Grizzly Adams Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 16 minutes ago, Рапсоди рече Наш народ да се не лажемо никада неће размишљати као Амери / бар не овде у земљи Србији / у Америци вероватно да. Па ако може да буде такав на једном месту, може и на другом... Нема у Србији ништа "уклето" што људе тера да размишљају на одређени начин. 16 minutes ago, Рапсоди рече како ти мислиш да решиш / да почнеш да решаваш / прво мито и корупцију Веома једноставно. Све приватизовати, укинути непотребну бирократију и регулације. Онда политичари неће имати шта да "продају", па неће бити ни корупције. Корупција постоји само зато што политичари имају "робу" да понуде. Одузми им "робу" и решен проблем. 16 minutes ago, Рапсоди рече Просто је тај мито и корупција негде срасла са нама да једноставно нема начина по том питању да нешто скорије урадимо / дај Боже икада / без обзира на све законске регулативе, прописе, казнену политику итд..... Вараш се. Корупција није морални проблем. Корупција је системски проблем, као што сам изнад објаснио. 16 minutes ago, Рапсоди рече И како мислиш рецимо, сиву економију / јадни ти људи - већина њих / да истребиш. Не постоји "сива економија". Постоје само неразумни закони, порези и регулације који одређене људе присиљавају да раде изван система - јер су неразумни и немогуће их је испунити. Иначе, то је економија као и свака друга - један продаје, други купује. Ту нема ништа неморално ни лоше. Лоши су само закони. Промени законе, пусти људе да раде и све ће бити у реду. 16 minutes ago, Рапсоди рече А тај њихов просперитет мени лично не одговара када мора, јадан јадан Бил Гејтс и најобичнију оловчицу да " поседује " на лизинг. Ма изем ти ја тај и такав њихов просперитет. Не разумем шта си овде хтела да кажеш... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Ај` шта се гложите око тога већ 25 страна. Нема пара ни за овакво функционисање, а некмоли да врате регруте. Нема ни смештајних капацитета више. Све је то деконструисано... -Владимир-, Grizzly Adams, obi-wan and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Ма ово је више расправа о глоговом коцу за друга Тита него о војном року... Рапсоди, Милан Ракић and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 24 minutes ago, Рапсоди рече И како мислиш рецимо, сиву економију / јадни ти људи - већина њих / да истребиш. Сива економија је сива јер се људи труде да преживе од разних дажбина, пореза и закона који су прилагођени почетку 20. века. Мука их је натерала на то. Кад им се држава оличена у бирократији и корупцији мало скине са грбаче, онда ће и та сива економија полако нестати. Зашто сиве економије нема у нормалним земљама? Зато што се људима исплати да раде и послују легално и да плаћају дажбине, јер и кад све плате онда могу нормално да живе. Овде је у најчешће у питању чиста борба за голо преживљавање (не спорим, увек и свуда има оних који би да захебу систем, али такви су у мањини и овде они нису проблем). Милан Ракић, obi-wan, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 40 minutes ago, Grizzly Adams рече Па ако може да буде такав на једном месту, може и на другом... Нема у Србији ништа "уклето" што људе тера да размишљају на одређени начин. Па управо их терају закони и прописи да размишљају на одређен начин. Да би Србин опстао у Америци, мора да размишља по амерички. Чим је одлучио да оде преко, неке ствари је морао претходно раскрстити са собом. Ево један баналан пример. Тиче се мита и корупције. Овде ће сваки Србин приватник, понудити инспектору мито , ако га исти ухвати да рецимо не издаје фискалне рачуне.И сваки Србин инспектор ће рецимо тај мито узети / част изузецима / Исто тако том истом Србину тако нешто неће пасти на памет у Америци / сем ако није шашав. 40 minutes ago, Grizzly Adams рече Веома једноставно. Све приватизовати, укинути непотребну бирократију и регулације. Онда политичари неће имати шта да "продају", па неће бити ни корупције. Корупција постоји само зато што политичари имају "робу" да понуде. Одузми им "робу" и решен проблем. Откада се ви у Америци бавите утопијом, па бар ви сте тамо реални људи, прагматични људи, скрајнутих идеала Ти Гризли или си утописта или оћеш да утопиш СРбију....шта ти пада на памет, хоћеш грађански рат овде..Па знаш ли ти Гризли који постотак у Србију чини бирократија...ја мислила ти озбиљан човек са реалним идејама, циљевима, плановима и програмима 40 minutes ago, Grizzly Adams рече Не разумем шта си овде хтела да кажеш... Шта конкретно ти у Америци имаш своје, да није на кредит, лизинг.Да је отплаћено. Да те сваки наредни дан не јури да радиш све више и више да би могао да отплаћујеш можда за наше услове велико богатство . И тако у недоглед, а жеље и потребе код вас нису исте као и код нас. Где си видео Амера / бар ја мислим / да је отишао у продавницу и купио рецимо једну кока колу. Чисто сумњам да не купујете на гајбу. Тако је и са жељама, наметнутим потребама..итд, итд.И то тако мега у свему и свачму чини вас робовима / не причам о теби / наметнутих жеља и потреба . И ви сте у систему и ви сте робови , исто као и ми . Само што ми то знамо и већином признајемо. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 2 minutes ago, Рапсоди рече Овде ће сваки Србин приватник, понудити инспектору мито , ако га исти ухвати да рецимо не издаје фискалне рачуне.И сваки Србин инспектор ће рецимо тај мито узети / част изузецима / Исто тако том истом Србину тако нешто неће пасти на памет у Америци / сем ако није шашав. Зато што у Америци може да оствари свој циљ легално, без мита. У Србији не може. Омогући му исто у Србији и неће бити проблема. 3 minutes ago, Рапсоди рече Па знаш ли ти Гризли који постотак у Србију чини бирократија...ја мислила ти озбиљан човек са реалним идејама, циљевим, плановима и програмима То је једино реално. Све друго су утопије... Ако је бирократија проблем, мораш да склониш бирократију. Иначе ће Србија наставити да тоне. 4 minutes ago, Рапсоди рече Шта конкретно ти у Америци имаш своје, да није на кредит, лизинг.Да је отплаћено. Па све... Немам ништа на кредит или лизинг. 5 minutes ago, Рапсоди рече Где си видео Амера / бар ја мислим / да је отишао у продавницу и купио рецимо једну кока колу. Па видео сам, свуда... Имаш овде на сваком ћошку оне "вендинг машине" где убациш долар и узмеш једну кока колу. И у свакој продавници фрижидер где узмеш једну кока колу.. 7 minutes ago, Рапсоди рече И ви сте у систему и ви сте робови , исто као и ми . Само што ми то знамо и већином признајемо. Сумњам да ћу ти разбити предрасуде, али далеко од тога да је исто. Ја сам писао овде на широко о томе шта ми се све не свиђа у савременом свету (пре свега САД), али је далеко слободнија од Србије, ако желиш да ми верујеш. Ако ми не верујеш, онда карту па на авион... Има њихов систем своје мане, и то велике, али - далеко од тога да је "исто". Није ни приближно. Потпуно се разликује од Европе - Немачке, Француске, Италије - а са Србијом тек нема никакве везе. Милан Ракић, Рапсоди and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 2 minutes ago, Grizzly Adams рече Омогући му исто у Србији и неће бити проблема. О Гризли, то твоје /омогући му у Србији/ , је утопија. 3 minutes ago, Grizzly Adams рече Ако ми не верујеш, онда карту па на авион. Немогуће и то је утопија, једино да ми пошаљеш за карту / за сваки случај повратну /..... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Da su se apsolutno svi početkom devedesetih pobunili i odbili da odu na ratišta, ne bi rat opstao uz političare i ostale ratne profitere koji su bili i ostali u šemama koje nimalo nisu ometale etničke i verske barijere. Kada zlo postane zakon, pobuna je zbilja moralna opcija. Sakrivala bih i sklanjala sve koji bi od rata bežali, svoje, tuđe, 'neprijateljske'. Svi koji bi da odbiju da ubijaju po naređenju su moji. To duboko verujem po pitanju regrutacije za rat. A obuka za korišćenje oružja? Zašto da ne, i to za oba pola, protiv toga nemam ništa. Može da bude predmet u školi, k'o nekad. Može se učiti i postupanje u vanrednim situacijama, prva pomoć, pa zatim samoodbrana, osnovna popravka vozila, programiranje, upravljanje finansijama, planiranje zdravih obroka i kuvanje. Veća stajaća vojska sačinjena u većoj meri od obaveznih regruta je u ovom trenutku čak nerealna - za to se nema para, a teško da ičemu služi. Ko još iz neposredne okoline Srbije nadire u nekakvu iznenadnu kopnenu invaziju? Милан Ракић, Juanito, Ronald and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 12 minutes ago, Paradoksologija рече Da su se apsolutno svi početkom devedesetih pobunili i odbili da odu na ratišta, ne bi rat opstao uz političare i ostale ratne profitere koji su bili i ostali u šemama koje nimalo nisu ometale etničke i verske barijere. Требало је да пошаљу феминисткиње Туђмановом режиму да поразговарају са њим и ХОС-овцима у усташким униформама о њиховом токсичном маскулинитету. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 4 minutes ago, Господин Дареалис рече Требало је да пошаљу феминисткиње Туђмановом режиму да поразговарају са њим и ХОС-овцима у усташким униформама о њиховом токсичном маскулинитету. Trebalo je. I obratno, na svim stranama. Ženske organizacije u svim krajevima bile su protiv rata. I svuda su bile izdajnice. Juanito, Милан Ракић and Ronald је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 15 hours ago, Срђан Шијакињић рече Одбрана ближњих се некад подудара са одбраном националне идеје, тако је бар било раније. Само што неко то доживљава као да иде да ратује за "Небеску Србију и Божји народ" а неко да иде јер и његов комшија и још ко зна колико несрећника није могло да не оде... Или се бори јер му је кућа нападута, јер нема где. Ne poklapa se, jer u BiH usled okolnosti si morao da stitis svoju porodicu dok se nisu steklu uslovi da odeš, posle pola godine se iz BiH moglo otići, pa neka Milošević,Karadžić i Mladić švercuju cigarete i komanduju nekome ko nema mozga i upropastavaju mu život. Ne postoje nikakvi "nacionalni interesi" ,kao ni "narod". Ako su ljudi u BiH masovno na izborima glasali Dodika, ja nemam nista sa njima, ama baš nista, onu su duboko nemoralni čim mogu za kriminalca da glasaju i čim se prodaju za sitninu i prljaju svoj obraz. geronymo је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 2 hours ago, Ronald рече Ne poklapa se, jer u BiH usled okolnosti si morao da stitis svoju porodicu dok se nisu steklu uslovi da odeš, posle pola godine se iz BiH moglo otići, pa neka Milošević,Karadžić i Mladić švercuju cigarete i komanduju nekome ko nema mozga i upropastavaju mu život. Ne postoje nikakvi "nacionalni interesi" ,kao ni "narod". Ako su ljudi u BiH masovno na izborima glasali Dodika, ja nemam nista sa njima, ama baš nista, onu su duboko nemoralni čim mogu za kriminalca da glasaju i čim se prodaju za sitninu i prljaju svoj obraz. Али отићи где? Мени се све време чини да постоје два нивоа целе приче, један у коме се скроз слажем са тобом, али и један у коме сам ја у праву. Прва перспектива је да јесте рат вођен због интереса мање/више уског круга олоша, али друга је чињеница да када је рат већ почео, без обзира који су узроци, људи могу или да остану да бране своје куће, своју земљу (не у смислу државе, него буквално земљу) и људе из своје околине или да дигну руке и оду. Али опет да оду где... Зар су сви они који су одлучили да се боре за оно где су живели, за оно што је њихово глупаци или усијане главе? Ја мислим да нису. Да су сви