Jump to content

Diskusija - hrišćanstvo i ateizam: sudar pitanja

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, cloudking рече

Ne znam ja... tako kazu vernici... zapravo taj pad covecanstva zbog adamovog greha cini vrlo bitan deo hriscanstva. To nije niesto sto bi smo mogli da otpisemo kao "biblijsku metaforu" tek tako...

Не можемо да негирамо да је човек тренутно у стању палости, гледано из перспективе онога што му је намењено. Како је доспео у то стање, већ може бити предмет разговора, колико је моје (скромно и лаичко) знање. Ако ме сећање служи, чак је и @Лазар Нешић једном приликом рекао да није сасвим лишена основа теолошка идеја о "неутралној историји" (ако нисам заборавио појам), по којој човек није пао ниодакле, односно по којој смо од почетка у оваквом стању и са оваквим циљем.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Џуманџи рече

:)) Вечерас само то питаш. :D

А, откуд знам, вазда си некако био пун разумевања, не знам окле ово. :)

Јее, на крају ће стварно да испадне да сам превише фин, до имбецилности :)

Али шта се овде има разумети и поред најбоље намере :D

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Ne znam ja... tako kazu vernici... zapravo taj pad covecanstva zbog adamovog greha cini vrlo bitan deo hriscanstva. To nije niesto sto bi smo mogli da otpisemo kao "biblijsku metaforu" tek tako...

Naravno, tako pise, po knjigama. :citac:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Џуманџи рече

:)) Вечерас само то питаш. :D

А, откуд знам, вазда си некако био пун разумевања, не знам окле ово. :)

Џу,да ли си ти верујућа,мисим оно литургија недељом,пост и тако то?

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Срђан Шијакињић рече

Јее, на крају ће стварно да испадне да сам превише фин, до имбецилности :)

Али шта се овде има разумети и поред најбоље намере :D

Па, шта знам, мени је деловало да се доазује "екипи", шта ће, ваљда су га мало гњавили што је био превише благ и тсл. па је "морао", али прође и то са неким годиницама... :)

пре 6 минута, Зосима рече

Џу,да ли си ти верујућа,мисим оно литургија недељом,пост и тако то?

Паа, мислим да сам верујућа, мада ме дела често демантују. :D

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Добро је неко приметио,о Вукашин заиста толико филозофира , да ми се чини да се и сам погубио...мада је овај тонски запис стварно грозан,па те чини још нервознијим...:D

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Џуманџи рече

Па, шта знам, мени је деловало да се доазује "екипи", шта ће, ваљда су га мало гњавили што је био превише благ и тсл. па је "морао", али прође и то са неким годиницама... :)

Паа, мислим да сам верујућа, мада ме дела често демантују. :D

Ако је довољно велики да сам дебатује, онда треба да буде довољно велики да и пред "екипом" стане иза свог наступа. Мсм, и изоловано посматрано, причати људима иза леђа, оно што им не кажеш у лице, није кул. :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Срђан Шијакињић рече

Ако је довољно велики да сам дебатује, онда треба да буде довољно велики да и пред "екипом" стане иза свог наступа. Мсм, и изоловано посматрано, причати људима иза леђа, оно што им не кажеш у лице, није кул. :)

Тачно, али можда се дечко тако осећа, тј. сматра да га само та екипа прихвата и са том екипом дели своје "тајне", да не кажем интиму. Уосталом, клиња је, зато га и браним. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Можда треба да сазнаш на ком језику ћеш се изразити најбоље.

Претпостављам да волиш да прочиташ књиге са благословом. Ако имаш макар неке информације, било шта да си доживио или проживио, ти појасни.

ЖРУ из срца

1- а сазнаћу користећи се љубављу и uncreated енергијом "твоего сердца"

2- кажеш "предпостављам" - претпоставке су road to disaster!

3- немам any информације

Nikола from the срце

Sent from my iPad using Tapatalk

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, niksrbin рече

Можда трабуњам, али колико то парадоксно изгледало за тебе, то је истина - докле твоја елоквенција лаже!

Sent from my iPad using Tapatalk

Tacno istina je da trabunjas;)

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Џуманџи рече

Бат ај хејт рулз. :( Ју тинк ајм нот синсир! :-О

Koud iz d lo. Ol adr iz irelevnt.

Spoiler

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...