Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Ево ја отворено пред свима вама и пред Богом кажем да толико волим своју жену коју ми је Бог подарио да ми је не само идеја о другој жени немогућа,већ да би да нема ње,једне једине,моја душа заувек била пола мртва,и да ниједна друга никада не би могла да заузме њено место,нити физички нити духовно,нити бих ја тако нешто могао ни у делиријуму да помислим и да сам убеђен да ако човек истински воли,да ако уопште уме да воли,једну жену ,да му је сама помисао на другу апсолутно страна,одбојна и бесмислена...мислим да се то зове истинска љубав и хвала Богу драгом на истинској спознаји љубави...свако ко каже да може волети више жена истовремено је или лажов или има неки проблем специфичне природе.Чврсто стојим иза реченог. Bratac cjenim tvoju iskrenost ali ako mi dozvoliš malo šale:Ima li tu tvoja supruga ili je nema?Možda si prisiljen da tako pišeš!Moja ima brata crni pojas prisiljen sam da se složim sa tobom.Šalim se. 0104_cheesyЗаиста стојим иза реченог...јер је иза мене стоји пиштољ. 0104_cheesy I ja jer iza mene stoji unutrašnja kontrola. https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1324_womens' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 hej neznam da li ste primjetili da nas danas ima sedam što je rijetkost na jednoj temi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Енизе брате,ваш рај је некако много овоземаљски за мој укус,и нема ништа посебно што човек не може да искуси овде у животу.За нас рај је ипак нешто много више. Mislim,gledajući ponašanja ljudi,da mnogi ne bi nikud ni makli sa Zemlje iz ovih tijela,da se njih pita...šta je to toliko ružno od ljepota ovozemaljskih pa nema ukus,a ljudi izgidoše stičući imetak i trčeći za dunjalukom. Kad bi mogli uzeli bi tuđe srce da ne napuste dunjaluk...Kakvo je sad omalovažavanje istog kad gotovo 100 % ljudi vide dunjaluk i njegove ljepote nešto što ne bi trebalo napustiti...ih,da se izmisli besmrtnost vidio bi onda trke. Ali,malo morgen...u tome i jeste poenta i mudrost Stvoritelja prema nama kad je stvorio i meleka smrti... Kao da je rekao:" Evo ti dunjaluk i njegove ljepote,ali znaj da ćeš ga napustiti i vratiti se Gospodaru svome,ali ćemo i vidjeti s čime ćeš doći." Pojmiti drugi svijet se ne može osim kroz ovozemaljsko i materijalno,a za mene lično je glupost raspravljati kakav je džennet,a neznam ni da li ću ga zaslužiti. Dovoljne su naznake kako izgleda,ali je rečeno da ljudsko oko i uho niti je vidjelo niti čulo ono što čeka one koji uđu u džennet. Bit je raditi djela koja će odvesti ka Allahovom zadovoljstvu,a opet se Njegovom milošću ulazi u džennet... "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Četvrto muškarci su ti koji gube živote a ne žene i biva manjak muškaraca a ne žena. У Кини је тренутно мањак жена, шта да им саветујемо? https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/smiley.gif Nek dođu srbiju neka se žene jer kod vas je višak.Jesam brate, da se nasmijemo. Надам се да си се шалио са овим? Мислим да је то озбиљан проблем код вас. Али, то не бих да вам као спочитавам, већ имам слутњу да је то узрок разним фрустрацијама, баш као што ви мислите (за фрустрације) код хришћана. Kada svako govori svoja mišljenja što nebi i ti brate. Чини ми се да неки муслимани могу бити патолошки онеспособљени за брачну љубав, која је нераскидиво повезана сексуалношћу, па се што пре хита ка некаквом оправданом и ратном жртвом, односно војничком жртвом, због заслуге и управо те награде ,,уживања'' у женама и сексу. Nisam znao brate za to.Nek si to nama otkrio.Neznamo šta se krije iz zidova bračnih drugova ali mislim da si tu totalno u krivu.Brate ti i nepoznaješ dovoljno muslimane agenerališeš svojim sudom aferim. Не бих могао више да говорим о томе колико је то очекивање ,,уживања'' у Рају, као некаквог, хајде да кажемо, оргијања, потпуни промашај. Ако можеш, објасни ми само да ли је то уживање, са једном женом, или са четири, или по избору девојке-девице, или чак има и оргијања? Ti imaš pravo na svoje mišljenje, vi ćete po vama ko ptičice letjeti, dušići a mi orgijati opa brate al se ti nagovori, nama. Да Бог сачува (за нас хришћане). Valjda brate ti koji nudiš ljubav svima trebao si reći da Bog nas sve čuva1Jel to da ostale uništi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Искрено, овај дијалог о схватању Раја ми је баш симпатичан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Енизе, престани да куцаш свој текст унутар цитата, убих се исправљајући!!! https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/mad.gif :mad: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Искрено, овај дијалог о схватању Раја ми је баш симпатичан. :mad:a meni duhovit, oprosti mi brate na ovome morao sam i ja https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0110_hahaha.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Енизе, престани да куцаш свој текст унутар цитата, убих се исправљајући!!! https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/mad.gif :mad: :mad:Dooobro, doooobro, kupit ću ti novu gumicu, što se ljutiš! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 ... Да Бог сачува (за нас хришћане). Valjda brate ti koji nudiš ljubav svima trebao si reći da Bog nas sve čuva1Jel to da ostale uništi! Не брате. Мислио сам конкретно на овакву вашу науку. Наравно да треба све нас Бог да сачува. То слободно подразумевај код мене и верујем код све браће хришћана, јер не постоји назнака да другима желимо зло, уништење итс. То се отворено учи у нашем Јеванђељу, сви хришћани могу то да ти потврде (види. Лука.9,54-56). Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 ... Да Бог сачува (за нас хришћане). Valjda brate ti koji nudiš ljubav svima trebao si reći da Bog nas sve čuva1Jel to da ostale uništi! Не брате. Мислио сам конкретно на овакву вашу науку. Наравно да треба све нас Бог да сачува. То слободно подразумевај код мене и верујем код све браће хришћана, јер не постоји назнака да другима желимо зло, уништење итс. То се отворено учи у нашем Јеванђељу, сви хришћани могу то да ти потврде (види. Лука.9,54-56). Bog mi dao što ti želio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Рекао си појмити други свет се не може без материалног и кроз овоземаљско. Слажем се али зар не можемо рећи да је то и случај са Богом. Ми хришћани смо Бога упознали тек кад се оваплотио. Колико год стари завет био леп и поучан не може рећи о Богу колико пример оваплоћеног Бога који хода са нама једе са нама постаје потпуно наш. Без оваплоћења богопознање је само делимично. Ми људи смо психосоматска бића и колико год нека идеја била лепа и света не може оставити утисак на нас као материјализована идеја. Можемо говорити о Божијој љубави према нама и рећи како Бог брине о нама како нас је из љубави створио и тако али много више ефекта има кад Бог у телу човека каже својим непријатељима опрости им јер не знају шта чине. Или кад се Бог заплаче над нашом муком или кад пере ноге својим ученицима то потреса човека до дубина како га никаква апстрактна мисао о бестелесном Богу не може потрести. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Brate oslonac postavljeno ti je pitanje nekulturno je da ja upadam u odgovor Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Рекао си појмити други свет се не може без материалног и кроз овоземаљско. Слажем се али зар не можемо рећи да је то и случај са Богом. Ми хришћани смо Бога упознали тек кад се оваплотио. Колико год стари завет био леп и поучан не може рећи о Богу колико пример оваплоћеног Бога који хода са нама једе са нама постаје потпуно наш. Без оваплоћења богопознање је само делимично. Ми људи смо психосоматска бића и колико год нека идеја била лепа и света не може оставити утисак на нас као материјализована идеја. Можемо говорити о Божијој љубави према нама и рећи како Бог брине о нама како нас је из љубави створио и тако али много више ефекта има кад Бог у телу човека каже својим непријатељима опрости им јер не знају шта чине. Или кад се Бог заплаче над нашом муком или кад пере ноге својим ученицима то потреса човека до дубина како га никаква апстрактна мисао о бестелесном Богу не може потрести. Pa da...veoma dobra dedukcija.Upravo se svi ljudi tako ponašaju...ono što nije materijalizovano nije ni interesantno i vrijedno pažnje. E,za to je Bog Milostivi,Blagi iz svoje milosti prema ljudima slao poslanike da obavijeste, upućuju i objasne... Pa su objašnjenja svega spram ovozemaljskih i pojmljivih kriterija. Upravo,da ne bi ostalo nešto nejasno...a Bog najbolje zna... "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Ту се ми некако разликујемо. Код нас хришћана се среће појам заљубљеност у Бога тј. у Христа. Некако је Христос личнији и приснији човеку. И зато је Достојевски могао да каже да кад би на једној страни била истина а на другој Христос кад би истина била искључива са Христом Достојевски каже да би пре изабрао Христа. То је та заљубљеност у Бога за коју смо способни једино кроз оваплоћеног Бога. Нама Христос постаје мера свега мера истине мера љубави мера човештва и заиста ми почињемо да живимо речи Христове "Ја сам Пут Истина и Живот" оваплочени Бог толико снажно делује да нам ништа друго није потребно осим Њега. Ту се ми разликујемо у том личном односу са Богом. За нас Хришћане Алах се сувише далеко а за вас Муслимане Христос је сувише близу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Stavite temu poligamija pa da pricamo jer i Biblija govori o tome pa cemo na toj teim natenane jer ovdje se govori o paklu kao covjekovoj tvorevini!tj. covjek ima MOC pakao da stvori! Можеш ли ти сам себи да направиш пакао? Pa evo ko pravi pakaoA vi pojasnite to Jevrejima 10 30 Jer znamo Onog koji reče: Moja je osveta, ja ću vratiti, govori Gospod; i opet: Gospod će suditi narodu svom. 2 Pet. 3 7 A sadašnja nebesa i zemlja tom istom reči zadržana su te se čuvaju za dan strašnog suda i pogibli bezakonih ljudi. Matej 25 41 Tada će reći i onima što Mu stoje s leve strane: Idite od mene prokleti u oganj večni pripravljen đavolu i anđelima njegovim. Pa koliko samo ima ovih stihova da ih sve valja prevesti i pojasniti jer ne znace ono sto stoj a to je da je Bog taj koji kaznjava nepravedne i daje nagradu pravednim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука