Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

34 minutes ago, Justin Waters рече

Britancima i ne treba zid. Odvojeni su od ostatka Evrope La Mansom i lakse im je nego Madjarima.

Имају подземни тунел, ти и граде зид.

37 minutes ago, Justin Waters рече

Ali takav problem zapravo ne postoji kao sto sam i pokazao na prethodnom linku gdje je mizerno malen broj u odnosu na ukupan broj raseljenih ljudi samo iz Sirije dospio do britanskog kopna. 

Па било би бесмислено подизати зид против миграната ако су мигранти већ у Британији, зар не ?

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, -Владимир- рече

Имају подземни тунел, ти и граде зид.

Па било би бесмислено подизати зид против миграната ако су мигранти већ у Британији, зар не ?

Taj tunel je zeljeznicki tunel i s aspekta izbjeglicke migracije nema nekog znacaja. U taj tunel ne mozes na silu uci kao sto mozes preci preko kukruzista na nekoj granici. 

Besmisleno je podizati zid zato sto nema masovnog priliva migranta vec se sad vec radi o populistickim mjerama. Naravno zid nece platiti bregzitasi vec poreski obveznici Britanije

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

14 hours ago, Господин Дареалис рече

Постојање велфера - "бесплатног" образовања, "бесплатног" здравства, социјалне помоћи и осталог, потпуно мења ствари.

Либертаријанизам не предвиђа ништа од овога, тако да је 'ванредна' ситуација и једноставно не може другачије.

I am very sorry.

Libertarijanizam ne predviđa ama baš ništa od toga što ti pričaš i promovišeš... on jeste protiv welfare-a zato što smatra da nije pošteno prema svakom pojedincu da prinudno plaća za nešto što koriste drugi (zajednica) bez obzira ko su ti drugi.

To što ti pričaš (u poruci na koju sam odgovorio) o pravima zajednice/ulice/grada/države da radi svojih strahova i paranoja šikanira pojedince je direktno suprotno libertarijanizmu.

Čak i kada se protiviš welfare-u, ne protiviš se sa pozicija libertarijanizma, već kao u ovoj poruci, pričaš o tome kako bi sa ukidanjem welfare-a dolazilo manje izbeglica.

Prosto, to nije libertarijanizam, već (loše) zamaskirana ksenofobija.

Za razliku od tvog pogleda na svet, u libertarijanizmu ne postoji podela na "mi" vs. "oni"... već na ja vs. svi ostali.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Avocado рече

Čak i kada se protiviš welfare-u, ne protiviš se sa pozicija libertarijanizma, već kao u ovoj poruci, pričaš o tome kako bi sa ukidanjem welfare-a dolazilo manje izbeglica.

Netacno.

Protivim se 'velferu' zato sto je nemoralno, nasilno i anti-civilizacijski da se otima od nekog i daje nekom drugom. :)

I naravno da bi manje ljudi gledalo da se uvali u neku drzavu ako je u njoj manje 'velfera'. 

4 minutes ago, Avocado рече

Prosto, to nije libertarijanizam, već (loše) zamaskirana ksenofobija.

Sad si vec prilicno dosadan, tako da vise necemo diskutovati oko ovoga.   :mahmah:

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Justin Waters рече

Taj tunel je zeljeznicki tunel i s aspekta izbjeglicke migracije nema nekog znacaja. U taj tunel ne mozes na silu uci kao sto mozes preci preko kukruzista na nekoj granici. 

Besmisleno je podizati zid zato sto nema masovnog priliva migranta vec se sad vec radi o populistickim mjerama. Naravno zid nece platiti bregzitasi vec poreski obveznici Britanije

За сад не може, али то не спречава имигранте да покушавају . Тунел је практично под опсадом.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3178274/ANOTHER-1-500-migrants-storm-Channel-Tunnel-including-one-dead-hit-truck-calls-ARMY-drafted-search-vehicles-stowaways.html

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Господин Дареалис рече

Netacno.

Protivim se 'velferu' zato sto je nemoralno, nasilno i anti-civilizacijski da se otima od nekog i daje nekom drugom. :)

I naravno da bi manje ljudi gledalo da se uvali u neku drzavu ako je u njoj manje 'velfera'. 

Sad si vec prilicno dosadan, tako da vise necemo diskutovati oko ovoga.   :mahmah:

Za libertarijanizam je sasvim irelevantno da li se od tvojih para leči neki drugi belac ili crnac, Srbin, Pakistanac, Sirijac ili Kinez... nebitno je ko i šta je taj drugi... to je bitno u nekim drugim ideologijama čije se nazivi doduše takođe završavaju na "...izam"...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Да резимирамо: Либертаријанци подржавају одлуку британске владе да се донесе закон којим ће послодавци бити приморани да објаве етничку припадност својих радника, да би они који не запошљавају онолико етничких Британаца колико влада мисли да треба били стављени на својеврсни јавни стуб срама   :D  :D 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

Za libertarijanizam je sasvim irelevantno da li se od tvojih para leči neki drugi belac ili crnac, Srbin, Pakistanac, Sirijac ili Kinez... nebitno je ko i šta je taj drugi... to je bitno u nekim drugim ideologijama čije se nazivi doduše takođe završavaju na "...izam"...

То јесте ирелевантно.

Након што отмеш од мене, мени уопште није битно коме ћеш да даш.

Оно што јесте релевантно је колики ће drain да буду на том 'социјалном систему' - управо о томе говори табела коју сам показао (60% Сиријаца, 70% Сомалијаца, 60% Ирачана, 50% Еритрејаца...). Дакле није проблем у недозвољавању да уђу негде због расе пер се него због тога колико ће да их заврши на 'велферу' (а подаци су потпуно недвосмислени...), мада ценим да левичаре боли уво за те ствари.  :)

Они обожавају да буду великодушни и хумани са туђим новцем. :) 

Подели на овим сајтовима

43 minutes ago, Господин Дареалис рече

То јесте ирелевантно.

Након што отмеш од мене, мени уопште није битно коме ћеш да даш.

Оно што јесте релевантно је колики ће drain да буду на том 'социјалном систему' - управо о томе говори табела коју сам показао (60% Сиријаца, 70% Сомалијаца, 60% Ирачана, 50% Еритрејаца...). Дакле није проблем у недозвољавању да уђу негде због расе пер се него због тога колико ће да их заврши на 'велферу' (а подаци су потпуно недвосмислени...), мада ценим да левичаре боли уво за те ствари.  :)

Они обожавају да буду великодушни и хумани са туђим новцем. :) 

Opet ti. Huan ti je objasnio da se ti procenti odnose na relativan procenat u odnosu na ukupnu populaciju te grupe ljudi, dok zapravo daleko najveci procenat welfare u Holandiji korsite Holandjani. Dakle cak i ako 60% Sirijaca od svih Sirijaca u Holandiji koristi welfare, oni su jos uvijek jako mali potrosaci u odnosu na domicilne Holandjane. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Dakle cak i ako 60% Sirijaca od svih Sirijaca u Holandiji koristi welfare, oni su jos uvijek jako mali potrosaci u odnosu na domicilne Holandjane. 

Нисам баш сигуран како су склопили оно, нисам разумео методологију ни Хуаново објашњење.

Било би добро када бисмо знали и нпр. колико је то у апсолутним цифрама... Мислим да је у САД око $120 милијарди годишње.

2 minutes ago, Justin Waters рече

Dakle cak i ako 60% Sirijaca od svih Sirijaca u Holandiji koristi welfare, oni su jos uvijek jako mali potrosaci u odnosu na domicilne Holandjane. 

Имај у виду да су оно подаци из 2014., пре мигрантске кризе.

Све зависи колико би потенцијално било примљено. Прва табела би остала иста (а вероватно се и погоршала), друга би се променила у зависности колико је примљено - пар хиљада, пар десетина хиљада, пар стотина хиљада...  

УК гради зид у ј**еној Француској да се заштити. :)

Подели на овим сајтовима

15 hours ago, Господин Дареалис рече

Имај у виду да су оно подаци из 2014., пре мигрантске кризе.

Мигранти који су евентуално дошли после те кризе не могу да користе те фондове, јер су ти фондови намењени држављанима и/или домицилцима који немају држављанство (с тим да земље ЕУ резиденцијалне домициле дају скоро искључиво држављанима других ЕУ земаља).

Фондови који су намењени за избеглице немају никакве везе са социјалом, углавном се ради о заједничким ЕУ фондовима који су даље распоређивани, а фондови о којима се овде прича су фондови за држављане или домицилце.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Škole u UK sada na zahtev ministarstva traže mnogo više podataka o učenicima, ne bi li se saznalo 'čiji' su zbilja. Evo kako je jedna porodica popunila novi formular:

14572895_1805805203009567_69093691010002

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Sta se to desava u UK odvratno. Treba jos zuta traka oko svakog ko nije rodjeni Britanac i da se Hitler veseli. Pozelio sam nikad da krocim nogom u UK ni turisticki nakon Bregzita. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...