Ignjatije Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Читам овог Гудбаја.... и сетим се да ми је програм Гугл Ерт од одма био сумњив. Види се да су мапу равне земље умотали у лоптасти облик, и то без закривљености. Намештаљка, ал добро урађена. прота Бранко Тапушковић, Pisum and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 11, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 14 минута, Justin Waters рече Da nesto Avo @Zoran Đurović kazem u vezi tvog pocetnog teksta. Dopada mi se jako tekst, jedino sto se ne slazem sa konacnim zakljuckom da Biblija eksplicitno uci da je zemlja okrugla i da ne dozvoljava i obrnute zakljucke. Осврт ти је сасвим исправан, али си промашио тему. Ја сам намерно сузио саме библијске извештаје о земљи-планети на коску. Да би се имала једна идеја. Из мог текста се не може извести: Библија тврди да је земља лопта, него да је такав модел најконтамбилнији са оним што сам цитирао. Текст је полемички, а не ерминевтички. Не узимаш у обзир ову димензију текста, као што не капираш са каквим ликовима ми полемишемо. Дакле, мој текст има за циљ да разбуца будале које тврде да Библија подржава тезу равне земље. Никакви оци ме овде нису интересовали. То би био посебан текст. Који су били за један или други модел. Ти би овде уплео и однос антиохијаца и александринаца, а он је све само не црно-бели, а још кад убациш кападокијце, лаку ноћ. Дакле, све то сам избегао намерно. Сада, ерец јесте земља и углавном су је СЗ гледали из те перспективе, као њихов хабитат. Но, гледали су и небо. И тамо видели небеска тела. Постављали су себи питање на чему пак они почивају. Отуда 4 угла, камен угаони и темељи. Зато у мом поступку нема натезања и прављења од Исаије или Јова Ајнштајна или Хокинга. Али, не можемо ни да их сведемо на људе лишене ингениозности. Тако бисмо добили Писмо по човеку, а оно јесте надахнуто, на чему сам инсистирао. Зато ми се чини да стоји мој предлог да су темељи земље и воде о којима се у псалмима говори, ипак само дискурс који се тиче наше планете, а да ништа из Јова је ипак нека космолошка визија. Јер, не превиди, он тамо вели да Бог хода по своду, што подразумева да нема тих "вода", као што их не помиње за "испод" земље. Она виси у празном простору. "Јов" би употребио израз воде, да је делио ону постањску визију. Не, он је отишао корак даље, и говори ни о чему. И ту евоцира тоху, а не воде. Дакле, реч је о космолошким димензијама, не о нашем свету. Сигурно је да се на ово може написати књига, али да би се разумео мој текст мора се разумети његова сврха. За 90% кршћана он је непотребан, али има своју вредност у овом полемичком контексту. Justin Waters, Paradoksologija, Тања1 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 7 минута, Zoran Đurović рече Осврт ти је сасвим исправан, али си промашио тему. Ја сам намерно сузио саме библијске извештаје о земљи-планети на коску. Да би се имала једна идеја. Из мог текста се не може извести: Библија тврди да је земља лопта, него да је такав модел најконтамбилнији са оним што сам цитирао. Текст је полемички, а не ерминевтички. Не узимаш у обзир ову димензију текста, као што не капираш са каквим ликовима ми полемишемо. Дакле, мој текст има за циљ да разбуца будале које тврде да Библија подржава тезу равне земље. Никакви оци ме овде нису интересовали. То би био посебан текст. Који су били за један или други модел. Ти би овде уплео и однос антиохијаца и александринаца, а он је све само не црно-бели, а још кад убациш кападокијце, лаку ноћ. Дакле, све то сам избегао намерно. Сада, ерец јесте земља и углавном су је СЗ гледали из те перспективе, као њихов хабитат. Но, гледали су и небо. И тамо видели небеска тела. Постављали су себи питање на чему пак они почивају. Отуда 4 угла, камен угаони и темељи. Зато у мом поступку нема натезања и прављења од Исаије или Јова Ајнштајна или Хокинга. Али, не можемо ни да их сведемо на људе лишене ингениозности. Тако бисмо добили Писмо по човеку, а оно