Jump to content

Ђавола ни у шали не треба призивати - поводом "Ноћи вештица"

Препоручена порука

1 minute ago, Ayla рече

Da... sad bih ti odgovorila vezano za ograničenja vezana za tvoju glavu, ali odosmo off, na ovoj, veoma ozbiljnoj i nadasve poučnoj, temi.
Zato neću.

Divna si veštice...:D 

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

16 minutes ago, RYLAH рече

Једно од ретко паметних питања, око којих и многи хришћани ломе главу, за које је греота одговарати на овој теми, која је изгубила сваки смисао поодавно и прешла у надгорњавање обично.

Не било ти тешко, отвори нову тему, капирам да ће одговори бити веома интересантни, и да ће бити добра тема (бих и ја отворио, ал не могу тренутно и остали изговори).

Evo otvorio sam:

https://pouke.org/forum/topic/44889-da-li-neko-može-slediti-satanu-a-da-nije-svestan-toga/

Nego molim te izmeni naslov pošto sam napisao "slediti Satanu" umestu "služiti Satani" (disleksija valjda ili nešto slično)... a ne mogu sam da izmenim...

P.S. Ako možeš, prebaci i Grizlijev i Paradokilisifjskhlkjhškin ;) odgovor na kojima sam zahvalan.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, cloudking рече

Ja tvoje licno misljenje izuzetno cenim ali me kod ovog pitanja vise zanima neki zvanicniji, opsti stav crkve, ako ima.

Авокадо је експлицитно тражио лична мишљења, зато одговорих.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Милан Ракић рече

Ако је то толико индикативно, Асанажа нису убили и интернет је још увек мање-више слободан. Немој бити неозбиљан. Не кажем да није, ал дај подели са нама

На интернету можеш наћи пуно виддеа где људи сведоче шта се дешава за ноћ вештица и уочи ноћи вештица и где сведоче да то није изолована појава, већ масовна. Такође, рекох већ, укуцај на енглеском halloween satanic sacrifices и можеш наћи доста извештаја о томе. Ја стварно не могу више да претурам по интернету и да тражим сав тај ужас. Али, на интернету, кога занима, може наћи.

Имала је и једна табела ФБИ, где су баш навели извор за сбаку годину колико деце нестане уочи и за време тог празника. Сада та страница није доступна. Али, нажалост, то се дешава.

А кога занимка, може доста наћи на интернету о томе. 

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Kratos рече

Jes da je Miroljub al je ipak svedočanstvo

Пе нек је и Мирољуб. Није Мирољуб стављао овом човеку који сведочи, речи у уста, него он човек сведочи оно што је видео и доживео. Мирољуб је то само пренео.

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Рапсоди рече

А ја се баш забринула шта је са тобом кад не можеш јасна и децидна објашњења  од стране Кратоса, Голуба, Православног Србина и Александре

Hehe... stavila si "jasna  i decidna objasnjenja" u istu recenicu sa kratosom, golubom, pravoslavnim i aleksandrom :D:D:D 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, cloudking рече

Ko li ga napravi... :)

Бог га створи лепог и прелепог , а ми га преправљамо,  односно правимо да у злу лежи.:)))

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, cloudking рече

Hehe... stavila si "jasna  i decidna objasnjenja" u istu recenicu sa kratosom, golubom, pravoslavnim i aleksandrom :D:D:D 

Šta tvoj atestirani mozak nije razumeo da ti explicitno i decidno objasnim(o)?:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Рапсоди рече

Бог га створи лепог и прелепог , а ми га преправљамо,  односно правимо да у злу лежи.:)))

hehe, jaci smo od boga :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, cloudking рече

hehe, jaci smo od boga :D

Неку битку можда и добијеш, али рат губиш свакако....:D

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Kratos рече

atestirani mozak

12:smeha: топла вода, можда у том грму лежи зец.

атеистирани 

Подели на овим сајтовима

Рапсоди, побогу, престани да тролујеш овако важне теме, аман!

Ово је веома битна тема у животу сваког Хришћанина, која испитује и границе слободне воље, и свесности/несвесности, и психичких механизама који постоје у свему томе, и од животне је вжаности за свакога од нас.

Не мислим да ћемо на овој теми да решимо све те проблеме, али, побогу, ако немаш ништа да кажеш на ову тему, престани више да тролујеш, или крећем да бришем поруке.

Ово се односи на све који би на оваквој теми да тролују.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...