Jump to content

Od lenjosti i čamotinje do uninija i depresije...

Препоручена порука

4 minutes ago, Дијана. рече

Depresija može biti posljedica nedostatka bludničenja (recimo ljubavi, al' 'ajd); bludničenje može biti pokušaj bijega od depresije... 1324_womens

Mi smo ipak mislili na to da depresija može biti posledica od nedostatka razgovora i druženja :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Nedostatak razgovora i druženja može da koincidira sa  nedostatkom... :smeh1:

Elem, lenjost je prvi stepen uninija, i grijeh je kad je čovjek lijen za molitvu, to je prvi znak... 

A u životu može inače puno da ga košta... 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ниџока 1.1 рече

Својевремено сам тражио на интернету решење за лењост. Оно што сам нашао ме је убило у појам. Најбољи лек за лењост је — рад.       

—_—

Nije valjda to istina ?   

Realan problem je kad covek izgubi radne navike , ili kada ih zapravo nikada nije ni stekao . 

Potrebno je vreme . I naravno rad . Ali i tu je problem ? Kakav rad ? Posebno ako covek koji nema posao zivi u nekom gradu ... Sta da radi ? 

Nije sve tako jednostavno kako mi zamisljamo . 

:351780:

Подели на овим сајтовима

Verujem da depresivci često koriste rad da pobegnu od problema. Mnogo rade i ne misle, ali kad ostanu sami, pred spavanje, osete svu težinu depresije.

Подели на овим сајтовима

Idem po tudjim temama i moljakam ljude da dodju na moju :0426_feel::))

Подели на овим сајтовима

9 hours ago, Arsenija рече

Nije valjda to istina ?   

Realan problem je kad covek izgubi radne navike , ili kada ih zapravo nikada nije ni stekao . 

Potrebno je vreme . I naravno rad . Ali i tu je problem ? Kakav rad ? Posebno ako covek koji nema posao zivi u nekom gradu ... Sta da radi ? 

Nije sve tako jednostavno kako mi zamisljamo . 

Жива истина. Било какав рад, само да се нешто ради. 

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Ceo dan sam radila i umesto da imam taj osecaj trijumfa nad sopstvenim slabostima , ja sam dobila temperaturu kao potvrdu istih .

Eto , toliko o tome kako rad oslobadja ... i kako je on garancija psihofizickog zdravlja ... Ja kad nesto radim , ja se bre razbolim psihosomatski ...   :D

:351780:

Подели на овим сајтовима

Nije poenta na oruk raditi, to mi sadasnji i nekadasnji kampanjci volimo pa se preforsiramo pa bude ili vidi eto kad radis razbolis se ili kad radis desi se ne znam sta...to se zove samoostvarujuce prorocanstvo, nesto umislimo, imamo neko uverenje i da, ono se ostvari ne zato sto je to tako nego sto mi svojim akcijama dovedemo do toga.

Radi se mudro i uvek se isplanira vreme za odmor...

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

До депресије још нисам стигла, али лењост зна бити тежа него болест. Рад стварно зна да ослободи, али само кад радим нешто што волим, а не неке смарачке свакодневне послове.

Е, сад, кад је у питању духовна лењост... немам лек још увек...мене је баш захватила у последње време. Мало сам се тргла око Васкрса, међутим и даље сам нешто безвољна. 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, AnaLaz рече

Е, сад, кад је у питању духовна лењост... немам лек још увек...мене је баш захватила у последње време. Мало сам се тргла око Васкрса, међутим и даље сам нешто безвољна. 

Jedini nacin da se ovo prevazidje je, kako Oci vele, da covek sebe doslovno primorava/prisiljava na delovanje. Jer ponekad, tek uz jelo dolazi i apetit...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...