cloudking Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 6 hours ago, Nina 777 рече Moj stav je da deca treba da odrstaju i razvijaju se u porodicnoj atmosferi, pod okriljem oca i majke, znaci oba pola... A deci samohranih roditelja (udovci i udovice) cemo da objasnimo da su manje normalni ili osteceni ili eventuano da im roditelje udamo/ozenimo na silu... ipak treba razmisljati o decici...? Paradoksologija and Јелена011 је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Sticem utisak da ovde neki misle da je homoseksualcima jedini cilj da dobiju pravo da usvajaju decu kako bi od njih pravili nove homoseksualce , da nista drugo pod kapom nebeskom ih ne zanima . Ja jutros bih izvredjan i napadnut samo zato sto sam Srbin i tacno znam kako se ti ljudi osecaju , nisu oni birali da budu takvi , prosto to su sto su i strasno je da budu diskriminisani zbog toga . A ovi dusebriznici sto brinu o tudjoj deci , usvojte svi po dva tri komada cisto da gejevima ne ostane nista za usvajanje i resen problem a crka nam nije siromasna , moze da pomogne usvajanje finasijski . Ne potezite nikakvo nasilje prema onima koji vam nista nisu krivi nego okrenite bes prema onima koji vas jasu vec decenijama i prave od drzave komediju Paradoksologija, Јелена011 and cloudking је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Samo ću odgovoriti vezano striktno za temu - usvajanje dece od strane homoseksualnih parova - a to je stvar zakona i odluke čitavog jednog društva, a ne stvar metafizike (muške i ženske energije, nadpolna ljubav crkvene bračnosti, itd.) Pitanje koje postavljamo kada kao društvo odlučujemo da li ćemo neku od brojne dece koja žive u domovima u kulturi u kojoj usvajanje nije mnogo popularna opcija dati homo parovima treba da bude pitanje vezano za dete, ne usvojitelje, i to vezano konkretno, ne apstraktno. Znači: ne 'da li želimo da kaznimo one koji su ušli u homoseksualnu vezu nemogućnošću usvajanja ili da ih nagradimo detetom?' već 'postoje li ozbiljne naznake da deca usvojena od strane homoseksualnih parova mogu imati lošije ishode?' I tu jedino mogu odgovoriti ozbiljnija istraživanja - a većina istraživanja koja sam čitala (doduše, pre nekoliko godina) imaju bar poneki metodološki problem. One studije koje pokazuju da deca homoseksualnih parova imaju pozitivne ishode najčešće imaju problem samoselekcije ispitanika, što za posledicu ima nereprezentativan uzorak. U prevodu, pojavi se obaveštenje o studiji, prijave se same porodice, koje u velikom broju budu lezbejski parovi zaposleni na fakultetu i njihove prijateljice, uzorak se uglavnom sastoji iz visokoobrazovanih parova žena sa dobrim karijerama koje su odlučile da ljubav poklone i detetu i dovoljno su sigurne u svoje dobro roditeljstvo da se same prijavljuju za studiju; ukratko, uzorak je već u startu daleko 'bolji' od većine nas i ne može se porediti sa opštom populacijom. Suprotnu grešku je napravio često citirani Regnerus (vole i Dverjani da ga pominju): on je hteo veliki uzorak, a pošto odrasle dece odgajane u homoseksualnim brakovima baš i nema, snizio je kriterijume za ubacivanje u kategoriju 'odgojen od strane homoseksualaca'. Pitanje je bilo 'Da li je jedan od vaših roditelja u bilo kom trenutku imao istopolnog partnera sa kojim živi?' te mu većinu te grupe čine deca čiji je, recimo, otac napustio porodicu da živi sa dečkom. E, onda je tu decu iz rasturenih brakova poredio sa decom odraslom u stabilnim brakovima - i time dobio ono što se već zna, a to je da deca razvedenih roditelja imaju neke negativnije ishode, ali ništa novo o deci koju bi odgajali stabilni homoseksualni partneri od početka. Jedini način da se napravi relevantna studija, po mom skromnom mišljenju, bio bi da se porede 1. deca koja od rođenja žive sa jednim biološkim roditeljem i njegovim/njenim partnerom koji nije drugi roditelj deteta u homo i hetero slučaju (znači: situacije 'očuh' i 'maćeha' i situacije nastale inseminacijom zbog neplodnosti muža ili u lezbejskom paru) i 2. deca usvojena od strane homo i hetero parova. Jer već se zna da deca kojoj 'fali' jedan ili oba biološka roditelja ipak pate u odnosu na decu koja imaju oba. Sve ostalo poredi babe i žabe. A pri odluci za usvajanje u našim uslovima gde nema dovoljno zainteresovanih parova i mnoga deca odrastaju u domovima još relevantnije bi bilo porediti ishode dece koju su podigli homoseksualni usvojitelji sa ishodima dece koja su odrasla u domu. I tu mislim da znam unapred kakvi bi rezultati bili. Ako ulazimo u metafizike kada odlučujemo o zakonima, onda svima nama treba oduzeti decu ako nemamo savršeni balans muške i ženske energije u nadpolnoj bračnoj ljubavi. Месечева, cloudking, Јелена011 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 9 hours ago, cloudking рече Radjena su vec. Ljudi se radjaju kao homoseksualci. ja ne poznajem ni jednu osobu koja je izabrala svoju seksualnost. Jesi ti izabrala da budes hetero? I ako jesi, secas li se tog trenuka? Kako je to izgledalo? Е па видиш, ниси управу. Студије су рађене последњи пут 60-их година и тад је уочено да код хомосексуалаца постоји ЕПИГЕНЕТИЧКА грешка. Значи, не генетска, не урођена, већ проблем у самом очитавању гена. Након тога су студије прекинуте и простим изгласавањем је прихваћено да је хомосексуалност само варијација сексуалности. Никада се нико није позабавио тиме детаљније. Просто је ''забрањено''. Зато и кажем да треба урадити озбиљније студије, а не те на које се ослањамо, те психолошке, базиране на статистици па нам једна група психолога каже како је све то ок и како деца у таквим породицама живе срећно и пресрећно, а ''како нема породичног насиља'' у хомо заједницама (ма ко то каже???) испада да су та деца још срећнија и задовољнија....а онда променимо узорак и добијемо резултат да таква деца више пате од депресије, слабије су уклопљива јер је планета ипак доминантно хетеро и тд. Поента је јасна, о овој теми је илузорно расправљати са јасно дефинисаним ставом док се не ураде озбиљна истраживања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 hour ago, cloudking рече A deci samohranih roditelja (udovci i udovice) cemo da objasnimo da su manje normalni ili osteceni ili eventuano da im roditelje udamo/ozenimo na silu... ipak treba razmisljati o decici...? Ako cemo da diskutujemo, trebali bi da se drzimo nekih pravila diskutovanja, a ne da rusimo sve, samo da bi smo ispali u pravu i pametniji. -Ucitavas mi da mrzim gej ljude, reci nemam....dve osobe iz mog okruzenja su gej, i uopste nemam prema njima drugaciji odnos u odn.na ostale prijatelje, ljude gledam iskljucivo kroz ljudskost. Ovo je jako ruzno sto radis, ali tvoje je... -Vadis mi reci iz konteksta. Napisala sam...Vazno je da dete oseca obe energije, koje bdiju nad njim, radi ravnoteze i balansa. Zato je veliki problem, ako dete nema odnos sa jednim roditeljem(ukoliko je umro ili nece da zna za dete) onda obicno, ako je to otac npr., majka, ako se ne uda opet, trazi u blizoj familiji musku figuru, za koju ce se dete vezati, ujaka, strica..ali i tada, takvo dete ima velike praznine. (sto nije slucaj sa decom, o kojoj su brinula oba roditelja-i otac i majka, bez obzira da li su ziveli zajedno ili su razvedeni...dete je imalo i mamu i tatu) Na zalost, dokazano je da takva deca imaju otezan razvojni put i posledice takvog odrastanja, i ne moras da im objasnjava, oni to osete na kozi... A to sto kazes da serujem mormonski teskt. Meni nikada nije bio problem da automatski odbacujem stvari, koje dolaze kroz drugu veru, ili drugu konfesiju moje hriscanske vere, ili kroz ateiste....Usvajam nesto kada uvidim ili osetim istinitost, ma kroz koga dolazilo, kada dozivim povezanost Duhom Svetim, koji dise gde hoce. Jako mi je lepo i korisno iskustvo ovog coveka, i u potpunosti delim njegov pogled na seksualnost, iako me u startu ne privlaci isti pol kao njega, ali smo i on i ja stigli do istog cilja, i zato mi je blisko iako dolazi kroz Mormana, homo orijentacije. "Mene privlače muškarci i točka. Ali svejedno imam prekrasan brak, Lolly i ja imamo predivan, zdrav i jak seksualan život. Kako je to moguće? Ono što ljude uistinu zanima je kako to da sam ja gay, a žena je moja primarna seksualna partnerica. To ni ja nisam razumio sve do kada nisam radio na jednom istraživanju, a tada sam već bio oženjen pet godina. Znao sam da sam gay, a s druge sam strane jako uživao u seksu za svojom ženom. Nisam razumio kako je to moguće. Evo vam istine, a iz nje bi mogli jako puno naučiti o seksualnosti: seks je mnogo više od vizualne privlačnosti i požude. Neću ulaziti u iscrpne detalje istraživanja, ali osnovna je činjenica da ako se seksu pristupi na pravi način on je u svojoj dubini, suštini samo stvar najdublje intimnosti. Seks je predivna manifestacija ljubavi između dvoje ljudi koji se sjedinjuju u svoj svojoj ranjivosti, intimnosti iz ljubavi. Seks je spajanje duše i tijela. Seks je predivno ispunjujuće duhovno iskustvo. Mnogi na žalost ne dođu do takvog iskustva seksa, jer je za to potrebna odlična komunikacija, predanost, ranjivost i povezanost. Lolly i ja to imamo od samog početka, uglavnom jer nismo bili ometani moćnim kemikalijama koje se u mozgu stvaraju zbog zaluđenosti koja obično spoje par (a obično dramatično splasne nakon godinu, dvije braka). Stoga, na čudan način i sljedom okolnosti naš nam je brak omogućio da izgradimo seksualni odnos koji je baziran na svemu što bi partneri htjeli u svom seksualnom životu – intimnost, komunikaciju, istinsku ljubav i privrženost. To je rezultiralo da imamo bolji seksualni život od većine ljudi koje osobno poznajemo, a oni su hetero." A razumem da je tebi ovo svedocenje lakse da proglasis za laz nego da preispitas svoju sliku sveta, ali i to je u redu. Mozes da verujes kako zelis, kao sto i ja imam to pravo. АлександраВ, Sanja Т. and Dijasporka је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 27 minutes ago, Месечева рече Е па видиш, ниси управу. Студије су рађене последњи пут 60-их година и тад је уочено да код хомосексуалаца постоји ЕПИГЕНЕТИЧКА грешка. Значи, не генетска, не урођена, већ проблем у самом очитавању гена. Након тога су студије прекинуте и простим изгласавањем је прихваћено да је хомосексуалност само варијација сексуалности. Никада се нико није позабавио тиме детаљније. Просто је ''забрањено''. Зато и кажем да треба урадити озбиљније студије, а не те на које се ослањамо, те психолошке, базиране на статистици па нам једна група психолога каже како је све то ок и како деца у таквим породицама живе срећно и пресрећно, а ''како нема породичног насиља'' у хомо заједницама (ма ко то каже???) испада да су та деца још срећнија и задовољнија....а онда променимо узорак и добијемо резултат да таква деца више пате од депресије, слабије су уклопљива јер је планета ипак доминантно хетеро и тд. Поента је јасна, о овој теми је илузорно расправљати са јасно дефинисаним ставом док се не ураде озбиљна истраживања. Daj mi tu studiju u kojoj piše da je homosexualnost epigeneticka greška? Niko ne mijenja uzorke i ne iskrivljuje do ovi koji na silu pokušavaju uvjeriti druge kako je djeci loše u homo zajednicama, kao onaj Mark Ragnerus. Ima ljudi koji su odrasli, srećni,zdravi, obrazovani, procitaj njihovu priču na Internetu. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Lolly i ja imamo predivan, zdrav i jak seksualan život. Hmmm, interesantno. Sta uopste znaci ovo? Mislim, zlu ne trebalo... Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 9 minutes ago, Месечева рече Студије су рађене последњи пут 60-их година и тад је уочено да код хомосексуалаца постоји ЕПИГЕНЕТИЧКА грешка. Значи, не генетска, не урођена, већ проблем у самом очитавању гена. Prvo, samim tim sto biras da koristis rec "greska" ti jasno odredjuje politicki stav po ovom pitanju. Drugo, kakve veze imaju "epigeneticke greske" sa problem usvajanja dece? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 hour ago, Paradoksologija рече Samo ću odgovoriti vezano striktno za temu - usvajanje dece od strane homoseksualnih parova - a to je stvar zakona i odluke čitavog jednog društva, a ne stvar metafizike (muške i ženske energije, nadpolna ljubav crkvene bračnosti, itd.) Nije stvar metafizike, polna razlika je dokaziva i na bioloskom, psiholoskom nivou... a mozda bi mogla biti i na duhovnom...trans ljudi kazu da iako im je telo i psiha muska npr, dusa im je zenska, mozda su bas oni dokaz metafizicke dimenzije polnosti, ali hajde da i ne uzimamo metafiziku. Deca kojima je jedan roditelj falio osecaju taj nedostatak, koji samo Boija ljubav moze da im nadoknadi. Pocev od svake celije, koja u sebi sadrzi ocev i majkin hromozom, i kasnije odnos prema ocu i majci. Cak i deca u sirotistui, kaze mi drugarica psiholog, trebaju razviti odnos prema ocu i majci, koji su ih na zalost ostavili, ili su umrli...Na zalost i deca u sirotistu imaju taj nedostatak. Sto se gejeva tice, u startu, po meni je to strasni put, kao i kod hetro ljudi, koji se ne posvete nikad jednom, vec lutaju od jednog do drugog decka, cure...i ne mogu dati uzor smiselnog zivota. Mnogo je dece koja se radjaju iz ovakvih heterosexualnih veza, ali je to tesko kontrolisati, to su ipak njihova bioloska deca. A istina je da je tesko naci monogaman gej par, mozda i ostanu zajedno, zbog navike i sigurnosti, ljubavi prijateljstva, koji razviju..,ali se varaju/ to je proverljivo u realnosti,imam informacije iz prve ruke o njihovom stilu zivota...a i logicno, put strasti je nezasit put A I takvim hetero parovima se ne daju decu na usvajanja, prosto se proverava, ili bi tako trebalo biti, stabilnost porodice u koju dete dolazi. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 18 minutes ago, Џуманџи рече Hmmm, interesantno. Sta uopste znaci ovo? Mislim, zlu ne trebalo... koji si ti lik Dzu...zlu ne trebalo ... Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 56 minutes ago, Nina 777 рече -Ucitavas mi da mrzim gej ljude, reci nemam....dve osobe iz mog okruzenja su gej, i uopste nemam prema njima drugaciji odnos u odn.na ostale prijatelje, ljude gledam iskljucivo kroz ljudskost. Ovo je jako ruzno sto radis, ali tvoje je... Prepoznatljiv sablon... ne padam na te fore... skoro svaki naciJonalista na ovom forumu ne priznaje da mrzi manjine i uvek "poznaje" par cigana koji su mnogo fini... 56 minutes ago, Nina 777 рече -Vadis mi reci iz konteksta. Napisala sam...Vazno je da dete oseca obe energije, koje bdiju nad njim, radi ravnoteze i balansa. Zato je veliki problem, ako dete nema odnos sa jednim roditeljem(ukoliko je umro ili nece da zna za dete) onda obicno, ako je to otac npr., majka, ako se ne uda opet, trazi u blizoj familiji musku figuru, za koju ce se dete vezati, ujaka, strica..ali i tada, takvo dete ima velike praznine. (sto nije slucaj sa decom, o kojoj su brinula oba roditelja-i otac i majka, bez obzira da li su ziveli zajedno ili su razvedeni...dete je imalo i mamu i tatu) Na zalost, dokazano je da takva deca imaju otezan razvojni put i posledice takvog odrastanja, i ne moras da im objasnjava, oni to osete na kozi... Napisala si isto sto i ja. Potvrdila si moje reci tako da ne samo da ne vadim nista iz konteksta nego samo sa manje reci opisujem ono sto vi homofobi uglavnom uvijate u neke filozofske oblande u nameri da sakrjete sustinu iza te netrpeljivosti. 56 minutes ago, Nina 777 рече A to sto kazes da serujem mormonski teskt. Meni nikada nije bio problem da automatski odbacujem stvari, koje dolaze kroz drugu veru, ili drugu konfesiju moje hriscanske vere, ili kroz ateiste....Usvajam nesto kada uvidim ili osetim istinitost, ma kroz koga dolazilo, kada dozivim povezanost Duhom Svetim, koji dise gde hoce. Jako mi je lepo i korisno iskustvo ovog coveka, i u potpunosti delim njegov pogled na seksualnost, iako me u startu ne privlaci isti pol kao njega, ali smo i on i ja stigli do istog cilja, i zato mi je blisko iako dolazi kroz Mormana, homo orijentacije. Naprotiv... u stanju ste da serujete i citirate i crnog djavola samo ako se radi o necemu sto vam ide uz pusku... takodje vidjeno zilion puta i eksperimantalno potvrdjeno... 56 minutes ago, Nina 777 рече A razumem da je tebi ovo svedocenje lakse da proglasis za laz nego da preispitas svoju sliku sveta, ali i to je u redu. Laz? Naprotiv! Ja se divim ovom coveku on je otkrio nacin po kome je srecan... ja o ljudima ne sudim po tome da li zivot zive po nacinu koji sam ja zacrtao kao jedini ispravan (kao sto radite vi vernici uglavnom) nego mi je bitno da svi budi zadovoljni i otkriju svoj put... ako si ti zadovoljna sa svojim verujucim zivotom i ako je on zadovljan svojim seksualnim zivotom ja mogu samo da vam skinem kapu i eventualno zavidim ukoliko i sam nisam pronasao svoj put do takvog zadovoljstva... (misslim, ja licno jesam nasao, nego cisto pravim metaforu....) dok VI s druge strane ste apsolutno oreisani od empatije i niste u stanju da prihvatite razlicitost svog bliznjeg i necete se smiriti dok SVOJ NACIN ne utuvite svima koji vam se ne svidjaju... evo pogledaj, lepo si i sama napisala, obrati paznju: 21 minutes ago, Nina 777 рече Sto se gejeva tice, u startu, po meni je to strasni put, kao i kod hetro ljudi, koji se ne posvete nikad jednom, vec lutaju od jednog do drugog decka, cure...i ne mogu dati uzor smiselnog zivota. Jel vidis? Ti si donela odluku o tome da su gejevi promiskuitetna kurve koje zive bludnim i razvratnim zivotom punom bluda, seksa i izopacenosti i naravno automatski razvijes osecaj gadjenja prema njima... naravno... Oni NE MOGU dati uzor smislenog zivota... Ej koji je ovo bezobrazluk molim te! Samo si uzela olovku i precrtala milione ljudi tek tako... a izvini ko moze da da "uzor smislenog zivota"? Ti i tvoja homofobicna bratija? Uzor mrznje i netrpeljivosti? Uzor nakaradnog i dekadentnog razmisljanja koje nam koci civilizacijski razvoj! Uzor koji je direktno odgovoran za smrti miliona ljudi svake godine sirom nase planete! Stalno vama neko nije dovoljno dobar, dovoljno isti vama, dovoljno ispravan... samo ste vi bogom dani i jedini savrseni da mozete da sudite o drugome. Ko je vama dao ovu planetu na poklon i upravljanje? Ne secam se takvog dogadjaja...Licimuri! Ma more mi svi ostali smo mnogo fini sto se raspravljamo sa vama... kao glumimo neku finocu vodimo dijalog... kakva glupost i tracenje energije na sta? Generalizacija, predrasude su na direktnom putu sovinizma i fasizma... razmisljaj o tome sledeci put kad cujes recenicu "svi vernici su zatucani" PS. Jeste... ovog puta sam se mnogo iznervirao! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 14 minutes ago, *Jелена* рече koji si ti lik Dzu...zlu ne trebalo ... A, cuj, mozda postoji neka posebna fora. Nego, tekst je i bez ovoga super. Lik je 'ladno maloletan pitao ovu njegovu „Ako ne razmišljaš o tome da se udaš za mene, za koga bi onda htjela udati?“ - sta, njoj je u tim godinama ponestajalo opcija, ne kontam? A onda tvrdi da imaju bolji seksualni zivot od njihovih hetero prijatelja. Ne bih da ulazim u to kako on to zna uopste, ali se nadam da je neki tajni recept u pitanju. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 hour ago, Paradoksologija рече Samo ću odgovoriti vezano striktno za temu - usvajanje dece od strane homoseksualnih parova - a to je stvar zakona i odluke čitavog jednog društva, a ne stvar metafizike (muške i ženske energije, nadpolna ljubav crkvene bračnosti, itd.) Pre svega, sister, SVE je stvar metafizike, nema niceg sto se ne tice Boga u ovoj prostranoj vasioni. To je milenijumsko svedocenje Crkve. To kao prvo. Osim toga, takav jedan zakon svakako bi mogao da se donese u nekoj drzavi, to nam je svima jasno - kao sto su u nekim drzavama takvi zakoni vec i doneseni - ali je okatom coveku isto tako jasno, ma gledao iz orbite, da se time ta deca direktno osudjuju na jednu vrstu teske robije od samog pocetka svog zivota. Deca se radjaju i rastu normalno u braku dva raznopolona roditelja, to je osnovni bioloski uslov bez koga nema sta dalje da se prica. Ako neko zeli da zivi kao gej neka ga/je, niko to ne moze nikom da brani, svako neka koristi svoju slobodu kako zeli, ali zato aman covece - ne trazi ono cega si se sam svojevoljno unapred odrekao! I cak da za trenutak zazmurimo, i prihvatimo tvrdnju da se neko navodno radja kao gej - zasto onda trazi nesto na sta ga sama njegova priroda uopste ne zove? Sve sami apsurdi i besmislice, a o usvajanju dece se prica kao da je u pitanju stenad, Boze prosti... Nina 777 and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 12 minutes ago, obi-wan рече I cak da za trenutak zazmurimo, i prihvatimo tvrdnju da se neko navodno radja kao gej - zasto onda trazi nesto na sta ga sama njegova priroda uopste ne zove? Samo sto se taj nije rodio kao gej nego kao covek... Ronald је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 33 minutes ago, cloudking рече Prepoznatljiv sablon... ne padam na te fore... skoro svaki naciJonalista na ovom forumu ne priznaje da mrzi manjine i uvek "poznaje" par cigana koji su mnogo fini... I skoro svaki nemrzitelj manjina, ne poznaje ciganina koji mu je porodicni prijatelj, gde odlazite jedni kod drugih na kafu, ponekad na neki rucak, rodjendane, slavlja.... (prepoznatljivo takodje) АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука