Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

8 hours ago, Млађони рече

Naprotiv, faradz je uspesni biznismen pored toga sto je politicar. Broker zapravo.

Sta sa tim? Pola ti je takvih u institucijama EU, SAD-a, Japana, Australije posto tu uglavnom sede biznismeni i pravnici. To sto je neko uspesni biznismen ne implicira da ce biti uspesan politicar i da politike koje predlaze i sprovodi jesu dobre. Kakvom se ti indukcijom  vodis, po tebi ako je A uspesan u jednom slucaju (biznis 1), A je uspesan u drugom slucaju (biznis 2), sledi da ce A biti uspesan i u trecem slucaju (politika).

Pa znas sta, da kritikujes i demogasko populisticke izjave pro eu kadrova pa i ajde!

Njihove izjave su daleko benignije od fasistickih izjava Faradza koje su stetne na kubni.

Oces reci da politicari nisu zlo? Namerno ili slucajno? Naravno jesu politcari x bolji od politicara y, ali svi koji hoce na silu da ti otimaju pare i sluze se monopolom nasilja jesu zlo.

Pa i Faradz se sluzi monopolom nasilja. Kada izbacis svoju zemlju iz EU protivno volji 48% svojih gradjana, to je cisto nasilje nimalo drugacijeg od toga da izbacis nekog sa pijace zato sto npr. ima plave oci. Takodje, zabrana ulaska migrantima je cisto nasilje, jer ako neki migrant hoce da udje a ti mu ne das pa ga udaris pendrekom, to je nasilje. A ta zabrana ulaska migrantima kosta, policajac sa pendrekom, birokratske carinske sluzbe kostaju, a njihove plate dolaze od poreza, a porez dobijas tako sto ga nasiljem uzimas od nekog iako on nece. Izlazak iz EU takodje kosta, a to kostanje se naplacuje kroz porez. Plata Faradza koji prosipa gluposti po EP takodje kosta.

Ne znam kako mozes da ides okolo sa pricom kako je drzava zasnovana na nasilju i kako je porez pljacka i kako su politicari zlo, a u isto vreme se zalazes za zabranu ulaska migrantima i podrzavas likove poput Faradza i Trampa koji da bi sproveli svoje politicke projekte moraju da se sluze nasiljem i pljackaju narod kroz poreze kako bi finansirali te projekte. Kontradiktoran si sam sa sobom.

Ako ti meni uzmes x kolicinu novca koju ja u sustini ne zelim da ti dam jer ne dobijam nista za uzvrat, sta je to ako nije tlacenje? 
Ili ako mi uzmes x kolicinu novca jer zelis da potrosis na nesto sto meni ne treba ili me ne zanima?

A ako sam ja britanski preduzetnik koji hoce da zaposljava samo jeftine migrante jer su jel te jeftini i jer eto volim samo migrante, i onda dodjete ti i Faradz kazete: ''deder vamo lovu za granicne sluzbe da zabranimo migrantima ulazak'' a ja necu da dam, to nije tlacanje?

Samo sto zli kapitalisti to ne mogu da rade bez monopola nasilja koji imaju zli politicari.

Naravno da mogu. Kazu ti da rmbacis 15 sati i maltretiraju te na poslu, a ako se bunis kazu da sledi otkaz.

Подели на овим сајтовима

9 hours ago, Justin Waters рече

Tebi su sve kronisticke kompanije dok se ne ukalapa u vidjenje stvari....Pa nece oni njih izgubiti, samo ce da izgube na dobiti uvodjenjem carina i barijera, dakle rezim kao sa SAD. Imaju li Njemci gubitke sa SAD ili dobitke generalno? 

Kronisticke kompanije su one koje se oslanjaju na drzavu da im pomaze i da ih cupa, da ih subvencionise i da ih stiti.
Posto je visoka cena ulazau biznis aerotransporta zbog silnih dozvola - vise manje sve aerokompanije su ala "air serbia" dakle kronisticke.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

5 hours ago, Deja Vu рече

Naravno da mogu. Kazu ti da rmbacis 15 sati i maltretiraju te na poslu, a ako se bunis kazu da sledi otkaz.

Da bi to radio mora da ima veliki monopol jer ces ti da odes kod njegove konkurencije koja ce da nudib bolje uslove. On to ne moze da uradi osim ako politicari ne sakate ekonomiju.

Drugim recima siris socijalisticku naraciju. Da preduzetnici sami od sebe maltretiraju radnike i da su se za bolje uslove izborili neki sindikati i drzava. Nije tacno. Sindikati mogu da se sagnu, bolje uslove rada stvorila je konkuretnost.

A drzava je ta koja ubija konkuretnost.
dakle drzavna kontroal ekonomije je ona koja vodi ka 15 sati maltretiranja.

Tako da - nema loseg preduzetnika, ima samo loseg monopolistickog preduzetnika.

Цитат

ako sam ja britanski preduzetnik koji hoce da zaposljava samo jeftine migrante jer su jel te jeftini i jer eto volim samo migrante, i onda dodjete ti i Faradz kazete: ''deder vamo lovu za granicne sluzbe da zabranimo migrantima ulazak'' a ja necu da dam, to nije tlacanje?

Osim sto lazes, faraz to nikad nije rekao. Rekli supromeni sistem migracija. Kao australija. Dakle hoce da te zaposli preduzetnik? super, posalje ti poziv ti dodjes i radis. Uplati valjda tri plate unapred kao doakz da ces da radis i dobijes radnu vizu. Dakle, mani me lazne naracije koju sirite kako faraz oce da "zatvori granice da migranti ne mogu da rade". 

Ja bih vise voleo da ukinu benefite i NHS ali to ne moze, tako da podrzavam bilo koju meru koja ce da unisti socijalisticku kulturu. I u americi da ukinu foodstamps i anchor babis. 

Da vidis kako bi se migracije polovile.

Цитат

Pa i Faradz se sluzi monopolom nasilja. Kada izbacis svoju zemlju iz EU protivno volji 48% svojih gradjana, to je cisto nasilje nimalo drugacijeg od toga da izbacis nekog sa pijace zato sto npr. ima plave oci. 

1. Faraz nije VODJA nije u parlamentu. Faraz samo vodi kampanju. Nema nikakvu upravnu moc.
2. Faraz se sluzi monopolom nasilja. Kao i svi politicari i on je za odredjene nasilne stvari. Jedina razlika je sto je MANJE nasilan od eurokrarata.
3.Samo clanstvo u eu je nasilje. To sto neko koristi nasilje da se odbrani od nasilja nije nasilje. Sama cinjenica da ti neko uzima individualna prava za centralni organ kao sto je evropska unija je prvi krenuo sa nasiljem. 

Цитат

Ne znam kako mozes da ides okolo sa pricom kako je drzava zasnovana na nasilju i kako je porez pljacka i kako su politicari zlo, a u isto vreme se zalazes za zabranu ulaska migrantima i podrzavas likove poput Faradza i Trampa koji da bi sproveli svoje politicke projekte moraju da se sluze nasiljem i pljackaju narod kroz poreze kako bi finansirali te projekte. Kontradiktoran si sam sa sobom.

Lepo oni se zalazu za mere koje ce da vode ka tome da se povecava nivo slobode a smanji nivo nasilja. 
Glavni uzrok povecava drzve i nasilja su migranti koji sa sobom donose  socijalisticka uverenja izradjaju decu koja imaju njihovu kulturu i glasaju socijalizam.
Demokrate vole migracije iz meksika jer su 80 % meksikanaca demokrati. Njihova deca i oni kada dobiju glasacka prava - glasace demokrate.
Glasace veci centralizam i nasilje.

Likovi kao tramp, koliko god se ne slagao sa njima kojima to uopste nije cilj, iamce taj efekat. Smanjice broj meksickih ilegalaca koji ce glasati vecu centarlisticku drzavu.

sto se tice trampa konkretno, ja na americkim izborima podrzavo gary johnsona i ran paula, trampa gotivim jedino jer nerivra vas koji sirite tu naraciju. Covek nit je fasista nit sta, ima gomilu problematicnih politika ali u odnosu na sandersa i hilary tramp je zlatan. 

Цитат

Njihove izjave su daleko benignije od fasistickih izjava Faradza koje su stetne na kubni.

everyone-i-dont-like-is-hitler-the-emoti

Цитат

Sta sa tim? Pola ti je takvih u institucijama EU, SAD-a, Japana, Australije posto tu uglavnom sede biznismeni i pravnici.

Pravnik je titula a ne produktivna posao koji si radio. 
Pola takvih nisu "biznismeni" u smislu da su radili nesto korisno pa usli iz bizniosa u politiku.
vecina su ti kao vucic ljudi koji su zavrsili fakultete (a mnogi ih nisu zavrsili uopste ) i od pocetka svoje karijere zive od politike. 

Подели на овим сајтовима

@Deja Vu

Inace izmedju socijalno libelarnih ali ekonomskih socijalista i socijalno konzervativnih i ekonomskih kapitalista uvek biram kapitaliste (tramp, fardz)
Zasto? 

Zato sto znam da free market kaptializam uvek vodi i ka ekonomskoj liberaciji.
Faraz i tramp se zalazu za ono sto je najbitnije - free market kapitalizam.

Evropa je protiv freemarket kapitalizma. Evropa je za neki polu kronisticki centralno kontrolisani kapitalizam. 
zato me bas boli uvo za migracije sve dok su protiv toga kontrolizma i za liberalizaciju trzista.

Dok socijalna liberacija bez kapitalizma vodi u diktaturu. 

zato je tacherovka (koja je fasista po tvom tumacenju) osloboadjala homoseksualce dok ih je chegevara (koji je super liberalan otvoren lik ) ubijao.

Подели на овим сајтовима

* da se ispravim rekao sam da free market kapitalizam vodi ka ekonomskoj liberalizaciji, hteo sam da napisem socijalnoj.

Koliko god da je vlast socijalno opresivna to jest konzervativna po idejama uvek ce fmc da je gura ka liberalnije ponasnaju.

Uzmimo naprimer, ovu retoriku koja se koristi ovde "britanija hoce da zabrani migracije" nece.. britanija hoce da kontrolise i umanji migracije jer britanci smatraju (i osecaju na svojoj kozi) da sa ovakvim sistemom dolazi veliki broj i problematicnih migranata. Oni imaju dosta problematicnih engleza ne treba im uvoz dodatno problematicnih sa strane.

Druga stvar je sa kontrolom migracija obezbedjujes da dobijas samo produktivne migrante koji ce sigurno da rade. 

E sad vi ste sa toga skrenuli u - oce da zabrani migraciju, fasista, nacista bla bla truc.

Ne, hoce da kontrolise migracije. Hoce da umanj negativne efekte migracija (jer pored pozitivnih ima i negativnih) a maksimizuje pozitivne.

Sta je tu fasisticki ja ne znam. Osim sto se sluzi malo emotivnom retorkom.. ali to nije nista novo. To je standard u politici tu je kriv koliko i svaki drugi politicar.

Ovi koji ga nazivaju fasistom se ne sluze emotivnom retorikom? Oni koji svoju politicku konkurenciju nazivaju ksenofobima se ne sluze retorikom i populizmom? Ma jok..

Trabunjate ovde o farazu ko da je dete ljubavi musolinija i hitlera on covek obican, ekonomski liberalni konzervativac kog zanima zastita nacionalne kulture. 
On je covek nacionalista i kapitalista, konzervativac u britanskom smislu te reci. Dakle mnogo blizi libertarijancima i klasicnim liberalima nego fasistima. 

Подели на овим сајтовима

I dok vi sirite naraciju kako je "brexit" ekipa fasisticka, i neke tvitove gde se iznose neke price koje pitanje koliko su istina...

na kameri imamo prave fasiste. Ljude koji ne pricaju ruzne stvari(sto rade oni koje nazivae fasistima)  vec koriste pravo fizicko nasilje nad medijima koji im se ne svidjaju. Nisu tvitovi gde je pera cuo od laze da je reko miki ziki, vec direktno dokumentovano nasilje. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Dragi рече

Hoćeš da kažeš da traže zabranu demokratije jer demokratija je fašistička :coolio:

ma pusti ti to, tu se po tviteru sire price kako je neko cuo nekog da je rekao nesto rasisticko 20 twitova ukupno, pitanje koliko su istina. 

ovamo levicarska leave ekipa preti kameri i jutjuberki batinama na javnom prostoru, kamermana su cak udarili par puta....

To su fasisti...

a ne faraz koji hoce da proveri dal rumun koji dolazi u britaniju ima krivicni dosije i jel ima posao ili planira da dodje tu da kulira malo i da juri dok konzumira usluge NHSa kad se razboli.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

I dok vi sirite naraciju kako je "brexit" ekipa fasisticka, i neke tvitove gde se iznose neke price koje pitanje koliko su istina...

na kameri imamo prave fasiste. Ljude koji ne pricaju ruzne stvari(sto rade oni koje nazivae fasistima)  vec koriste pravo fizicko nasilje nad medijima koji im se ne svidjaju. Nisu tvitovi gde je pera cuo od laze da je reko miki ziki, vec direktno dokumentovano nasilje. 

Neko reče, ne zna se ko: fašisti budućnosti zvaće se anti-fašisti. U prevodu, nije bitno šta čovek tako lepo priča, već šta radi. Hristos kaže: po plodovima prepoznaćete ih.

https://en.wikiquote.org/wiki/Talk:Winston_Churchill#The_fascists_of_the_future_will_be_called_anti-fascists

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Sofija_ рече

Rezime: sa skoro 24.000 pregleda i oko 1800 komentara, Srbe ocigledno vise zanima sta ce biti sa Englezima, nego sta ce biti sa Srbijom i Srbima :0222_shocked:

Nama je lako mi imamo svog velikog voću koji brine o našem narodu i našoj naciji. "Jedini čovek koji ide tamo gde je najteže i kome ljudi veruju", kako ga je okarakterisala jedna velika i veoma cenjena medijska agencija, će učiniti sve u našem najboljem interesu. Kako ovaj veliki državnik, rekao bih najveći u srpskoj istoriji, odgovorno i savesno vodi računa o svemu mi običan narod imamo vremena da brinemo tuđe brige zato što znamo da, sa ovim velikim čovekom Srbiju čeka bolja budućnost...

...kroz dve do četiri godine.

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Odahviing рече

mi običan narod imamo vremena da brinemo tuđe brige

Ово није тачно, ми бринемо о својим бригама онда и само када имамо прилику да изнесемо своје ставове о томе. ;)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Ne obracati pznju na ovog operisanog od humora olivera i slusati pesmicu 
https://www.youtube.com/watch?v=HF-IlQ1bcQA

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...