Дијана. Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 4 minutes ago, Kratos рече To je ugrožavanje prava deteta.Znaju ovi neoliberalni stručnjaci bolje nego roditelji valjda. Pravna filozofija, tj.filozofske ili tacnije eticke osnove prava je veoma zanimljiva. Otprilike, prava su donekle zasnovana na univerzalnim humanistickim vrijednostima, u smislu da sloboda ne ide na ustrb prava drugog, a ne obratno. Ali vecim dijelom drustveno ustanovljena, uvijek oblikovana od vladajuce ideologije i vladajuce grupe u drustvu, shodno njenim interesima. Zato (izmedju ostalog) ideje nisu nebitna ni bezazlena stvar. Dijete je osoba kojoj su prirodno ogranicena prava, samo je bitno ko to ogranicenje kontrolise. Sto ti je trebalo ovo neoliberali Strucnjaci polako kusaju problem vaspitanja djece gdje roditelji imaju sve manje prava kao i oni sami. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 3 hours ago, Православни Србин рече Прво, одакле ти право да људе вређаш и називаш ,,ретардима" само зато што не деле твоје виђење ,,ноћи вештица" и што не желе да њихова деца учествују у томе? Ко си ти да људе вређаш и омаловажаваш због другачијег мишљења? Свима нама овде су познати твоји ставови и о Православљу и о религији уопште, и многи од нас се не слажу са твојим ставовима и погледима, али те нико због тога (бар колико ја знам) није назвао ретардом. Нетолеренција и тоталитарност избија на видело код тебе. Sto bi rekla @АлександраВ to je moje misljenje koje ne moram da obrazlazem a ti nemas pravo da mi lepis etikete jer mislim drugacije od tebe. poyyy пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 3 hours ago, Православни Србин рече Ноћ вештица и вера у Христа не могу да иду једно са другим. A mogu li Stanija i Tijana Ajfon i i vera u Hrista da jedno s drugim? Posto nisam rimetio da ti one dizu pritisak kao sto to cini helovin... a helovin je samo jedan dan godisnje, dok su gospodjice tu da ostanu svakoga dana... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 3 hours ago, Православни Србин рече И да, нико ти неће отети дете кад га пошаљеш на паљење Бадњака, јер смисао и циљ Баднег Дана, Бадње Вечери и самога Божића није исти као и смисао ,,ноћи вештица". Божићем се прославља рођење Спаситеља, прославља се љубав и радост, а у ,,ноћи вештица" се прославља и промовише сатанизам и деструктивност. Велчика је то разлика. Helovin u prevodu znaci "dan svih svetih", al mi ipak mora trpimo mentalnu torturu nekolicine vas koji su eto tako resili da je to satanisticki festival i kvit... Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 4 hours ago, АлександраВ рече Видиш, када неко мени (причам искључиво о себи, не могу ти дати одговор у име Васељене) намеће да морам да прихватим нешто што је "добро зезање и забава за децу и породицу" на начин како се последњих година то ради конкретно у Србији, са укупним дешавањима које можемо да обухватимо називом "ноћ вештица", и када ја кажем - не, хвала, ја то не желим (без обзира на моје разлоге), и будем проглашена глупом, примитивном, затуцаном, искључивом и хејтерком, без иједног конкретног објашњења зашто бих ја то требала да прихватим и зашто је корисно да ја са својом породицом учествујем у једном таквом дешавању, ми можемо само да се вртимо у бескрајном кругу личних разлога. Apsolutno niko ne sme da ti nameće bilo šta slično, niti da te osuđuje zato što ne želiš da učestvuješ u takvom događaju (ne učestvujem ni ja, mada verovatno iz drugih razloga)... ali čini mi se da etikete koje pominješ nisu ni usmerene na ljude poput tebe, već na one koji bi da zabranjuju Noć veštica i da nameću stavove o nekakvom satanizmu onih koji tu Noć "proslavljaju"... dakle, nisu usmerene na one koji kažu "ne, hvala, ja to ne želim", nego na one koji kažu otprilike "ne, to u Srbiji ne može". АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 @Православни Србин @АлександраВ Vidite kako ruzno zvuci kad jednu grupu normalnih ljudi okarkaterisete ruzno bez ikakvog argumenta i objasnjenja? Namerno sam napisao "Retardi" (i mnogo mi je krivo sto to ipak moram da objasnjavam) jer sam hteo da se nadjete na drugoj strani takve generalizacije i da na svom primeru osetite kako to izgleda ne bi li se dozvali razumu i prestali da to korsitite. Vi ste iste takve ljude i to porodicne ljude, decu, prijatelje... normalne gradjane nazvali satanistima koji ucestvuju u satanistickim obredima bez da trepnete (Pravoslani je to uradio dirketno, aleksandra ne tako direktno ali je u tom vozu svakako) E sad, kad vi takvu grupu ljudi osudjujete zbog njihove zelje da ucestvuju u tome to j enekako valjda ok, a kad se vasi istomisljenici okarakterisu na slican nacin odma nastaje haos jer sam dirnuo u onu grupu hriscana koji su totalno provalili ovaj zivot a boga imaju na speed dial-u. Ja sam odavno shvatio da sa vama ljudima nema price... razgovorom vama nesto prikazati i objasniti je totalno zaludan posao i jedino sto preostaje je deciji pristup da putem poredjenja i metafora ukazem na lose strane takvog delanja tako sto se ponasam isto kao vi u zelji da kroz vase reakcije na to ukapirate da je to zapravo jedna vrlo losa stvar okicena cisitim egoizmom. Reakcije su svakako tu i prilicno uveseljavaju, al kapiranja nigde na horizontu.... Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 5 minutes ago, Avocado рече Apsolutno niko ne sme da ti nameće bilo šta slično, niti da te osuđuje zato što ne želiš da učestvuješ u takvom događaju (ne učestvujem ni ja, mada verovatno iz drugih razloga)... ali čini mi se da etikete koje pominješ nisu ni usmerene na ljude poput tebe, već na one koji bi da zabranjuju Noć veštica i da nameću stavove o nekakvom satanizmu onih koji tu Noć "proslavljaju"... dakle, nisu usmerene na one koji kažu "ne, hvala, ja to ne želim", nego na one koji kažu otprilike "ne, to u Srbiji ne može". @АлександраВ slusaj gospodina, pametno zboruva... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 38 minutes ago, cloudking рече Helovin u prevodu znaci "dan svih svetih", al mi ipak mora trpimo mentalnu torturu nekolicine vas koji su eto tako resili da je to satanisticki festival i kvit... Prosto puca od svetih likova mada ima onaj lima što se maskirao u papu i svratio loma da plaši Obamu i Mišel... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 Добро! У коментарима, свако са својим страстима одосмо предалеко... МИслим да би боље било да смо остали на оном моменту који је Риле поменуо и уопште традицији (наслеђеној) која још увек, где-где на овим балканским просторима о(п)стаје. Дакле, мислим да би дијалог требао да се води око инкултурације древног (паганског) словенског наслеђа у читавом ареалу Балканског полуотока, од Словенске до Македонске, са свим курентима, анђамама и обредним покладним маскама.... Сам "празник" о којем смо причали, тј. "Ноћ вештица" нигде није (колико знам) институционализован, па га у токм светлу треба и гледати и, сматрам, не требају нам повике око забране, јер ништа није ни "уведено". Ко `оће да слави, нека слави, а мислим да, ако је до одговора православног о овоме, треба указати да то просто (на конкретан датум и дан) није у нашој традицији и проче и да "ми" славимо и обележавамо Светог Лука, односно Светог Петра Цетињско, Дидима Слепог и већ ко се помиње на овај датум. И ту је крај сматрам. Ко воли "хеловине", "валентине" и шта све не, нека му-његова ствар. Значи, рек`о си, објаснио си (без икаквих, опет моје мишљење-примеса сатанизма и којекавих на моменте обалпорних критика) Не виодим заиста чему толика повика и одакле (баш увек) о Валентинову и Ноћи Вештица, те ређе о Новој Години, оволика маса ламентирања и прича о некаквој "угрожености", те о томе да безмало "медији" нас "терају" на то... Рецепт је јасан. Ако је већ до тога, не придајите значај медијима. Да није ове теме било, лично не бих ни знао да је тај "хеловин". Снежана and Јелена011 је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 Управо сада, Kratos рече Prosto puca od svetih likova mada ima onaj lima što se maskirao u papu i svratio loma da plaši Obamu i Mišel... Za helovin se zapravo NIKO ne kostimira u satanisticke simbole i likove. Kosturi- nemaju veze sa satanizmom. To je stanje u kojem se svi nalazimo posle smrti. NIkakve veze kostur nema sa djavolom Vestice- Nisu satanisticki simboli. Nit se pominju u svetim knjigama nit imaju ikakve veze s asatanom. Vestice su ljudska izmisljotina kojom su u srednjem veku efikasno resavali problem zena koje ih nerviraju. Demoni- NIKO se ne maskira u demone. Svi se trude da budu originalni i maskiraju se u super junake ili smiljaju neke jos otkacenije kostime poput viljuskara ili fotoaparata (lik je napravio kostim fotoaarata koji je obukao na sebe i koji RADI, ladno pravi fotografije, cim sam video samo sam pomislio " u covece ovaj je satanin sluga licno! ) Djavo- NIKO se ne maskira u djavola jer je to totalno bezveze i nekreativno. Kad se neko i pojavi na zurku u kostimu djavola dobije samo osude jer nije bio dovoljno kreativan da smisli nesto zanimljivo Zombiji- Oni su trenutno likovi popularne kulture. Zombiji su ti sad pre holivudske zvezde nego satanine sluge... Ali ajde mozda gresim... ima li nekih satanistickih maski koje su standard za helovin? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 11 minutes ago, cloudking рече Vestice su ljudska izmisljotina kojom su u srednjem veku efikasno resavali problem zena koje ih nerviraju. E jesi kralj cloudking and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 Još se smejem za ovu definiciju veštica.... Je li oblačni pošto si ateista da te pitam..Verujem da je za tebe i Bog ljudska izmišljotina.S kojom svrhom je on izmišljen? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 16 hours ago, Ћириличар рече Ако нећеш, не спорим ти право да не прихватиш, али спорим ти логичку основаност твоје одлуке. Pa nema tu sad ne znam kakve logike. Meni se ne sviđa to maskiranje u nakaze. Naravno, nije sve u ekstremu. Ima tu od bezazlenih, preko diskutabilnih, do ogavnih stvari. Razumem ja da se ljudi zabavljaju, i to je njihova stvar, ali meni to nije zabavno. Takođe, jedno je igrati igricu ili gledati film, a drugo je personifikovati nakazu. Meni je to odbojno. Drugi kako hoće. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 13 minutes ago, cloudking рече Kosturi- nemaju veze sa satanizmom. To je stanje u kojem se svi nalazimo posle smrti. NIkakve veze kostur nema sa djavolom Па ја би негде одатле почео православну проповед у вези Халовина. Протумачио би га као покушај људи да се суоче са проблемом смрти, победе своје страхове, па онда окренуо на индоктринацију о "правом решењу". То хришћани сасвим лепо могу да искористе за почетак корисног разговора. Овако кад залепиш у старту не постижеш ништа... 17 minutes ago, cloudking рече Vestice su ljudska izmisljotina kojom su u srednjem veku efikasno resavali problem zena koje ih nerviraju. Па кад боље размислиш... cloudking, Аурор, Јелена011 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука