JESSY Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Ukoliko Narodna skupština Srbije donese odluku o vraćanju obaveznog vojnog roka, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije su spremni da to odmah sprovedu u delo, izjavio je portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije kapetan korvete Jovan Krivokapić. Foto: Beta Inicijativa za povratak obaveze služenja vojnog roka ima podršku većine poslanika u Narodnoj skupštini, pošto je podržavaju SNS, Dveri i SRS, u SPS-u još razmišljaju dok je DS protiv, navodi Informer, pozivajući se na nezvanične informacije. Vojska bi se služila po uzoru na zemlje zapadne Evrope, poput švajcarskog, efikasnijeg i daleko jeftinijeg modela, što bi značilo da bi regruti bili na obuci u mestu boravka, da bi vojsku služili radnim danima i da bi spavali kod kuće, navodi list. Vojni analitičar Miroslav Lazanjski kaže da bi Srbija „pod hitno morala da vrati obavezno služenje vojnog roka“. „Ne može se od sadašnje šestomesečne dobrovoljne obuke stvarati ratna rezerva i ratna armija. Odluka o redovnom služenju vojnog roka nikada nije ukinuta već smo je samo suspendovali i ona se u svakom trenutku može vratiti“ upozorava Lazanski. Lazanski je objasnio da je obavezni vojni rok u Srbiji ukinut „zbog pogodnosti i zato što je NATO od nas zahteva smanjenje brojnog stanja armije“ i dodao da smo „uleteli grlom u jagode u taj eksperiment“. Prema njegovim rečima, svaka armija koja nema tehniku mora da ima dovoljan broj vojnika. „Mi trenutno u celom sistemu odbrane imamo 35.000 ljudi a od toga je samo njih 10.000 pod oružjem – u vojsci imamo više službenika nego vojnika“, kaže Lazanjski. Vojni analitičar Aleksandar Radić smatra da je služenje vojske prilika da se mladi edukuju. „Kada mladi ljudi dođu u kontakt sa vojnom disciplinom, oni se uče pravim vrednostima. Bez služenja vojnog roka imamo mnogo patriota koji su to samo na rečima. U praksi te iste patriote ni pušku ne bi znale da rasklope“ ističe Radić. (Tanjug) http://www.krstarica.com/vesti/srbija/povratak-obaveznog-sluzenja-vojnog-roka-u-srbiji/ александар живаљев, Зосима and aстрофизичaр је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Швеђани, читам јуче, врћу обавезну војску. А, кад крену Викинзи... Светислав Павловић and aстрофизичaр је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 sta vi mislite o tome ? ja sam apsolutno protiv... 4 minutes ago, JESSY рече Vojni analitičar Aleksandar Radić smatra da je služenje vojske prilika da se mladi edukuju. ne mislim da mladi treba da se edukuju za vodjenje ratova...ima mnogo pametnijih stvari u zivotu... 8 minutes ago, JESSY рече „Ne može se od sadašnje šestomesečne dobrovoljne obuke stvarati ratna rezerva i ratna armija 8 minutes ago, JESSY рече svaka armija koja nema tehniku mora da ima dovoljan broj vojnika glinenih golubova... 10 minutes ago, JESSY рече Kada mladi ljudi dođu u kontakt sa vojnom disciplinom, oni se uče pravim vrednostima pravim vrednostima treba da se uce u porodici i u skolama... александар живаљев, drvce, Paradoksologija and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 13 minutes ago, JESSY рече Kada mladi ljudi dođu u kontakt sa vojnom disciplinom, oni se uče pravim vrednostima. Јасно. Најбољи пример за то су елите на власти у државама региона, исти они који су изазвали рат а и сад прете опет новим сукобима. И због којих је читав Балкан тако просперитетан и напредан у сваком погледу. Њих је војска као младе људе научила правим вредностима, нема ту шта да се дода. florenntina, Paradoksologija, JESSY and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Морам глумит либтарда, ал... Одакле да се то плати? Зашто не повећати број професионалних војника који су ионако вриједнији од обичних регрута? GeniusAtWork, Justin Waters, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 24 minutes ago, JESSY рече sta vi mislite o tome ? ja sam apsolutno protiv... Ја сам за то да се уведе обавезно служење војске само за жене. Оне се у животу, ионако, муче само са трудноћом и порођајем, док се ми мушкарци убисмо од размишљања! Juanito, GeniusAtWork, zuti car and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 7 minutes ago, александар живаљев рече Ја сам за то да се уведе обавезно служење војске само за жене. GeniusAtWork, александар живаљев and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, JESSY рече što bi značilo da bi regruti bili na obuci u mestu boravka, da bi vojsku služili radnim danima i da bi spavali kod kuće 1 hour ago, JESSY рече Vojni analitičar Aleksandar Radić smatra da je služenje vojske prilika da se mladi edukuju. „Kada mladi ljudi dođu u kontakt sa vojnom disciplinom, oni se uče pravim vrednostima Било би фер да регрути приде плаћају бар по "симболичних" 5.000 дин. недељно. А и ово је мало за такав курс! која још особа не би волела да буде ратна резерва, да усваја праве вредности и буде патриота? JESSY and florenntina је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, JESSY рече „Kada mladi ljudi dođu u kontakt sa vojnom disciplinom, oni se uče pravim vrednostima. Bez služenja vojnog roka imamo mnogo patriota koji su to samo na rečima. U praksi te iste patriote ni pušku ne bi znale da rasklope“ ističe Radić. (Tanjug) http://www.krstarica.com/vesti/srbija/povratak-obaveznog-sluzenja-vojnog-roka-u-srbiji/ Cekaj, zar nije Obraz zduzen za te gradjane? GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, Џуманџи рече Било би фер да регрути приде плаћају бар по "симболичних" 5.000 дин. недељно. А и ово је мало за такав курс! која још особа не би волела да буде ратна резерва, да усваја праве вредности и буде патриота? А притом свако вече те чека топла вечера коју је мама спремила и топао кревет и сав комфор дома. Војнички, јашта Но добро, ово су све за сада шпекулације. Но сви ти аргументи како ваља ићи у војск јер се момци уче правим вриједностима, науче нешто о животу... па добро мајку му је ли војска постоји за одбрану или за животне лекције? Не кажем да није истина то што се говори, али то није никакав разлог за увођење обавезног војног рока. Гдје су војни аргументи, безбједоносни? JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 2 minutes ago, Ћириличар рече . Гдје су војни аргументи, безбједоносни? Па зар треба то уопште постављати као питање, не може ова Србија да састави 20-ак година мира,а да разне белосветске битанге не дођу овде са бомбама... Једна обука од 3-6 месеци не би ништа шкодила... АлександраВ and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 6 minutes ago, Ћириличар рече Но сви ти аргументи како ваља ићи у војск јер се момци уче правим вриједностима, науче нешто о животу... па добро мајку му је ли војска постоји за одбрану или за животне лекције? Има ли важније лекције од тога како бити прави и истински патриота?! Ово за вечеру, топли кревет - па, да, што они да ти плаћају оброке, воду и остало? Ћириличар and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 4 minutes ago, Зосима рече Па зар треба то уопште постављати као питање, не може ова Србија да састави 20-ак година мира,а да разне белосветске битанге не дођу овде са бомбама... Једна обука од 3-6 месеци не би ништа шкодила... Били су ратови деведесетих. Шта си ти тада урадио? И ја бих исто, не осуђујум те. Али зашто другој деци, која тек почињу да живе, желиш другачију судбину? Ћириличар and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 4 minutes ago, Juan рече Били су ратови деведесетих. Шта си ти тада урадио? И ја бих исто, не осуђујум те. Али зашто другој деци, која тек почињу да живе, желиш другачију судбину? Судбина не постоји,него само реалност, не желим никоме лоше,поготово не рат, али ти и ја ћемо побећи одавде,али има људи којима је стало до ове земље,зато још увек и постоји... Мислим волим и ја ту идеалистичку утопију,где ће деца мирно и безбрижно расти,учити ,живети у свету нових технологија и напредка науке ,где неће бити сиромаштва (цитирам Гризлија) и тако то цвеће и птичице... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука