Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

54 minutes ago, Млађони рече

To je covek! To nije prazni populist, to je covek sa vizijom i idejom!

... koji je uhvatio štraftu čim je došlo do toga da treba da se realizuje njegova vizija i ideja nezavisne Britanije... samo da odnese tetki lek, pa će da se vrati... za nekoliko godina... da "objasni" kako nije Britanija pukla zato što je izašla iz EU nego su "neki" loše ispregovarali razlaz sa EU... tad će i Boris Johnson da se vrati sa pecanja i zapanji šta se sve u međuvremenu desilo...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Avocado рече

... koji je uhvatio štraftu čim je došlo do toga da treba da se realizuje njegova vizija i ideja nezavisne Britanije... samo da odnese tetki lek, pa će da se vrati... za nekoliko godina... da "objasni" kako nije Britanija pukla zato što je izašla iz EU nego su "neki" loše ispregovarali razlaz sa EU... tad će i Boris Johnson da se vrati sa pecanja i zapanji šta se sve u međuvremenu desilo...

Ocekivano da ces tako da protumacis. 

Nego mene zanima, evo ja cu da kazem avocado bio si u pravu, al 'oces li ti da kazes Mladjoni bio si u pravu ako britanija prodje bolje jer je izasla iz eu, ili ces da pricas da to nije zbog izlaska iz eu nego zbog ego.. ne znam.. magije. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

A jel ces ti da objasnis kako si gresio kad britanija za neku godinu ne bude pukla?

Bez ikakvih problema... kamo sreće kad bi mi to bila jedina ili najveća greška u životu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Bez ikakvih problema... kamo sreće kad bi mi to bila jedina ili najveća greška u životu...

Mada nesto se razmisljam, ja i ne sumnjam da ces ti to da kazes. Brine me da li ce oni eksperti koje si citao to da izjave posto obicno tim geo-politickim ekspertima nije cesta osobina da kazu toliko i toliko puta smo pogresili. A mene brine da ce ljudi i dalje da ih citaju a da ce oni i dalje da ekspertuju i psu radove. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

40 minutes ago, Avocado рече

Не знам колико је тачно, ал причају по Интернетима навелико да је Џонсон хтео да се кандидује, ал му ови његови нису дали јер сматрају да је тренутно изузетно непопуларан у јавности, јер њега виде као лице кампање за Брегзит.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

To je covek! To nije prazni populist, to je covek sa vizijom i idejom! Covek koji je svestan da je prvi korak ka oslobodjenju individua oslobodjenje od evropske unije.

Најџел људина :)

Човек од интегритета...

Подели на овим сајтовима

On 6/29/2016 at 22:10, RYLAH рече
21 hours ago, Dragi рече

Dragi Deja-Vu i ostali evro-unijati: Nikad nije postojao jedan referendum koji je naciste doveo na vlast!

Референдум је изјашњавање грађана на изборима за неку од опција поводом одређеног питања ( остати или изаћи из ЕУ нпр. ). У суштини, и избори су референдум, јер се народ изјашњава на изборима за неку од опција поводом понуђеног питања ко ће водити земљу.

Да не буде да сад изврћем ријечи - јест Дејаву рекао да диктатори често долазе на власт референдумима и плебисцитима, или макар помоћу њих, али узевши ово у обзир - у праву је, јер и избори су изјашњавање народа којим се касније манипулише.

Популизам је опасан. Менталитет "ми против њих" је опасан ( Achtung, Romanien! ). Емоције се узбуркавају, резоновање хладном главом постаје мање утицајно и онда то лако може изаћи на лоше. Тако је лако критиковати бирократску полу-ауторитарну компликовану ЕУ коју многи ни не разумију, али је много теже понудити сопствени приједлог за рјешавање конкретног проблема. А најтеже је заступати сизифовску опцију - борбу унутар система системским средствима, јер забога можемо и изгубити битку. Али ту подржаваоци популистичких ликова често и гријеше - смисао јесте да се за своје идеје и права избориш мирним путем кроз реформу институција.

Од свих аргумената против ЕУ - од тога да гуши националне идентитете, преко  њене "суштинске" недемократичности, до њеног превеликог директног утицаја на економије земаља чланица, ниједан не стоји. Стоје тврдње да ЕУ није у потпуности демократски уређена, те да је компликована, превише бирократизована и да њене вође мисле како је стварање СЕД у ближе вријеме супер идеја ( што је разлог више за ЕУ да прихвати Србе код себе, па да јој ми заједно са Хрватима објаснимо зашто стварају нову Југославију на тај начин :ani_biggrin: ), али када се боље погледа у све то, види се да је веома далеко од апокалиптичних сценарија некакве паневропске диктатуре која затире националне идентитете.

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Господин Дареалис рече

Најџел људина :)

Човек од интегритета...

А Камерон ништа? 

Енглеска политичка култура на коју се читав свијет треба помало угледати, поготово ми :)

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Млађони рече

Ocekivano da ces tako da protumacis.

Naravno kad i ne može drugačije da se protumači... osim ako nisi 9ogišnja devojčica koja još uvek veruje svim ljudima pa veruje i političaru kad kaže da se povlači u najbitnijem trenutku zato što se uželeo porodice...

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Ћириличар рече

А Камерон ништа? 

Енглеска политичка култура на коју се читав свијет треба помало угледати, поготово ми :)

Камерон је изгубио, овај је победио. :)

Али свака им част обојици...

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, RYLAH рече

Не знам колико је тачно, ал причају по Интернетима навелико да је Џонсон хтео да се кандидује, ал му ови његови нису дали јер сматрају да је тренутно изузетно непопуларан у јавности, јер њега виде као лице кампање за Брегзит.

To mi deluje kao priča koju bi on sam puštao o sebi... ja sam još prvog dana kad je Kameron dao ostavku čitao par prognoza kako će lideri Bregzita sad da beže od liderstva... u pitanju su populisti, oni vole da pričaju pričice a svoju su ispričali... sad kad treba nešto konkretno uradi, mnogi im je bolje da to radi neko drugi... ako prođe kako treba oni postaju heroji jer su prvi gurali tu stvar, ako ode po zlu, nisu oni krivi što je neko drugi zeznuo njihove divne snove...

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Господин Дареалис рече

Oh, worst of all! 

Jel to opet onaj klip kad se Farage pravi da ne zna šta znači reč "populista"?

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...