Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

45 minutes ago, GeniusAtWork рече

То што су доживели хиперинфлацију не значи да више не значе ништа и да не постоји оно што означавају. Мали пример: друга најчешћа етикета, после фашисте, коју сам приметио да људи лепе једни другима овде (не на форуму, него уопште) је "либерал". Као што једна страна користи "фашиста" да би етикетирала друге, а у 99,9% случајева се не ради о било каквом фашизму, тако ови други користе "либерал" у потпуно истом смислу и са истом намером. И исто то у 99,9% случајева нема везе са либерализмом. И сада испада да и један и други термин ништа не значе јер их свако користи кад му дуне? Неће баш бити да је тако.

Termin 'liberal' se odnosi na levicare danas. Zato smo mi prinudjeni da kazemo da smo 'libertarijanci', jer je doslo do odredjene uzurpacije... :)

A sto se ovoga tice, ne mislim samo na forum. Na Zapadu se izuzetno mnogo koristi termin 'rasista' za neke ljude npr.

Upotrebljava se bez mnogo razmisljanja i kao prvo sredstvo, po principu 'svako ko ne misli kao ja je rasista'. 

Bas najomiljeniji slander...

Подели на овим сајтовима

27 minutes ago, Juan рече

И ја се стално питам како је могуће имати ту идеју да сам једнак са Холанђанима иако долазим са примитивног и прљавог балкана... 

Ne kazem za tebe, ali mislim da ljudi ovde generalno imaju neki kompleks nize vrednosti spram cele Evrope... :)

Jbt, 'kulturni' Germani su 6.4.1941. ubili 17k civila u Beogradu, onda usli i vesali srpske anti-fasiste po Terazijama. I nije to bilo pre 700 godina, nego (istorijski) juce...

Подели на овим сајтовима

29 minutes ago, Господин Дареалис рече

Termin 'liberal' se odnosi na levicare danas. Zato smo mi prinudjeni da kazemo da smo 'libertarijanci', jer je doslo do odredjene uzurpacije... :)

Sad sam se zbunio... ovi što se zalažu za poštovanje manjinskih sloboda su levičari, a ovi što se zalažu za to da se slobodan protok ljudi spreči tako što će država da se bavi preskupim, besmislenih građevinskim poduhvatima, i da se slobodan protok robe i konkuretne privrede spreče carinama, ti su libertarijanci?

Цитат

A sto se ovoga tice, ne mislim samo na forum. Na Zapadu se izuzetno mnogo koristi termin 'rasista' za neke ljude npr.

Upotrebljava se bez mnogo razmisljanja i kao prvo sredstvo, po principu 'svako ko ne misli kao ja je rasista'. :)

Bas najomiljeniji slander.

Na primer: svako ko ne misli kao ja da je ružno i pogrešno da kažeš da su Meksikanci dileri droge i silovatelji, muslimani teroristi, a crnci lenji kriminalci, taj je rasista...

Čist slander, ne znam kako ga samo jadni alt-right-ovci trpe...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

17 minutes ago, Juan рече

И ја се стално питам како је могуће имати ту идеју да сам једнак са Холанђанима иако долазим са примитивног и прљавог балкана... 

Погреши човек. Али није ни то страшно, бар си бољи од црнца или Арапина. 

Подели на овим сајтовима

Погледао сам мало по нету око овог најновијег што се тражи од родитеља да наведу етничко порекло и место рођења деце.

То је постојало у УК до '70 и неке и онда је укинуто. Враћено је од ове школске године (surprise, surprise) и нико са пола грама мозга не мисли да то нема везе са најавом премијерке и министра унут. послова да ће по сваку цену сузбити имиграцију и законски натерати послодавце да објаве националност својих радника. На срећу, по садашњим законима, родитељи нису у обавези да унесу те податке. Људи се плаше да им деца не дођу на некакве спискове за депортацију, пошто се стално дешавало у прошлости да се Home Office (њихова верзија МУП-а, између осталог задужени и за имигранте) дочепа разних пописа и статистике на коју званично немају право, али ето некако дођу до тих докумената. То се управо дешава сада, школе и министар образовања су изјавили да нема говора да ови подаци о деци заврше у Home Office. Али им нико баш и не верује на реч и многи позивају родитеље да искористе законско право и не попуњавају детаље о етничком пореклу...

Подели на овим сајтовима

Једно се мора признати Трампу, брегзитовцима и братији. Успело им је оно што никоме пре њих није - учинили су да либертаријанци заволе државне интервенције. :)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juan рече

Једно се мора признати Трампу, брегзитовцима и братији. Успело им је оно што никоме пре њих није - учинили су да либертаријанци заволе државне интервенције. :)

Вољели су их и раније само нису били толико бучни као сад. То је оно када су питали људе у Америци да ли желе да смање државну потрошњу. Сваки који је рекао да се треба смањити државна потрошња није мислио да се требају укинути здравствено осигурање, социјална помоћ, маркице за храну и све остале комунистичке мјере :D

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, GeniusAtWork рече

Погледао сам мало по нету око овог најновијег што се тражи од родитеља да наведу етничко порекло и место рођења деце.

А, што се тражи? Шта кажу, зашто је враћено?

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

24 minutes ago, Џуманџи рече

А, што се тражи? Шта кажу, зашто је враћено?

Ваљда да би се побољшало образовање деце страног порекла, ил' тако нека глупост у коју нико не верује.

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Avocado рече

slobodan protok ljudi

Нажалост, бојим се да није тако једноставно. :)

da kažeš da su Meksikanci dileri droge i silovatelji,

Ако мислиш на Трампа, он ово уопште није рекао...

Говорио је о илегалним имигрантима који прелазе јужну границу.

muslimani teroristi, a crnci lenji kriminalci,

Нису сви, јасно, али неки број јесте... :)
Значајно већи него код осталих, што у случају муслимана има основа у исламској идеологији.

Оно што ти мораш да схватиш је да није расизам констатовати то.

Дакле није расистички констатовати (статистичку) чињеницу, расистички би било рећи да је то због њихове расе/боје коже.

Што је најјаче, знам да и ти видиш то да јесте тако, али се онда сетиш да то не сме да буде тако (because reasons...) и решиш то тако што закључиш да заправо није тако и да је расиста ко то каже. Једна свађа са истином и когнитивна дисонанца. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...