јесте надахнуто, на чему сам инсистирао. Зато ми се чини да стоји мој предлог да су темељи земље и воде о којима се у псалмима говори, ипак само дискурс који се тиче наше планете, а да ништа из Јова је ипак нека космолошка визија. Јер, не превиди, он тамо вели да Бог хода по своду, што подразумева да нема тих "вода", као што их не помиње за "испод" земље. Она виси у празном простору. "Јов" би употребио израз воде, да је делио ону постањску визију. Не, он је отишао корак даље, и говори ни о чему. И ту евоцира тоху, а не воде. Дакле, реч је о космолошким димензијама, не о нашем свету. Сигурно је да се на ово може написати књига, али да би се разумео мој текст мора се разумети његова сврха. За 90% кршћана он је непотребан, али има своју вредност у овом полемичком контексту. Dobro, moglo bi se raspravljati svakako, ali da ne duzimo dalje ono na sta si ciljao je ispravno. Ravnozemljasima ne treba dozvoliti da zloupotrebljavaju Bibliju ni na koji nacin. Ja bih pored tvog pristupa jos dodao i ovaj, da ako oni ne razumiju nauku koja je poprilicno imanentna nasem svijetu i zasniva se na teorijeskim i eksperimentalnim modelima gdje su neke stvari poput okrgule zemlje lako provjerljive onda oni nikako ne mogu da razumiju Bibliju koja se ipak bavi trancendetnim - teoloskim stvarim i zahtjeva kompleksnija tumacenja nego sto nauka omogucuje oko nekih prostih stvari kao sto je oblik zemlje. Dakle ako ih covjek skrsi na naucnom polju, na Biblijski nisu ni dostojni da primirsu. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 8 минута, Zoran Đurović рече овом полемичком контексту. Али стварно је просто невероватно да данас неко верује у равну Земљу. Аман-заман! Када сам пре неку годину први пут видео сајт о равној Земљи мислио сам да је нека захебанцја. После тек схватим да је озбиљно, тешко ми је било да поверујем, али прихватио сам временом да има људи који у то озбиљно верују. Чему бре школа, чему она кофица са водом која се не просипа док се брзо окреће... где је образовни систем погрешио.... Јанко, прота Бранко Тапушковић, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lara Croft Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 1 сат, Goodbye рече 3. Što se tiče meseca, on je (uvek) isti, ili je makar ista strana koju mi (svi) vidimo, a vide ga u toku 24h I svi stanovnici zemlje... izuzev ako nije puno obačno :-) E pa NIJE uvek isti! Kada gledaš u Mesec na severnoj hemisferi, on je okrenut ovako: A kad ga gledaš iz Australije, Mesec je okrenut ovako: Dakle, Mesec je na južnoj hemisferi OBRNUT NAOPAKO, zato što je ZEMLJA KUGLA! Na ravnoj Zemlji bi Mesec izgledao isto na svakom mestu na planeti, ALI NE IZGLEDA ISTO na svakom mestu na planeti, ergo, NIJE RAVNA PLOČA! Nikada nijedan ravnozemljanin nije uspeo da mi odgovori na ovo pitanje (obrnutog Meseca). Čim čuju to pitanje, odmah kreću da vređaju i odmah tvrde kako "to nije istina, Australijanci ne vide obrnuti Mesec". Dakle? Јанко, Justin Waters, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Посетите сајт СЕКТОЛОМАЦ за апологетику Православља и критику јеретичких учења... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pisum Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 1 hour ago, Justin Waters рече Jao dosao ravnozemljas, nemoj da ga banujete molim vas. Pridružujem se molbi iz sve snage. Prolepšao mi je dan Јанко, Zoran Đurović, прота Бранко Тапушковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 21 минута, Lara Croft рече Dakle, Mesec je na južnoj hemisferi OBRNUT NAOPAKO, zato što je ZEMLJA KUGLA! Na ravnoj Zemlji bi Mesec izgledao isto na svakom mestu na planeti, ALI NE IZGLEDA ISTO na svakom mestu na planeti, То значи да је Месец кугла, а не равна мајчица Земља. Zoran Đurović, Pisum and Јанко је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Ulazimo u doba post-nauke, kada usled interneta činjenice postaju proizvod demokratskog konsenzusa. Do pre par godina lakše je bilo prosto ignorisati