Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

Прилично дугачко, али вреди прочитати. Као што рекох негде на овој теми, велика је илузија да је Британија слободнија од ЕУ. Напротив, Британија је изразито тоталитарна.

https://medium.com/@rachelnabors/wtfuk-73009d5623b4#.lqqejvvpt

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, Juan рече

Прилично дугачко, али вреди прочитати. Као што рекох негде на овој теми, велика је илузија да је Британија слободнија од ЕУ. Напротив, Британија је изразито тоталитарна.

https://medium.com/@rachelnabors/wtfuk-73009d5623b4#.lqqejvvpt

Dobro, totalitarna je prejaka rec :D U odnosu na to kakvih zemalja ima, oni su i dalje miljama daleko sto se tice slobode. Ali svakako se moze reci da Britanija nije slobodnija od EU, barem ne od nekih clanica koje su jake u istoj.

Подели на овим сајтовима

45 minutes ago, Deja Vu рече

Dobro, totalitarna je prejaka rec :D U odnosu na to kakvih zemalja ima, oni su i dalje miljama daleko sto se tice slobode. Ali svakako se moze reci da Britanija nije slobodnija od EU, barem ne od nekih clanica koje su jake u istoj.

Мислио сам у контексту развијених земаља. Наравно да је Британија слободна у односу на разне диктатуре или шеријатске и племенске творевине, али је тоталитарна у односу на оне од којих се одвојила, а све под изговором да им ти неки одузимају слободу. Бирократије развијених земаља ЕУ су можда круте, али те, за разлику од бирократија САД и Британије третирају као човека, а не као животињу.

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Juan рече

Мислио сам у контексту развијених земаља. Наравно да је Британија слободна у односу на разне диктатуре или шеријатске и племенске творевине, али је тоталитарна у односу на оне од којих се одвојила, а све под изговором да им ти неки одузимају слободу. Бирократије развијених земаља ЕУ су можда круте, али те, за разлику од бирократија САД и Британије третирају као човека, а не као животињу.

Razumem ja tebe sta si hteo reci, nego moze neko ko cita pogresno da te shvati ili da odustane od citanja onog sto si postavio, zbog toga sto si UK oznacio kao totalitarnu drzavu i smestio je u kutiju u kojoj su Hitlerova Nemacka, SSSR, Maova Kina i danasnja S.Koreja. Ono sto si hteo reci jeste da je Britanija vise birokratska i da se drzava vise mesa u zivot ljudi nego u drzavama EU, samo sto to nikako nije totalitarizam vec samo losa administracija i uveliko prisutni intervencionizam.

Slicnu gresku prave neki libertarijanci sto EU nazivaju ''totalitarnom etatistickom komunistickom tvorevinom'' koji nisu svesni toga sta pricaju. U Evropi (dakle ne samo u EU, racunam i nas i Ruse) trenutno nema nijedne totalitarne drzave. Ima samo blazih varijanti autoritarnog rezima u Belorusiji i Rusiji. U EU su sve liberalne demokratske zemlje sa kakvim-takvim kapitalizmom.  

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Још мало слободарских мера из Уједињеног Краљевства! Тако се то ради, а не ко оне комуњаре из ЕУ!

Цитат

Amber Rudd, the home secretary, said UK businesses hire too many immigrants.

Rudd said the government would make it harder for companies to give jobs to immigrants before recruiting British people.

“This will include examining whether we should tighten the test companies have to take before recruiting from abroad,” Rudd said at the Conservative Party conference in Birmingham on Tuesday.

“The test should ensure people coming here are filling gaps in the labour market, not taking jobs British people could do,” said Rudd.

“But it’s become a tick box exercise, allowing some firms to get away with not training local people. We won’t win in the world if we don’t do more to upskill our own workforce. This is why I want to reduce net migration while continuing to ensure we attract the brightest and the best,” Rudd said.

The speech shows growing support within the ruling Conservative Party for a so-called Hard Brexit, where the UK leaves the European Union without signing any special trade agreements with the remaining 27 member states of the European single market in return for tougher controls on immigrants.

Immigration was the most pressing concern for Brits heading into the June referendum on EU membership. A Lord Ashcroft poll published last month said 79% of Brits believed Brexit means the UKcannotcontinue the free movement of people.

Rudd said the UK will progress with immigration reforms before it formally leaves the European Union in 2019. Prime Minister Theresa May is likely to trigger Article 50 in 2017, starting the two-year negotiation period.

The Times reported that Rudd was working on plans to force companies to reveal how many foreign workers they employ “to shame bosses who fail to take on British staff.”

In her speech, Rudd also echoed rhetoric from US Republican Presidential Candidate Donald Trump, who has campaigned with the slogan “America First.”

“But I also come here today with a warning to those that simply oppose any steps to reduce net migration: this Government will not waver in its commitment to put the interests of the British people first,” said Rudd. “Reducing net migration back down to sustainable levels will not be easy. But I am committed to delivering it on behalf of the British people.”

Izvor

Подели на овим сајтовима

Ово је тек врх:

14 minutes ago, Juan рече

The Times reported that Rudd was working on plans to force companies to reveal how many foreign workers they employ “to shame bosses who fail to take on British staff.”

Обична наци багра. Треба лепо Шкотска да се одвоји и да лепо нестане та наказна творевина. Па после брегзитовци могу да га дувају до јутра...

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, Juan рече

Rudd said the government would make it harder for companies to give jobs to immigrants before recruiting British people.

Докле више те популистичке будалаштине... И у САД те глупости непрестано понављају.

Ова теткица што чисти апартмане им "узела посао". :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

EU je visedecenijski birokratski puc. :)

Niko nije potpisao politicku uniju (super-drzavu), nikoga nisu pitali i niko je ne zeli jednostavno (sem par nekih liberala here and there...).

Kad je malo proanaliziras, vidis kolika je komedija i koliko je anti-slobodarska, skoro i ne razumem ni zasto bi neko imao pozitivno misljenje o njoj...  Dobre vesti su da se cudoviste sada vidljivo urusava, kao i Sovjetski Savez pre nje. 

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Господин Дареалис рече

EU je visedecenijski birokratski puc. 

Niko nije potpisao politicku uniju (super-drzavu), nikoga nisu pitali i niko je ne zeli jednostavno (sem par nekih liberala here and there... :) ).

Kad je malo proanaliziras, vidis kolika je komedija i koliko je anti-slobodarska, skoro i ne razumem ni zasto bi neko imao pozitivno misljenje o njoj. Dobre vesti su da se cudoviste sada vidljivo urusava, kao i Sovjetski Savez pre nje. :)

Potpuno je neumesno, da ne kazem koliko besmisleno, porediti EU i SSSR. EU jeste socijaldemokratski projekat ali je ironija bas u tome sto je svetlosnim godinama SLOBODNIJA od alternative koju zagovaraju Brexitovci. Kome je zaista stalo do minimalne vlade, slobodnog trzista, slobodne medjunarodne trgovine i opste sto slobodnijeg kretanja ljudi a ume da sabare 2 i 2 mora da mu bude jasno da je EU daleko slobodnija do onoga sto ce biti  Britanija ako budale sprovedu to sto su naumili. Naravno da same Brexitovce zabole za bilo kakvu slobodu nego su to manje ili vise dobro maskirane fashisticke budale i ludaci ali nazalost ima dosta dobronamernih i nauvnih ljudi koje su nekako ubedili dasu oni za free market sto je vise nego ocito da su mnogo dalje od toga, a bice sve alje, nego sto je socijalisticka EU.

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Potpuno je neumesno, da ne kazem koliko besmisleno, porediti EU i SSSR. EU jeste socijaldemokratski projekat ali je ironija bas u tome sto je svetlosnim godinama SLOBODNIJA od alternative koju zagovaraju Brexitovci. Kome je zaista stalo do minimalne vlade, slobodnog trzista, slobodne medjunarodne trgovine i opste sto slobodnijeg kretanja ljudi a ume da sabare 2 i 2 mora da mu bude jasno da je EU daleko slobodnija do onoga sto ce biti  Britanija ako budale sprovedu to sto su naumili. Naravno da same Brexitovce zabole za bilo kakvu slobodu nego su to manje ili vise dobro maskirane fashisticke budale i ludaci ali nazalost ima dosta dobronamernih i nauvnih ljudi koje su nekako ubedili dasu oni za free market sto je vise nego ocito da su mnogo dalje od toga, a bice sve alje, nego sto je socijalisticka EU.

Ne mislim da bi oni likovi nekog strpavali u Gulag, znam da nije bukvalno isto. :)

Ne znam ni ko su ti 'Brexitovci' niti mislim da je do rasizma i fasizma. Meni vise izgleda da su to obicni i pristojni ljudi kojima je dojadio taj snishodljivi establishment i politicka klasa koja radi to sve sto radi sve ove godine. A fasizam u Britaniji nije prosao ni tridesetih (seti se Osvalda Mouzlija...), tako da zaista ne verujem ni da bi mogao ovih dana.

Ista prica je i sa Trampom - ni to nisu rasisti, fasisti i ksenofobi nego ordinary decent people. :)

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Господин Дареалис рече

Ne mislim da bi oni likovi nekog strpavali u Gulag, znam da nije bukvalno isto. :)

Nije cak ni metaforicno!

Ne znam ni ko su ti 'Brexitovci' niti mislim da je do rasizma i fasizma. Meni vise izgleda da su to obicni i pristojni ljudi kojima je dojadio taj snishodljivi establishment i politicka klasa koja radi to sve sto radi sve ove godine.

Auuuu ovo kad cujem ne bude mi dobro. Odmah se setim na Raduletovu tviterasku sektu.

A fasizam u Britaniji nije prosao ni tridesetih (seti se Osvalda Mouzlija...), tako da zaista ne verujem ni da bi mogao ovih dana.

Ista prica je i sa Trampom - ni to nisu rasisti, fasisti i ksenofobi.

Verovatno vecina samih kolovodja Brexita nisu fasisti. Ali ogroman deo birackog tela koji je to podrzao jesu. Nije samo fasista onaj kome su idol Musulini, Franko. Ide to malo dublje i suptilnije, narocito ako ga ima u visim politickim krugovima. Isto vazi i za Trampa. Ja stvarno verujem da on licno nije fasista ali ogromna broj njegovih sigurnih glasaca jesu.

Подели на овим сајтовима

@Aquilius Cratus

Tim obicnim i pristojnim ljudima (koliko god da je termin istrosen, slusao sam Vucka hiljadu puta... :))  je muka od toga da bivaju nazivani fasistima i rasistima i ostalim glupostima koje jednostavno nista vise i ne znace, jer su toliko preupotrebljivane.

Tramp je tu samo reakcija u sustini.

On je jedno 'F**k you!' za korumpirani establisment, 'elitnu visoku politiku' i jednu arogantnu i snishodljivu progresivno-liberalnu manjinu, koja se ophodi kao da je vecina, kao da ima Divine Right  i misli da zna najbolje. Njega su oni i proizveli, a da nisu ni svesni. :)

Tako ja to vidim.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...