отишли, да ли би било данас Републике Српске нпр? И ако је не би било где би тај народ био, да ли би му било боље у избеглиштву? -Владимир-, Ћириличар and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 3 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Али отићи где? Мени се све време чини да постоје два нивоа целе приче, један у коме се скроз слажем са тобом, али и један у коме сам ја у праву. Прва перспектива је да јесте рат вођен због интереса мање/више уског круга олоша, али друга је чињеница да када је рат већ почео, без обзира који су узроци, људи могу или да остану да бране своје куће, своју земљу (не у смислу државе, него буквално земљу) и људе из своје околине или да дигну руке и оду. Али опет да оду где... Зар су сви они који су одлучили да се боре за оно где су живели, за оно што је њихово глупаци или усијане главе? Ја мислим да нису. Да су сви отишли, да ли би било данас Републике Српске нпр? И ако је не би било где би тај народ био, да ли би му било боље у избеглиштву? Pa vjeruj mi da su azil mogli svi dobiti 92. godine i kasnije i kuću jer su iz kuće moje tetke ovi koji su je uzeli da stanuju i živjeli posle rata, morali da izadju. Mislim i ti ljudi su protjerani negdje i naselili su se tu. Tetka je kasnije prodala i živi u drugom gradu. Na kraju dosta toga dodje na naplatu. Moj drugar je nedavno hapsio neke koji su devedesetih ubijali. Kuću i zemlju nećeš izgubiti jer kad se smiri rat i kad zakoni počnu funkcionisati koliko toliko dobićeš je nazad, tako je bilo u BiH. U svakom slučaju najbolje je bilo otići jer je rat bio besmislen. Nisu ovo okupatorskih ratovi gdje su i druge zemlje u haosu. Ako hoces da se obucis i spremis ne treba ti obavezan vojni rok jer je dobar dio vojnika totalno nespreman. Mozes sam, ali bez nametanja drugima. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 1 minute ago, Ronald рече Pa vjeruj mi da su azil mogli svi dobiti 92. godine i kasnije i kuću jer su iz kuće moje tetke ovi koji su je uzeli da stanuju i živjeli posle rata, morali da izadju. Mislim i ti ljudi su protjerani negdje i naselili su se tu. Tetka je kasnije prodala i živi u drugom gradu. Na kraju dosta toga dodje na naplatu. Moj drugar je nedavno hapsio neke koji su devedesetih ubijali. Kuću i zemlju nećeš izgubiti jer kad se smiri rat i kad zakoni počnu funkcionisati koliko toliko dobićeš je nazad, tako je bilo u BiH. U svakom slučaju najbolje je bilo otići jer je rat bio besmislen. Nisu ovo okupatorskih ratovi gdje su i druge zemlje u haosu. Ako hoces da se obucis i spremis ne treba ti obavezan vojni rok jer je dobar dio vojnika totalno nespreman. Mozes sam, ali bez nametanja drugima. У БиХ се јесту вратиле куће и народ је могао да се врати или нешто уради са њима зато што је РС и два милиона Срба остало у Босни после рата. Али да су сви отишли, ситуација би била као у Хрватској, где куће нису враћене, нити Срби могу да се врате и живе нормално. Верујем да би исто, или и горе, било у Босни да су Муслимани остали у апсолутној већини. Са друге стране, искрено, ја не видим да ћемо ти и ја доживети да сви народи на Балкану напредују толико да им рат постане неприхватљив, нажалост. То је као зачарано коло, јер људи размишљају, што ја да бежим од рата, када ће ови други само да надиру и све да узму. Могу ја сам да се обучим, само шта ми вреди кад је већина осталих необучена. Тања1, Ћириличар and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 15 hours ago, Paradoksologija рече Trebalo je. I obratno, na svim stranama. Ženske organizacije u svim krajevima bile su protiv rata. I svuda su bile izdajnice. Нисам чуо да је било антиратних организација код Хрвата и муслимана, посебно женских. И код нас су биле само "жене у црном", али не знам да ли њих уопште треба рачунати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука