Jump to content

Зоран Ђуровић: Чистилиште и митарства

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, Zayron рече

No problem je u tome što se ispovješću ustvari rješavamo samo kazne za grijeh koji smo počinili i to one vječne, ne završimo u Paklu zbog tog što smo proveli zloga a blagodat nam se ne vraća najednom sva već ju moramo "postepenio zaraditi" molitvom, postom, pokorničkim i pokajničkim djelima i zadovoljštinom, satisfakcijom (to znači vratit ukradeno isl. tamo gdje je to moguće).

Hajde da vidimo gde to Hristos kaže?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 802
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

20 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

Hristos je pokajanom razbojniku smanjio kaznu prigrlivsi ga u večnost a zajron P razbojniku produžava.

Pokajani razbojnik je doživio to što je ravno Krštenju, sam ga je Isus prihvatio za svog učenika, sljedbenika i tim je bio opravdan, očišćen i njegova krivica i grijeh izbrisan. To isto se dešava i sa svakim ko se pokrsti  a ubrzo umre a medju tim ne sagriješi nekim teškim ili smrtmnim grijehom i umre u milosti posvetnoj, to se odmnosi takodjer i na takve. Neko se pokrsti i vraćajući se autom sa krštenja doživi automobilsku nesreću u kojoj pogine par sati poslije krštenja, takav ide ravno u raj ako ništa u medjuvremenu teškog nije zgriješio a to teško da će za samo par sati nešto toliko velikog zgriješit.  Ovdje je riječ o onim koji su se krstili, dakle obećali da će živjeti prema Hristovim i Božijim zapovijestima kao obraćeni hrišćani ili su to obećali njihovi kumovi umjesto njih škad su bili mali pri krštenju to onda obavezuje i njih ali su potom Hrista i Boga iznevjerili. Zato molim vas ne navodite više taj primjer pokajanog razbojnika jer on nema apsolutno nikakve veze s ovim o čemu raspravljamo. Zaista NIKAKVE veze! Pokajani razbojnik je uživao blagodati ekvivalentna krštenju a to vrijedi isto i za sve ostale ljude koji se pokrste pa umru u milosti posvetnoj bez da su griješili teškim i smrtnim grijesima. Neko se pokrsti kao malo dijete pa cijeli život ne počini takvog grijeha zbog kojeg bi izgubio tu milost posvetnu i ide ravno u Raj kao i taj razbojnik a takve ljude običnoo nazivamo svetitelji. Inače svi mi smo na tom bili isto kao i razbojnik taj moment kad smo sepokrstili no nekom je to izdržalo bez grijeha par dana, nekom par mjeseci, nekom par godina a nekom je to izdržalo cijeli život tako. I onda smo morali na ispovijest itd.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zayron рече

To isto se dešava i sa svakim ko se pokrsti  a ubrzo umre a medju tim ne sagriješi nekim teškim ili smrtmnim grijehom i umre u milosti posvetnoj, to se odmnosi takodjer i na takve. Neko se pokrsti i vraćajući se autom sa krštenja doživi automobilsku nesreću u kojoj pogine par sati poslije krštenja, takav ide ravno u raj ako ništa u medjuvremenu teškog nije zgriješio a to teško da će za samo par sati nešto tooliko velikog zgriješit. 

Ovo je šokantno!

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ovo je šokantno!

Да, за православну духвност су све ово дубоко перверзни ставови. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Да, за православну духвност су све ово дубоко перверзни ставови. 

Da, ovo si nazvao pravim imenom.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Zoran Đurović рече

НИЈЕДАН озбиљан католички теолог неће данас тврдити да у Писму постоје стихови који подупиру учење о Ч. 

Nešto je i o. Sava spominji i Rajcingera da ne podupire ili sam ga ja krivo shvatio.

Подели на овим сајтовима

Pa ja ne znam šta tu ima toliko perverznog, prije mi se čini da vi tu imate dosta neshvaćenog. Onaj ko se pokrstio prije par sati a za tih par sati ništa još nije stigao sagriješit ali je stigao umrijet, saobraćajna nesreća itd. naravno da ide ravno u raj a bez zaustavljanja u čistilištu (isto kao i pokajani razbojnik) jer se nalazi još u milosti posvetnoj po Krštenju. Kako je to kod vas?

Подели на овим сајтовима

Oče hteo bi da se najavim za krštenje mog sina u nedelju ako može.

Poneću novac z malo veći prilog i pištolj da ubijem sina odmah posle Krštenja. Jer bolje mu je i u raju nego da mi krade čokoladice iz friždera.

Подели на овим сајтовима

Kod vas taj ko se pokrsti a slučajno mu se desi da umre u saobraćajnoj nesreći za par sati poslije krštenja gdje onda ide prema vama? U Pakao? Ili u raj isto kao i kod nas? Izgleda da vi niste uopšte razumjeli šta sam napisao. Ne vidim šta ima tu toliko perverznog kad tvrdim da pokrštene osobe koje nisu stigle još ništa zgriješit idu u Raj.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Zayron рече

Pa ja ne znam šta tu ima toliko perverznog, prije mi se čini da vi tu imate dosta neshvaćenog. Onaj ko se pokrstio prije par sati a za tih par sati ništa još nije stigao sagriješit ali je stigao umrijet, saobraćajna nesreća itd. naravno da ide ravno u raj a bez zaustavljanja u čistilištu (isto kao i pokajani razbojnik) jer se nalazi još u milosti posvetnoj po Krštenju. Kako je to kod vas?

Kod nas Sveti Duh preuzima vođenje svekolikog čoveka.

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kod nas Sveti Duh preuzima vođenje svekolikog čoveka.

10 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

Oče hteo bi da se najavim za krštenje mog sina u nedelju ako može.

Poneću novac z malo veći prilog i pištolj da ubijem sina odmah posle Krštenja. Jer bolje mu je i u raju nego da mi krade čokoladice iz friždera.

OK, vidim da se dobro zabavljaš, nemamo o čemu više šta diskutovat.

P.S. Ako imaš problema s dislexijom idi logopedu. 

Nigdje nisam napisao da je neko ubio nekog već da se čovjeku koji se pokrstio prije par sati desila saobraćajna nesreća i on u njoj pogimuo i komentarisao to što se dakle odnosi na njih, što kaže Crkva o tom šta se dešava sa takvima. To su praktični problemi na koje je Crkva dužna dat jasan odgovor i nikakva nije perverzija kad Crkva tumači šta se deěava s malom djecom kad umru nekrštena, sa osobama koji umru neispovjedjeni i sl. Kakva je sad to perverzija, to se uči na bogoslovijama u okviru poastoralne teologije? To se uči i na PBF.

Подели на овим сајтовима

Da malo kritike u vezi krstio sam se i  idem odmah na nebo ako umrem , sta je onda sa Božjom pravdom ako to napravi ako se to dogodi nekom zlocincu, gdje su djela , molitve.. mislim da je ovo pogrešno shvaćanje..

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, kopitar рече

Da malo kritike u vezi krstio sam se i  idem odmah na nebo ako umrem , sta je onda sa Božjom pravdom ako to napravi ako se to dogodi nekom zlocincu, gdje su djela , molitve.. mislim da je ovo pogrešno shvaćanje..

Ne razumijem pitanje. Nekom ko je već bio jednom kršten ili nekom zločincu koji nije bio kršten? To porediš s čim, sa situacijom osobe koja je tek krštena pa zbog toga što je ubrzo umrla ide u Raj (zbog bolesti npr.) ili sa situacijoom osobe koja je krštenai griješila. Nejasno pitanje.

Подели на овим сајтовима

Crkva jasno kaže da onaj ko je kršten pa umro u milosti posvetnoj ide ravno u Raj svejedno i bez razlike vremena koliko je prošlo od trenutka krštenja do trenutka smrti u milosti posvetnoj. može to biti nekoliko sati, mjeseci, godina i cijeli život. Zavisno koliko je ko izdržao da ne griješi. Ako je zgriješio onda mora na ispoovijed itd. ukrug, grijeh, ispovijed, grijeh, ispovijed.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...