Jump to content

Усвајање деце од стране хомосексуалних парова

Препоручена порука

1 hour ago, Ronald рече

Ma znam, pa bacio sam pogled kad su raspravljali o tvom sgnoticizmu prije koji dan, pa zato pitam tebe, heheheheh:D Pa stvarno je pitanje sta kako tumaciti, ili se moze govoriti o Adamu i Evi koji nisu dio ovog svijeta, odnosno metafizickim, ali onda je i taj brak metafizicki, zbog toga je komplikovano.

Па и није питање како тумачити када се узме ко са каквих полазних тачака креће. А у сваком случају, ту је вишевјековна пракса Цркве која је најбољи репер за тумачење. Мислим, довођење расправа до овог нивоа који удара на саме основе хришћанства је бесплодан, јер су те основе засноване на неким премисама са којима се агностици и атеисти не слажу. Зато не можеш ни кривити другу страну ако другачије тумачи одређено питање, али је и дужност те друге тране да схвати када је такво тумачење валидно за расправу а када не, и у којем обиму.

1 hour ago, Aquilius Cratus рече

:D

Ne bih rekao da bi se Obi slozio sa time. Po njemu sam jos uvek padavan koji mnogo naginje dark jedi filozofiji pa nemam jos takve direktne uvide. :D

Па наравно, када је он најобичнији слаби Џедај који се боји зграбити праву моћ! Пфт... Вратићемо Империју уз новог Нагу Садова, палпатина или Ексар Куна. Само чекајте...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 564
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

3 minutes ago, cloudking рече

O otkud ti, bogati, znas sta u umu pokrece ulazak u homoseksualnu vezu, a? :D

Aman citate li vi sta pisem? Covek pitao sta je teoloski stav a ne sta ja znam.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Aquilius Cratus рече

Pa stavi navodnike onda, ne buni narod

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Ћириличар рече

Па наравно, када је он најобичнији слаби Џедај који се боји зграбити праву моћ! Пфт... Вратићемо Империју уз новог Нагу Садова, палпатина или Ексар Куна. Само чекајте...

I Darth Treju za feministikinje. :D

Подели на овим сајтовима

46 minutes ago, Ћириличар рече

Па јер је Бог створио Адама и Еву, а не Адама и Стеву :D Ал' озбиљно. Црквени брак би ваљда требао бити стремљење односу којег су имали Адам и Ева када их је Бог створио, а ту је хетеросекусалност битан, да не кажем суштински елемент у хришћанском учењу. Или укратко - хришћанско учење је да таква форма брака долази од Бога. 

Макар ја то тако видим.

Glupost, seksualnost nije nikakav kriterijum da se dvoje, troje, petoro (hajde da pokrenemo diskusiju zasto hriscanstvo ne podrzava ni poligamiju) uznesu ka Bogu jer isti ne gleda neciji polni organ nego valjda necije srce. 

34 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Zato sto kad neko ulazi u homoseksualnu ljubavnu vezu to u umu pokrece odredjene procese iz kojih nije moguce tu ljubav dalje izvesti u nadpolnu hristolosku  ljubav. 

Besmisleno objašnjenje, jer zasto bi necija preferancija prema istom polu predstavljala blokadu toj ljubavi. Mozda je neko homo, a ne razmislja bludnicki nego samo hoce da sa nekim udje u dublji odnos u kom seksualnost nije kljuc bas kao sto nije ni u heteroseksualnom braku, jer koliko brakova ima bez dece ili bez bilo kakvih seksualnih odnosa. 

Seksualnsot opet nije bitna za brak, barem ne za crkveni. 

8 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Don't shoot the messenger. :) Coek pitao koje je teolosko obrazlozenje. Ja sam mu dao ono zvanicno jer za ono moje licno, "ezoterno", za koje smatram da hriscanstvo ima dubok problem sa bilo kakvim odstupanjem od tradicionalnog musko zenskog seksa bi me razapeli i liberali i konzervativci. :)

Kazi nece te niko razapeti, vole i tebe ljudi :smeh1:

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Ћириличар рече

Буржујчићи којима су родитељи све новчано обезбиједили те оповргавају. Њима су главе теме управо гејеви и љуцка права, прављење сајтова за збрињавање кучића, вегунство, вегетаријанство и остала љуцкоправашка паламуђења. Зашто? А шта да раде са живота ионако?

Upravo. Ljucka prava počinju kad je stomak pun i sve potrebe zadovoljene. Gde ima siromaštva, tu ima besa, pogotovo kod omladine. I šta će besna omladina nego da bije i ujeda. Briga njih za kučiće i gejeve, a vegani su jer nama dovoljno za meso, kakvo crno ubedjenje. 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Ћириличар рече

Па и није питање како тумачити када се узме ко са каквих полазних тачака креће. А у сваком случају, ту је вишевјековна пракса Цркве која је најбољи репер за тумачење. Мислим, довођење расправа до овог нивоа који удара на саме основе хришћанства је бесплодан, јер су те основе засноване на неким премисама са којима се агностици и атеисти не слажу. Зато не можеш ни кривити другу страну ако другачије тумачи одређено питање, али је и дужност те друге тране да схвати када је такво тумачење валидно за расправу а када не, и у којем обиму.

Problem je kad na tim premisama razvijas nesto sto nema veze sa realnoscu, a pri tom Bogu utiskujes neznanje jer ne mozes da objasnis znacenje tih premisa sto je u ovom slucaju neophodno. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Natasa. рече

Upravo. Ljucka prava počinju kad je stomak pun i sve potrebe zadovoljene. Gde ima siromaštva, tu ima besa, pogotovo kod omladine. I šta će besna omladina nego da bije i ujeda. Briga njih za kučiće i gejeve, a vegani su jer nama dovoljno za meso, kakvo crno ubedjenje. 

I salje na njivu. :D

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Aquilius Cratus рече

I da ovo razjasnim, ja sam se pogresno izrazio. Mislio sam na paradigmu i filozofiju, nacin shvatanja sveta, a ne na to sta su se svetitelji dogovorili po crkvenim saborima. Teoloski stav moze biti netacan i neopravdan, jer svetitelji i teolozi mogu da grese zbog drustvenih okolnosti. Znas uostalom i sam. 

Dakle mislim van toga, kada uzmemo sve o Hristu i hriscanstvu kao religiji ljubavi, zakljucak bi bio da seksualnost nema nikakvu vaznost za brak. 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Hoce, zbog promocije okultizma. :D

Dovoljno si isprao mozak ljudima svojim masonskim lazima o teoriji evolucije, big bangu, gmo, liberalizmu, nece im to tesko pasti :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Deja Vu рече

Dovoljno si isprao mozak ljudima svojim masonskim lazima o teoriji evolucije, big bangu, gmo, liberalizmu, nece im to tesko pasti :smeh1:

Pa to sve vec i jeste okutlizam i prizivanje demona. :D

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Deja Vu рече

Dakle mislim van toga, kada uzmemo sve o Hristu i hriscanstvu kao religiji ljubavi, zakljucak bi bio da seksualnost nema nikakvu vaznost za brak. 

А може бити да има и да је хетеросексуалност само неки елемент који се у она времена подразумијевао па се није ни посебно наглашавао из тог разлога. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Deja Vu рече

I da ovo razjasnim, ja sam se pogresno izrazio. Mislio sam na paradigmu i filozofiju, nacin shvatanja sveta, a ne na to sta su se svetitelji dogovorili po crkvenim saborima. Teoloski stav moze biti netacan i neopravdan, jer svetitelji i teolozi mogu da grese zbog drustvenih okolnosti. Znas uostalom i sam. 

Ja ne mislim da je tu ista moguce dokazati kako jeste mimo otackog ucenja. Mnoga otaka ucenja jesu pogresna ali ovde nije toliko pitanje toga sta jeste a sta nije nego cemu tezis. Ako hoces to najbolje je drzati se konvencionalnog stava i prakse. Ja ne mislim da postoji ista sto bi objektivno makar sugerisalo da su oci manje ili vise u pravu po ovom pitanje nego je to vise "manual" za kako dostici nesto.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...