Драшко Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Samo birajte reči molim vas Apelujem na mir Срђан Шијакињић, Sanja Т., Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Ronald рече Ali pogrijesio si jer su u eksperimentu homo pingvini u zoo vrtu prihvatili mladunče i odgojili ga, e sad ne znam zašto ga nisu odbacili jer po prirodi oni ne bi trebali da imaju želju za potomstvom. Nagon za polnim činom nije isto što i želja da se brine o mladunčetu. O tome svedoče napuštena deca. cloudking, Јелена011, Ronald and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 12 hours ago, Ronald рече Ali šta ako se dogodi da realnost bude totalno drugačija od one u kojoj su zivljeli Sveti Oci i koji su mnoge kulturne konstrukte institucionalizovali u Crkvi? Мени се чини да је реалност и данас потпуно другачије, али једноставно не познајем пример у коме се став Цркве изменио на толико радикалан начин, да је нешто што су сви сматрали неприхватљивим, постало благословено (баш ме интересује ако има неко неки пример, волео бих да сазнам о томе). Мислим, то ми је искрено научна фантастика, ако ништа друго, онда због тог што би то изазвало ко зна колико раскола... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 12 hours ago, -Владимир- рече Не спасава се нико хетеро сексом него рађањем. Због тога је и брак благословен, а не да би се обезгрешио секс. Код гејева тога нема. Брак нема потенцијал за рађање, за наставак живота двоје кроз трећег. Чак иако у браку нема деце , увек постоји потенцијал, као мод Аврама и Саре. Код геј брака тога нема. Једини смисао таквог брака би био задовољење пожуде, без икаквог плода. Бесмисао. Једноставно је тако нешто страно и хришћанству и било којој другој мени познатој религији. Ово ми је искрено потпуно нова идеја, да се је брак благословен због рађања. Ја сам мислио да је брак благословен као заједница мушкарца и жене, кроз коју они теже заједници са Богом. Рађање је ту лепа, али не суштинска ствар. Џуманџи, Sanja Т. and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 25 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Homoseksualci mogu imati sopstvenu decu i ako navodimo argumentaciju da zele usvajati decu jer ne zele radjati, nalazimo se na granici napada na zdrav razum. Posebno je moguće lezbejskim parovima da vanbračno rode decu i uzgajaju ih zajedno. Ali neki od njih bi i usvojili decu koja su bez roditeljskog staranja. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 9 minutes ago, Ronald рече Ali pogrijesio si jer su u eksperimentu homo pingvini u zoo vrtu prihvatili mladunče i odgojili ga, e sad ne znam zašto ga nisu odbacili jer po prirodi oni ne bi trebali da imaju želju za potomstvom. Ne postoje homo pingvini. Ne nasedaj na izmisljotine pseudonaucnika. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 12 hours ago, Deja Vu рече Ne mora zauzeti kontradiktoran stav, nece se Sveta Tajna Braka unistiti nego samo upgrade-ovati i obuhvatiti homo. Al opet nije to ni toliko bitno. Ako sadašnje i odavno ustanovljene Tajne i Liturgija dovode do toga da neko postane hristolik, koga briga za ostalo. Samo sam izneo razmišljanje da u budućnosti možda dođe do nekih promena zbog moralnog pritiska, ne spolja izvan Crkve nego iznutra, jer ce je činiti ljudi koji su odrasli u kulturi koja gej i homo brakove smatra potpuno normalnom pojavom, pa ce se pitati sto tako nije u Crkvi i pokretace diskusije. Eto ako ti i ja vec diskutujemo o tome, šta misliš da će biti u budućnosti? Ко зна, капирам да ће бити нешто луђе него што можемо и да замислимо, ако потрајемо довољно дуго... Ако бих морао да нагађам, мислим да ће се све више и више попуштати у пракси, а да се начелни ставови неће обавезно мењати... Као са хетеро ванбрачним сексом, то Црква сматра грехом, али мало ко то посматра као биг дил у поређењу са хомосексуалним везама (иако је врло дискутабилно да ли има неке суштинске разлике између промашености (или "промашености") промискуитетних хетеро особа и нпр. људи који су геј али су верни и труде се само око свог партнера)... Nina 777 and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 2 minutes ago, obi-wan рече Ne postoje homo pingvini. Ne nasedaj na izmisljotine pseudonaucnika. Nov pravac! Homopingo ateizam! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 hour ago, Срђан Шијакињић рече Мени се чини да је реалност и данас потпуно другачије, али једноставно не познајем пример у коме се став Цркве изменио на толико радикалан начин, да је нешто што су сви сматрали неприхватљивим, постало благословено (баш ме интересује ако има неко неки пример, волео бих да сазнам о томе). Мислим, то ми је искрено научна фантастика, ако ништа друго, онда због тог што би то изазвало ко зна колико раскола... Па... имаш Мормоне који су одједном почели прихватати црнце Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 9 minutes ago, Paradoksologija рече Nagon za polnim činom nije isto što i želja da se brine o mladunčetu. O tome svedoče napuštena deca. Naravno, nego Obi sa jedne strane povezuje polni cin sa podizanjem djeteta, pa sam i ja malo sarkastičan. I medju životinjama postoji altruizam i on je jedan od mehanizama evolucije. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 4 minutes ago, obi-wan рече Ne postoje homo pingvini. Ne nasedaj na izmisljotine pseudonaucnika. Kako kad je kod 1500 vrsta u prirodi zabiljezena homosexualnost. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, Ћириличар рече Па... имаш Мормоне који су одједном почели прихватати црнце хахах, чекај, то су што Саут Парк има песму о њима, Јосип Смит и дум дум дум Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 hour ago, Срђан Шијакињић рече хахах, чекај, то су што Саут Парк има песму о њима, Јосип Смит и дум дум дум Да, да, да. Све је заправо... тачно. Имаш и ово: Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 5 minutes ago, Срђан Шијакињић рече хахах, чекај, то су што Саут Парк има песму о њима, Јосип Смит и дум дум дум Apsolutno genijalna stvar! Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, cloudking рече Apsolutno genijalna stvar! Као и много ствари из СПа Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука