Desiderius Erasmus Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Imadem još jedno pitanje. Na koji način naše molitve pomažu upokojenima? Da li se neko može promeniti posle smrti, to jest, da li neko ko je bio đubre od čoveka može posle smrti da prestane da bude ološ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 41 minutes ago, Zayron рече Oče Zorane, vidim da se ovako nećemo ni nagodit ni dogovorit. Popričajmo malo o ljudima koji već dolaze u crkvu kod nas i kod vas i od čijih priloga ta Crkva živi. Neko jedanput u nekoliko godina, neko jedanput u nekoliko mjeseci, neko mjesečno, neko sedmično a neko kad se sjeti. Valjda ozbiljno ne mislite da će svi ti ljudi od čijih priloga su episkopi, parosi, biskupi, župnici cijeli život živjeli a kojima je uvijek bila preča futbalska utakmica nego liturgija u crkvi i kartanje u kafani ili pivnici od čitanje Jevandjelja i pobožnih knjiga i igranke, zabave i hodanja po vašarima od postova i pokorničkih djela svi završit u paklu, kad su očigledno svi većinom tako i u takvoj mjeri duhovno "raslabljeni" da raja niti ne zaslužuju niti zavredjuju a do čistilišta ne mogu jer ga NEMA kod vas? Nisu išli u crkvu sami ali su poslali ženu s parama i sa djecom, na primjer, a u crkvi su se pojavili kad su se "osjećali inspirovanim" ili samo na velike praznike i na slavu, jedanput ili par puta godišnje. Ko je bio ženjen, njemu Č. ne treba! Moram da se saberem pa da ti lepo napišem zašto mi je to učenje neprihvatljivo, mada ne mogu da ga nazovem jeres. Тања1 and Zayron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 15 minutes ago, Desiderius Erasmus рече Imadem još jedno pitanje. Na koji način naše molitve pomažu upokojenima? Da li se neko može promeniti posle smrti, to jest, da li neko ko je bio đubre od čoveka može posle smrti da prestane da bude ološ? Ko je bio nepokajano djubre na zemlji ostao je tim i poslije smrti a završi na velikom djubrištu koje se tačnije u teologiji naziva i Paklom. Takvima molitve pomoći ne mogu nikako. Tim koji su otišli direktno u raj takodjer molitve ne trebaju, no, to mi najčešće ani ne znamo da su tamo u raju izuzev u slučaju ako nam prastric ili pratetka nekim slučajem nisu baš tim proglašenim, kanonizovanim svetiteljima. Nama niko ne brani u dobroj vjeri moliti se za njih jer se tim ustvari molimo istovremeno i za sebe i popravljamo sami sebe, nikakva molitva nije "suvišna" ani "naodmet". No, vrlo malo ljudi ima takve rodjake ili prarodjake koje je crkva kanonizirala i za koje se zna tačno gdje su, dakle, to budu molitve za duše u čistilištu najčešće a tamo je moguće skratit tim molivama njihov boravak tamo i ubrzat njihov dolazak u Raj. Istovremeno njima možemo rješit i neke probleme tičući se griže savjesti koja nas proganja jer si predbacujemo da smo se o pokojne roditelje, braću, sestre itd. ne brinuli tako kako smo mogli, bili hladni prema njima, ne ophodili sa više ljubavi i nismo bili laskaviji prema njima. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 25 minutes ago, Zoran Đurović рече Ko je bio ženjen, njemu Č. ne treba! Moram da se saberem pa da ti lepo napišem zašto mi je to učenje neprihvatljivo, mada ne mogu da ga nazovem jeres. Dobro, znači svi ovakvi su spremni odmah ulaska u Raj: a kojima je uvijek bila preča futbalska utakmica nego liturgija u crkvi i kartanje u kafani ili pivnici od čitanje Jevandjelja i pobožnih knjiga i igranke, zabave i hodanja po vašarima od postova i pokorničkih djela Zašto niko od vaših arhijereja, patrijarha i episkopa to ne proglasi javno već privodite ljude u zabludu da su k tome potrebni nekakvi postovi i sl. i strašite ih Paklom? Ili zašto od takvih ljudima uzimate priloge za svećenje vodice i blagoslov kuća i sve ostale, zašto im otvorenoo ne reknete, ovakav način života koji vi vodite će vas na kraju privest do Pakla a mi nikakve vaše novce za ništa nećemo jer od takvih grješnika pare ne uzimamo a ni nam ne trebaju, raj se ne može kupit a ni pakao izbjeć parama. I kako im mislite objasnit da takvi nakon što su se ponašali ovako. a kojima je uvijek bila preča futbalska utakmica nego liturgija u crkvi i kartanje u kafani ili pivnici od čitanje Jevandjelja i pobožnih knjiga i igranke, zabave i hodanja po vašarima od postova i pokorničkih djela Završe u Paklu i optuže vas da ste ih lagali, obmanjivali i mirne duše im novčane priloge od njih uzimali, od njih ste živjeli i kupovali si skupa auta, hodali na godišnje odmore ili po svijetu po hodočašćima i ne znam kuda umjesto da ste im rekli, od vas vaše grješne novce ne trebamo. Popravite se i pokajte pa ćemo primiti vaše milodare a ako ste već završili u Paklu to je vaša odgovornost i krivica, ne naša a završili ste jer ste mislili da u raj možete stići ovako: a kojima je uvijek bila preča futbalska utakmica nego liturgija u crkvi i kartanje u kafani ili pivnici od čitanje Jevandjelja i pobožnih knjiga i igranke, zabave i hodanja po vašarima od postova i pokorničkih djela No zezmuli ste se, to ne važi, tako to nejde.Tako se može završit samo u Paklu Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 2 hours ago, Zayron рече ali takodjer je istina i da je Bog istovremeno autorom i izvornikom istih tih predstava nivoa pravednosti, hijerarhija, postupnosti i postepenosti, ljestvica, metarai mjerila, ne ruši ih ih ali nas uvodi u misterij savršenstva. U suprotnom bi to bilo izjednačavanje žrtve i pokajanog počinioca. Tebe izgleda Crkva šokirati ne može ali ISUS HRISTOS te izbacuje iz takta. kopitar and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 6 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Tebe izgleda Crkva šokirati ne može ali ISUS HRISTOS te izbacuje iz takta. Ti uopšte ne pišeš ništa k temi nego se samo razbacuješ nekakvim kvalifikacijama, tebe može ovo, tebe ne može ono, to ne mogu uzimat kao ozbiljnu raspravu jer to su obična etiketiranja. Pokušaj odgovorit na neko od onih pitanja koje sam postavio o. Zoranu OVDJE u ovom postu. Nisi mi još odgovorrio ni na ono pitanje koje sam postavio tebi, po čemu si misliš da je tvoja situacija ista toj razbojnikovoj i da se na tebe ima odnositi sve isto što i na njega? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 1 minute ago, Zayron рече Ti uopšte ne pišeš ništa k temi nego se samo razbacuješ nekakvim kvalifikacijama, tebe može ovo, tebe ne može ono, to ne mogu uzimat kao ozbiljnu raspravu jer to su obična etiketiranja. Pokušaj odgovorit na neko od onih pitanja koje sam postavio o. Zoranzu. Nisi mi još odgovorrio ni na ono pitanje koje sam postavio tebi, po čemu si misliš da je tvoja situacija ista toj razbojnikovoj i da se na tebe ima odnositi sve isto što i na njega? Ti nisi rekao ništa o temi, niti si vodio dijalog, na sva pitanja sam ti odgovorio a sad ću da citiram i finalno svo tvoje izlaganje samo sekund. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 2 hours ago, Zayron рече Ne, nije mu argument ni solidan ni ispravan, tu nema nikakve dihotomije, Bog je beskrajno milosrdan ali istovremeno i pravedan i ljubi nas Ljubavlju u kojem ni Milosrdje ne obesmišljava Pravdu a ni Pravda Milosrdje, kako bi to bilo tačno mora onda postojati "mjesto" u Crkvi, kako sam to već naveo negdje prije, gdje važi to oboje istovremeno a tim mjestom je to čistilište. Sama Isusova parabola o pokajanom sinu je upravo o tom čistilištu, istovremeno i pravednom i milosrdnom Ocu koji ga ljubi i zato dozvoljava, dopušta da prodje kroz to čistilište. Bludni sin si misli da je tamo stigao sam, no, isto tako ga je tamo mogao poslati sam Bog (njegov Otac). Već i samo čistilište po sebi je ustvari svjedočanstvom te Ljubavi istovremenio i Pravedne i Milosrdne OVO NIJE ISTINA, PRAVA ISTINA JE DA SAMA PRIČA NIJE PARABOLA O ČISTILIŠTU NEGO O VASKRSENJU! OVAJ MOJ SIN MRTAV BJEŠE I OŽIVJE! 1 hour ago, Zayron рече Oče Zorane, vidim da se ovako nećemo ni nagodit ni dogovorit. Popričajmo malo o ljudima koji već dolaze u crkvu kod nas i kod vas i od čijih priloga ta Crkva živi. Neko jedanput u nekoliko godina, neko jedanput u nekoliko mjeseci, neko mjesečno, neko sedmično a neko kad se sjeti. Valjda ozbiljno ne mislite da će svi ti ljudi od čijih priloga su episkopi, parosi, biskupi, župnici cijeli život živjeli a kojima je uvijek bila preča futbalska utakmica nego liturgija u crkvi i kartanje u kafani ili pivnici od čitanje Jevandjelja i pobožnih knjiga i igranke, zabave i hodanja po vašarima od postova i pokorničkih djela svi završit u paklu, kad su očigledno svi većinom tako i u takvoj mjeri duhovno "raslabljeni" da raja niti ne zaslužuju niti zavredjuju a do čistilišta ne mogu jer ga NEMA kod vas? A OVDE VIDIMO ZAŠTO SE TEBI TO TAKO PRIČINJAVA, JER UPRAVO TI KOJI KRITIKUJEŠ INTERES PUN SI INTERESA. DELA BOŽJA SU BEZUSLOVNA A TI UPRAVO OVDE TRGUJEŠ. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 1 minute ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Ti nisi rekao ništa o temi, niti si vodio dijalog, na sva pitanja sam ti odgovorio a sad ću da citiram i finalno svo tvoje izlaganje samo sekund. Da, to me baš zanima kakvu još novu insinuaciju ćeš mi imputirati, neku svoju slobodnu reinterpretaciju onog što sam ja "navodno rekao, tvrdio i napisao" pa onda raspalit da kritijuš nju a ne to što sam zaista rekao i napisao. Prepustim se iznenadjenju, baš da vidimo kako će to biti. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 11 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече OVO NIJE ISTINA, PRAVA ISTINA JE DA SAMA PRIČA NIJE PARABOLA O ČISTILIŠTU NEGO O VASKRSENJU! OVAJ MOJ SIN MRTAV BJEŠE I OŽIVJE! A OVDE VIDIMO ZAŠTO SE TEBI TO TAKO PRIČINJAVA, JER UPRAVO TI KOJI KRITIKUJEŠ INTERES PUN SI INTERESA. DELA BOŽJA SU BEZUSLOVNA A TI UPRAVO OVDE TRGUJEŠ. 1. Da o Vaskrsenju i dolasku u Raj nakon što je prošao čistilište, da budemo tačniji. 2. To ćete mi dokazati kad svi vaši arhijereji od patrijarha počinjući to proglase javno, da od takvih duhovno "raslabljenih" grješnika: kojima je uvijek bila preča futbalska utakmica nego liturgija u crkvi i kartanje u kafani ili pivnici od čitanje Jevandjelja i pobožnih knjiga i igranke, zabave i hodanja po vašarima od postova i pokorničkih djela Ne primaju nikakve priloge od takvih jer Raj im obećati sa sigurnošću ne možete (ako možete navedite onda primjer takvog koji je tamo u Raju a da je živio tako) a iz Pakla ih izvući takodje ne možete. Licemjerno bi bilo uzimati novac od takvih koji će završit u Paklu a na to ih još ni ne upozorit tim što ćete im njihove novce odbit. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 1 minute ago, Zayron рече 1. Da o Vaskrsenju i dolasku u Raj nakon što je prošao čistilište, da budemo tačniji. 2. To ćete mi dokazati kad svi vaši arhijereji od patrijarha počinjući to proglase javno, da od takvih duhovo "raslabljenih" grješnika: kojima je uvijek bila preča futbalska utakmica nego liturgija u crkvi i kartanje u kafani ili pivnici od čitanje Jevandjelja i pobožnih knjiga i igranke, zabave i hodanja po vašarima od postova i pokorničkih djela Ne primaju nikakve priloge jer Raj im obećati sa sigurnošću ne možete (ako možete navedite onda takvog koji je tamo u Raju a da je živio tako) a iz pakla ih izvući takodje ne možete. Licemjerno bi bilo uzimati novac odtakvih koji će završit u Paklu a na to ih još ni ne upoizorit tim što ćete im njihove novce odbit. And 05 interes. Nikada nisam čuo da je neko iz pravoslavne crkve uzeo novac a da je pri tom za taj novac obećao Carstvo Božje, niti sam čuo da se novcem mogu opraštati grehovi, niti mislim da ti ovo ne znadeš ali nastavljaš svoju utakmicu punu interesa i učiš nas ovdje da mi koji ponekad neku molitvicu imamo a pri tom nam dugovi nijesu neki, da ih ne stignemo vratit ili mi sami ili Crkva za nas, vredimo u očima Hrista Isusa više no neki razbojnik koji nema našu minutažu u Crkvi. Paradoksologija, Zoran Đurović and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 12 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече And 05 interes. Nikada nisam čuo da je neko iz pravoslavne crkve uzeo novac a da je pri tom za taj novac obećao Carstvo Božje, niti sam čuo da se novcem mogu opraštati grehovi, niti mislim da ti ovo ne znadeš ali nastavljaš svoju utakmicu punu interesa i učiš nas ovdje da mi koji ponekad neku molitvicu imamo a pri tom nam dugovi nijesu neki, da ih ne stignemo vratit ili mi sami ili Crkva za nas, vredimo u očima Hrista Isusa više no neki razbojnik koji nema našu minutažu u Crkvi. Uzeli ste novac a prećutali ste im da ovakvima: kojima je uvijek bila preča futbalska utakmica nego liturgija u crkvi i kartanje u kafani ili pivnici od čitanje Jevandjelja i pobožnih knjiga i igranke, zabave i hodanja po vašarima od postova i pokorničkih djela Direkt Raj obećati im ne možete, znači ono drugo što im preostaje je samo Pakao. Ili zna neko od vas da je neko od vaših arhijereja ili sveštenika dao primjer takvoga u propovjedi negdje da će ovakvi: a kojima je uvijek bila preča futbalska utakmica nego liturgija u crkvi i kartanje u kafani ili pivnici od čitanje Jevandjelja i pobožnih knjiga i igranke, zabave i hodanja po vašarima od postova i pokorničkih djela Ići direkt u Raj? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Ne mogu se setiti mislim, da je reč o jednom egipatskom monahu svetitelju. Dakle podvižnik (možda sveti Antonije) posle neprestanih molitvi, raznih iscelenja,revnosti u Hristu,pomoći drugima,odsustvu strasti, toliko uznapredovan, da je umeo da razgovara i sa samim Bogom. Drzne se jednom i pta Boga kome je podoban? Bog mu reče ime jednog čoveka u mestu udaljenom poprilično od njegove isposnice. Sveti ode u to mesto i nadje čoveka, medjutim avaj čovek je poznati razbojnik iz tog dela sveta. Verujući Bogu svetitelj pomisli, sigurno ima dobra dela čim ga je Bog uporedio samnom. Pita svetitelj razbojnika koja dobra dela čini? Razbojnik mu reče pa ja ne činim dobra dela ja pljačkam ljude i radim svašta da bih živeo. Medjutim ako mi neko računa u dobra dela i to da sam jednoj ženi kojoj su oteli muža i sinove, te ih bacili u roblje, dao novac za otkup (sažalio se) a pristao sma na to da je nisam uslovljavao da na bilo koji način vrati novac, onda je verovatno to neko dobro delo. Eto kome smo podobni prijatelju. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 9 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne mogu se setiti mislim, da je reč o jednom egipatskom monahu svetitelju. Dakle podvižnik (možda sveti Antonije) posle neprestanih molitvi, raznih iscelenja,revnosti u Hristu,pomoći drugima,odsustvu strasti, toliko uznapredovan, da je umeo da razgovara i sa samim Bogom. Drzne se jednom i pta Boga kome je podoban? Bog mu reče ime jednog čoveka u mestu udaljenom poprilično od njegove isposnice. Sveti ode u to mesto i nadje čoveka, medjutim avaj čovek je poznati razbojnik iz tog dela sveta. Verujući Bogu svetitelj pomisli, sigurno ima dobra dela čim ga je Bog uporedio samnom. Pita svetitelj razbojnika koja dobra dela čini? Razbojnik mu reče pa ja ne činim dobra dela ja pljačkam ljude i radim svašta da bih živeo. Medjutim ako mi neko računa u dobra dela i to da sam jednoj ženi kojoj su oteli muža i sinove, te ih bacili u roblje, da novac za otkup (sažalio se) a pristao sma na to da je nisam uslovljavao da na bilo koji način vrati novac, onda je verovatno to neko dobro delo. Eto kome smo podobni prijatelju. A to onda možete preporučiti svakom kao "nauk crkve"? Da je irelevantno ako čitav život pljačka i ubiija samo ako se kad sažali ne nekog i učini jedno jedino dobro djelo u životu da će ga takav život sigurno i zakonito uvijek dovesti direktno do Raja? U tom misliš da je smisao Jevandjelja i Isusovih propovijedanja i parabola? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 5 minutes ago, Zayron рече Uzeli ste novac a prećutali ste im da ovakvima: Pa znaš bre da smo lukavi. No dobro nismo baš toliko bezobrazni da nas finansira kompletna sicilijanska mafija, nećeš nam to sad natovariti el da? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука