Аурор Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 2 minutes ago, cloudking рече ako ti na vrata dodju klinci za helovin maskirani u vestice i drakule i traze ti slatkise da li ces kao hriscanin ucestvovati u tom satanistickom obredu i dati im to sto traze? Не ваља много слаткиша само. Више би било "сатанистички" да их отераш у три лепе, ја мислим... Kaludjerovic Sreten and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 1 minute ago, Господин Дареалис рече Не ваља много слаткиша само. Више би било "сатанистички" да их отераш у три лепе, ја мислим... Možda neka ubrzana katihizacija dolazi u obzir Аурор је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 Питање је у суштини да ли поступак или предмет може бити бити "омађијан" па да ако нешто урадиш (даш деци бомбоне) или пипнеш будеш "заражен"... Одговор је у суштини - јок. Срђан Шијакињић, Аурор, ИгорМ and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 Овде се отвара и питање човекове слободне воље, и мислим да би и то требало да претресемо, јер је веома битно за тему, а и шире за неке односе. Што се тиче самог постављеног питања, мислим да нико ко је несвесно нешто радио неће бити кажњен због тога, али као што и сам знаш из судске медицине и судске психијатрије, питање вољног момента је поприлично сложено и по правилу би требало да му се приступа микроскопом, јер од квалитета воље зависи и осуда. Е сад, питање је онда до које границе неко може да тврди да је био несвесан да се налази у тако неким стварима? Ако је дошао на кафу где се служи неки ритуал у другој соби, наравно да не може да буде одговоран. Ако је из зезања узео да опонаша неки ритуал, схватајући то као зезање али остали то раде озбиљно, опет мислим да не може да буде одговоран. Заправо, мислим да не може да буде одговоран у било којој ситуацији у којој он сам уопште нема свест да служи неком злу или некој поквареној намери. Али исто тако не може да каже да није био свестан шта се око њега догађа ако неко узме да малтретира другог или да коље пилиће и слично, јер без обзира на степен његове несвесности, ради се о неким урођеним принципима за које мислим да постоје у свим људима (свакако утицај средине и границе слободне воље могу и овде да утичу, ал можда тек касније да проширимо причу). Ипак, колико год да је неко несвесан неких ствари у датом тренутку, верујем да му се кад-тад у животу да нека назнака шта је "прави пут". На њему је даље да ли ће да одлучи да ту назнаку даље развије или да тај гласић у себи угуши. Ту би можда могла да се нађе и нечија кривица. Данче*, АлександраВ, Дијана. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 1 minute ago, Grizzly Adams рече Питање је у суштини да ли поступак или предмет може бити бити "омађијан" па да ако нешто урадиш (даш деци бомбоне) или пипнеш будеш "заражен"... Одговор је у суштини - јок. A s druge strane verujemo da može da se neko isceli ako dodirne nešto sveto? cloudking је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 Управо сада, Kratos рече A s druge strane verujemo da može da se neko isceli ako dodirne nešto sveto? Због своје вере. Ако нема вере, ништа од тога. Милан Ракић, АлександраВ, Аурор and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 Управо сада, Grizzly Adams рече Због своје вере. Ако нема вере, ништа од тога. Znači možda je u pitanju samo lična nevera kada je kontra situacija u pitanju onda zar ne? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 E dajte navedite bar jednu vracaru koja je svesna po tom pitanju? Isto i ovo, ne moze se snositi odgovornost ako nesto probam iz ciste radoznalosti. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 3 minutes ago, Kratos рече A s druge strane verujemo da može da se neko isceli ako dodirne nešto sveto? pa da al on ZNA da dodiruje nesto sveto... ovde pricamo o ljudima koji ne znaju da dodiruju nesto satanisticko... kao sto su maskirana deca koja traze slatkise Кратос је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 Можда логори имају помало везе са темом. Може ли се служити Сатани без свести и знања? Свакако - али у том смислу у коме је и Христос рекао да ће они који Његове гоне и убијају мислити да "Богу службу чине". Много је зла, окрутности, најстрашнијих убистава почињено у Божије име. Ако пристајемо на зло у Божије име, више не служимо Богу. Може ли се мислити да се служи Сатани, а у ствари не чинити то? Мислим да је и то итекако могуће. Тамо где се име Божије толико користи за зло и окрутности разних врста постаје морални чин против таквог се Бога побунити, ако за другачијег не знаш. Али то су ситуцаије у којима се добру или злу служи на основу основних заповести - љубави према Богу и љубави према ближњима. Значи, стварне ствари. А служити Сатани на "упс" - чипованом личном картом или давањем слаткиша детету које ти маскирано позвони на врата - е, у такав универзум не верујем. Дијана., RYLAH, Данче* and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 Ту ми не кажемо да "предмет чини чудо", већ предмет само служи као средство преко кога се показује вера, а због те вере исцељује Бог. Само Он може да исцели, предмети не могу. 2 minutes ago, Paradoksologija рече Може ли се служити Сатани без свести и знања? Свакако - али у том смислу у коме је и Христос рекао да ће они који Његове гоне и убијају мислити да "Богу службу чине". То је поента. Питање је да ли чиниш зло. АлександраВ, Аурор and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 1 minute ago, Grizzly Adams рече Ту ми не кажемо да "предмет чини чудо", већ предмет само служи као средство преко кога се показује вера, а због те вере исцељује Бог. Само Он може да исцели, предмети не могу. Isto tako ne kažemo mi da slatkiši demonizuju decu nego je slatkiš sredstvo,predmet a zbog naše vere da satana postoji on demonizuje decu i sve ostale preko tog istog sredstva. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 46 minutes ago, Avocado рече Pitam baš za situaciju kada se ništa u životu tog čoveka i njegovim stavovima ne promeni... da li samim učestvovanjem u nekom "Sataninom poslu" iako nije bio svestan toga, pa samim tim ni voljan da služi Satani, taj neko trpi negativne posledice od Boga (ili Satane)? Немаш од Бога негативних последица, од Бога имаш заповести / законе, догмате / као најсигурније средство никако циљ да не заглибиш, пошто нам је немогуће кретати се искључиво у оквирима љубави / због палости / да се можемо кретати у оквирима искључиво љубави онда не би постојали закони, заповести. Последице су одраз нашег непослушања, никако Божије реакције. Ево конк.примера.Ћутањем на разно разне пропаганде које се намећу, и прихватањем истих као неминовност, између осталих и ове око ноћи вештица, ми сами ипак свесно / можемо да не ћутимо / прихватамо неке обичаје, стања, која могу да имају неке последице у будућности, али не као одраз Божије казне,него нашег слободног избора, прихватити или не.Причати зашто не ваља, која је друга страна медаље, објаснити деци колико се може са обзиром на њихов узраст.Никако по сваку цену забране, то не, на нама је да учинимо већ наметнуто притајено зло најмање болним и зло последичним у будућности . Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 47 minutes ago, Господин Дареалис рече Патријарх Герман је рекао да су ово храмови Сатани: Ал да не заборавимо да додамо (а када смо већ у "причи") и: - скупљање народа на Калемегдану, па ужитак на Старом сајмишту да би их господа заставници Гец и Мајер специјалним линијским аутобусом, на потесу од Семлина до Бањице (наравно, ово је јеврејско замешатељство и због тога је Албахари морао да побегне из Земуна у Канаду), прво одвели на Бањицу, где су их "обрађивали" господа која су себе звали хришћанима и припадали некаквим покретима који су неправедно и на правди Бога и и утицајем јудео-масонско-комунарске Титове завере проглашени после рата "домаћим издајниицима" (Ех! Тај Тито...)... Е! А они који нису знали да певају, или пак нису имали шта, или су просто били можда Јевреји, српске патриоте, Цигани или просто људи који нису много марили за разноразне "Марисаве"; е њих су водили тамо, где су пркејуче извесни Слина и Волина, пронашли некакво оружје, гледе којег сумњају да је неко покушао да стреља Премијера ове државе... По други пут и баш преко пута негдашњег стратишта... Grizzly Adams, Paradoksologija, АлександраВ and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 6 minutes ago, cloudking рече pa da al on ZNA da dodiruje nesto sveto... ovde pricamo o ljudima koji ne znaju da dodiruju nesto satanisticko... kao sto su maskirana deca koja traze slatkise Nisam ni mislio da pravim komparaciju nego mi se javilo pitanje kad je Grizli ovo pomenuo.S jedne strane postoje Božija čuda i isceljenja preko mrtvih predmeta(pozitiva) a s druge strane kad se govori o nečem zlom(negativa) sve su to izmišljotine.Malo kontradiktorno zar ne? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука