, patološkog individualizma. Dakle, ugrožavaju i tebe i budućnost tvoje dece.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 127
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

1 hour ago, Дејан рече

Da, ali na taj način se ugrožavaju drugi. Ti ljudi sa takvim vrednosnim sistemom su osnov korupcije u našem društvu. Osnov raslojavanja, socijalne nepravde, patološkog individualizma. Dakle, ugrožavaju i tebe i budućnost tvoje dece.

Ne delim tvoje misljenje. Mislim da ljude u Srbiji ugrozavaju lopovi i kriminalci bilo politicari bilo oni koji su u krevetu s njima. To su ljudi koji otimaju i trose TUDJE pare. Eto, zato ako bih se ikome narugala i podsemava to bi bio pre svega ona izdajnicka protuva Vucic jer laze, otima tudju imovinu i organizuje svakakve kriminalne radnje, rado bih se u lice nasmejala i onom bedniku sto je falsifikovao doktorat i tako redom od Skupstine preko ministarstava do komunalne policije koja lovi babe sa heklanim stoljnacima i sirotinju po prevozu da im pokaze svoju "moc". Eto, to su jedini trenutno (ne)ljudi, paraziti koje bih ismevala i to iskljucivo zbog agresivnog i destruktivnog odnosa prema drugima a narocito bih se slatko ismejala toj urbanosti i protestanskoj "kulturi" koju prodaju srpskoj sirotinji koja nema hleba da jede pa im samo jos nedostaje premijer da ih nauci kako cacanski akcenat nije "in"! Ma bolje i da ne razmisljam o tome jer mi se zeludac prevrce od tih nalickanih protuva koji nikada nista konkretno nisu uradili i zaradili. Ali dobro, slava Bogu, proci ce i to. Njima je ionako vec odzvonilo i sa i bez mog podsmeha.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, florenntina рече

Ne delim tvoje misljenje. Mislim da ljude u Srbiji ugrozavaju lopovi i kriminalci bilo politicari bilo oni koji su u krevetu s njima

Florentina, naša država je jedna od najkorumpiranijih u Evropi, svako uzima onoliko koliko mu položaj dozvoljava i većina ide u krevet i za najmanji interes, a pritom je dovoljno licemerna da glumi nebeski narod.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Ronald рече

Krstis se i rukom ili samo u sebi izgovaras? I sta znaci ovaj sticker, nemam pojma?:)

Руком, саберем три прста десне руке, најпре чело, затим испод груди, на крају десно па лево раме. Крсни знак је саставни  део мојих  (наших) молитава.  Питаш зато што мислиш да  своју веру  не могу где год ја хоћу? Никог не вређам тиме што се крстим, а уколико утврдим да је неком  лакше да ме убије, него да гледа своја посла, нек' изволи, предузећу мере одбране.

Где видиш stickers (у преводу налепница) и чему страна реч када имамо своје? :mahmah:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Дејан рече

Florentina, naša država je jedna od najkorumpiranijih u Evropi, svako uzima onoliko koliko mu položaj dozvoljava i većina ide u krevet i za najmanji interes, a pritom je dovoljno licemerna da glumi nebeski narod.

Устав је највиши општи правни акт једне државе. Устав (мушког рода именица). Је л' то значи лицемерна у сагласности са Уставом?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Тања1 рече

Руком, саберем три прста десне руке, најпре чело, затим испод груди, на крају десно па лево раме. Крсни знак је саставни  део мојих  (наших) молитава.  Питаш зато што мислиш да  своју веру  не могу где год ја хоћу? Никог не вређам тиме што се крстим, а уколико утврдим да је неком  лакше да ме убије, него да гледа своја посла, нек' изволи, предузећу мере одбране.

Где видиш stickers (у преводу налепница) и чему страна реч када имамо своје? :mahmah:

Pitam onako, što se mene tiče možeš se krstiti kad god hoćeš i gdje god hoćeš, ali ja lično nisam za tu praksu bar što se mene lično tiče.

Dobro, naljepnica, mislim sta znaci to mahanje, pozdravljas se?:)

Измењено од Ronald
Подели на овим сајтовима

On 14/12/2016 at 14:32, Ronald рече

Pitam onako, što se mene tiče možeš se krstiti kad god hoćeš i gdje god hoćeš, ali ja lično nisam za tu praksu bar što se mene lično tiče.

Dobro, naljepnica, mislim sta znaci to mahanje, pozdravljas se?:)

Ја имам право да се крстим на улици, продавници, а то што ти ниси лично за ту праксу, не занима ме, крстити се није непристојно, нити нервирам друге на улици, првенствено се фокусирам на молитву а не на примитивизму коме смета. Нажалост постоји разлог за страх, разлике у друштву у којем је хомогеност тако дуго владала расту, људи се дистанцирају од онога што они сматрају да је у супротности са нормама друштва, рекла бих чак да се има одређена обавеза да се човек не крсти пред другима, али ја заправо све на своју одговорност, очекујем поштовање хришћанске традиције земље у којој живим. Сасвим сам сигурна да бих показала исти став у муслиманским земљама. Није налепница већ смајлић, пише да значи махање...Пријатељски мах са прозора локомотиве, мах у знак поздрава итд...

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Тања1 рече

Ја имам право да се крстим на улици, продавници, а то што ти ниси лично за ту праксу, не занима ме, крстити се није непристојно, нити нервирам друге на улици, првенствено се фокусирам на молитву а не на примитивизму коме смета. Нажалост постоји разлог за страх, разлике у друштву у којем је хомогеност тако дуго владала расту, људи се дистанцирају од онога што они сматрају да је у супротности са нормама друштва, рекла бих чак да се има одређена обавеза да се човек не крсти пред другима, али ја заправо све на своју одговорност, очекујем поштовање хришћанске традиције земље у којој живим. Сасвим сам сигурна да бих показала исти став у муслиманским земљама. Није налепница већ смајлић, пише да значи махање...Пријатељски мах са прозора локомотиве, мах у знак поздрава итд...

Ja samo ne znam gdje sam ja rekao da ti nemaš pravo? Ne znam o kakvom strahu pričaš, kad i ja gledam mnogo ljudi da se krste posle svega i svačega, kao što neki drugi traže blagoslov za sve živo, medjutim rekao sam da ja licno nisam za to, sto ne znači da sam tu praksu iskritikovao kao lošu ili pogresnu.:)

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Ronald рече

Ja samo ne znam gdje sam ja rekao da ti nemaš pravo? Ne znam o kakvom strahu pričaš, kad i ja gledam mnogo ljudi da se krste posle svega i svačega, kao što neki drugi traže blagoslov za sve živo, medjutim rekao sam da ja licno nisam za to, sto ne znači da sam tu praksu iskritikovao kao lošu ili pogresnu.:)

Рекла сам да се не крстим после свега и свачега, већ пре и после молитве. Моја молитва је непрестана, значи молитву практикујем на сваком месту и у свако време. Ниси рекао да немам права, већ да лично ниси за то. Између правног појма и концепта слободе однос је прилично компликован. Имати право на нешто је често имати слободу учинити нешто ако се хоће, на пример право на возити аутомобил, односно имам право - слободе - на пример, да изразим своје мишљење о теби. Ти лично ниси за то - моју слободу?! Хајде није ово место за ту причу.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Тања1 рече

Рекла сам да се не крстим после свега и свачега, већ пре и после молитве. Моја молитва је непрестана, значи молитву практикујем на сваком месту и у свако време. Ниси рекао да немам права, већ да лично ниси за то. Између правног појма и концепта слободе однос је прилично компликован. Имати право на нешто је често имати слободу учинити нешто ако се хоће, на пример право на возити аутомобил, односно имам право - слободе - на пример, да изразим своје мишљење о теби. Ти лично ниси за то - моју слободу?! Хајде није ово место за ту причу.

Pravo i slobode se ne mogu mijesati osim ako pravo poistovećujes sa pozitivnim slobodama koje ti neko daje, drzava. Ja bih branio tvoju slobodu da upražnjavas tu praksu i ako mi se ne svidja, dok mi se unutrašnja molitva svidja.:)

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Ronald рече

a bih branio tvoju slobodu da upražnjavas tu praksu i ako mi se ne svidja, dok mi se unutrašnja molitva svidja.

Прво си питао Krstis se i rukom ili samo u sebi izgovaras?  а сада ти се свиђа унутрашња молитва.

Ајде докон си, ја нисам. :mahmah: Крстим се у себи и молим на сав глас...ако ти више одговара.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, zuti car рече

Ja ne znam sta ste zapenili oko tih kameinh lavova ,meni se bas svidjaju 

Гипсани, не камени. Зато је и кичерица. Кад хоћеш да се види да си газда али да се не истрошиш много.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Тања1 рече

Прво си питао Krstis se i rukom ili samo u sebi izgovaras?  а сада ти се свиђа унутрашња молитва.

Ајде докон си, ја нисам. :mahmah: Крстим се у себи и молим на сав глас. 

Pa konkretno sam mislio na taj čin koji si navela posle ulaska i izlaska iz prodavnice itd., Zato sam stavio ili, jer mi se svidja molitva unutrašnja, ali ne i non stop da se neko krsti, ja to nisam vidio ni kod nekih staraca.  

I kako ti možeš da kažeš da sam dokon, na osnovu čega?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...