Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 Управо сада, utopija рече +! O, ljubljeni brate! Samo kratko bih napisao, da sam 'ja' imao sreću (nadam se da će me se ispravno razumjeti) biti kod 'svinja'. - I koliko bih 'ja' trebao ljubiti Ljubav? Nadalje možemo videti, da vi ovde govorite kako čoveku nije dovoljno samo iskreno pokajanje, nego mora imati vremena i da vrati DUGOVE. Ok, pogledajmo opet šta nam govori priča o BLUDNOME SINU, Otac nije tražio novac od imanja niti je rekao .. (dovde sam došao i prekinuo me tvoj odgovor pa ću odgovoriti a ovo nekom drugom prilikom nastaviti) BLUDNI SIN SE JE SVINJAO DOK JE BIO BLUDAN A NE POSLE POKAJANJA, POSLE POKAJANJA NIKO DO NJEGA NIJE TRAŽIO NIKAKVO VRAĆANJE DUGOVA, NITI SE JE ON ISKUPIO OCU JER JE PROČERDAO POLA IMANJA TAKO ŠTO JE BIO SA SVINJAMA. OTAC GA JE PRIMIO, OPROSTIO MU DUGOVE OČISTIO GA I REKAO JEDINO ŠTO MOŽEMO I OČEKIVATI OD OCA: OVAJ MOJ SIN BJEŠE MRTAV A SADA OŽIVJE PONOVO. Toliko o dugovima. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 Nadalje, kad se po sećanju vratim na priču o bludnom sinu, sećam se da je bludni sin rekao, odoh onda kod oca moga du mu služim: kao da je govorio odoh kod oca u čistilište. Medjutim otac ga je prigrlio i stavio mu prsten na ruku i napravio gozbu a bludni sin tako umesto čistilišta dobi prsten. Umesto čistilišta dobi carstvo! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 А брат, шта је било са њим? Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 12 minutes ago, utopija рече +! O, ljubljeni brate! Samo kratko bih napisao, da sam 'ja' imao sreću (nadam se da će me se ispravno razumjeti) biti kod 'svinja'. - I koliko bih 'ja' trebao ljubiti Ljubav? - Osim toga, zar savršeno raskajani 'izgubljeni sin' nije bio opran od slugu i obučen u nove haljine, te dobio čak prsten? - Ili bi trebao za stol onakav kakav je došao? Meni treba mnogo vremena, da nešto napišem, a ti si veoma brz na pisanju. Stavio sam (edit) i dodatak poslije tvog mišljenja. Otac mu je krenuo u susret raširenih ruku! A ko su sluge, da to nisu sveštenici koji nas ispovedaju? Čije su haljine? Čiji su dugovi koje treba vratiti? od slugu ili od OCA? Šta je bilo dovoljno bludnome sinu? Pokajanje samo, sve ostalo je Otac dao! kopitar and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
utopija Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 +! E, on je u biti 'izgubljen'. Nije poanta ne griješiti, nego biti iskren pred Ljubavi. Dovoljno je prisjetiti se 'bogatog mladića', koji je tužan otišao od Učitelja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 3 minutes ago, Снежана рече А брат, шта је било са њим? On se odvojio i napravio dogmu koja govori o Čistilištu! kopitar, Zoran Đurović and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 5 minutes ago, utopija рече +! E, on je u biti 'izgubljen'. Nije poanta ne griješiti, nego biti iskren pred Ljubavi. ovo ću ti ozbiljno reći. I Petar je bio izgubljen i svako od nas je bio izgubljen, mi smo svi do jednog bludni sinovi ili je Spasitelj radio ono što mu je bilo nepotrebno (delo spasenja) ako uzmemo u obzir da se je ovaplotio radi svekolikog čovečanstva. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
utopija Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 +!Dotjerivanje (najljepša haljina, prsten, obuća) raskajanog sina je neka radnja. Crkva daje svom 'stadu' sv. Sakramente (sv. Ispovijed između ostalih). Bez daljnjega je iskreno i raskajano srce potrebno. - No, je li potreban sv. Sakrament Pokore=Ispovijedi=Izmirenja ili je suvišan, jer neki 'kršćani' ga nemaju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 Управо сада, utopija рече +! Dotjerivanje (najljepša haljina, prsten, obuća) raskajanog sina je neka radnja. Crkva daje svom 'stadu' sv. Sakramente (sv. Ispovijed između ostalih). Bez daljnjega je iskreno i raskajano srce potrebno. - No, je li potreban sv. Sakrament Pokore=Ispovijedi=Izmirenja ili je suvišan? Ništa novo nisi rekao, niti nešto gde se do sada ne vidi odgovor već u onome što napisah. Bludnome sinu je bilo potrebno samo POKAJANJE a sve ostalo je OTAC dao. Te radnje koje navodiš su posle pokajanja za sve jednake i tako pokajani bludni sin ima sva prava koje ima i sin koji nije odlazio od oca. Pronadji kome se to ne dopada? Sinu koji nije bio bludni i tebi naravno. Ali to nije sprečilo oca niti će ga ikada sprečiti. Čistilište bi bilo, da je sin morao posle pokajanja da provede i radi sa slugama a ne da ga sluge umivaju. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 13 minutes ago, utopija рече Dotjerivanje (najljepša haljina, prsten, obuća) raskajanog sina je neka radnja. Uživanje je li da? Ni najmanji oblik čistilišta kojeg je zajron predstavio? Je li zajron predstavlja rimokatoličko učenje o čistilištu? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
utopija Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 +! 'Čistilište' je čišćenje, pripremanje i dotjerivanje osobe kako bi došla na Gozbu. - Ako sam lošim gospodarenjem ostao bez mnogih zubi, a ono malo što je ostalo je jadno i pokvareno, zar ne bi bilo dobro srediti zubalo kako bih mogao jesti? Je li ono što pišem u skladu s Naukom Crkve neka prosuđuju drugi, ali nemam namjeru ičiji stav i tumačenje 'Katekizma Katoličke Crkve' ocjenjivati točnim ili netočnim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 1 minute ago, utopija рече +! 'Čistilište' je čišćenje, pripremanje i dotjerivanje osobe kako bi došla na Gozbu. - Ako sam lošim gospodarenjem ostao bez mnogih zubi, a ono malo što je ostalo je jadno i pokvareno, zar ne bi bilo dobro srediti zubalo kako bih mogao jesti? Je li ono što pišem u skladu s Naukom Crkve neka prosuđuju drugi, ali nemam namjeru ičiji stav i tumačenje 'Katekizma Katoličke Crkve' ocjenjivati točnim ili netočnim. Pa otkud je sada odlazak kod stomatologa čistilište? utopija and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 7 hours ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa otkud je sada odlazak kod stomatologa čistilište? Одлазак код зубара је одлазак у пакао! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 8 hours ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Uživanje je li da? Ni najmanji oblik čistilišta kojeg je zajron predstavio? Je li zajron predstavlja rimokatoličko učenje o čistilištu? Ja nisam predstavio NIJEDAN nekakav "OBLIK" čistilišta, opet si se nešto ili spleo ili su to posljedice dislexie ili si to sam tumačiš i reinterpretuješ slobodno po svojoj volji to što sam ja napisao. Po ne znam koji put ponavljam: U katekizmu KC i u oficijalnim popratnim crkvenim tumačenjima raznih crkvenih dokumenata, autoriteta i institucija, sinoda, pape, biskupa, naproste većine katoličkih teologa o čistilištu se govori ovako - prepričam to ponovo: Nekad su ljudi imali takve i takve - uglavnom MATERIJALNE predstave čistilišta kao o MATERIJALNOM, FIZIČKOM ognju. Potom objašnjava da je čistilište ustvari prije stanje duše nego li nekakvo mjesto a ako to nije fizičko mjesto onda ne mora biti nužno ni tog materijalnog ognja, dakle se može radit i o nekom ezoteričnom, spiritualnom, psihičkom prožitku i proživljavanju koji uopšte ne mora biti nužno isključivo samo fizički ili materijalni. Potom se i KKC (katekizmu) dalje nastavlja sa objašnjavanje funkcije, uloge čistilišta i potvrdjuje da je čistilište u tradiciji Crkve vilo prisutno od početaka hrišcanstva i potvrdjivano na Koncilima, Saborima KC kao Firentinski i tridentinski. A na problematiku PRIRODE NARAVI tog samog čistilišta se KKC uopšte dalje više ne osvrće a ni ne iznosi neku svoju novu predstavu ili varijantu niti potvrdjuje ili opovrgava bilo čiju već postojeću varijantu tumačenja i predstavu - PROSTO SE TIM PROBLEMOM VIŠE NE ZABIVA. Što kaže Katekizam Katoličke Crkve o paklu i čistilištu? Konacno ciscenje ili Cistiliste Dakle svako si to može predstavljat sam kako to hoće: kao fizičko mjesto i fizičku vatru, kao ezoterični oganj ili spiritualnu vatru, kao onaj "pain simulator" ili "pregnancy simulator" porodnih bolesti, 3D hologramsku projekciju, noćnu moru iz koje se nije moguće probuditi dok ne prodje sav taj proces očišćanja i sl. Govorili smo i o tome da su ustvari uzrokom toga svega prepreke koje si postavlja čovjek sam izmedju sebe i Boga kojetim što se više približuje Bogu osjeća tim više bolnije i mučnije kao ptica koja umije letjet, htjela bi poletjet ali mokra krila (otežana vodom, posljedicama grijeha) joj to ne dozvaljavaju dok joj blagodarno Sunce Božije ljubavi i praštanja ta krila ne osuši (ne očisti), tek onda je spremna ta ptica za let u Nebo i susret s Nebesima (s Bogom). Na primjer osoba koja je zavisna na novcu i cijeli život provela živeći potrošačkim mentalitetom, ako nikog nije ubila, ništa ukrala i neki težak grijeh napravila čistilište može doživjeti kao noćnu moru u kojoj sanja da vadi pare na kreditnu karticu iz bankomata jednog pa drugog pa trećeg a na svakom piše: Vaša kartica je nevažeća i ne dobiva nikakve pare i sl. Ta "noćna, čistilišna mora" se raspline tek onda kad ta osoba shvati da je previše vremena provodila služeći novcu i Mamonu tj. konzumu i materijalizmu i tim se udaljila od Boga i sl. S tehničke strane za Boga je sitnica obezbijediti nam takva mjesta gdje ćemo se tako čistiti, kad to već danas isto dokaže čovjek raznim pain simulatorima. Najvjerovatnije da Bog to ni ne radi sam već su za to zaduženi posebni andjeli koji nam potom služe kao vodiči kroz tu "čistilišnu simulaciju". Dakle čistilište je proces čišćenja i istovremeno škola i mjesto usavršavanja. Priprema za život u raju za one nedovoljno pripremljene, i na Sunce kad se gleda nepripremljen, bez ikakve zaštite, crnog stakla i sl. oslijepi se. Ovdje na videu su dva doktora, ginekologa, opstretika, porodnika koji su se odlučili na svojoj koži iskusit i proživjet sve to što proživljavaju njihove pacijentice pri porodu, dakle te porodne bolove i porodne kontrakcije. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Dopuna - boldovano: niti potvrdjuje (ili opovrgava) bilo čiju već postojeću varijantu tumačenja i predstavu kao jedinu oficijalno ispravnu - PROSTO SE TIM PROBLEMOM VIŠE NE ZABIVA. Bitno je shvatiti da čistilište postoji i šta je njegova funkcija a kakav oblik ili formu će ono imati, na koji sve način ili načine će biti realizovano je irelevantno. Tih načina može biti toliko koliko i ljudi, svaki čovjek (mišljeno tim na one koji se direktno do Raja ne dostave) može imati to nekakvo svoje sopstveno čistilište ušiveno po svojoj mjeri, na kraju krajeva. Bitno je to da će ga čistilište osposobit za ulazak u Raj i na susret s Bogom.. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука