Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

Ма пала ми је на памет супер идеја - да направим игрицу "Build the Wall!". Имао би зилион корисника...

Ал` сам закаснио... :(

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

54 minutes ago, Juan рече

Следи обавезна трака око руке. За ове из ЕУ плава са звездицама, а за остале ће да смисле већ нешто  :)))

Подели на овим сајтовима

Вероватно је прављење спискова другачијих по било ком основу постојало одувек, много пре Хитлера. Фора је у томе што су догађаји из другог светског рата најсвежији у свести "западног" човека, а и најекстремнији. Људи су тада увидели да многе ствари које су до тада сматране за нормалне, као што је прављење спискова и класификовање грађана у групе првог и другог реда, могу да доведу до страховито катастрофалних последица. И онда смо као човечанство одлучили да такве ствари искоренимо колико год је могуће. Јесте вероватно да ова УК хистерија неће ни прићи близу историјском нацизму. Проблем је у томе што се многе ствари које смо, поучени искуством, после другог св. рата научили да сматрамо неприхватљивима, сада опет постају нормалне захваљујући брегзитовским, трампистичко-алт-рајтовским и сличним ветровима. И није проблем то што се неки буне због назива који се овим појавама дају. Проблем је што исти те појаве сматрају потпуно нормалним, прихватљивим или пожељним, само ако са појава скинемо етикете "расизам", "фашизам" и остале. Дакле, другови, нека нисте расисти и фашисти. Назовите се како вам је драго. И даље се не можете описати епитетима прихватљивим за форум. 

Подели на овим сајтовима

21 hours ago, Господин Дареалис рече

@Aquilius Cratus

Tim obicnim i pristojnim ljudima (koliko god da je termin istrosen, slusao sam Vucka hiljadu puta... :))  je muka od toga da bivaju nazivani fasistima i rasistima i ostalim glupostima koje jednostavno nista vise i ne znace, jer su toliko preupotrebljivane.

Naravno, svim fašistima i rasistima bi baš mnogo odgovaralo da ti izrazi ništa više ne znače. Evo recimo da sam ja rasista, ja bih na svaki način pokušavao da relativizujem taj pojam... i da kad mi neko kaže da sam rasista smislim gomilu objašnjenja zašto me tako nazvao, koji svakako nemaju nikakve veze sa tim da sam rasista...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

17 minutes ago, Juan рече

Назовите се како вам је драго. И даље се не можете описати епитетима прихватљивим за форум. 

Potpuno isto vazi u suprotnom smeru, morao bih da konstatujem. :)

Progresivno Levo je najveca pretnja za slobodu u civilizaciji ovoga vremena.  Jos kad je u kombinaciji sa Islamom, naopako...  Nikakvi halucinogeni rasisti i fasisti ne mogu da prismrde.

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Avocado рече

Naravno, svim fašistima i rasistima bi baš mnogo odgovaralo da ti izrazi ništa više ne znače. Evo recimo da sam ja rasista, ja bih na svaki način pokušavao da relativizujem taj pojam... i da kad mi neko kaže da sam rasista smislim gomilu objašnjenja zašto me tako nazvao, koji svakako nemaju nikakve veze sa tim da sam rasista...

Бољи је начин да идеш около и лепиш етикете расисте шаком и капом на кога год наиђеш, са поводом и без. Што се у реалности и ради, и јако добро успева. Раније, кад те неко назове расистом, то је била озбиљна увреда, та реч је носила тежину, могла је стварно да науди нечијој репутацији. Сада је исто као да си рекао "воли понекад мало више да попије". И реакција би била у стилу, "па добро, жив човек". Једноставно, сморили се људи.

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, -Владимир- рече

Бољи је начин да идеш около и лепиш етикете расисте шаком и капом на кога год наиђеш, са поводом и без. Што се у реалности и ради, и јако добро успева. Раније, кад те неко назове расистом, то је била озбиљна увреда, та реч је носила тежину, могла је стварно да науди нечијој репутацији. Сада је исто као да си рекао "воли понекад мало више да попије". И реакција би била у стилу, "па добро, жив човек". Једноставно, сморили се људи.

Upravo tako, termini su doziveli totalnu hiperinflaciju... :)

Toliko su upotrebljivani da jednostavno nista vise ne znace, niti iko to uzima za ozbiljno kada se baca okolo.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, -Владимир- рече

To je veoma loš način... ali to što danas ima više idiota koji olako lepe etikete, ne znači da više nema rasista... u mom sistemu vrednosti, ta etiketa i dalje ima veoma ozbiljnu težinu i uvek će imati... ja bih se ozbiljno zabrinuo da me bilo ko smatra rasistom i pokušao bih da shvatim zašto tako misli... naravno, opet to sve pod uslovom da nisam rasista... a kad bih bio rasista onda bi me bilo baš briga tj. relativizovao bih sam izraz...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Поред мене седи један пар - кинескиња и црнац, не да су симпатични него разбијају... :)

Мислим да расиста данас може да буде само неко ко има менталних проблема.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Grizzly Adams рече

Поред мене седи један пар - кинескиња и црнац, не да су симпатични него разбијају... :)

Мислим да расиста данас може да буде само неко ко има менталних проблема.

Шта Америка направи од човека. :)

5 minutes ago, Avocado рече

To je veoma loš način... ali to što danas ima više idiota koji olako lepe etikete, ne znači da više nema rasista... u mom sistemu vrednosti, ta etiketa i dalje ima veoma ozbiljnu težinu i uvek će imati... ja bih se ozbiljno zabrinuo da me bilo ko smatra rasistom i pokušao bih da shvatim zašto tako misli... naravno, opet to sve pod uslovom da nisam rasista... a kad bih bio rasista onda bi me bilo baš briga tj. relativizovao bih sam izraz...

Има расиста и те како. Само се на балкану називају патриоти, бранитељи и како све не. И замисли, готово нико им не лепи етикету расисте. Изгледа да постанеш имун на то кад припадаш одређеној "подобној" политичкој групацији.

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Господин Дареалис рече

Upravo tako, termini su doziveli totalnu hiperinflaciju... :)

Toliko su upotrebljivani da jednostavno nista vise ne znace, niti iko to uzima za ozbiljno kada se baca okolo.

То што су доживели хиперинфлацију не значи да више не значе ништа и да не постоји оно што означавају. Мали пример: друга најчешћа етикета, после фашисте, коју сам приметио да људи лепе једни другима овде (не на форуму, него уопште) је "либерал". Као што једна страна користи "фашиста" да би етикетирала друге, а у 99,9% случајева се не ради о било каквом фашизму, тако ови други користе "либерал" у потпуно истом смислу и са истом намером. И исто то у 99,9% случајева нема везе са либерализмом. И сада испада да и један и други термин ништа не значе јер их свако користи кад му дуне? Неће баш бити да је тако.

Подели на овим сајтовима

Расизма више нема. Људи само иду около, деле етикете и девалвирају термине. А сад ме извините, морам да одговорим оним комунистима са друге теме!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...