Grizzly Adams Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 пре 9 минута, Млађони рече Inace svakom preporucujem da gleda pothodera on je jedan od retkih koje sam ja video da proziva i "svoju stranu" za bullshite koje serviraju Al Gore i ostali prodavaci politike. I tebi meckonjo @Grizzly Adams ako te zanima dublje da ti neko sazvakano preprica klima-debatu. I ne secam se da lik izlazi sa resenjima vlada i to samo prica o nauci. Специјално за Ал Горанца: Акртик... тј. лед на Арктику. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 пре 4 минута, Branka62 рече Odgovorila sam ti u prethodnom postu - Ne citira ruske naučnike, već jednog a i to radi koristeći cherry picking. Meni je u toj celoj priči najbolje što je Grizli opušteno zaključio kako ruski naučnici, van dometa lobija i američke politike eto imaju drugačije stavove... i onda povodom mog zezanja da svakako imaju drugačije stavove od Ferare odsečno napiše da "Руски научници из Ст. Петерсбурга сигурно немају никакве везе са тим Фераром..." i ispostavi se da jedini naučnik iz te opservatorije koji zaista priča protiv AGZ svoje radove objavljuje na konvencijama koje sponzoriše baš institut čiji je Ferara direktor... Slučajno se tako potrefilo, mogao je da ga sponzoriše i neki drugi libertarijanski think-tank ili neka naftna kompanija zainteresovana za "istinitu nauku" ali meni baš zabavno što je ovako ispalo... Juanito and Branka62 је реаговао/ла на ово 1 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 Управо сада, Grizzly Adams рече Специјално за Ал Горанца: Акртик... тј. лед на Арктику. Pazi realno ukupna kolicina leda se smanjila, ali ne znam zasto je to toliko strasno jer koliko ja znam u proslosti ljudi su ziveli kada je kolicina leda bila znatno manja. Zato i razumem tvoj argument, nas "co2" doprinos ocigledno nema veliki imapkt iako je jedan od kontributora. Cela teorija je kako sam ja razumeo co2 se povecava okeani se zagrevaju keani isparavaju kolicina vodene pare (koja je mnogo opasniji gas staklene baste) Dodje do nekog opasnog nivoa. To je ta strasna predikcija koju citajuci tebe i skeptike verovatno nece da dodje makar pogoreli sva goriva koja imamo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 пре 6 минута, Avocado рече Ali se ta akumulirana toplota ne oslobađa uraganima, na način da se kao okean godinama zagreva, pa se desi neki veliki uragan pa mu se time temperatura vrati na početnu vrednost... niđe veze sa time... Између осталог, ослобађа се и ураганима. Нико није ни рекао да је цео систем тако једноставан и да се "враћа на почетну вредност". Мислим, ајде... Прво ме питаш да ли мислим да се "једна тачка од 20 км загрева 10 година", што је већ увреда само по себи, ал сам прескочио. Сад опет правиш карикатуре од моје изјаве. Ваљда сам заслужио. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 i meni nije jasno kako ni jedan lik iz tog pokreta ne predlaze recimo da smanjimo regulacije i poreze da bi doziveli tehnoloski bum, a posebno da liberalizujemo trziste energenata koje sada ima redove crvene trake.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 пре 3 минута, Grizzly Adams рече Између осталог, ослобађа се и ураганима. Нико није ни рекао да је цео систем тако једноставан и да се "враћа на почетну вредност". Мислим, ајде... Прво ме питаш да ли мислим да се "једна тачка од 20 км загрева 10 година", што је већ увреда само по себи, ал сам прескочио. Сад опет правиш карикатуре од моје изјаве. Ваљда сам заслужио. Izvini, nije mi bila namera da vređam niti da pravim karikature od tvojih izjava. Zaista te u dobrom delu nisam razumeo... a i dalje ne razumem baš najbolje ali i onako pričamo o stvarima o kojima ne znam dovoljno pa ću ovde zaustaviti priču o uraganima i akumuliranju toplote. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 Ništa se ne razumem u uragane ali koga to interesuje, možda mu pomogne What We Know about the Climate Change–Hurricane Connection https://blogs.scientificamerican.com/observations/what-we-know-about-the-climate-change-hurricane-connection/ Autori: Michael E. Mann is professor of atmospheric science at Pennsylvania State University Thomas C. Peterson is President of the Commission for Climatology of the World Meteorological Organization Susan Joy Hassol is director of the nonprofit Climate Communication LLC. Iulianus and Avocado је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 пре 56 минута, Млађони рече Pazi realno ukupna kolicina leda se smanjila, ali ne znam zasto je to toliko strasno jer koliko ja znam u proslosti ljudi su ziveli kada je kolicina leda bila znatno manja. Zato i razumem tvoj argument, nas "co2" doprinos ocigledno nema veliki imapkt iako je jedan od kontributora. To da doprinos CO2 nema veliki uticaj nije argument nego tvrdnja... za sad ničim potkrepljena... što bi se reklo izvučena iz onog mesta na kojem sunce nikad ne sija... Цитат Cela teorija je kako sam ja razumeo co2 se povecava okeani se zagrevaju keani isparavaju kolicina vodene pare (koja je mnogo opasniji gas staklene baste) Dodje do nekog opasnog nivoa. To je daleko od cele teorije... manje je i od onoga što sam ti već izneo OVDE, a naveo sam ti samo najjosnovnije stvari... Pri tom je i pogrešno jer vodena para nije problematična jer ne može da se "nakupi" u ogromnim količinama... kad se nakupi donekle atmosfera je samo vrati nazad u obliku kiše, snega ili grada... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 пре 1 сат, Grizzly Adams рече Па нормално, човек је свестан колико је клима непредвидива и тешка област. Људски мозак је најкомпликованија ствар у космосу. Мноооого компликованија од климе. Сети се овога следећи пут на некој од 100 тема о математички прецизном предвиђању и објашњењу понашања жена. Paradoksologija, Avocado and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2017 пре 13 часа, Grizzly Adams рече Специјално за Ал Горанца: Акртик... тј. лед на Арктику. Par opštih saveta... primenjivih za sve pseudo-nauke i prodavce magle... 1. Kad vidiš ovakav gif tj. ovakav podatak, zapitaš se zašto je autor izabrao baš 2012-u... šta li je toliko posebno sa tom godinom... i shvatiš da to može biti nekoliko razloga: a) zato što je to logično - npr. to je početak merenja tj. nemamo pouzdane podatke pre toga ili je to neka prosečna godina b) sasvim nasumično c) zato što hoće da te prevari - jer je npr. 2012. godine bio rekordno nizak nivo leda na Arktiku tako da kad uporediš 2012. godinu sa bilo kojom docnijom godinom videćeš povećanje... čak i ako 2017. ima manje leda od 2013. ili 2014. ili 2015. ili 2016, ako je uporediš sa 2012. videćeš povećanje. i onda proveriš da li je a), b) ili c) da ne bi obmanjivao druge ako si ti već obmanut. Kad su u pitanju prodavci magle kreneš od c) da uštediš vreme... 2. Kada je u pitanju okolonost koja mnogo zavisi od meseca - jer je drastično drugačija količina leda u avgustu i januaru, a neko ti poredi godine bez da napiše koji je mesec u pitanju, pa možda poredi avgust 2012 sa januarom 2017, možeš u startu da zaključiš da je poređenje u najmanju ruku neozbiljno i nepouzdano, a veoma moguće i prevarantsko. (ne bih rekao da je u ovom slučaju uzeta drastična razlika u datumima, ali teško je proveriti kad ne piše ništa osim godine) sqny, Juanito, Lady Godiva and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2017 пре 13 часа, Branka62 рече Autori: Michael E. Mann is professor of atmospheric science at Pennsylvania State University Thomas C. Peterson is President of the Commission for Climatology of the World Meteorological Organization Susan Joy Hassol is director of the nonprofit Climate Communication LLC. Apsolutno sva trojica na payrollu i kontroli politicara. Ne kazem da nisu u pravu zbog toga, samo ukazujem na cinjenicu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2017 пре 21 минута, Avocado рече Par opštih saveta... primenjivih za sve pseudo-nauke i prodavce magle... 1. Kad vidiš ovakav gif tj. ovakav podatak, zapitaš se zašto je autor izabrao baš 2012-u... šta li je toliko posebno sa tom godinom... i shvatiš da to može biti nekoliko razloga: a) zato što je to logično - npr. to je početak merenja tj. nemamo pouzdane podatke pre toga ili je to neka prosečna godina b) sasvim nasumično c) zato što hoće da te prevari - jer je npr. 2012. godine bio rekordno nizak nivo leda na Arktiku tako da kad uporediš 2012. godinu sa bilo kojom docnijom godinom videćeš povećanje... čak i ako 2017. ima manje leda od 2013. ili 2014. ili 2015. ili 2016, ako je uporediš sa 2012. videćeš povećanje. i onda proveriš da li je a), b) ili c) da ne bi obmanjivao druge ako si ti već obmanut. Kad su u pitanju prodavci magle kreneš od c) da uštediš vreme... 2. Kada je u pitanju okolonost koja mnogo zavisi od meseca - jer je drastično drugačija količina leda u avgustu i januaru, a neko ti poredi godine bez da napiše koji je mesec u pitanju, pa možda poredi avgust 2012 sa januarom 2017, možeš u startu da zaključiš da je poređenje u najmanju ruku neozbiljno i nepouzdano, a veoma moguće i prevarantsko. (ne bih rekao da je u ovom slučaju uzeta drastična razlika u datumima, ali teško je proveriti kad ne piše ništa osim godine) Da na ove stvari je vazno obracati paznju. To rade i pro climate change i anti climate change ljudi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2017 пре 14 часа, Grizzly Adams рече Специјално за Ал Горанца: Акртик... тј. лед на Арктику. Već smo pričali o dugoročnim i kratkoročnim trendovima i kako prodavci magle namerno brkaju ta dva... ovo je zapravo sjajan primer za ilustraciju... 1. Ovo je realnost koju naučnici žele da vidimo (trend kretanja označen isprekidanom linijom): 2. Ovo je deo realnosti kojeg prodavci magle žele da vidimo (trend kretanja označen crvenom linijom): Ali siguran sam da to neće sprečiti neke da prve zovu prevarantima, a druge skepticima... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2017 Slučajno,m? Avocado је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука