cloudking Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 31 minutes ago, billy2014 рече Problem je i u jednom i u drugom, al mislim da je ipak veci u neradjanju djece. Prave se seksom, ali zar unistavanjem porodice nisu smanjili natalitet, sto znaci da je feminizam kriv i za to. A gde si ti video da je u srbiji unistena institucija porodice? Po svim statistikama, udati i ozenjeni i dalje imaju svemirsku brojcanu prednost u udnosu na Mladju? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Ja i dalje ne znam "koji predbracni odnosi se nazivaju bludom i zbog cega"? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 1 hour ago, billy2014 рече jel geniusov komentar, u kome pise kako seksulna revolucija i feminizam nisu krivi za pad nataliteta, jel taj komentar nestao? Није нестао, пресељено је неколико коментара у нову тему, између осталог и мој: Линк Дијана. је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Ух, прочитах коначно ХОТ тему. Извињавам се свима које не цитирам, много је интересантних ствари било. Прије неких 15 година добри прота др Срба Булић из Православног пастирско саветодавног центра покренуо је Школу за душебрижнике, ја се једини од љекара пријавио, било је пуно дефектолога, они су сјајни нијесу уображени ко ми медицинари, и нешто психолога. То је била једина генерација, ја сам морао да прекинем школу (предавања, семинаре, радионице) јер сам отишао на специјализацију. Елем, на ову тему отац Влада Вукашиновић нам је причао да је било сасвим нормално "во времја оно" када су се вјенчавали са 15 година, да Црква забрани предбрачни секс, али да је то сада сасвим бесмислено. @kordun рече да се вратимо на тему секса, сасвим се слажем. Само друштвене прилике су сада такве да је предбрачни секс, барем као тема детабуизован, а брачни, а из љекарског искуства вам могу рећи тек секс у старости, је потпуни табу. А тек редовни секс (а брак је ту најбоља форма) јесте квалитетан секс. (Ево нпр ја се зај... ту са вама, док ми се жена виђа са другарицама да причају о сексу) Као клинац сам имао идеал живота Сартра и Симон де Бовар, само смо љубавници и интелектуални пар, послије се свако врати у своју гајбу. Којештарија! Заједнички живот доноси тек и радост секса. Нијесу узалуд се тиме и бискупи бавили на синоду у Риму. Само је проблем ова друштвено свепрожимајућа, како је Вилхем Рајх, оправдано звао емотивна куга, која доноси и пад емпатије, нетрпељивост, па и фашизам у крајњој линији. Е, сад, како разрјешити у несташици стамбеног простора проблем деценијског "забављања" који је наш специфичан проблем (на Западу дигнете заједно кредит за стан, на Истоку вас родитељи привјенчају), не знам. Мислим да је боље да се Црква социјално ангажује, него да квазидуховници уводе апстиненцију. Мене је један такав сатима мучио на исповјести, јер нијесам хтио да се покајем за предбрачни секс (осим што га нијесам имао више), јер сам те нажалост лијепе, али ријетке тренутке имао само са љепотицама које сам искрено волио. (Када ми су се нудиле и мене вољеле оне којима нијесам узвраћао осјећања, уздржавао сам се од "лупања рецке" и то доживљавао као хришћански подвиг) Драшко, cloudking, Жика and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 1 hour ago, Sofija_ рече Ma ja sam odrasla na selu i u brdima, znam sve seoske poslove i nije me sramota od prljavog rada Super, samo kakve to veze ima sa onim sto ja pisem? To sto je tebe udarila nostalgija pod stare dane van domovine sa cinjenicama kako je u srpskim selima? Koja je veza izmedju ta dva? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 40 minutes ago, cloudking рече Ma to vreme vec doslo, al ljudi ipak radije beze u Malme, Lisabon ili Frankfurt a ne u selo... Ona je i zbrisala u holandiju kako kontam. A sad bi da se penzionise u selu, kad je zaradila penziju. Nista lose, ali ovo je javni forum, red je da diskutujemo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 12 minutes ago, александар живаљев рече Елем, на ову тему отац Влада Вукашиновић нам је причао да је било сасвим нормално "во времја оно" када су се вјенчавали са 15 година, да Црква забрани предбрачни секс, али да је то сада сасвим бесмислено. 22 minutes ago, александар живаљев рече Мене је један такав сатима мучио на исповјести, јер нијесам хтио да се покајем за предбрачни секс (осим што га нијесам имао више), јер сам те нажалост лијепе, али ријетке тренутке имао само са љепотицама које сам искрено волио. Crkva je duzna da ''zabrani'' predbracni seks, a neko ako nece da se vjenca i hoce da bludnici, slobodno nek to radi ali crkva mu mora dati do znanja da je to grijeh, A da ne govorim o mijenjanju partnera o kome pises, volilo si nekoga ali ne dovoljno da provedes citav zivot s njim, kakva je to onda ljubav, to je cisti blud... samo sami sebe lazete da nije. Neša_ and Bokisha је реаговао/ла на ово 2 Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 1 minute ago, billy2014 рече volilo si nekoga ali ne dovoljno da provedes citav zivot s njim, kakva je to onda ljubav, to je cisti blud... samo sami sebe lazete da nije. О, тада сам волио чинило ми се вјечном љубављу и био спреман да проведем читав живот са те три предбрачне љепотице. И сада се подржавамо иако су нам животи отишли на различите стране. А са сада вјенчаном женом од како смо се први пут, библијски речено "познали", живим заједно. АлександраВ and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 11 minutes ago, billy2014 рече Crkva je duzna da ''zabrani'' predbracni seks, a neko ako nece da se vjenca i hoce da bludnici, slobodno nek to radi ali crkva mu mora dati do znanja da je to grijeh, A da ne govorim o mijenjanju partnera o kome pises, volilo si nekoga ali ne dovoljno da provedes citav zivot s njim, kakva je to onda ljubav, to je cisti blud... samo sami sebe lazete da nije. Mene je tebe strah. АлександраВ, Јелена011 and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 14 minutes ago, billy2014 рече Crkva je duzna da ''zabrani'' predbracni seks, a neko ako nece da se vjenca i hoce da bludnici, slobodno nek to radi ali crkva mu mora dati do znanja da je to grijeh, A da ne govorim o mijenjanju partnera o kome pises, volilo si nekoga ali ne dovoljno da provedes citav zivot s njim, kakva je to onda ljubav, to je cisti blud... samo sami sebe lazete da nije. A jel si ti svestan da unutar crkvenih pravila, cesto budu pravila "tog doba" koja imaju opravdanje u jednom perodu istorije ali u drugom nemaju? Ronald and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 2 minutes ago, Млађони рече A jel si ti svestan da unutar crkvenih pravila, cesto budu pravila "tog doba" koja imaju opravdanje u jednom perodu istorije ali u drugom nemaju? Teško da je on svjestan, jer on misli da su ta pravila izdiktirana direktno od Boga, a ne donesena pod uticajem kulturnih i političkih prilika tog doba. Paradoksologija, Млађони and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 6 minutes ago, Ayla рече Mene je tebe strah. Pa lijepo od tebe, bas lijepo. kamila је реаговао/ла на ово 1 Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Управо сада, billy2014 рече Pa lijepo od tebe, bas lijepo. I nije...ali tako je. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 3 minutes ago, Ronald рече Teško da je on svjestan, jer on misli da su ta pravila izdiktirana direktno od Boga, a ne donesena pod uticajem kulturnih i političkih prilika tog doba. Pa nije hriscanstvo islam gde Muhamed tvrdi da mu bog direktno u usi saputao. Nismo mi toliko okultni valjda... Ronald је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 7 minutes ago, Млађони рече A jel si ti svestan da unutar crkvenih pravila, cesto budu pravila "tog doba" koja imaju opravdanje u jednom perodu istorije ali u drugom nemaju? Ovdje se ne radi samo o nekakvim crkvenim pravilima nego o apostolskom 'ucenju', ako odstupamo od toga, sta smo onda, sta onda znaci ono ''vjerujem u jednu svetu sabornu i apostolsku crkvu? Bokisha and Neša_ је реаговао/ла на ово 2 Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука