Avocado Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 5 часа, Avocado рече Nisi. Naslov grafikona je takav pa sam hteo to da razjasnimo. Tako je... i levičarenje svakako smanjuje GDP... samo je pitanje koliko, a to iz onog grafikona ne vidimo. Ne... da si pogledao tabelu na osnovu koje je napravljen grafikon video bi da Svedska nije "pratila" američki rast nego je imala sve vreme veći rast od Amerike do 1973. godine, a nakon toga i jednima i drugima opada rast, ali Švedskoj opada više. Takođe, da si pogledao tabelu, video bi da je svim ovim zemljama drastično opao rast nakon 1973. tako da je zaključak koji pokušavaš da izvedeš iz grafikona pogrešan. Po tabeli je rast u svim razvijenim zemljama značajno opao nakon 1973. te je malo problematično izvesti zaključak da je u Švedskoj opao zbog mešanja države u privredu... a posebno je problematično tvrditi da bi Švedska nastavila da oniliko raste kao do 1973. godine. Tako je... i onda nađeš onakav grafikon ali ne do 1991. nego od 1991.-2017. i vidimo da li se nešto značajno promenilo nakon uvođenja carbon tax-a. I po mogućstvu ne tražiš grafikone "rasta" jer je to kategorija koja prilično može da omane... rast od 5% nemačke privrede je mnogo teže napraviti nego rast od 10% srpske privrede... nerazvijene privrede imaju više "prostora" da se razviju... zato su sve tamo navedene zemlje imale drastično veći rast u godinama nakon drugog svetskog rata nego posle 1973. Moje originalno pitanje:Inace, jel vas sto se zamajavate globalnim zagrevanjem ne brine sto nikad ne pricaju koja je cena stopiranja globalnog zagrevanja?Mislim, valjda je logicno pretpostaviti da ce podizanje cene energenata makar za 1 % imati jak uticaj na cene svega ostalog. Nikad nisam video tekst koji glasi - naucnici su utvrdili da bi carbon tax doprineo podizanju cene hrane, proizvodnje i svega ostalog toliko i toliko. Jel tebi nije cudno da niko to nikad ne spominje niko to ne radi, nego ti ovako nonsalantno uvaljaju carbontax? Eto resili smo da uvedemo karbon taks ali nismo proverili da li ce uopste da ima pozitivnih efekata niti koji ce negativni efekti da budu. Uglavnom jedna te ista fora kao sa vakcinama, strawman o nekim antiscience zaverenicima i ako se ne slozis sa nama ti si antiscience. Bez obzira sto nam dokazi o nekoj opasnoj kataklizmi nisu nesto jaki i sto imamo nula dokaza o impaktu mera koje hocemo da implementiramo. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 evo ovde ipcc predikcija vs data Delta T je promena temperature, delta u fizici oznacava promenu. Dakle oni sui predvidjali da ce temperatura da bude od 0 - 1 stepen celzijus (maximum) a minimum 0.4 stepena celzijusovih i to su omasili za 0.2 stepena celzijusovih. I ja treba da popijem pricu kako su ti ljudi sposobni da predvide neke milione mrtvih... ajde molim te. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 evo ovde ipcc predikcija vs data Delta T je promena temperature, delta u fizici oznacava promenu. Dakle oni sui predvidjali da ce temperatura da bude od 0 - 1 stepen celzijus (maximum) a minimum 0.4 stepena celzijusovih i to su omasili za 0.2 stepena celzijusovih. I ja treba da popijem pricu kako su ti ljudi sposobni da predvide neke milione mrtvih... ajde molim te. Na stranu sto je meni jako cudno kako oni mere globalnu temperaturu u 0.1 0.2 stepena celzijusovih. Jer to je zbir i podela svih svetskih temperatura, a to ukljucuje da su sve stanice sa kojih uzimaju podatke upisivali temperature u 0.1 stepen tacnosti. To moze da bude i u jednom i u drugom pravcu. ajde 2017 i mogu da zamislim kako rade to ali kako su radili recimo 1980 1970 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 evo ovde ipcc predikcija vs data Delta T je promena temperature, delta u fizici oznacava promenu. Dakle oni sui predvidjali da ce temperatura da bude od 0 - 1 stepen celzijus (maximum) a minimum 0.4 stepena celzijusovih i to su omasili za 0.2 stepena celzijusovih. I ja treba da popijem pricu kako su ti ljudi sposobni da predvide neke milione mrtvih... ajde molim te. Na stranu sto je meni jako cudno kako oni mere globalnu temperaturu u 0.1 0.2 stepena celzijusovih. Jer to je zbir i podela svih svetskih temperatura, a to ukljucuje da su sve stanice sa kojih uzimaju podatke upisivali temperature u 0.1 stepen tacnosti. To moze da bude i u jednom i u drugom pravcu. ajde 2017 i mogu da zamislim kako rade to satelitima koji skeniraju veca podrucja... ali kako su radili recimo 1980 1970 1930 da bi uporedili taj rasta temperatura. Jer se cela teorija bazira na temperaturama pre i posle industrijske revolucije. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 1 минут, Млађони рече Moje originalno pitanje:Inace, jel vas sto se zamajavate globalnim zagrevanjem ne brine sto nikad ne pricaju koja je cena stopiranja globalnog zagrevanja?Mislim, valjda je logicno pretpostaviti da ce podizanje cene energenata makar za 1 % imati jak uticaj na cene svega ostalog. Nikad nisam video tekst koji glasi - naucnici su utvrdili da bi carbon tax doprineo podizanju cene hrane, proizvodnje i svega ostalog toliko i toliko. Pa koliko mogu da primetim niko i žestoko udario po carbon tax-u, pa me nešto mnogo i ne brine... i ovi koji su ga uveli su stavili neke relativno niske cifre... Цитат Jel tebi nije cudno da niko to nikad ne spominje niko to ne radi, nego ti ovako nonsalantno uvaljaju carbontax? Eto resili smo da uvedemo karbon taks ali nismo proverili da li ce uopste da ima pozitivnih efekata niti koji ce negativni efekti da budu. Pretpostavljam da ozbiljne države rade ozbiljne analize pre nego što uvedu takav porez... Цитат Uglavnom jedna te ista fora kao sa vakcinama, strawman o nekim antiscience zaverenicima i ako se ne slozis sa nama ti si antiscience. Pa kad se ne slažeš sa naučnim teorijama, a nemaš nikakve konkretne i valjane razloge za to onda je valjda logično da si "antiscience"? Цитат Bez obzira sto nam dokazi o nekoj opasnoj kataklizmi nisu nesto jaki Kao što već par puta rekoh, naučnici ne koriste izraze poput katastrofa ili kataklizma da opišu efekte globalnog zagrevanja... Цитат i sto imamo nula dokaza o impaktu mera koje hocemo da implementiramo. Znači ništa od tabela o Švedskom GDP nakon uvođenja carbon tax... jel to zato što si skontao da im je od tada do danas više skočio GDP nego Americi? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 Управо сада, Avocado рече Pretpostavljam da ozbiljne države rade ozbiljne analize pre nego što uvedu takav porez... Ti stvarno verujes da ljudi koji rade u tim drzavama stvarno neki ozbiljni likovi koji rade neke ozbiljne analize? Eto vidis posledica regulacija. Padne gdp jedne sile kao sto je amerika ispod jednog prdavca od zemlje kao sto je svedska.... To se desi kada ti vlada Obama i njemu slicni drzavom jel to zato što si skontao da im je od tada do danas više skočio GDP nego Americi? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 2 минута, Млађони рече evo ovde ipcc predikcija vs data Gde je to "ovde"? Koji je izvor za ovaj grafikon? пре 2 минута, Млађони рече Delta T je promena temperature, delta u fizici oznacava promenu. Dakle oni sui predvidjali da ce temperatura da bude od 0 - 1 stepen celzijus (maximum) a minimum 0.4 stepena celzijusovih i to su omasili za 0.2 stepena celzijusovih. https://www.skepticalscience.com/contary-to-contrarians-ipcc-temp-projections-accurate.html пре 2 минута, Млађони рече I ja treba da popijem pricu kako su ti ljudi sposobni da predvide neke milione mrtvih... ajde molim te. Ma jok... kad su naučnici bili sposobniji od blogera... пре 2 минута, Млађони рече Na stranu sto je meni jako cudno kako oni mere globalnu temperaturu u 0.1 0.2 stepena celzijusovih. Jer to je zbir i podela svih svetskih temperatura, a to ukljucuje da su sve stanice sa kojih uzimaju podatke upisivali temperature u 0.1 stepen tacnosti. To moze da bude i u jednom i u drugom pravcu. ajde 2017 i mogu da zamislim kako rade to satelitima koji skeniraju veca podrucja... ali kako su radili recimo 1980 1970 1930 da bi uporedili taj rasta temperatura. Jer se cela teorija bazira na temperaturama pre i posle industrijske revolucije. Teoriju sam ti izneo ovde... nisam primetio ozbiljne primedbe... opšte nepoverenje u podatke koji ti se ne dopadaju naravno nije ozbiljna primedba... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 6 минута, Млађони рече Ti stvarno verujes da ljudi koji rade u tim drzavama stvarno neki ozbiljni likovi koji rade neke ozbiljne analize? Naravno... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 Управо сада, Avocado рече Teoriju sam ti izneo ovde... nisam primetio ozbiljne primedbe... opšte nepoverenje u podatke koji ti se ne dopadaju naravno nije ozbiljna primedba... I nisi primetio ozbiljne primere jer je ta teorija generalno tacna. malo pokusavas poison the well ovde.. Opste nepovernje iz sasvim razumnih razloga. Sve do 1970 nismo imali metoda da merimo temperaturu precizno u 0.1 stepen celzijusov. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 Управо сада, Avocado рече Naravno... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 4 минута, Млађони рече I nisi primetio ozbiljne primere jer je ta teorija generalno tacna. malo pokusavas poison the well ovde.. Opste nepovernje iz sasvim razumnih razloga. Nepoverenje u sadašnje podatke jer ranije podaci navodno nisu bili precizni je sve samo ne razumno... пре 4 минута, Млађони рече Sve do 1970 nismo imali metoda da merimo temperaturu precizno u 0.1 stepen celzijusov. A kad su ti precizni metodi počeli da se koriste i koji su to metodi? Kakve to ima veze sa sadašnjim podacima koji pokazuju zagrevanje? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 5 минута, Млађони рече У државним институцијама раде неспособњаковићи. Осим, рецимо, када треба оправдати антиимиграциону политику и причу да имигранти угрожавају домаћа радна места и доприносе повећању стопе криминала, и тако то. Онда је сасвим у реду позивати се на државне службенике, агенције и политичаре који то тврде Avocado and Juanito је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 Управо сада, GeniusAtWork рече У државним институцијама раде неспособњаковићи. Осим, рецимо, када треба оправдати антиимиграциону политику и причу да имигранти угрожавају домаћа радна места Gde sam ja rekao da rade nesposobnjakovici? Znas, razlog sto ne verujem nekom nije uvek zato sto je sposoban ili nesposoban. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 9 минута, Avocado рече A kad su ti precizni metodi počeli da se koriste i koji su to metodi? Kakve to ima veze sa sadašnjim podacima koji pokazuju zagrevanje? A ko je sumnjao u sadasnje podatke ne razumem? Pokazuju zagrevanje od 0.2 stepena celzijusovih u poslednjih 30 godina. mislim da me ne razumes, ja ne sumnjam u podatke, ja sumnjam o predikcije vec sam ti to jednom objasnjavao ali se izgleda nismo razumeli. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука