Jump to content

Diskusija - hrišćanstvo i ateizam: sudar pitanja

Оцени ову тему

Препоручена порука

Dokaano je i da je Isus bio ozenjen pa vam ja to ne nabijam na nos... [emoji6]

Naucnici su dokazali da je dovoljno da stavis "dokazano je" ispred neke tvrdnje kolko god debilna bila, pa da je istog trenutka pretvoris u apsolutnu istinu [emoji6]

Све је доказано, ето само зато што си ти то рекао.

Било би интересантно, да ли ти уопште знаш шта је НАУКА? Имаш ли икакву представу? Ето, слободно изгуглај и обавести нас...

Sent from my iPad using Tapatalk

Подели на овим сајтовима

Mislim da bi pored razgovora valjalo organizovati i sportska nadmetanja, konkretno, neko sopanje, recimo boks.:stadaradim:

• Волим 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Срђан Шијакињић рече

Ако ме сећање служи, чак је и @Лазар Нешић једном приликом рекао да није сасвим лишена основа теолошка идеја о "неутралној историји" (ако нисам заборавио појам), по којој човек није пао ниодакле, односно по којој смо од почетка у оваквом стању и са оваквим циљем.

Само то немој да износиш као аргумент.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, niksrbin рече

Све је доказано, ето само зато што си ти то рекао.

Било би интересантно, да ли ти уопште знаш шта је НАУКА?

Ko si ti?

пре 32 минута, niksrbin рече

Имаш ли икакву представу?

Jooj imam ih i vise nego sto mogu  da postignem... danas sam imao jednu... sala puna, publika ekstaticna a ja (kao i obicno ) briljiram... lepo bilo

пре 33 минута, niksrbin рече

Ето, слободно изгуглај и обавести нас...

Koji ste to vi?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, niksrbin рече

1- а сазнаћу користећи се љубављу и uncreated енергијом "твоего сердца"

2- кажеш "предпостављам" - претпоставке су road to disaster!

3- немам any информације

Nikола from the срце

Sent from my iPad using Tapatalk

Претпоставка је вишља од спекулације, а ти спекулишеш право за чрули дизастер. Не схваташ колико је еволуција битна за спасење. :) Не можеш да претпоставиш, то је твој проблем. Зато ти препоручујем да мање спекулишеш него да нешто претпоставиш. :)

Ако си верник онда је јасно да као хришћанин мораш потпуно прихватити учење о првостворенима Адаму и Еви, као нашим прародитељима и првостворенима. Конкретно први. Узрочницима свих људи.

Даље, с тим ставом мораш пажљиво у свет. Битне су информације о истинама, о догмама, па када дође до проблема, несагласности међу нама - ако имаш кога од нас као заједницу -, онда макар почни од претпоставке неког решења.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Господин Дареалис рече

Tu je prvi deo snimka:

G. ateista je pruzio izuzetno slabu debatu. Pitanja su mu ofucana, povrsna i dosadna. 

Mislim da bi u debati ove vrste jedan vernik (poput samog o. Vuleta, na primer) daleko jace mogao da zastupa jedno duboko ateisticko stanoviste od velike vecine ateista.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Milan Nikolic рече

Само то немој да износиш као аргумент.

Наравно да не, немам довољно знање из теологије да бих износио аргументе било какве. Ово је само моје лично веровање.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Тачно, али можда се дечко тако осећа, тј. сматра да га само та екипа прихвата и са том екипом дели своје "тајне", да не кажем интиму. Уосталом, клиња је, зато га и браним. :)

Пази, није баш тако млад, 22-23 године, ни ти и ја немамо пуно више. А и интима се не дели тако да можемо сви да гледамо. Ко је сад пун разумевања а :D

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, uros рече

G. ateista je pruzio izuzetno slabu debatu. Pitanja su mu ofucana, povrsna i dosadna. 

Mislim da bi u debati ove vrste jedan vernik (poput samog o. Vuleta, na primer) daleko jace mogao da zastupa jedno duboko ateisticko stanoviste od velike vecine ateista.

Jos uvek su srednjoskolski level, o tome se radi...

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Срђан Шијакињић рече

Ово је само моје лично веровање.

И, је л' си почео да обожаваш еволуцију? :) Мислим, то је по теби благодат библијског стварања, првобитног стварања.

Има људи који обожавају еволуцију, прихватају смрт некако органски, немам речи за то. Волим и ја што сам створен, макар еволуцијом и захвалан сам на томе.

Међутим, заиста постоји могућност да је еволуција заправо последица Адамевиног греха. Заправо, почетак постојања од класичног Великог праска, може бити последица Адамевиног греха.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Milan Nikolic рече

И, је л' си почео да обожаваш еволуцију? :) Мислим, то је по теби благодат библијског стварања, првобитног стварања.

Има људи који обожавају еволуцију, прихватају смрт некако органски, немам речи за то. Волим и ја што сам створен, макар еволуцијом и захвалан сам на томе.

Међутим, заиста постоји могућност да је еволуција заправо последица Адамевиног греха. Заправо, почетак постојања од класичног Великог праска, може бити последица Адамевиног греха.

Исто колико обожавам и гравитацију, или закон термодинамике :) узгред буди речено, фасцинантна ми је идеја да смо сви ми, са нашим очима, косом, гомилом ћелија у телу и овом памећу, настали кроз серије прилагођавања које су почеле од једне једине ћелије... колоквијално речено, то је за мене велики аргумент за постојање Бога, никако обрунто. Мада ми је и незамисливо, као нпр. бесконачност свемира.

Не улазим у стање "пре" постанка универзума, свакако да не могу да искључим ту могућност коју помињеш. Само ми је, без обзира на хронолошки редослед, нејасна идеја да човечанство испашта због нечега на шта нису могли да утичу... Једино ако су у Адаму и Еви на неки мистични начин биле сједињене воље свих нас, свих људи, али то је већ маштање. :)

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Срђан Шијакињић рече

Не разумем те баш, како мислиш убија разноразна бића? Она умиру у смртном свету. Тачније не разумемшта је ту разлика у односу на идеју о стварању, по којој Бог створи човека, а онда уђе смрт, па онда сви једнако умиру, као да се стварало еволуцијом...

E a ovde je kontra,Bog ne može da stvori čoveka bez smrti od koje ga na kraju spasava....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Срђане,

Нећемо маштати толико. :) Али истина је да наслеђујемо првородни грех као природу.

Фасциниран сам и ја с много чим у творевини, највише са првобитним стањем палог стања - са уређењем изузетно ниске ентропије. Гравитација је та која има најфасцинантнија својства од којих многе данас боли глава.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...