Jump to content

Глобално загревање - да ли је већ касно да избегнемо катастрофу

Препоручена порука

пре 6 часа, Avocado рече
Цитат

Ne znam od koga si to čula, ali to nije naučni konsenzus.

Na edx neki univerzitet americki je bio...ne sećam se sad koji.

Цитат

Ni to niko normalan ne kaže... treba smanjiti zagađenje ali niko ne predlaže da se to radi tako što ćeš sprečiti nekog da ima decu.

Neko je skoro spomenuo da ako neko ima manje dece da onda se smanji karbonatni otisak kao za brdo vrednost i da je to najbolje sto može da uradi za zemlju. Ozbiljno, pokušaću da nađem tu vest...

Цитат

Ni blizu...

Daže Bog da je tako kako kažeš

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Avocado рече
Цитат

Ne znam od koga si to čula, ali to nije naučni konsenzus.

Na univerzitetu Mičigen. Coursera sajt.

https://www.coursera.org/learn/act-on-climate/home/welcome  

za izjavu dotične gospođe o smanjenju broje dece će mi trebati neko vreme da pronađem...

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, sanja84 рече

Na edx neki univerzitet americki je bio...ne sećam se sad koji.

U nekom trenutku promene mogu da izađu iz naših ruku, odnosno, da uđemo u krug zagrevanja koji više ne zavisi od nas i koji će se nastaviti ako prestanemo da izbacujemo i gram CO2... zato što i bez nas veće zagrevanje Zemlje emituje više CO2... ali ta tačka kada više nema nazad nije ni blizu...

Цитат

Neko je skoro spomenuo da ako neko ima manje dece da onda se smanji karbonatni otisak kao za brdo vrednost i da je to najbolje sto može da uradi za zemlju. Ozbiljno, pokušaću da nađem tu vest...

Naravno da smanjenje polpulacije vodi ka smanjenju karbonatnog otiska... i mislim da znam odakle ti to, bilo je neko istraživanje koje je pokazalo da ako imaš jedno dete manje, to smanjuje tvoj karbonatni otisak više nego bilo šta drugo... ali to i dalje ne znači da neko hoće da spreči ljude da imaju decu.

To je samo fakat... baš kao i "ako imaš manje dece moći ćeš da trošiš više para na sebe" ili "što manje dece imaš to imaš više vremena za sebe"... to su prosto činjenice... koje svi ljudi znaju pa opet prave decu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, sanja84 рече

Na univerzitetu Mičigen. Coursera sajt.

https://www.coursera.org/learn/act-on-climate/home/welcome  

Ne vidim to na ovom linku. Citiraj taj deo.

пре 6 минута, sanja84 рече

za izjavu dotične gospođe o smanjenju broje dece će mi trebati neko vreme da pronađem...

Misliš na ovo:

https://www.theguardian.com/environment/2017/jul/12/want-to-fight-climate-change-have-fewer-children

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

U nekom trenutku promene mogu da izađu iz naših ruku, odnosno, da uđemo u krug zagrevanja koji više ne zavisi od nas i koji će se nastaviti ako prestanemo da izbacujemo i gram CO2... zato što i bez nas veće zagrevanje Zemlje emituje više CO2... ali ta tačka kada više nema nazad nije ni blizu...

Naravno da smanjenje polpulacije vodi ka smanjenju karbonatnog otiska... i mislim da znam odakle ti to, bilo je neko istraživanje koje je pokazalo da ako imaš jedno dete manje, to smanjuje tvoj karbonatni otisak više nego bilo šta drugo... ali to i dalje ne znači da neko hoće da spreči ljude da imaju decu.

To je samo fakat... baš kao i "ako imaš manje dece moći ćeš da trošiš više para na sebe" ili "što manje dece imaš to imaš više vremena za sebe"... to su prosto činjenice... koje svi ljudi znaju pa opet prave decu...

https://www.vesti.rs/Novi-Sad/Studija-Najbolji-nacin-da-spasite-planetu-je-da-nemate-decu.html

Ovo treba proveriti, naravno.

Pa na lepi način se već sprovodi "prosvećenje" Indije npr. o tome kako treba imati manje dece, da bi bili bogatiji i samim tim kao srećniji, savetovanje žena da skrito od muža koriste pilule da ne bi začela. U Evropi je to već postao standard, sad idu dalje na istok i tako. U Kini su eto zabranili drugo dete osim u selu ili ako je devojčica prva. To kaže da bi i negde drugde moglo da se desi da ti država zabrani da imaš decu. Misliš nebuloza, a ono trećina stanovništva sveta tako živi. Mislim daleko bilo...ali sama ideja hm kad bi nas bilo manje po meni je strašna.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Ne vidim to na ovom linku. Citiraj taj deo.

Pa to je jedan lep kurs...možeš da se upišeš , za dž. Dosta toga se nauči, budeš u toku sa svim, mada već jesi. ALi onako. Lep kurs.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

The American space agency has launched a laser into orbit to measure the condition of Earth's ice cover.

The satellite mission, called ICESat-2, should provide more precise information on how these frozen surfaces are being affected by global warming.

https://www.bbc.com/news/science-environment-45523524

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

drugi deo

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...