ravnozemljaše, striktne kreacioniste, antivakcinaše i slične, sada se izgleda mora objašnjavati i da je zemlja okrugla. Lara Croft, Pisum, Avocado and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pisum Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 25 минута, Lara Croft рече Tebi nije za verovati jerbo te proglasiše za "nepismenu kokokastućurku masonsko iluminatskog smera". Stvarno ne znam kakva ti je to nauka astronomija kad je astrologija sve odavno objasnila. Molim lepo, zaboravi Ptolmeja kad su pločkasti lepo objasnili da se nošenjem utercigera ne objašnjava gravitaciona pojava spuštanja dupeta preko odredjene geografske širine u odnosu na altitudu merenu oktantom, zbog rezanaca od tri jajeta za supu koja bez rinflajša ne može da iskipi. Avvo @Zoran Đurović Okadi il' da primenjujem Maleus Malleficarum Zoran Đurović, прота Бранко Тапушковић and Lara Croft је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lara Croft Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 4 минута, Pisum рече Tebi nije za verovati jerbo te proglasiše za "nepismenu kokokastućurku masonsko iluminatskog smera". Stvarno ne znam kakva ti je to nauka astronomija kad je astrologija sve odavno objasnila. Molim lepo, zaboravi Ptolmeja kad su pločkasti lepo objasnili da se nošenjem utercigera ne objašnjava gravitaciona pojava spuštanja dupeta preko odredjene geografske širine u odnosu na altitudu merenu oktantom, zbog rezanaca od tri jajeta za supu koja bez rinflajša ne može da iskipi. Banovaće me admini, šutnuće me s foruma zbog ovoga što ću pitati, ali pitaću, pa kud puklo da puklo: A kako se diže ona muška stvar uprkos gravitaciji? Zoran Đurović, aстрофизичaр and Pisum је реаговао/ла на ово 3 Посетите сајт СЕКТОЛОМАЦ за апологетику Православља и критику јеретичких учења... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 3 минута, Lara Croft рече A kako se diže ona muška stvar uprkos gravitaciji? Sila s njim je.Jača od gravitacije. Zoran Đurović, Lara Croft, aстрофизичaр and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pisum Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Управо сада, Lara Croft рече Banovaće me admini, šutnuće me s foruma zbog ovoga što ću pitati, ali pitaću, pa kud puklo da puklo: A kako se diže ona muška stvar uprkos gravitaciji? Bem li ga... Nemoj da me zbunjuješ, doživeću stresa i inFrakta, da ne pominjemo povišen pretisak usaglašen sa lupanjem srca. Naučno posmatrano, ako se ima šta posmatrati u odredjenoj situaciju koja se može smatrati poluprovokativno anatomsko astronautski, krećući se po orbiti elektrona vodonika za koju se takodje tvrdi da je nestalna odnosu na protone i neutrone, da bi se fuzija izazvala bombardovanjem..... A kako ono glasi pitanje??? Zoran Đurović and Lara Croft је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pisum Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 1 минут, Kratos рече Sila s njim je.Jača od gravitacije. Force be with you Zoran Đurović, Lara Croft and Кратос је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 7 минута, Lara Croft рече Banovaće me admini, šutnuće me s foruma zbog ovoga što ću pitati, ali pitaću, pa kud puklo da puklo: A kako se diže ona muška stvar uprkos gravitaciji? А ни ноге нема.... доказ више за креационизам! Јанко, Кратос, Pisum and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 12 минута, Lara Croft рече A kako se diže ona muška stvar uprkos gravitaciji? Да ниси бежала с часова физике, знала би о слагању сила, те да је гравитација проблем само за екстремно масивне примерке. Него, може ли неко да ме упути о чему се овде ради? Ава Зоран километарски текстом брани земљу лопту пред крај 2016. године (?!?!?!?!), а онда неки тролови на теми бране равну земљу (?!?!?!?), а неки други пишу о ерекцији (?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!?). Превише чак и за ЖРУ... Аурор, Јанко, aстрофизичaр and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука