Jump to content

Глобално загревање - да ли је већ касно да избегнемо катастрофу

Препоручена порука

пре 34 минута, Avocado рече

Već smo pričali o dugoročnim i kratkoročnim trendovima i kako prodavci magle namerno brkaju ta dva... ovo je zapravo sjajan primer za ilustraciju...

Ali siguran sam da to neće sprečiti neke da prve zovu prevarantima, a druge skepticima...

Ja opet vidim isti problem, gde su i koliko su kredibilni podaci iz proslosti? 
JA ovde vidim da je veliki rast od 2010 pa na ovamo, i od 1980 pa na ovamo. 

Ali valjda to trba da poredimo sa necim generalnijim, nekim vecim vremenskim periodima. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

1. Ovo je realnost koju naučnici žele da vidimo (trend kretanja označen isprekidanom linijom):

n_plot_hires.png

То је северна хемисфера, тј. Арктик. Са друге стране на Антарктику, тј. јужној хемисфери количина снега и леда расте:

image.png

https://www.ncdc.noaa.gov/snow-and-ice/extent/sea-ice/G/7

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

Ja opet vidim isti problem, gde su i koliko su kredibilni podaci iz proslosti? 
JA ovde vidim da je veliki rast od 2010 pa na ovamo, i od 1980 pa na ovamo.

Možda te nisam dobro razumeo, ali meni to što si napisao deluje kao:

ja tu vidim samo ono što hoću da vidim i osporavam kredibilnost onih podataka koji mi ne odgovaraju...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

То је северна хемисфера, тј. Арктик. Са друге стране на Антарктику, тј. јужној хемисфери количина снега и леда расте:

Onaj gif se odnosio na Arktik.

Znamo da na južnoj hemisferi količina leda raste (i to niko i ne krije, pa je "revelation" nepotreban).

Znamo i da je taj rast na južnoj manji nego pad na severnoj... tj. da imamo neto gubitak leda ako gledamo celu Zemlju.

Baš na tom linku kojeg si postavio možeš da izabereš da ti da tabelu za severnu, južnu hemisferu i za "globe"...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Znamo da na južnoj hemisferi količina leda raste (i to niko i ne krije, pa je "revelation" nepotreban).

Znamo i da je taj rast na južnoj manji nego pad na severnoj... tj. da imamo neto gubitak leda ako gledamo celu Zemlju.

Baš na tom linku kojeg si postavio možeš da izabereš da ti da tabelu za severnu, južnu hemisferu i za "globe"...

Evo ga nivo leda za celu zemlju

image.png

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Па што твој извор није показао све податке него само шта му одговара?

Количина леда увек осцилује и локално на половима и глобално. Али Climate Witnesses бирају шта изгледа драматичније...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Grizzly Adams рече

Количина леда увек осцилује и локално на половима и глобално. Али Climate Witnesses бирају шта изгледа драматичније...

pa svi podaci su tu? Imas dropdown listu da odaberes koju oces regiju

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Grizzly Adams рече

Jeste.

Ovo je moj izvor.

http://nsidc.org/data/seaice_index/

Kao što vidiš gore možeš lepo da klikneš na Antartic i da vidiš tabelu za Antarktik.

Цитат

Количина леда увек осцилује и локално на половима и глобално.

To je tačna ali nepotpuna tvrdnja, namerno uopštena i samim tim irelevantna...

Preciznija tvrdnja je:

količina leda uvek osciluje i lokalno na polovima i globalno ali da su oscilacije takve da dugoročno globalno beležimo pad količine leda što je između ostalog potvrda predikcija naučnika koji se bave globalnim zagrevanjem.

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, GeniusAtWork рече

6bb8c4b58f1cb22e118f8e80b78f8e66--funny-

Svetska glad nejstaje zahvaljujuci osakacenom kapitalizmu i niskim cenama energenata.

https://www.wfp.org/news/news-release/world-hunger-falls-under-800-million-eradication-next-goal-0

al kad prodje prica o globalnom zagrevanju pa skoci cena energenata vratice se glad i siromastvo ocas-posla. :)

ZATO! U IME NAUKE! OSAKATIMO KAPITALIZAM JOS MALO! PODIGNIMO CENU HRANE(i svega ostalog)! 

Подели на овим сајтовима

Inace, jel vas sto se zamajavate globalnim zagrevanjem ne brine sto nikad ne pricaju koja je cena stopiranja globalnog zagrevanja?
Mislim, valjda je logicno pretpostaviti da ce podizanje cene energenata makar za 1 % imati jak uticaj na cene svega ostalog. 

Nikad nisam video tekst koji glasi - naucnici su utvrdili da bi carbon tax doprineo podizanju cene hrane, proizvodnje i svega ostalog toliko i toliko. 

Pitam naravno one koji hoce da drzava uradi nesto

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Млађони рече

Inace, jel vas sto se zamajavate globalnim zagrevanjem ne brine sto nikad ne pricaju koja je cena stopiranja globalnog zagrevanja?
Mislim, valjda je logicno pretpostaviti da ce podizanje cene energenata makar za 1 % imati jak uticaj na cene svega ostalog. 

Nikad nisam video tekst koji glasi - naucnici su utvrdili da bi carbon tax doprineo podizanju cene hrane, proizvodnje i svega ostalog toliko i toliko. 

Pitam naravno one koji hoce da drzava uradi nesto

Eno Šveđani propadoše skroz od 1991. kad su uveli porez na CO2...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...