Solomon Kane Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Nebitno, taman da je tako kako vi to tvrdite da je u vašoj vjeri ,mada se neslažem da je tako, iskreno to me plaho ne zanima, jer meni je dovoljno što je u mojoj vjeri.Ja se ne stidim poligamije i sponosom kažem da je ona dozvoljena pogotovo u situacijama kada muškarci ginu i da nebi došlo do širenja razvrata islam dozvoljava poligamiju , dok vi savjetujete sustezanja, imate pravo na vaš stav kao i ja na svoj! Meni je dovoljno da su neki poslanici , kraljevi iz starog zavjeta praktikovali poligamiju. Је л'тако? Ок,онда је са овом причом завршено. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 А дозвољава ли ислам и женама више мужева, да и њих сачува од разврата? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Imate jedan citat kojeg ne razumijem a to je da onaj ko oženi raspuštenicu kao da blud čini! Да, зато што узима туђу жену. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Nebitno, taman da je tako kako vi to tvrdite da je u vašoj vjeri ,mada se neslažem da je tako, iskreno to me plaho ne zanima, jer meni je dovoljno što je u mojoj vjeri.Ja se ne stidim poligamije i sponosom kažem da je ona dozvoljena pogotovo u situacijama kada muškarci ginu i da nebi došlo do širenja razvrata islam dozvoljava poligamiju , dok vi savjetujete sustezanja, imate pravo na vaš stav kao i ja na svoj! Meni je dovoljno da su neki poslanici , kraljevi iz starog zavjeta praktikovali poligamiju. Чекај Енизе,рекао си да наша вјера дозвољава полигамију и то си говорио на основу Новог Завјета.Ти се сад слажеш да Нови Завјет не говори о полигамији? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Понављам...после оне горње изјаве само дијалога,мислим да је ово питање исцрпљено. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Ево овдје да поновим одговор Александра: Dajte mi objašnjenje sljedečih citata: Nadglednik dakle treba da je besprijekoran, jedne žene muž, trijezan, pametan, častan, gostoljubiv, sposoban da uči. Poslužitelji neka su muževi jedne žene, koji dobro upravljaju djecom i svojim kućama. То значи да су служитељи Цркве не само мужеви једне жене, него и да су једнобрачници. Значи, не може се поново женити ако га жена остави (или он њу) или постане удовац. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Понављам...после оне горње изјаве само дијалога,мислим да је ово питање исцрпљено. Да свакако,само би ваљало да коначно ставимо тачку на ово питање тако што ће нам Ениз рећи да ли има доказа да је на основу Новог Завјета полигамија дозвољена. Он је написао да да се не слаже са нама али ме интересује да видим да ли се не слаже на основу Новог Завјета и зашто. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 0202_238 crvenilo, наравно, рећи ће да је то грешка у Новом Завету, а испрва је полигамија и од Исуса била благословена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Ма не затварајте тему - repetitio est mater studiorum. Знате како је Христос рекао Савлу - "тешко ти је противу бодила праћати се". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Nebitno, taman da je tako kako vi to tvrdite da je u vašoj vjeri ,mada se neslažem da je tako, iskreno to me plaho ne zanima, jer meni je dovoljno što je u mojoj vjeri.Ja se ne stidim poligamije i sponosom kažem da je ona dozvoljena pogotovo u situacijama kada muškarci ginu i da nebi došlo do širenja razvrata islam dozvoljava poligamiju , dok vi savjetujete sustezanja, imate pravo na vaš stav kao i ja na svoj! Meni je dovoljno da su neki poslanici , kraljevi iz starog zavjeta praktikovali poligamiju. Је л'тако? Ок,онда је са овом причом завршено.Nemoj me pogrešno razumjeti i nije mi bila namjera da te povrijedim.Uzimam Boga za svjedoka!Ali brate vi kažete da je poligamija kod vas zabranjena, kažem ok zabranjena je! Vi ste naveli dokaze za to , ja sam te dokaze kopirao i arhivirao kod sebe, i to je ok. Ja mislim da je poligamija na osnovu starog zavjeta pa hajde i nekih stihova iz novog ipak dozvoljena ili hajde nejasno zabranjena i to je ok. Ja imam u svojoj vjeri propis kojeg se držim a naučio sam stav vaše vjere po tom pitanju. Rekao sam plaho me ne zanima zato što moj brate je to nebitno pitanje i mislim da ima puno interesantnijih tema o kojima možemo pričati.Tako ako si se uvrijedio evo pojasnih ti i izvinjavam se. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 crvenilo , наравно, рећи ће да је то грешка у Новом Завету, а испрва је полигамија и од Исуса била благословена. Онда ће морати доообро да се потруди да то докаже 0202_238 pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Nebitno, taman da je tako kako vi to tvrdite da je u vašoj vjeri ,mada se neslažem da je tako, iskreno to me plaho ne zanima, jer meni je dovoljno što je u mojoj vjeri.Ja se ne stidim poligamije i sponosom kažem da je ona dozvoljena pogotovo u situacijama kada muškarci ginu i da nebi došlo do širenja razvrata islam dozvoljava poligamiju , dok vi savjetujete sustezanja, imate pravo na vaš stav kao i ja na svoj! Meni je dovoljno da su neki poslanici , kraljevi iz starog zavjeta praktikovali poligamiju. Је л'тако? Ок,онда је са овом причом завршено.Nemoj me pogrešno razumjeti i nije mi bila namjera da te povrijedim.Uzimam Boga za svjedoka!Ali brate vi kažete da je poligamija kod vas zabranjena, kažem ok zabranjena je! Vi ste naveli dokaze za to , ja sam te dokaze kopirao i arhivirao kod sebe, i to je ok. Ja mislim da je poligamija na osnovu starog zavjeta pa hajde i nekih stihova iz novog ipak dozvoljena ili hajde nejasno zabranjena i to je ok. Ja imam u svojoj vjeri propis kojeg se držim a naučio sam stav vaše vjere po tom pitanju. Rekao sam plaho me ne zanima zato što moj brate je to nebitno pitanje i mislim da ima puno interesantnijih tema o kojima možemo pričati.Tako ako si se uvrijedio evo pojasnih ti i izvinjavam se. Све ми то разумијемо али мислим да би ваљало да тему исцрпимо до краја.Ако мислиш да постоје стихови на основу којих је дозвољена полигамија у Новом Завјету слободно их наведи,само не знам како си нашао да су они стихови који говоре о браку епископа везани за полигамију јер је тамо наглашено да се ради о епископима или надгједницима. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Nemoj me pogrešno razumjeti i nije mi bila namjera da te povrijedimЗнам,не брини...али ово питање је овом и оваквом твојом констатацијом једноставно исцрпљена и обесмишљена.repetitio est mater studiorum...јеси ли сигуран да то баш важи све? 0104_cheesy Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Opet kažem nije mi namjera bila vas povrijediti, mislim da sam saznao o ovj temi dovoljno i nekako mi je sada dalje o njoj raspravljati bespotrebno ali ako vi mislite drugačije eto pitajte vi mene o poligamiji u islamu o tome nismo sve rekli. Uzet ćemo da vi ne priznajete poligamiju, Stari zavjet ju je potvrdio Kuran je odobrava uz uslove! ako vas zanima da pređete na moj teren, tj islam ja sam tu! da temu kompletiramo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Ево овдје да поновим одговор Александра: Dajte mi objašnjenje sljedečih citata: Nadglednik dakle treba da je besprijekoran, jedne žene muž, trijezan, pametan, častan, gostoljubiv, sposoban da uči. Poslužitelji neka su muževi jedne žene, koji dobro upravljaju djecom i svojim kućama. То значи да су служитељи Цркве не само мужеви једне жене, него и да су једнобрачници. Значи, не може се поново женити ако га жена остави (или он њу) или постане удовац. Naveo sam dva citata dali ste odgovor i idemo dalje!Nebih volio da me razumijete da omalovažavam ikoga.Ja se zahvaljujem na ovom našem fer dijalogu i nijednim postukom nebih želio da uvrijedim ikoga! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука