Кратос Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Sunce mu po ravnomozgašima dođe daleko manje i bliže zemlji ko neka baterijska lampa koja kruži nad zemaljskim diskom.Samo ne vidim taj antimesec kojim objašnjavaju pomračenje. GeniusAtWork, Zoran Đurović and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Чула сам причу о томе како се у стара времена није знало да је земља округла. Египћани су 300-400 пне знали да је земља округла, смислили обиме Земље са разумном прецизношћу. Грци су такође знали да је Земља округла, али има изузетака. Инуити су веровали да земља почива на стубовима. Ово је као пример алтернативног гледишта. Још много сличних примера могу се извући из шешира. Не мислим да савремени научници мисле да су паметне главе оног времена мислиле да је Земља равна. Поштовани Аво, прва и најважнија област је наћи праву тему/област од интереса. Пишете добре чланке/теме које нам помажу да ставимо ствари на своје место, веродостојан садржај олакшава истраживање, као нешто што може да се користи опет и опет. Мислила сам да много више знам о овој теми, а сада се испоставило да не. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ronin Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Земља је у локалу равна, и у глобалу округла. Zoran Đurović and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 „Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!” Византијска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 11, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Ево из проф. Franco Legovini, Dipartimento di Fisica, Università di Trieste, што обећах синоћ: Генерално, време путовања од запада према истоку је нешто мање него у обрнутом путу. Приликом разматрања овог проблема добро је да се разјасни шта је изабрана референца и шта је брзина о који говоримо. Ако узмемо у обзир неки геостационарни сателит, он се налази у кружној гравитационој орбити са радијусом шест, који је седам пута већа од Земљиног у екваторијалној равни. То је оно што видимо споља, из звезданог система. Са Земље видимо да је сателит изнад и да је у стању мировања. Да би се разумела динамика пожељно је користити звездани систем. Ако узмемо у обзир авион, референтни систем је земаљски. Авион, за разлика од сателита користи моторе, креће се у односу на земљу и његова брзина је мери у односу на земаљску површину. Сада, Земља је обавијена атмосфером и налази се у атмосфери у којој путује наш авион. Ако би атмосфера била непокретна, односно ако се не би кретала у односу на Земљу, брзина авион у односу на земљу или на атмосферу била би иста. Што се тиче лета, не би било практично никаквог дејства на време летења. Ротација Земље изазива центрифугалн ефекат који се директно апсорбује у гравитације. Дакле, одговор на питање је: ротација не утиче директно на време лета, него кроз циркулацију ветрова. Ротација Земље је та која одређује кретање ветрова, које, може се рећи, има порекло на екватору где се диже топао ваздух који потом иде на север (или југ). Ова струја, на северној хемисфери, доживљава скретање ка истоку због Кориолиса и то је управо ветар који долази са запада. Ова струја затим, охлађена, на одређеној географској ширини, спушта се ка екватору. На малој висини, на надморској висини, скреће ка западу. Ветрови овог типа су пасати (стални планетарни ветрови који дувају увек у истом смеру на велике раздаљине). Како је речено, на великим висинама правац је супротан, иако увек удесно на северној хемисфери, али идеја је иста: оптимизовати авион, узимајући у обзир време и потрошњу. Како ротација Земље утиче на циркулацију ветрова је поглавље које је део физике атмосфере, проучавања океанских струја и метеорологије. Тања1 and Pisum је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 11, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 У принципу, на све апорије шабана се могу наћи одговори, односно демонстрирати зашто је то тако. Довољна је природна светлост разума, али ови, као и сви другу секташи, имају увек 1 000 питања, тако да не би био довољан један живот човеку... Рапсоди and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 11, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 6 минута, Тања1 рече Поштовани Аво, прва и најважнија област је наћи праву тему/област од интереса. Пишете добре чланке/теме које нам помажу да ставимо ствари на своје место, веродостојан садржај олакшава истраживање, као нешто што може да се користи опет и опет. Мислила сам да много више знам о овој теми, а сада се испоставило да не. Захваљујем на лепим речима... Volim_Sina_Bozjeg and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 18 минута, Kratos рече Sunce mu po ravnomozgašima dođe daleko manje i bliže zemlji ko neka baterijska lampa koja kruži nad zemaljskim diskom.Samo ne vidim taj antimesec kojim objašnjavaju pomračenje. И не само то. Онда би 'залазак' Сунца почео постепеним смањивањем величине сунчевог диска и светлости, као када се рефлектор удаљава од тебе. 'Излазак' би био супротно, постепено повећавање величине сунчевог диска до максимума и онда опет смањивање на крају дана. С тим што би 'рефлектор' у сваком тренутку био видљив са целе Земље. Само када је ноћ, видео би се тамо негде у даљини како баца снопове светлости. Добра идеја за сци-фи филм Justin Waters, Lara Croft, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 11, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 35 минута, Tihomir Ilic рече zar nije od nekog drugog. Само коректно преносим ко шта тврди. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Pogledas u nebo. Sunce okruglo. Mesec okrugao. Zvezde okrugle. Planete okrugle. Sve, bre, okruglo. Stavis prst na celo i promuckas malo glavu ( da bolje radi ) i shvatis. Pa, valjda je i zemlja okrugla. Bar malo ......Ne mora' , da bude kao neka lopta. Tako da, ako mi pokazu na nebu, neku zvezdu ili planetu u obliku ravne povrsine, ce' razmislimo , mozda ce i Zemlja da postane ravna ka' ploca. Рапсоди and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pisum Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 1 сат, GeniusAtWork рече наравно, поред милион осталих разлога зашто је РЗ немогућа будалаштина: ако је Земља равна плоча, онда би Сунце морало стално да буде на небу. Pa Sunce se rotira oko Zemlje. Tj. ne rotira se jer je zemlja kockasta, znači malo se kreće, a iza ćoškova skakuće. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pisum Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 1 hour ago, Zoran Đurović рече Postavi pitanje, zašto se vrti voda koja ističe u slivnik, u jednom smeru na severnom delu ravne ploče, a u suprotnom na južnom delu te iste ravne ploče (iz kade ili sudopere npr.). I u kom smeru se vrti voda ispod ravne ploče? Koliko je debela ta ravna ploča? Eto šta znači jeretničko vatikansko ilminatsko masonsko učenje Zoran Đurović and Lara Croft је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lara Croft Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Не знам за вас, али мени су равноземљаши бескрајно инспиративни... Улетим ја тако у неку дискусијицу с њима, и сита се исмејем, све ме од смеха заболи. Нема те комедије која тако може да насмеје човека, за њих су Нушић, Стерија и Шекспир мале бебе када је реч о комеНдији Каже 'вако: Место злочина: Јутјуб. У главним улогама: наш веееееелики експерт за геологију, астрофизику, физику, метафизику, теоријску физику, квантну механику, електромагнетизам, метеорологију и наравно, пилот, астронаут, падобранац, и путник кроз астралне светове, мистер Vivid Light 888 у једном углу ринга, и моја маленкост у другом углу ринга. Ја: Можете ли да ми објасните зашто је у Европи лето онда када је у Аустралији зима? Он: То је зато што је сунце много ближе Земљи него што си ти учила у својој школи, кокошко! (све правописне и граматичке грешке исправљене зарад чланова на "Поукама", да их не боле очи) Ја: Опет ми није јасно, молим понизно да се овој кокошки објасни како близина Сунца утиче на распоред годишњих доба на планети? Он: То је за такве кокошке као што си ти виша математика, само ћу узалуд трошити време и речи на тебе. (неколико равноземљаша моментално лајкује овај коментар) Ја: Добро, ако је то виша математика за мене, онда вас најљубазније молим да ми објасните утицај Месечеве гравитације на плиму и осеку на Земљи. Он: Види се да си глупа ћурка, гравитација не постоји, то је само смешан покушај масона и илумината да нам продају идеју о округлој Земљи помоћу теорије о гравитацији. (опет десетак равноземљаша лајкује овај коментар у року од петнаест стотинки) Ја: Па шта онда покреће Земљине океане у циклусу од 28 дана, ако гравитација не постоји и ако Месец са својим циклусом ротације од 28 дана не утиче на плиму и осеку? Он: Јеси ли ти уопште писмена? Малочас сам ти рекао да гравитација не постоји, и то ОПЕТ тврдиш да не постоји! Ја: Не тврдим ја ништа, већ само питам. Питање није тврдња. Он узима помоћ пријатеља, који ми одговара: Стварно си ретардирана, мозак ти је на нивоу парамецијума, кад не можеш да укапираш да гравитација НЕ ПОСТОЈИ! (браво, чули су за парамецијуме, WOOOW!) Ја: Добро, пустите сад гравитацију. Ево баш простог питања: Када сам била у Аустралији, изненадила сам се кад сам видела Месец. Он је ОБРНУТ (окренут наопако) у Аустралији, у односу на нпр. Европу. Ако је Земља равна плоча, како је онда ово могуће? Помоћ пријатеља: ЛАЖЕШ, КУЈО! Ниси ти била у Аустралији и Месец није обрнут у Аустралији! Лажеш к'о стока! Он: Бришем целу ову преписку, ово је очигледна провокација, и не желим да мазгови попут тебе загађују мој Јутјуб канал! (уредно брише сав разговор) Људи, чак ме ни Јеховини Сведоци овако не засмејавају Ово је Ad Hominem у поодмаклој фази, метастаза, готово Овакву смислену дискусију једино још Мирољупци умеју да воде Paradoksologija, Ignjatije, Pisum and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Посетите сајт СЕКТОЛОМАЦ за апологетику Православља и критику јеретичких учења... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 11, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 25 минута, Lara Croft рече Људи, чак ме ни Јеховини Сведоци овако не засмејавају Ово је Ad Hominem у поодмаклој фази, метастаза, готово Овакву смислену дискусију једино још Мирољупци умеју да воде Гениталан дијалог! Сигурно спада у антологију! Мене ваљда само због једног инсајдера нису блокнули... А нико се од њих није јавио на овај текст. Ја им га линковао, убацио у латиницу пошто су се жалили да не знају ћирилицу:))) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tihomir Ilic Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 no ima jedna puno interesantnija stvar-- a to je geocentrizam,. dakle stav da je zemlja u središtu ( recimo središtu masa ) svemira , bilo je skoro nekih ozbiljnijih rasprava na tu temu recimo dr Luka Popov docent na PMF Zg i aktivista katoličkih konzervativnih udruga je branio tu paradigmu Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Свака част на стрпљењу. Није ми јасан профил ликова који тврде овако нешто... Неко добро зарађује на томе... Нема везе шта је, само да привуче пажњу, људе... а где су људи, ту може нешто и да се прода... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука