АлександраВ Написано Октобар 7, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2016 24 minutes ago, JESSY рече rekao je Kostić i dodao da SANU nije kompetentna da samostalno daje stavove o bilo čemu, već to mogu da rade pojedinci koji su u njoj. Невероватно! САНУ као установа од посебног националног значаја, једина која представља Републику Србију у међународним удружењима државних академије, што је и регулисано Статутом Академије, која доноси одлуке и издаје саопштења, према академику Костићу НИЈЕ КОМПЕТЕНТНА да самостално даје ставове о било чему?!!! О чему онда има самосталне ставове и одлуке, само о избору следећих академика? Е Костићу, "скрушени" Костићу... Ово није први пут да академик проф. Костић даје изјаве овог типа... александар живаљев, JESSY and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Октобар 7, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2016 2 minutes ago, Juan рече Иначе, господине академиче, продавац на бувљој пијаци није никакав баналан посао, срам те било! Браво! александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 7, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2016 3 minutes ago, Juan рече Иначе, господине академиче, продавац на бувљој пијаци није никакав баналан посао, срам те било! Naravno da jeste ako si se školovao da budeš naučnik. To je krajnji stadijum borbe za golu egzistenciju čoveka sa diplomom. Gde ćeš banalnije od toga. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 7, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2016 А кад смо код враћања, има изразито квалитетних људи које знам из те академске приче и који су хтели да се врате. И онда су сазнали да дипломе MIT-a морају да нострификују на београдском универзитету и плаћају таксе за то... Aquilius Cratus, александар живаљев and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 7, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2016 2 minutes ago, Juan рече А кад смо код враћања, има изразито квалитетних људи које знам из те академске приче и који су хтели да се врате. И онда су сазнали да дипломе MIT-a морају да нострификују на београдском универзитету и плаћају таксе за то... Izvin'te, MIT, not good enough...ajd mrš bre Juanito and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Октобар 7, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2016 41 minutes ago, JESSY рече Nije tajna da je odliv mozgova jedan od gorućih problema Srbije, ali najnoviji podaci su alarmantni. Samo u periodu od 2007. do 2014. godine broj emigranata iz Srbije u zemlje članice Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) porastao je sa 27.000 godišnje, na čak 58.000. To je povećanje za skoro 115 odsto! - Godišnji broj emigranata iz Srbije poprima galopirajući rast - upozorava profesor Grečić. Prikaz emigracija iz Srbije proteklih godina: Godina broj emigranata 2007. 27.000 2009. 27.000 2011. 33.000 2012. 39.000 2013. 45.000 2014. 58.000 Povećanje broja emigranata iz Srbije u 2014. iznosilo je, u odnosu na 2013. godinu čak 29,4 odsto! Најцрњи хумор: зато се у Србији смањује стопа незапослености! Grizzly Adams, АлександраВ, Juanito and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 7, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2016 2 minutes ago, александар живаљев рече Најцрњи хумор: зато се у Србији смањује стопа незапослености! Управо. Када људи више нису физички присутни у Србији, онда лепо АВ и екипа могу да се хвале статистиком како нам незапосленост пада из године у годину Џуманџи, JESSY, александар живаљев and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 7, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2016 Иначе, када се протеклих година потезало питање одласка најбољих студената из земље, једно половина коментара по медијима је било типа: "Узети им пасоше док не врате сваки динар који је држава уложила у њих, па онда нек иду где хоће!" (мислим да је била и нека варијанта да не добију пасош док и не одслуже војску). Ја да сам A++ студент, добро бих се запитао да ли желим да живим у средини где људи тако резонују; па не знам које паре и услове да ми неко нуди. Juanito, Grizzly Adams, JESSY and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Октобар 7, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2016 8 minutes ago, Natasa. рече Naravno da jeste ako si se školovao da budeš naučnik. To je krajnji stadijum borbe za golu egzistenciju čoveka sa diplomom. Gde ćeš banalnije od toga. Свако ко се школовао, а након тога је као стручњак у било којој области био приморан да ради на пословима "општег" типа или ниже стручне спреме, може да каже да је банализован од стране државе, која му није омогућила да се запосли у струци за коју је омогућила школовање на државним факултетима. Али, рећи да је посао, било који, баналан, показује одређену гадљивост према друштвеним слојевима, и стварно је безобразлук да гдин академик изјави овако нешто. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 7, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2016 Таман се мало орасположим и ови вампири ми покваре... А кад одговорим не осећам се ништа боље. И онда сам се сетио! Ево овако, одете на овај линк: https://www.dvlottery.state.gov/ Треба вам фотографија и најосновнији подаци - име, презиме, датум рођења и сл. Све је потпуно бесплатно. Онда тамо на пролеће они извлаче срећне добитнике који добију исељеничку визу за САД за наредну годину. Значи, не будите лењи идите и попуните. Ништа не кошта. Не морате ни да искористите ако после нећете. Пријављивање траје до 7. новембра. Е тако. Сад се осећам пуно боље! Justin Waters, Аурор, JESSY and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 7, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2016 A САНУ и осталој екипи један велики поздрав из NYC: Mилена КШ, АлександраВ, Arsenija and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Октобар 7, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2016 1 minute ago, Grizzly Adams рече Е тако. Сад се осећам пуно боље! Кум мога брата је био срећни добитник, таман завршио факс, пријавио га брат из зезања и срећковић добије Ено, човек архитекта, жена фармацеут, живе нормално, дођу у Србију као на сафари.... Мислим, ја нисам тип који би икада отишао (муж ми никада неће опростити што сам одбила понуду за Канаду пре 15ак година ), али ко себе тако може да види нека му је са срећом Овде је стварно, али стварно све толико дуго тако тешко.... GeniusAtWork, JESSY and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 7, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2016 7 minutes ago, АлександраВ рече Али, рећи да је посао, било који, баналан, показује одређену гадљивост према друштвеним слојевима, и стварно је безобразлук да гдин академик изјави овако нешто. То је тај елитистички снобизам који је присутан код нас одвајкада и којим је већина људи овде заражена, а да то и не знају. Присутан је у свакодневном животу и манифестује се на милион начина. То је главни разлог зашто ми је читава та академска и интелектуална елита у Србији дубоко одвратна. Одувек била. Grizzly Adams, АлександраВ, Justin Waters and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 7, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2016 23 minutes ago, АлександраВ рече Свако ко се школовао, а након тога је као стручњак у било којој области био приморан да ради на пословима "општег" типа или ниже стручне спреме, може да каже да је банализован од стране државе, која му није омогућила да се запосли у струци за коју је омогућила школовање на државним факултетима. Али, рећи да је посао, било који, баналан, показује одређену гадљивост према друштвеним слојевима, и стварно је безобразлук да гдин академик изјави овако нешто. Mislim da je mislio na to prvo, samo da je ispalo da je snob...bar se nadam Ali da je banalno da čovek sa diplomom radi na buvljaku-jeste. Naravno to nije njegova/njena sramota, ali je poslednje šta će da uradi. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 7, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2016 20 minutes ago, Grizzly Adams рече A САНУ и осталој екипи један велики поздрав из NYC: Za bolje i nisu. Mилена КШ, GeniusAtWork and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука