Биљана Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Вриштим Justin Waters, Ћириличар, Караконџула and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Октобар 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 2 hours ago, Караконџула рече "Добој, то је Турска!" Хвала Ти што си, нама овдје у Бгд, објаснио ту зачудну туркофилију "добојску". Колико се сјећам, и владика Хризостом је са свим добојским свештенцима упутио протест против ње, није помогло... Караконџула and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Људи на Вучијаку гласају за СДС јер су тако навикли. А да мућну мало главом видили би да је глупо је подржавати човјека који је издао свеоје ратне другове и свједочи против њих на федералном суду. Још кад се види подршка коју има од федералних партија, а да се зна да у политици ништа није за Џ Караконџула, александар живаљев and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 1 hour ago, Биљана рече Вриштим Оваква једна треба свима нама, од Триглава до Вардара Grizzly Adams, Караконџула, александар живаљев and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 7 minutes ago, александар живаљев рече Хвала Ти што си, нама овдје у Бгд, објаснио ту зачудну туркофилију "добојску". Нема на чему! Ово је већ стара прича. Но, некако је та прича, од прије неких годину и по, потпуно престала да се "повлачи" по медијима, иако је у почетку била права сензација, скандал и пунила новинске ступце у РС-у, али и у неким прекодринским медијима - мислим да су "Вечерње новости", између осталих, писале о томе. Владика Хризостом, рекао бих, нема велики утицај на Петровића (што је,ето, и доказано), јер он радије иде на прославу Ататурковог Дана дјетета, 23. априла, у Зеницу, него што слави Преображење, као славу града чији је Градоначелник. Овдје је трећи с лијева, на горепоменутој манифестацији, у веселом друштву "кијамет ефендија", како ове прилике у зеленом досјетљиво називају наши народни сатиричари. Извор Обрен Петровић је силом прилика постао туркофил, који је прошле године организовао заједнички ифтар на отвореном, за примјер. У рату је био начелник полиције у Добоју, а данас му Сарајево "држи леђа", иако је многима позната и његова улога за вријеме ратних дешавања на подручју ове општине. О чему је већ било ријечи и на "РТРС-у", која је увијек у служби владајуће партије, али... 1 minute ago, о.Небојша рече Људи на Вучијаку гласају за СДС јер су тако навикли. Слична је ситуација и у осталим крајевима у околини Добоја, Требава и Озрен су махом такви, једино мислим да Крњинци више вуку СНСД-у, а сад су ту и Станари као посебна општина и видимо да тамо СНСД много боље котира. Ја сам невјероватно био изненађен, када сам се нашао у разговору са људима који гласају по навици и који кажу "Обрен је лопов, издајник..., али гласам за СДС", јер сматрају да је то она, некадашња СДС, која је створила РС, па онда ради захвалности и даље гласају, а ово је данас далеко од тога. Тако испада да СДС живи двадесет година од старе славе. Ето, синоћ на Палама је СДС коначно пао, за мене је то било незамисливо, најгоре што сам о томе јавно причао и правио шале и пошалице како ће само на Палама и у Добоју СДС владати до 2056., а сада видим да смо само ми остали...додуше, још у Бијељини ништа није јасно. GeniusAtWork, александар живаљев and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 3, 2016 Гости Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Sta je uradio Konstantin iy Teslica? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Политички избори су као избори за "мис" само се не бира најлепши, него најружнији... александар живаљев and Караконџула је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 57 minutes ago, R2D2 рече Sta je uradio Konstantin iy Teslica? Баци поглед на прошлу, трећу страницу ове теме. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Sta reci za politicku situaicju u BiH osim jedan gordijev cvor koga ni Samson sa svom svojom snaznom kosom ne bi mogao da otpetlja. U nedjelju oko 12 sati zvoni telefon u kuci od moje sestre i traze njenog sina, kad se on javio pitaju ga da li je izasao da glasa za Radojicica. Neko djubre je naredilo da se u toku glasanja provjere ljudi koji jos nisu izasli i na osnovu adrese stanovanja nadje kucni broj u imeniku i uznemirava dok traje glasanje i to sve od strane politicke opcije koja je pokosila opoziciju. Slicne razbojnicke metode koristili su i kada je opozicija organizocala miting u Banja Luci ljetos, a onda je pozicija organizovala kontramiting tako sto je naredila svim "od vlasti zavisnih" da ce dobiti otkaze ukoliko se ne pojave ne mitingu. To sve pokazuje koliko su politicari zeljni vlasti i da je borba za navodno nekakvo ocuvanje R.Srpske samo paravan da se ljudi odvrate od promisljanja o bijednom ekonomskom stanju. Dodik je vrlo vjest manipulator i sa ovim referendumom uspio je reprogramirati mnoge da ako nema SNSD-a na vlasti nema ni RS, pa stoga mnogi su ovaj put na izborima glasali za SNSD iz cisto nacionalistickih razloga. Opozicija u RS je takodjer tuzna prica, ne znaju sklopiti dve rijeci da ne optuze drugu stranu i kako oni znaju bolje. Bosnjacki i hrvatski politicari takodjer nisu dalje u politickim kampanjama odmakli od nacionalisticke retorike. Ronald, GeniusAtWork and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 U Doboju živim ? sreda, 07 septembar 2016 15:54 Link komentara U Doboju živim ? Ma naravno da živiš, kao pas, ako nisi na Obrenovom platnom spisku ... Gluposti tipa, Dodik je rat proveo u vili na Dedinju mogu proći samo kod mongoloidnih osoba kojima riječ jednog ratnog direktora Brčanske pošte ili drugog, vojnog policajca kojio je rat proveo u Banjalučkim birtijama a ne na ratištu nešta znači ! Dodik je bio u prvom sazivu NS Srpske Republike BiH, naknadno preimovane u NS RS-e, kada nije obavljao funkciju poslanika nalazio se u mahovljanima kao komandir čete VP-e koja je isti i obezbjeđivala a nadimak Ronhil mu je podario Senad Hadžifejzović, isti onaj koji je zajedno sa SDS-om orkestrirano pljuvao na svaki pomen imena Dodik, sem Senada ništa se nije promijenilo, sada je tu Bakir. Dragi moj inteklektualac, zašto se ne pitaš gdje nestade priča o Litvancima i milionima izvučenih maraka, možda tebi i Obrenovim botovima poput tebe ništa ne znači da je tadašnji Ministar Cenić iznjela u javnost da je isto urađeno za vrijeme mandata D. Mikerevića i Pere Bukejlovića ali onima koji znaju činjenice da Dodik potiče iz bogate porodice vjerovatno nešta znači, kao i to da je za razliku od ovih krkana iz Krsnog Polja ili Priđjela i prije rata imao stanove po Beogradu ... Da tebe tišti stanje naroda a ne lična želja da Drugu gospodinu Omeru do besvijesti rektumaš pitao bi Omera ko izveze Pretis, Unis ili TAS, ko je vlasnik najveće pilane u Srbiji, ko u vrećama iznese keš iz PBS u Doboju, takođe i pošte, ko potrpa u vreće sav keš koji se tada zatekao u poštama i bankama na 72% teritorije koju smo tada držali, ko je u podrumu zgrade ŽTP prepakivao humanitarno USAID brašno i ko je isto umjesto da dijeli prodavao sirotinji, ko je iz Interšpeda prodavao humanitarnu pomoć i ko je naredio policajcima da ih čuvaju, ko je kontrolisao preprodaju cigareta u ERKI, ko pojede Modeks, Razvitak, Trudbenik, TNNO, Bosnaekspres, Dobojputeve, Niskogradnju, Metalomontažu, Montažu, Grafičar, Ozrenturist, Duvan, ŽGP, Enterijer, Poljoremont, Ozrenku ili Glas komuna, Dodikovi ili kadrovi SDS-e, koliko košta promjena regulacionog plana i na kraju krajeva, zašto je otišla Rajkova, kojeg ja smatram jednog od urednijih likova u Dobojskom začaranom krugu, glava .. . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 14 hours ago, RYLAH рече Ово је реакција на иживљавања друге стране, и онда настаје домино ефекат. У времену када националистичке странке босанских муслимана, потпомогнути и појединим међународним факторима, покушавају да направе унитарну БиХ, и то овако безобрано и очигледно, гурајући прст у око људима и исмевајући их, ништа друго се није ни могло очекивати, јер у тренуцима када си сатеран у ћошак не размишљаш о економији него о голом опстанку (фигуративно наравно, овде се размишља о опстанку аутономије, која ти гарантује да нећеш бити мајоризован и утопљен и обесправљен). У ситуацији када се размишља о голом опстанку, не побеђује онај ко понуди најбоља економска решења, ко прича о тржишту, него онај ко нуди борбу и/или наставак борбе за очување тих права. Места за демагогију колико год хоћеш, свакако, али је илузорно размишљати о слободном тржишту, борби против корупције, дерегулацији и осталим стварима о којима може да се расрпавља у нормалним друштвима када имаш лудаке који би да ти одузму основна права до којих си дошао кроз проливање огромне крви и кроз борбе (до којих је дошло управо зато што си хтео да очуваш своје право да се питаш и да не будеш мајоризован). Управо то. СДА је сада због тога изгубио Зеницу и Тузлу као и Бихаћ. Шта им је остало? Само Сарајево? И Сребреница им оде. Само се молим да једног дана бошњачки политичари схвате да је мир и стабилност у БиХ могуће постићи само ако се поштује туђа воља. Али јок, протећи ће доста воде Миљацком док се дотел дође, ако и икад. А Додик и њему слични, само да не загризу превише, јер и овако играју на конопцу изнад провалије ( док СДС виче са дна како је доље све фино и бајно ). Али да се зна да Соколац је једини на Романији који је одржао СДС! Вазда морамо у инат свима око нас RYLAH and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 БиХ је ''склепана'' на рушевинама Југославије... Хрвати и Муслимани нису могли са Србима у Југославији, а као сад могу у некој скарћеној Југи званој БиХ... С тим што је БиХ већ 20 г. окупирана, нешто слично ко у доба покојне Аустроугарске, кад је Давид Штрбац изводио јазавца на суд... Данас Миле Додик одлично игра Давида Штрпца... само му фали прави јазавац... александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 21 hours ago, Ignjatije рече Ух ух. Како да не. Треба млакоње да победе које ће РС утопити у унитарну БИХ, где ће их исламске кадије тужити и судити. Није Додик ратнохушкач. Човек види шта Муслимани спремају и желе, и труди се да од тога заштити РС и себе. То је разумно и паметно, поштено и рационално понашање. Десничарски нацилнални покрети јачају свуда. Видели људи да од либералистичке утопије нема ништа осим пропасти њихових држава. То јесте плодно тло за оно што не треба, али све зависи од народа. Код бивших колонијалних, расистичких и нацистичких држава и десница се лако претвори у то. Обзиром да ми и остали народи који нису били у тим причама, тешко можемо да се претворимо у тако нешто. Американци опет убијају црнце, Германи и наци савезници враћају нацистички дух, Хрвати усташтво, Бошњаци османски и шеријатски дух... А Срби с' обе стране Дрине шта? Не разумем? Ми ратнохушкачи? Како? "На који начин? Шта су онда остали? Докле ћемо патити од комплекса ниже вредности и наметнуте кривице? Daj smiri emocije malo, molim te, kad te ponese, odlutas totalno. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 21 hours ago, RYLAH рече Ово је реакција на иживљавања друге стране, и онда настаје домино ефекат. У времену када националистичке странке босанских муслимана, потпомогнути и појединим међународним факторима, покушавају да направе унитарну БиХ, и то овако безобрано и очигледно, гурајући прст у око људима и исмевајући их, ништа друго се није ни могло очекивати, јер у тренуцима када си сатеран у ћошак не размишљаш о економији него о голом опстанку (фигуративно наравно, овде се размишља о опстанку аутономије, која ти гарантује да нећеш бити мајоризован и утопљен и обесправљен). У ситуацији када се размишља о голом опстанку, не побеђује онај ко понуди најбоља економска решења, ко прича о тржишту, него онај ко нуди борбу и/или наставак борбе за очување тих права. Места за демагогију колико год хоћеш, свакако, али је илузорно размишљати о слободном тржишту, борби против корупције, дерегулацији и осталим стварима о којима може да се расрпавља у нормалним друштвима када имаш лудаке који би да ти одузму основна права до којих си дошао кроз проливање огромне крви и кроз борбе (до којих је дошло управо зато што си хтео да очуваш своје право да се питаш и да не будеш мајоризован). Ma nije u pitanju nikakav opstanak, to mediji potpaljuju, Evo Brcko kao treći entitet je najbolji pokazatelj da Srbi, Bošnjaci i Hrvati mogu mirno da saradjuju i žive, a samo 15.godina je za to trebalo i najmirniji je grad u BiH od 2000. godine. Izmjenjuju se na vlasti Srbin, Hrvat ili Bošnjak itd. Medjutim od korupcije ovaj grad pati mnogo i ako ima budžet preko 200 miliona KM. Mislim Dodik je referendumom skupio poene za izbore i on odlično zna da nema nekog pritiska na njega jer RS i sad funkcioniše kao samostalna. Pa to znaju svi iz EU. Druga je stvar Rile sto je on toliko toga pokrao i zadužio RS, pa ukoliko padne, mogao bi na robiju. Mislim i Bakir je isti samo se on dosta ranije nakrao, znamo kad, on potpaljuje, ovaj odgovara, ljudi se primaju i ako se druže i sami tome smiju, ali opet glasaju za njih, mada i alternativa je uzas. Znaju svi da od Unitarne BiH nema nista, i ja sam svakako za odvajanje na cetiri dijela, decentralizacija jeste rešenje u BiH, mada ovi iz EU ne smiju to da podrže zbog nestabilnosti u BiH, ali i drugim državama EU, mada situacija uopšte nije takva kako je mediji prikazuju, svi znaju da je za BiH najbolje odvajanje na dijelove ili da čekaju izumiranje generacija. Mislim da će se i desiti podjela, mada me Dodikove metode lopovske nerviraju. Njemu i Bakiru odgovara ta retorika prije izbora, do njih je ima vrlo malo, više se svadjaju oko nekih nebitnih stvari i troše pare. Ma kakvo tržište ovde, nema od toga nista, trula je država i to je to i neće nikad profunkcionisati, mada su mladje generacije manje opterećene nacionalizmom, ali šta da ti kažem kad i profesori kroz njega ocjenjuju djake i tako im unose nemir. Mladji ljudi bi došli sebi da nema ovih starijih koji ih potpaljuju. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 1 hour ago, Ronald рече Ma nije u pitanju nikakav opstanak, to mediji potpaljuju, Evo Brcko kao treći entitet je najbolji pokazatelj da Srbi, Bošnjaci i Hrvati mogu mirno da saradjuju i žive, a samo 15.godina je za to trebalo i najmirniji je grad u BiH od 2000. godine. Izmjenjuju se na vlasti Srbin, Hrvat ili Bošnjak itd. Medjutim od korupcije ovaj grad pati mnogo i ako ima budžet preko 200 miliona KM. Mislim Dodik je referendumom skupio poene za izbore i on odlično zna da nema nekog pritiska na njega jer RS i sad funkcioniše kao samostalna. Pa to znaju svi iz EU. Druga je stvar Rile sto je on toliko toga pokrao i zadužio RS, pa ukoliko padne, mogao bi na robiju. Mislim i Bakir je isti samo se on dosta ranije nakrao, znamo kad, on potpaljuje, ovaj odgovara, ljudi se primaju i ako se druže i sami tome smiju, ali opet glasaju za njih, mada i alternativa je uzas. Znaju svi da od Unitarne BiH nema nista, i ja sam svakako za odvajanje na cetiri dijela, decentralizacija jeste rešenje u BiH, mada ovi iz EU ne smiju to da podrže zbog nestabilnosti u BiH, ali i drugim državama EU, mada situacija uopšte nije takva kako je mediji prikazuju, svi znaju da je za BiH najbolje odvajanje na dijelove ili da čekaju izumiranje generacija. Mislim da će se i desiti podjela, mada me Dodikove metode lopovske nerviraju. Njemu i Bakiru odgovara ta retorika prije izbora, do njih je ima vrlo malo, više se svadjaju oko nekih nebitnih stvari i troše pare. Ma kakvo tržište ovde, nema od toga nista, trula je država i to je to i neće nikad profunkcionisati, mada su mladje generacije manje opterećene nacionalizmom, ali šta da ti kažem kad i profesori kroz njega ocjenjuju djake i tako im unose nemir. Mladji ljudi bi došli sebi da nema ovih starijih koji ih potpaljuju. Није проблем на локалу, већ на државном нивоу. Када ти коло воде националисти који хоће да ударају на идентитет ових других и вуку за собом разне квазиакадемике који би од Срба да направе "православне Влахе" или од Бошњака Србе, то је да те језа подиђе када се ухвате препирки на државном нивоу. А СДА би скочила Српској за врат само кад би могла и граби сваки милиметар и грам моћи не би ли се дотле дошло за пар деценија. Једини разлог што су ми они гори од Додика је тај што СДА увијек прва запали ватру коју онда Мило само подгрије. Али мора да СДА има одличан маркетинг јер и мртве људе покрене да гласају александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука